Ταξιδεύοντας για τη Λέσβο μέσω των Μικρασιατικών παραλίων

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ταξιδεύοντας για τη Λέσβο μέσω των Μικρασιατικών παραλίων"

Transcript

1 Ταξιδεύοντας για τη Λέσβο μέσω των Μικρασιατικών παραλίων

2 Θεσσαλονίκη-Μυτιλήνη μέσω Τουρκίας Αν λάβουμε υπόψη μας ότι: Το οδικό δίκτυο της περιοχής που θα διανύσουμε για να φτάσουμε στο Αϊβαλί είναι πάρα πολύ καλό, Η σήμανση των δρόμων τόσο κατατοπιστική, που και να θες να μπερδευτείς δεν θα τα καταφέρεις, Τα έξοδα του ταξιδιού κατά πολύ λιγότερα σε σχέση με αυτά που θα πληρώναμε με το καράβι, Την ευκαιρία να δούμε κάποια αξιόλογα μέρη της γείτονος χώρας αξίζει τον κόπο να το επιχειρήσουμε!!! Αρκεί Να έχουμε εμπιστοσύνη στο αυτοκίνητό μας, που θα το καλύψουμε μέσω πράσινης κάρτας από την ασφαλιστική εταιρεία του, Νέου τύπου ταυτότητα ή διαβατήριο, και Το ταξίδι μας να είναι μετ επιστροφής.

3 Έξοδα ταξιδιού Για να έχουμε οικονομικό όφελος σε σχέση με το καράβι, το ταξίδι αυτό πρέπει να είναι μετ επιστροφής. Διαφορετικά, τα έξοδα είναι ίδια περίπου με αυτά του πλοίου και το όφελος είναι μόνο τα πλεονεκτήματα της χερσαίας διαδρομής. Υποθέτουμε, ότι ταξιδεύουν 2 άτομα με αυτοκίνητο: Μέσω Τουρκίας Χιλιόμετρα Θεσ/νίκη-Αϊβαλί-Θεσ/νίκη 1250 περίπου, που με μια μέση κατανάλωση θα ξοδέψουμε 200,00 Διάπλους δαρδανελίων (14 Χ 2 μόνο το αυτοκίνητο) 28,00 Αϊβαλί-Μυτιλήνη-Αϊβαλί (13,00+13,00+40,00) 66,00 Σύνολο 294,00 Με το πλοίο Αυτοκίνητο, Θεσ/νίκη-Μυτιλήνη-Θεσ/νίκη 240,00 Δίκλινη καμπίνα Θεσ/νίκη-Μυτιλήνη-Θεσ/νίκη 260,00 Σύνολο 500,00

4 Χρονική διάρκεια διαδρομών Θεσσαλονίκη-Σύνορα Έβρου, 330 Km περίπου, που με μέση ταχύτητα 120 km την ώρα τα διανύουμε σε 2 ώρες και 45 λεπτά περίπου. Στο τελωνείο είναι καλά να είμαστε όσο το δυνατόν πιο πρωί, για να μην πέσουμε σε κίνηση. Μέχρι τις είναι μια καλή ώρα. Καλά είναι, λοιπόν, από τη Θεσσαλονίκη να έχουμε φύγει μέχρι τις Σύνορα Έβρου- Καλλίπολη (Gelibolu), 107 Κm, που τα διανύουμε σε 1 ώρα και 15 λεπτά, με μέση ταχύτητα τα 90 Km την ώρα. Αυτό είναι και το όριο ταχύτητας στο τουρκικό εθνικό οδικό δίκτυο. Λάμψακος (Lapseki)-Αϊβαλί, 209 Km, που θέλουμε 2 ώρες και 20 λεπτά. Συνολική χρονική διάρκεια ταξιδιού 6 ώρες και 20 λεπτά, χωρίς να υπολογίζουμε τις στάσεις, που θα κάνουμε στη διάρκεια της διαδρομής.. Στο Αϊβαλί πρέπει να είμαστε 2 ώρες πριν από τον απόπλου για Μυτιλήνη. ΠΡΟΣΟΧΗ: Πριν μπείτε στο Τουρκικό έδαφος, γεμίστε το ρεζερβουάρ. Στο ελληνικό τελωνείο υπάρχει βενζινάδικο. Στην Τουρκία η βενζίνη είναι αρκετά ακριβότερη.

5 Επισκόπηση διαδρομής: Θεσσαλονίκη- Σύνορα Έβρου- Καλίπολη (Gelibolu ). 437 Km από τα οποία τα 330 Km περίπου σε ελληνικό έδαφος ( Εγνατία ) ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΡΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΑ 90 Km/h

6 Περνώντας τον Έβρο και φεύγοντας από το τούρκικο τελωνείο ακολουθούμε την εθνική οδό προς kesan, σ ένα δρόμο που είναι προέκταση της δικής μας Εγνατίας. Στα 5 km περίπου, συναντάμε τον κόμβο για Ipsala, αλλά συνεχίζουμε ίσια, μέχρι να συναντήσουμε, ύστερα από άλλα 24 Km, τον κόμβο της Κεσάνης ( Kesan). Στον κόμβο της Κεσάνης θα στρίψουμε δεξιά για Canakkale. Στα fm 90,00 ακούμε την EΡA 2, που μας συνοδεύει σε όλο σχεδόν το ταξίδι μας.

7 Ο κόμβος για τα Ipsala. Συνεχίζουμε ίσια

8 Ο κόμβος της Κεσάνης, όπου στρίβουμε δεξιά για Canakkale Προειδοποιητικές μεγάλες πινακίδες πάνω από το οδόστρωμα μας προειδοποιούν, για να στρίψουμε δεξιά προς Canakkale.

9 Καλλίπολη Eceabat Λάμψακος Canakkale Kepez Πλησιάζοντας τον Ελλήσποντο για να περάσουμε τα στενά και να βγούμε στην ασιατική ακτή, έχουμε δυο επιλογές: Να σταματήσουμε στο Gelibolu ( Καλλίπολη ) και να περάσουμε στη Λάμψακο ( Lapseki ) ή να συνεχίσουμε την πορεία μας, ακολουθώντας τις πινακίδες για Canakkale, ώστε να φτάσουμε στο Eceabat, για να περάσουμε απέναντι στο Canakkale. Αν ακολουθήσουμε τη δεύτερη περίπτωση, όταν φτάσουμε στο Eceabat, είναι προτιμότερο να επιβιβαστούμε σε πλοίο που θα μας αποβιβάσει στο Kepez. Το Kepez είναι 4-5 Km πιο κάτω από το Canakkale και αποφεύγουμε την κίνηση της μεγαλούπολης. Η πρώτη περίπτωση συμφέρει περισσότερο, γιατί από τη Λάμψακο και μετά ταξιδεύουμε σε εθνική οδό.

10 Φτάνοντας στην Καλίπολη αφήνουμε την πρώτη έξοδο και βγαίνουμε στη δεύτερη ακολουθώντας την υπόδειξη της πινακίδας για Liman Ο δρόμος τερματίζει στο λιμάνι, απ όπου θα πάρουμε το πλοίο για να περάσουμε στην ασιατική ακτή και να αποβιβαστούμε στη Λάμψακο.

11 Από την ευρωπαϊκή ακτή (πάνω) στην ασιατική ακτή (κάτω) ή από την Καλίπολη (Gelibolu) στη Λάμψακο (Lapseki). Καραβάκια κάθε μισή ώρα, διάρκεια διάπλου 20 λεπτά και το εισιτήριο 14 ευρώ μόνο για το αυτοκίνητο.

12 Λάμψακος ( Lapreki ) Ayvalik ( Αϊβαλί ): 209 Km

13 Αποβιβαζόμενοι στη Λάμψακο ακουλουθούμε τις πινακίδες προς Izmir (Σμύρνη). Στα 31 Km φτάνουμε στο Canakkale, που τ αφήνουμε στα δεξιά μας,και ύστερα από 12 Km κι ενώ ο δρόμος γίνεται ανηφορικός, έχει στα δεξιά της εθνικής οδού ένα πλάτωμα, που μπορούμε να κάνουμε μια στάση, για να δούμε την είσοδο του Ελλησπόντου. Για περισσότερη ξεκούραση κι ένα καφέ αξίζει να σταματήσουμε στα επόμενα 7 Km στο ύψος του χωριού Intepe. Στα δεξιά μας βρίσκουμε το καφε-εστιατόριο Troia Park, μ ένα ομοίωμα Δούρειου Ίππου στον εξωτερικό του χώρο για κάποιες φωτογραφίες, αφού στην Τροία, που είναι λίγο πιο κάτω, δεν αξίζει τον κόπο να μπούμε.

14 Αφήνοντας πίσω μας το Intepe, πορευόμαστε προς τα νότια με προορισμό το Ezine στα 29 Km και το Ayvacik μετά από άλλα 23 Km.

15 Περνώντας έξω από το Ayvacik και συνεχίζοντας την πορεία μας θα φτάσουμε μετά από 25 Km στο Cucukkuyu. Εδώ πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, αφού ο δρόμος, που διασχίζει ένα πευκόδασος, έχει πάρα πολλές στροφές, μέχρι να φτάσουμε στο παραλιακό Cucukkuyu. Στο πλάι της εθνικής οδού, μέσα στο δάσος, θα συναντήσουμε παραγωγούς, να πουλάνε τα αγαθά τους στους ταξιδιώτες. Δε χρειάζεται να σταματήσουμε, γιατί 5-6 Km πιο κάτω, όταν ο δρόμος θ αρχίσει να είναι κατηφορικός, θα συναντήσουμε μια υπαίθρια καφετέρια στα δεξιά μας με θέα μαγευτική προς τα μικρασιατικά παράλια του Αδραμυτινού Κόλπου και το σκούρο όγκο της Λέσβου νοτιοανατολικότερα. Από την αριστερή μεριά του δρόμου παραγωγοί πουλάνε τα προϊόντα τους. Βάζοντας το ραδιόφωνο στους 92,8 των fm ακούμε και το ράδιο-αίολο με ωραία μουσική και τραγούδια

16 Cucukkuyu, Το λιμάνι: Η εθνική οδός διασχίζει την πόλη, χωρίς να δημιουργείται κυκλοφοριακό πρόβλημα, ενώ κάθετοι δρόμοι οδηγούν στην προκυμαία, που αξίζει της επίσκεψής μας. Αφήνοντας πίσω μας το Cucukkuyu ταξιδεύουμε ανατολικά, περνάμε το Altinoluk και το Akcay και φτάνουμε στο Edremit (Αδραμύτι).

17 Κόμβος για να στρίψουμε δεξιά προς Izmir Φτάνοντας στο Αδραμύτι ( Edremit) ακολουθούμε την περιφερειακή οδό, για να αποφύγουμε το κέντρο. Βγαίνοντας στην άκρη της πόλης, μετά από 1 Km, συναντάμε τον ελεγχόμενο από φωτεινούς σηματοδότες κόμβο για Balikesir ίσια, και δεξιά για izmir. Μπαίνουμε δεξιά.

18 ΤΕΛΩΝΕΙΟ Μπαίνοντας στο Αϊβαλί συνεχίζουμε αριστερά για το κέντρο, δεξιά για Μοσχονήσια Αν συνεχίσουμε προς Σμύρνη, μπορούμε, μετά από 8 Km. να μπούμε στο Αϊβαλί από τα νότια, αποφεύγοντας το κέντρο. 5 Κm προτού να μπούμε στο Αϊβαλί ο δρόμος διακλαδίζεται.( φαίνεται στην εικόνα στην πάνω δεξιά γωνία ). Φωτεινοί σηματοδότες και κατατοπιστικές πινακίδες μας προειδοποιούν, πως η εθνική οδός συνεχίζει ίσια για Izmir, ενώ για Αϊβαλί πρέπει να μπούμε δεξιά, όπως κατεβαίνουμε.

19 πρακτορεία ΤΕΛΩΝΕΙΟ Μπαίνοντας στο Αϊβαλί και φτάνοντας στο τελωνείο μπορούμε να αφήσουμε το αυτοκίνητο στον ανοιχτό υπαίθριο χώρο του, να περάσουμε απέναντι για τα εισιτήριά μας και, ανάλογα με το χρόνο μας, να κανουμε μια βόλτα στην αγορά.

20 Αη-Γιάννης Βιβλιοθήκη αναψυκτήριο Αη-Γιάννης Βιβλιοθήκη αναψυκτήριο Προς Αη-Γιάννη Προς Αη-Γιάννη Προς Προς κέντρο κέντρο Μοσχονησιού ύ τελωνεί ο τελωνείο Εναλλακτική λύση για τον ελεύθερο χρόνο μας να πάμε μια βόλτα στο Μεγάλο Μοσχονήσι, Gunda(Τσούντα), όπως το λένε οι Τούρκοι, για προσκύνημα στον Ταχιάρχη ή ένα καφέ στο ύψωμα τ Άη-Γιάννη ή μια βολτα στην αγορά του Μοσχονησιού.

21

Εάν έχεις έρθει µε ΚΤΕΛ ΚΤΕΛ Λιοσίων ή στο ΚΤΕΛ Κηφισού. Πεδίο του Άρεως ΚΤΕΛ Αττικής Μαυροµµαταίων στην Αθήνα Από ΚΤΕΛ Λιοσίων προς Οµόνοια.

Εάν έχεις έρθει µε ΚΤΕΛ ΚΤΕΛ Λιοσίων ή στο ΚΤΕΛ Κηφισού. Πεδίο του Άρεως ΚΤΕΛ Αττικής Μαυροµµαταίων στην Αθήνα Από ΚΤΕΛ Λιοσίων προς Οµόνοια. Στόχος σου, είναι να φτάσεις στον Κατασκηνωτικό και εκπαιδευτικό Κέντρο «Τα Κονάκια», του Σώµατος Ελληνικού Οδηγισµού στην Αγία Μαρίνα Νέας Μάκρης Αττικής Εάν έχεις έρθει µε ΚΤΕΛ από τον τόπο σου, θα βρίσκεσαι

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Α. ΣΗΜΑΝΣΗ Η σήμανση χωρίζεται στην κατακόρυφη σήμανση, δηλαδή τις πινακίδες σήμανσης των δρόμων και την οριζόντια σήμανση, δηλαδή τις ζωγραφισμένες γραμμές (διαγραμμίσεις)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΙΑ ΡΟΜΗΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ 2014 (PARANESTI PATH 2014)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΙΑ ΡΟΜΗΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ 2014 (PARANESTI PATH 2014) ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΙΑ ΡΟΜΗΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ 2014 (PARANESTI PATH 2014) 1. ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ ΘΟΛΟΣ - PORCEL (5.539 µ, 240+ 135-) Εκκίνηση από την πλατεία του σιδηροδροµικού σταθµού Παρανεστίου στις 07:00 πµ του Σαββάτου

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για την πρόσβαση σας από την Πάτρα στις εγκαταστάσεις της FULGOR S.A.

Οδηγίες για την πρόσβαση σας από την Πάτρα στις εγκαταστάσεις της FULGOR S.A. Οδηγίες για την πρόσβαση σας από την Πάτρα στις εγκαταστάσεις της FULGOR S.A. Σελίδα 1 από 5 Συνολικός Μέσος Χρόνος: 1h και 45min Κόστος ιοδίων: 2,5 Euros Απόσταση: 136km Με την άφιξή σας στο λιμάνι της

Διαβάστε περισσότερα

Εξερευνώντας το Κουσάντασι (Τουρκία)

Εξερευνώντας το Κουσάντασι (Τουρκία) Εξερευνώντας το Κουσάντασι (Τουρκία) Η Δεύτερη μέρα μας με την κρουαζιέρα Louis Cruises ξημέρωσε στην Τουρκία. Όταν ξυπνήσαμε και κοιτάξαμε έξω από το παράθυρό της καμπίνας μας, το πρώτο πράγμα που είδαμε

Διαβάστε περισσότερα

KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΒΟΣΠΟΡΟ-ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΗΣΙΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΒΟΣΠΟΡΟ-ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΗΣΙΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΒΟΣΠΟΡΟ-ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΗΣΙΑ 25-29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 1η ΗΜΕΡΑ: Αναχώρηση στις 06:00π.μ.από το γραφείο μας μέσω Ριου- Αντιρρίου, Ιονίας Οδού, όπου έξω από το Μπιζάνι θα κάνουμε 45 'λεπτά στάση για

Διαβάστε περισσότερα

Η βόρεια ράχη του Χατζή

Η βόρεια ράχη του Χατζή Η βόρεια ράχη του Χατζή Το Χατζή αποτελεί ένα μεγάλο ορεινό όγκο στο νοτιοδυτικό τμήμα του Νομού Τρικάλων με ψηλότερη κορυφή το Χατζή 2038μ και άλλες ψηλές κορυφές όπως το Κάστρο 1963μ, η Βρωμέρη 1955μ

Διαβάστε περισσότερα

4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ & ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟ

4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ & ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΑΘ ΜΩΡΑΙΤΗΣ Ο.Ε. TOURIST AND TRAVEL AGENCY ΠΑΤΡΩΝ 19 ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΤΗΛ. : 27410 28588 FAX: 27410 25073 e mail: moraitis.kor@hotmail.com 4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ

Διαβάστε περισσότερα

Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 9-12 ετών. Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών

Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 9-12 ετών. Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 9-12 ετών Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών Γεια σας, παιδιά! Είμαι ο φίλος σας, ο Τροχονόμος! Η

Διαβάστε περισσότερα

«ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ»

«ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ» ΣΤΑΣΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΣΤΑΣΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ & ΤΕΡΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ Στάσεις Λεωφορείων Στάσεις κατά μήκος της γραμμής Στάσεις στα σημεία συμβολής δύο ή περισσοτέρων λεωφορειακών γραμμών (πιθανά σημεία μετεπιβίβασης).

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Πρόσβασης & Χάρτες

Οδηγίες Πρόσβασης & Χάρτες Οδηγίες Πρόσβασης & Χάρτες Παρακαλούμε δείτε τις αναλυτικές οδηγίες για την εύκολη πρόσβαση στο ξενοδοχείο Lato Boutique από το αεροδρόμιο και το λιμάνι της πόλης του Ηρακλείου, αλλά και αναλυτικές οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

Σήµατα Τροχονόµων και Οδηγών

Σήµατα Τροχονόµων και Οδηγών Οδική σήµανση και σηµατοδότηση Κατακόρυφη σήµανση 1. Φωτεινοί Σηµατοδότες ( Φανάρια) 2. Πινακίδες Σήµανσης Οριζόντια σήµανση Κυκλοφοριακά Βοηθήµατα ιαγραµµίσεις στους δρόµους Σήµατα Τροχονόµων και Οδηγών

Διαβάστε περισσότερα

30 Βγαίνουμε από την πύλη της ΙΜΜ Βατοπαιδίου και στρίβουμε αριστερά κινούμενοι πάνω στο πλακόστρωτο δρόμο, έχοντας το Μοναστήρι στα αριστερά μας.

30 Βγαίνουμε από την πύλη της ΙΜΜ Βατοπαιδίου και στρίβουμε αριστερά κινούμενοι πάνω στο πλακόστρωτο δρόμο, έχοντας το Μοναστήρι στα αριστερά μας. ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜM ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ Aπόσταση: 9.7 km Διάρκεια: 3 ½ 4 ώρες The Friends of Mount Athos, 2007 2017. All rights reserved. Version 1.4 ΠΡΟΣΟΧΗ: Τον Σεπτέμβριο

Διαβάστε περισσότερα

Περπατώντας με ασφάλεια!

Περπατώντας με ασφάλεια! Περπατώντας με ασφάλεια! www.edrive.yme.gov.gr Το περπάτημα ως βασικό μέσο μετακίνησης Όλοι μας είμαστε πεζοί. Ακόμα και αν το κύριο μέσο που χρησιμοποιούμε για τις καθημερινές μας διαδρομές είναι το αυτοκίνητο

Διαβάστε περισσότερα

Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 6-8 ετών. Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών

Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 6-8 ετών. Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 6-8 ετών Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών Όταν κυκλοφορούμε στο δρόμο μπορούμε να συναντήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 6-8 ετών Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών

Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 6-8 ετών Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 6-8 ετών Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών Presenter Name 1 1 Ας γνωρίσουμε τους φίλους μας 2 Η φίλη μας η Διαβασούλα Γεια σας παιδιά!

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής

Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής Ένα τυχαίο περιστατικό Υπάρχουν λανθασμένες συμπεριφορές ; Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας Είναι οι κανόνες που πρέπει να ακολουθούν όλοι όσοι

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΜ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΜ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΜ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ Απόσταση: 9.7 km Χρόνος: 3 ώρες The Friends of Mount Athos, 7 2018. All rights reserved. Version 1.6.3 Αυτή η διαδρομή

Διαβάστε περισσότερα

Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1

Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1 2. Λεφόκαστρο - Αργαλαστή - Κάλαμος - Λεφόκαστρο Αυτή η ωραία και με ποικιλία διαδρομή ανεβαίνει από μία παραλία του Παγασητικού στο Λεφόκαστρο μέχρι την Αργαλαστή, εν μέρει κατά μήκος ενός καλντεριμιού

Διαβάστε περισσότερα

Κινηματόγραφος, φαρμακείο, ταχυδρομείο, μανάβικο, τράπεζα, βιλιοπωλείο, μουσείο, περίπτερο, φούρνος

Κινηματόγραφος, φαρμακείο, ταχυδρομείο, μανάβικο, τράπεζα, βιλιοπωλείο, μουσείο, περίπτερο, φούρνος 1. Πού πρέπει να πάς; a. Αν θέλεις να αγοράσεις φρούτα; b. Αν θέλεις να στείλεις ένα γράμμα; c. Αν θέλεις να αγοράσεις μια εφημερίδα; d. Αν θέλεις να αγοράσεις ψωμί; e. Αν πρέπει να αγοράσεις φάρμακα;

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής. https://www.facebook.com/driving.edu/

Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής.  https://www.facebook.com/driving.edu/ Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής http://www.driving.org.gr/ https://www.facebook.com/driving.edu/ Γιατί κατά την γνώμη σας γίνονται ατυχήματα δυστυχήματα στον δρόμο; Το

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη του 5 ου «ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ» ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ

Προκήρυξη του 5 ου «ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ» ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ Προκήρυξη του 5 ου «ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ» ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ Ο Σύλλογος Δρομέων Πρέβεζας σε συνεργασία με τον Δήμο Πρέβεζας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και με την Περιφερειακή Ενότητας Πρέβεζας της Περιφέρειας

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη του 6 ου «ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ» ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ

Προκήρυξη του 6 ου «ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ» ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ Προκήρυξη του 6 ου «ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ» ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ Ο Σύλλογος Δρομέων Πρέβεζας σε συνεργασία με τον Δήμο Πρέβεζας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και με την Περιφερειακή Ενότητας Πρέβεζας της Περιφέρειας

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ

ΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ Μερικές χρήσιµες συµβουλές στους γονείς για την αποφυγή των τροχαίων ατυχηµάτων Η πρόληψη του τροχαίου ατυχήµατος αφορά όλους µας

Διαβάστε περισσότερα

1o passo Περτουλι - Δεση 16,7 km Συνεχιζοντας τη διαδρομη και μετα απο 91km συνανταμε τη διασταυρωση για Γαρδικι 1ο Σημειο Ελεγχου της ημερας

1o passo Περτουλι - Δεση 16,7 km Συνεχιζοντας τη διαδρομη και μετα απο 91km συνανταμε τη διασταυρωση για Γαρδικι 1ο Σημειο Ελεγχου της ημερας HMEΡΑ 1η ΕΚΚΙΝΗΣΗ Καρδίτσα (πλ. Ελευθερίας) προς Μουζάκι - Γ. Καραϊσκάκη (οδος Φαναρίου) επαρχιακή οδός Καρδίτσας Αργιθέας προς Ελάτη Περτούλι. (Καρδίτσα Περτούλι 1h) 1o passo Περτουλι - Δεση 16,7 km Συνεχιζοντας

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 9-12 ετών Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών

Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 9-12 ετών Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 9-12 ετών Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών Presenter Name 1 1 Ο φίλος μας ο κύριος Τροχονόμος Γεια σας παιδιά! Είμαι ο κύριος Τροχονόμος

Διαβάστε περισσότερα

8ήμερη οδική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη

8ήμερη οδική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη Ηράκλειο : Ζωγράφου 12 τηλ. 2810 280040-fax 2810281506 Αθήνα : Σαχτούρη 103 Πειραιάς τηλ. 210 3319761 e-mail : roundtravel@roundtravel.gr www.roundtravel.gr 8ήμερη οδική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη Αναχώρηση

Διαβάστε περισσότερα

Rodokalakis George (+30) (+30)

Rodokalakis George (+30) (+30) Athos Sea Cruises George Rodokalakis Ammouliani, 63075 Halkidiki, Greece Rodokalaki Ioanna (+30) 2377071606 E-mail: contact@athos-cruises.gr Rodokalakis George (+30) 2377071071 (+30) 6986107451 E-mail:

Διαβάστε περισσότερα

1 η ΟΜΑΔΑ. ΦΥΣ η Πρόοδος: 15-Οκτωβρίου-2011

1 η ΟΜΑΔΑ. ΦΥΣ η Πρόοδος: 15-Οκτωβρίου-2011 1 η ΟΜΑΔΑ Σειρά Θέση ΦΥΣ. 131 1 η Πρόοδος: 15-Οκτωβρίου-2011 Πριν αρχίσετε συµπληρώστε τα στοιχεία σας (ονοµατεπώνυµο και αριθµό ταυτότητας). Ονοµατεπώνυµο Αριθµός ταυτότητας Απενεργοποιήστε τα κινητά

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΜΑΡΟΥΦΙΔΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΜΑΡΟΥΦΙΔΗΣ ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΜΑΡΟΥΦΙΔΗΣ Π.ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ 5 ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΛΣΑΜΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΤΗΛ./FAX. 2310 628.008 ΚΙΝ.6944 677104 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΩΡΙΑΣ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Κων/πολη-Παράλια Μικράς Ασίας, 9 ημέρες

Κων/πολη-Παράλια Μικράς Ασίας, 9 ημέρες ΑΘΗΝΑ: Σαχτούρη 103, Πειραιάς Τηλ. 2103319761 ΗΡΑΚΛΕΙΟ : Ζωγράφου 12 Τηλ. 2810280040 fax 2810281506 E-mail: roundtravel@roundtravel.gr www.roundtravel.gr Κων/πολη-Παράλια Μικράς Ασίας, 9 ημέρες Αναχωρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Σενάριο 7: Κυκλοφοριακή Αγωγή

Σενάριο 7: Κυκλοφοριακή Αγωγή Σενάριο 7: Κυκλοφοριακή Αγωγή Φύλλο Εργασίας Τίτλος: Κυκλοφοριακή Αγωγή Γνωστικό Αντικείμενο: Μελέτη Περιβάλλοντος Διδακτική Ενότητα: Μεταφορές Τάξη: Β' Δημοτικού Διάρκεια: 2 ώρες Δραστηριότητα 1: Κυκλοφορώ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ

ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ Αδαμαντία Μπαλαφούτα Προϊσταμένη χειρουργικής κλινικής Γ.Ν. Κορίνθου Τα τελευταία χρόνια η οδήγηση ποδηλάτου έχει αυξηθεί µεταξύ των κατοίκων του αναπτυγµένου κόσµου. Λόγω της συνεχιζόµενης

Διαβάστε περισσότερα

Κυκλοφοριακή Αγωγή. «Κυκλοφορώ με ασφάλεια!» Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Φλώρινας - Γ Τάξη. Σχολικό έτος 2014-15

Κυκλοφοριακή Αγωγή. «Κυκλοφορώ με ασφάλεια!» Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Φλώρινας - Γ Τάξη. Σχολικό έτος 2014-15 Κυκλοφοριακή Αγωγή «Κυκλοφορώ με ασφάλεια!» Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Φλώρινας - Γ Τάξη Σκοπός του προγράμματος είναι: Σχολικό έτος 2014-15 α) Ο εμπλουτισμός της γνώσης και η κατανόηση των βασικών κανόνων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ Απόσταση: 19 km Διάρκεια: 7 8 ώρες The Friends of Mount Athos, 2007 2014. All rights reserved. Version 1.1 ΠΡΟΣΟΧΗ: Μεγάλο τμήμα της διαδρομής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜΜ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜΜ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜΜ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ Απόσταση: 9.7 Km Διάρκεια: 3 ½ 4 ώρες The Friends of Mount Athos, 2007 2014. All rights reserved. Version 1.1.1 Μεγάλο μέρος αυτής της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ NATURE TRAIL 2013

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ NATURE TRAIL 2013 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ NATURE TRAIL 2013 1. ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ ΘΟΛΟΣ - PORCEL (5.539 μ, 240+, 135-) Εκκίνηση από την πλατεία του σιδηροδρομικού σταθμού Παρανεστίου στις 07:00πμ του Σαββάτου 26 Οκτωβρίου. Η αρχή της

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜM ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜM ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜM ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ Aπόσταση: 9.7 km Διάρκεια: 3 ½ 4 ώρες The Friends of Mount Athos, 2007 2018. All rights reserved. Version 1.5 Μεγάλο μέρος αυτής της

Διαβάστε περισσότερα

4. Αγ. Γεώργιος Νηλείας - Σχιτζουραύλι - Δραμάλα - Σχιτζουραύλι - Αγ. Γεώργιος Νηλείας

4. Αγ. Γεώργιος Νηλείας - Σχιτζουραύλι - Δραμάλα - Σχιτζουραύλι - Αγ. Γεώργιος Νηλείας 4. Αγ. Γεώργιος Νηλείας - Σχιτζουραύλι - Δραμάλα - Σχιτζουραύλι - Αγ. Γεώργιος Νηλείας Αυτή είναι μία θαυμάσια διαδρομή η οποία συμπεριλαμβάνει δύο κορυφές πάνω από τον Άγιο Γεώργιο Νηλείας. Εν μέρει περπατάμε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΜΕΣΟΥ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΩΝ

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΜΕΣΟΥ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΩΝ Παράρτημα 2 ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΜΕΣΟΥ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΩΝ Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΡΙΣΜΟΙ Β. ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΩΝ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ Δεκτά αποδεικτικά μέσα Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΡΙΣΜΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ- ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ- ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ Εργασία στο μάθημα της Οικιακής Οικονομίας ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ- ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ Βαξεβάνης Νίκος Β 1 Οδηγώ με Ασφάλεια σημαίνει: Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κ.Ο.Κ. Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη

Διαβάστε περισσότερα

Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1

Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1 5. Δράκεια - Χάνια Δράκεια Αυτή η διαδρομή ξεκινά και τελειώνει στη Δράκεια, ένα παραδοσιακό χωριό στην πλαγιά του Πηλίου πάνω από την Αγριά. Η Δράκεια έχει δύο πλατείες. Από την επάνω πλατεία μπορούμε

Διαβάστε περισσότερα

Ασκήσεις στις κινήσεις

Ασκήσεις στις κινήσεις Ασκήσεις στις κινήσεις 1. Αμαξοστοιχία κινείται με ταχύτητα 72km/h και διασχίζει σήραγγα μήκους 900m. Ο χρόνος που μεσολάβησε από τη στιγμή που το μπήκε η μηχανή μέχρι να βγει και το τελευταίο βαγόνι από

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 1ης ημερας

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 1ης ημερας ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 1ης ημερας Σημειο εκκινησης φετος θα ειναι τα Goodys - BP στην Ανθηλη της Λαμιας εκκινηση μεχρι τις 09:00 το τελευταιο group αναβατων Ξεκιναμε πισω απο τα goodys απο τον παραδρομο της εθνικης

Διαβάστε περισσότερα

30ο ΡΑΛΛΥ ΦΘΙΩΤΙ ΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

30ο ΡΑΛΛΥ ΦΘΙΩΤΙ ΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 ΣΕΧ Ε ΟΝΟΜΑ ΣΤΑΘΜΟΥ 30ο ΡΑΛΛΥ ΦΘΙΩΤΙ ΟΣ 19-20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 Ωράριο Ε χλµ απλών Ολικά Ιδανικός 1ου ΧΛΜ διαδροµων χλµ χρόνος αυτ/του ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 0 ΕΚΚΙΝΗΣΗ - ΛΑΜΙΑ Π.Ε.Λ. 18:15 1 ΗΡΑΚΛΕΙΑ 11.82

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗΣ. = t. (1) 2 επειδή Δx 1 = Δx 2 = Δ xoλ / 2 Επειδή Δx 1 = u 1 t 1, από την

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗΣ. = t. (1) 2 επειδή Δx 1 = Δx 2 = Δ xoλ / 2 Επειδή Δx 1 = u 1 t 1, από την 1 ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗΣ 1) Δίνεται η διπλανή γραφική παράσταση της ταχύτητας με το χρόνο. Να γίνει το διάγραμμα (θέσης χρόνου ), αν όταν o= είναι o =. Υπόδειξη Βρείτε τα εμβαδά μεταξύ της γραφικής παράστασης

Διαβάστε περισσότερα

Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1

Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1 3. Αγ. Γεώργιος Νηλείας - Κυκλικό Περπάτημα Αυτή η πολύ ωραία διαδρομή των 5,5 χιλιομέτρων ακολουθεί την πλαγιά πάνω από τον Αγ. Γεώργιο και σε αποζημιώνει με μαγευτικές θέες. Ιδιαίτερα το Μάιο είναι πολύ

Διαβάστε περισσότερα

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν για τα οφέλη της Οικολογικής Οδήγησης

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν για τα οφέλη της Οικολογικής Οδήγησης Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν για τα οφέλη της Οικολογικής Οδήγησης Γιατί Οικολογική Οδήγηση; Η έννοια της αυτοκίνησης είναι συνδεδεμένη

Διαβάστε περισσότερα

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 Ε.Δ. 1 Κοτσιάτης Απόσταση 15,20 χιλιόμετρα Ωράριο: 07:04 Δρόμος κλειστός (για θεατές): 04:04 Σημείο 1 Εκκίνηση Απόσταση από την εκκίνηση: 0.77 km Περιγραφή: Γρήγορο «S» μόλις

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγές στους Κανόνες Οδικής Κυκλοφορίας της NNO

Αλλαγές στους Κανόνες Οδικής Κυκλοφορίας της NNO 1η Νοεμβρίου 2012 Αλλαγές στους Κανόνες Οδικής Κυκλοφορίας της NNO Από την 1η Νοεμβρίου 2012 θα ισχύουν διάφορες αλλαγές στους κανόνες οδικής κυκλοφορίας της ΝΝΟ. Πολλές από αυτές τις αλλαγές είναι απλά

Διαβάστε περισσότερα

ιαδραστική σχεδίαση Διευρυμένο Σύστημα Πλοήγησης για Ποδηλάτες

ιαδραστική σχεδίαση Διευρυμένο Σύστημα Πλοήγησης για Ποδηλάτες ιαδραστική σχεδίαση Διευρυμένο Σύστημα Πλοήγησης για Ποδηλάτες Ανδρεάκου Εύα dpsd09003 Ξυνού Μαρία-Ιωάννα dpsd09053 Πολυζωίδου Αριάδνη dpsd09062 Τζαχσάν Μαριάννα dpsd09071 Χονδρός Λουκάς dpsd09079 Ενόραση

Διαβάστε περισσότερα

Η μικρότερη από τις τέσσερις διαδρομές κινείται

Η μικρότερη από τις τέσσερις διαδρομές κινείται ΔΙΑΔΡΟΜΗ 4 ΧΩΡΑ ΜΑΝΤΡΑΚΙ Εκκλησάκι ΣΤΑΥΡΟΥ ΧΩΡΑ Στοιχεία με την επίσκεψη στο κάστρο του Μανδρακίου Μήκος διαδρομής Χρόνος χωρίς στάσεις Ομορφιά διαδρομής 6,9 χλμ. 2 ώρ. 36 3 &4 * Η μικρότερη από τις τέσσερις

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΣΤΗΝ ΙΜ ΚΩΝΣΤΑΜΟΝΙΤΟΥ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΣΤΗΝ ΙΜ ΚΩΝΣΤΑΜΟΝΙΤΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΣΤΗΝ ΙΜ ΚΩΝΣΤΑΜΟΝΙΤΟΥ Απόσταση: 10,2 km Διάρκεια: 4 4½ ώρες The Friends of Mount Athos, 2007 2017. All rights reserved. Version 1.0 ΠΡΟΣΟΧΗ: Η διαδρομή από την

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜΜ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜΜ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜΜ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ Απόσταση: 9.7 Km Διάρκεια: 3 ½ 4 ώρες The Friends of Mount Athos, 7 2017. All rights reserved. Version 1.4 ΠΡΟΣΟΧΗ: Τον Σεπτέμβριο 2017,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΙΑ ΡΟΜΗΣ NATURA TRAIL RACE 2014

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΙΑ ΡΟΜΗΣ NATURA TRAIL RACE 2014 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΙΑ ΡΟΜΗΣ NATURA TRAIL RACE 2014 1. ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ ΘΟΛΟΣ - PORCEL (5.539 µ, 240+, 135-) Εκκίνηση από την πλατεία του σιδηροδροµικού σταθµού Παρανεστίου στις 07:00 πµ του Σαββάτου 25 Οκτωβρίου. Η αρχή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΣΤΗΝ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΣΤΗΝ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΣΤΗΝ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ Απόσταση: 19 km Διάρκεια: 7 8 ώρες The Friends of Mount Athos, 2007 2017. All rights reserved. Version 1.5 ΠΡΟΣΟΧΗ: Μεγάλο τμήμα της διαδρομής

Διαβάστε περισσότερα

Στο μάθημα των μαθηματικών οι μαθητές κλήθηκαν:

Στο μάθημα των μαθηματικών οι μαθητές κλήθηκαν: Στο μάθημα των μαθηματικών οι μαθητές κλήθηκαν: (α) να δημιουργήσουν σχέδια με γενικό θέμα «οδική ασφάλεια» (β) να βρούνε ποιήματα, τραγούδια και λαϊκές ρήσεις σχετικά με τα μέσα μεταφοράς (γ) να απαντήσουν

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ. α β γ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ. α β γ ΟΔΗΓΙΕΣ: 11/03/2017 1. Οι απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα θα πρέπει να αναγραφούν στο Φύλλο Απαντήσεων που θα σας δοθεί χωριστά από τις εκφωνήσεις. 2. Η επεξεργασία των θεμάτων θα γίνει γραπτώς σε φύλλα

Διαβάστε περισσότερα

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΕΤΟΣ Ι ΡΥΣΕΩΣ 2002 ΑΛΦΕΙΟΥ 93 - ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ 27100 ΤΗΛ-FAX : 2621035589 Ε-mail: filathlitikos02@hotmail.gr ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ «6 ος ΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ» Ο «ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΥΡΓΟΥ» διοργανώνει

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΣΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ

ΦΥΣΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Ευθύγραμμη Ομαλή Κίνηση Επιμέλεια: ΑΓΚΑΝΑΚΗΣ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Φυσικός https://physicscorses.wordpress.com/ Βασικές Έννοιες Ένα σώμα καθώς κινείται περνάει από διάφορα σημεία.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ ΟΔ-Β-8: ΧΡΟΝΟΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ ΟΔ-Β-8: ΧΡΟΝΟΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ ΟΡΙΣΜΟΣ - ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ Ο δείκτης εκτιμά τη χρονοαπόσταση μεταξύ των πόλεων στην Ζώνη Επιρροής της Εγνατίας Οδού με τη χρήση οδικών μεταφορικών μέσων. Η χρονοαπόσταση μεταξύ πόλεων

Διαβάστε περισσότερα

1.1. Κινηµατική Οµάδα Γ.

1.1. Κινηµατική Οµάδα Γ. 1.1. Οµάδα Γ. 1.1.21. Πληροφορίες από το διάγραµµα θέσης-χρόνου..ένα σώµα κινείται ευθύγραµµα και στο διάγραµµα βλέπετε τη θέση του σε συνάρτηση µε το χρόνο. i) Βρείτε την κλίση στο διάγραµµα x-t στις

Διαβάστε περισσότερα

Γεωργία Κολιοπούλου Νικόλαος Τριπόδης. Αθήνα 2009

Γεωργία Κολιοπούλου Νικόλαος Τριπόδης. Αθήνα 2009 Γεωργία Κολιοπούλου Νικόλαος Τριπόδης Αθήνα 2009 Αθήνα 2009 Παιδιά ελάτε να παίξουμε Σκυταλοδρομίες Γεωργία Κολιοπούλου Νικόλαος Τριπόδης Ανάρτηση στην ιστοσελίδα του 2 ου Π.Ε.Κ. Αθηνών στις 19.3.2009

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΡΒΙΣ ΒΑΤΣΑΚΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΕΡΒΙΣ ΒΑΤΣΑΚΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΣΕΡΒΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ένα καλό σέρβις είναι ένα από τα πιο σημαντικά χτυπήματα επειδή μπορεί να δώσει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στην αρχή του πόντου. Το σέρβις είναι το πιο σημαντικό

Διαβάστε περισσότερα

Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Βιβλίο ραστηριοτήτων. Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών

Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Βιβλίο ραστηριοτήτων. Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Βιβλίο ραστηριοτήτων Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών abook_v1.1.indd 1 5/5/2016 3:03:30 PM Αυτό το Βιβλίο Δραστηριοτήτων ανήκει σ εμένα! Το όνομά

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ 1. α.

ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ 1. α. ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ 1. Σώμα μάζας m=2kg εκτοξεύεται από τη θέση Α οριζόντιου επιπέδου με ταχύτητα υ 1 =15m/s. Φτάνοντας στη βάση λείου κεκλιμένου επιπέδου έχει ταχύτητα υ 2 =10m/s. Η απόσταση ΑΒ=10m. Το

Διαβάστε περισσότερα

0,00 0,34 1,30 2,12 3,79 0,00 0,34 0,96 0,82 1,67. 69,65 χλµ ΧΛΜ ΙΑ ΡΟΜΗΣ: ΜΕΡΙΚΑ ΧΛΜ: ΧΡΟΝΟΣ ΒΑΣΗ ΣΕΛΙ Α 1

0,00 0,34 1,30 2,12 3,79 0,00 0,34 0,96 0,82 1,67. 69,65 χλµ ΧΛΜ ΙΑ ΡΟΜΗΣ: ΜΕΡΙΚΑ ΧΛΜ: ΧΡΟΝΟΣ ΒΑΣΗ ΣΕΛΙ Α 1 1 1 0,00 0,00 0,34 ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ, ΚΑΛΗ ΒΟΛΤΑ! ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΦΑΪ ΚΑΙ ΜΟΤΟ GP! 2 3 4 5 0,34 1,30 0,96 2,12 0,82 3,79 1,67 2 4,30 KAI ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΕΥΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΡΟΜΟ 6 7 8 9 10 0,51 4,86

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ!

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ! ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ! ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Η δυνατότητα να μετακινείται κάποιος ως: Πεζός Οδηγός Επιβάτης να εμπλακεί χωρίς να κινδυνεύει ή να προκαλέσει τροχαίο ατύχημα

Διαβάστε περισσότερα

Α) ΕΝΑ ΚΙΝΗΤΟ. 1) Πληροφορίες από διάγραμμα x-t.

Α) ΕΝΑ ΚΙΝΗΤΟ. 1) Πληροφορίες από διάγραμμα x-t. Α) ΕΝΑ ΚΙΝΗΤΟ 1) Πληροφορίες από διάγραμμα x-t Ένα κινητό κινείται ευθύγραμμα και στο σχήμα φαίνεται η μετατόπισή του σε συνάρτηση με τον χρόνο Ποιες από τις ακόλουθες προτάσεις είναι σωστές και ποιες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΜ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜ ΦΙΛΟΘΕΟΥ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΜ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜ ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΜ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜ ΦΙΛΟΘΕΟΥ Απόσταση: 9.7 km Χρόνος: 3 ώρες The Friends of Mount Athos, 7 2017. All rights reserved. Version 1.6.1 ΠΡΟΣΟΧΗ: Το πέρασμα

Διαβάστε περισσότερα

Στο Πίνοβο με την υπέροχη κορυφογραμμή του

Στο Πίνοβο με την υπέροχη κορυφογραμμή του Στο Πίνοβο με την υπέροχη κορυφογραμμή του Το όρος Πίνοβο είναι ένα σχετικά άγνωστο βουνό. Ο ορεινός του όγκος απλώνεται στα βορειοδυτικά του νομού Πέλλας, ανάμεσα στα όρη Βόρας (Καϊμακτσαλάν) και Τζένα.

Διαβάστε περισσότερα

Ένας οδηγός χρονομέτρησε τη διαδρομή από την είσοδο της ευθύγραμμης σήραγγας του Αρτεμισίου μέχρι την έξοδο και βρήκε ότι χρειάστηκε 70s.

Ένας οδηγός χρονομέτρησε τη διαδρομή από την είσοδο της ευθύγραμμης σήραγγας του Αρτεμισίου μέχρι την έξοδο και βρήκε ότι χρειάστηκε 70s. 1 ευθύγραμμη ομαλή κίνηση Θέμα 1 ο Ένας οδηγός χρονομέτρησε τη διαδρομή από την είσοδο της ευθύγραμμης σήραγγας του Αρτεμισίου μέχρι την έξοδο και βρήκε ότι χρειάστηκε 70s. α. Πόσο είναι το μέτρο της μέσης

Διαβάστε περισσότερα

Ο τόπος µας. Το σχολείο µας. Πολιτισµός. Η τάξη µας

Ο τόπος µας. Το σχολείο µας. Πολιτισµός. Η τάξη µας Ο τόπος µας Το σχολείο µας Πολιτισµός Η τάξη µας Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ Ανάµεσα στις ακτές του νοµού Μαγνησίας και τη Σκόπελο και απέναντι από το Πήλιο, βρίσκεται η Σκιάθος, ένα νησί µε έκταση 48 τετραγωνικά χιλιόµετρα.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΜ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜ ΦΙΛΟΘΕΟΥ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΜ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜ ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΜ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜ ΦΙΛΟΘΕΟΥ Απόσταση: 9.7 km Χρόνος: 3 ώρες The Friends of Mount Athos, 7 2018. All rights reserved. Version 1.6.3 Αυτή η διαδρομή

Διαβάστε περισσότερα

Στα Ζαγοροχώρια με MINI Clubman One D

Στα Ζαγοροχώρια με MINI Clubman One D Στα Ζαγοροχώρια με MINI Clubman One D Όταν ξέρεις πως μέσα σε μια εβδομάδα θα διανύσεις πάνω από 1500 km κάνεις προσεκτική επιλογή της παρέας σου. Σε συνεργασία λοιπόν με το πάντα εξυπηρετικό τμήμα δημοσίων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ 4 Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΤΖΑΝΗΣ ΛΟΥΚΑΣ 2 ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ 1. Ορθή επανάληψη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1.1 ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1.1 ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΗ ΚΙΝΗΣΗ 22 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1.1 ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΗ ΚΙΝΗΣΗ Α. ΚΙΝΗΣΗ - ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΧΡΟΝΟΣ - ΤΑΧΥΤΗΤΑ 1. Πάνω σε έναν άξονα xοx επιλέγουμε τα σημεία Α(0), Β(-3m), Γ(5m) και Δ(3m). Να βρείτε το διάστημα και τη μετατόπιση του κινητού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜΜ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕΣΩ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜΜ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕΣΩ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜΜ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕΣΩ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ Απόσταση: 12.8 km Χρόνος: 3 ¾ 4 ¼ ώρες The Friends of Mount Athos, 2007 2017. All rights reserved. Version 1.4.1

Διαβάστε περισσότερα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και πτήση για την Θεσσαλονίκη. Άφιξη, παραλαβή και αναχωρούμε για τον Λιθότοπο που βρίσκεται στις όχθες της

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και πτήση για την Θεσσαλονίκη. Άφιξη, παραλαβή και αναχωρούμε για τον Λιθότοπο που βρίσκεται στις όχθες της ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ Αναχωρήσεις: 7/7, 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8, 25/8 Με απευθείας πτήσεις της Cyprus Airways Λάρνακα Θεσσαλονίκη CY 426 09:30 11:30 Θεσσαλονίκη Λάρνακα CY 427 12:30 14:30

Διαβάστε περισσότερα

1.1. Κινηµατική Η µετατόπιση είναι διάνυσµα Η µετατόπιση στην ευθύγραµµη κίνηση Μετατόπιση και διάστηµα.

1.1. Κινηµατική Η µετατόπιση είναι διάνυσµα Η µετατόπιση στην ευθύγραµµη κίνηση Μετατόπιση και διάστηµα. 1.1. 1.1.1. Η µετατόπιση είναι διάνυσµα. Ένα σώµα κινείται σε οριζόντιο επίπεδο ξεκινώντας από το σηµείο Α του σχήµατος. Μετά από λίγο φτάνει στο σηµείο Β. y 4 (m) B Γ 1 Α x 0,0 1 5 x(m) y i) Σχεδιάστε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΣΤΗΝ ΙΜ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΣΤΗΝ ΙΜ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΣΤΗΝ ΙΜ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ Απόσταση: 19.5 km Διάρκεια: 7 8 ώρες The Friends of Mount Athos, 2007 2016. All rights reserved. Version 1.4 ΠΡΟΣΟΧΗ: Μεγάλο τμήμα της διαδρομής

Διαβάστε περισσότερα

Χελιδορέα(ς) Σεπτέμβριος 2013. Έκθεση αποστολής. Χ. Νικολαΐδου

Χελιδορέα(ς) Σεπτέμβριος 2013. Έκθεση αποστολής. Χ. Νικολαΐδου Χελιδορέα(ς) Σεπτέμβριος 2013 Έκθεση αποστολής Χ. Νικολαΐδου 1 Περιεχόμενα Ιστορικό... 3 Χελιδορέα Σεπτέμβριος 2013... 3 Συνοπτικό ημερολόγιο αποστολής... 3 Ευρήματα αποστολής... 4 Υλικά... 4 Οι συντελεστές...

Διαβάστε περισσότερα

σχολή οδηγών ΣΑΒΡΑΜΗΣ

σχολή οδηγών ΣΑΒΡΑΜΗΣ Α) ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Περιμετρικός έλεγχος εξετάζουμε για: 1) την καλή κατάσταση των επιφανειών του αυτοκινήτου από τυχαία χτυπήματα (πχ. ένα χτύπημα σε μια επιφάνεια του οχήματος μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ NATURA TRAIL RACE 2015

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ NATURA TRAIL RACE 2015 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ NATURA TRAIL RACE 2015 1. ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ ΘΟΛΟΣ - PORCEL (5.539 μ, 240+, 135-) Εκκίνηση από την πλατεία του σιδηροδρομικού σταθμού Παρανεστίου στις 09:00 πμ το Σαββάτο 30 Μαίου. Η αρχή της

Διαβάστε περισσότερα

πώς θα φτάσετε στα κεντρικά γραφεία

πώς θα φτάσετε στα κεντρικά γραφεία πώς θα φτάσετε στα κεντρικά γραφεία με δημόσια μέσα συγκοινωνίας ΜΕΤΡΟ / ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΗ / ΠΡΟΣ ΑΕΡΟ ΡΟΜΙΟ Επιλέξτε τη γραµµή 3 (µπλε) του Μετρό µε κατεύθυνση προς Αεροδρόµιο και κατεβείτε στο σταθµό ΚΟΡΩΠΙ.

Διαβάστε περισσότερα

Physics by Chris Simopoulos

Physics by Chris Simopoulos ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ 1. Αφήνουμε ένα σώμα να πέσει ελεύθερα από ύψος Η=7,2 m. Κάντε σε βαθμολογημένους άξονες τα διαγράμματα :ταχύτητας - χρόνου, μετατόπισης - χρόνου και ύψους - χρόνου. Η αντίσταση του αέρα

Διαβάστε περισσότερα

Στοιχεία επικοινωνίας. Marathon Data Systems. Αιγιαλείας 48, Παράδεισος Αμαρουσίου, Αθήνα 2 ος όροφος

Στοιχεία επικοινωνίας. Marathon Data Systems. Αιγιαλείας 48, Παράδεισος Αμαρουσίου, Αθήνα 2 ος όροφος Στοιχεία επικοινωνίας Marathon Data Systems Αιγιαλείας 48, Παράδεισος Αμαρουσίου, 151 25 Αθήνα 2 ος όροφος URL: http://www.marathondata.gr/ E-mail: marathon@otenet.gr Τηλ.: +30 210 6198866, +30 210 6198868,

Διαβάστε περισσότερα

KALAΜΙ ΤRΑVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. ΕΚΔΡΟΜΕΣ- ΤΑΞΙΔΙΑ- ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ- ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΗΛ- ΦΑΞ: ΚΙΝΗΤΑ: FACEBOOK: KalamiCorfu

KALAΜΙ ΤRΑVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. ΕΚΔΡΟΜΕΣ- ΤΑΞΙΔΙΑ- ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ- ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΗΛ- ΦΑΞ: ΚΙΝΗΤΑ: FACEBOOK: KalamiCorfu KALAΜΙ ΤRΑVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΚΔΡΟΜΕΣ- ΤΑΞΙΔΙΑ- ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ- ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΗΛ- ΦΑΞ: 26610 81581 ΚΙΝΗΤΑ: 693 2930643 FACEBOOK: KalamiCorfu 5 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 16 IOYΛΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς Κυκλοφορώ" (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Δ - Ε - ΣΤ Δημοτικού

Ερωτηματολόγιο Προγράμματος Ασφαλώς Κυκλοφορώ (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Δ - Ε - ΣΤ Δημοτικού Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς Κυκλοφορώ" (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Δ - Ε - ΣΤ Δημοτικού Tάξη & Τμήμα:... Σχολείο:... Ημερομηνία:.../.../200... Όνομα:... Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς

Διαβάστε περισσότερα

6.1 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΕΙΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕ Ο

6.1 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΕΙΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕ Ο 6. ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΕΙΩΝ ΣΤ ΕΠΙΠΕ ΘΕΩΡΙΑ. Σύστηµα καθέτων ηµιαξόνων: Είναι δύο κάθετες µεταξύ τους ηµιευθείες µία οριζόντια και µία κατακόρυφη. Την οριζόντια την ονοµάζουµε και την λέµε ηµιάξονα των ή ηµιάξονα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Κουρτίδου Ελένη

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Κουρτίδου Ελένη 3 ο Γυμνάσιο Ξάνθης ΦΥΣΙΚΗ B ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Κουρτίδου Ελένη 1 ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: Το σημείο που χρησιμοποιούμε σαν αρχή για να μετράμε ΘΕΣΗ ( χ ) : Εξαρτάται απ την επιλογή του σημείου αναφοράς Είναι

Διαβάστε περισσότερα

0,00 0,64 0,92 1,14 1,58 0,00 0,64 0,28 0,22 0,44 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΧΛΜ ΜΕΡΙΚΑ ΧΛΜ ΣΕΛΙ Α 1. 320,98 69,77 2 ώρες ΧΛΜ ΙΑ ΡΟΜΗΣ: ΜΕΡΙΚΑ ΧΛΜ: ΑΠΛΗ ΙΑ ΡΟΜΗ

0,00 0,64 0,92 1,14 1,58 0,00 0,64 0,28 0,22 0,44 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΧΛΜ ΜΕΡΙΚΑ ΧΛΜ ΣΕΛΙ Α 1. 320,98 69,77 2 ώρες ΧΛΜ ΙΑ ΡΟΜΗΣ: ΜΕΡΙΚΑ ΧΛΜ: ΑΠΛΗ ΙΑ ΡΟΜΗ 1 A' AUTO FESTIVAL - ΘHBA 0,00 ΑΠΛΗ ΙΑ ΡΟΜΗ 69,77 2 ώρες 1 2 3 4 5 0,00 0,64 0,64 0,92 0,28 1,14 0,22 1,58 0,44 2 A' AUTO FESTIVAL - ΘHBA 3,34 ΑΠΛΗ ΙΑ ΡΟΜΗ 69,77 2 ώρες 6 7 8 9 10 1,76 4,17 0,83 4,39 0,22

Διαβάστε περισσότερα

Ευθύγραμμες Κινήσεις

Ευθύγραμμες Κινήσεις Ευθύγραμμες Κινήσεις Μεγέθη της Κίνησης. Η ένδειξη της ταχύτητας σε ένα αυτοκίνητο είναι 7km/h και σε μία μοτοσικλέτα 08km/h. Ποιες είναι οι ταχύτητες των δύο οχημάτων σε μονάδες του διεθνούς συστήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΣΤΗΝ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΣΤΗΝ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΣΤΗΝ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ Απόσταση: 19 km Διάρκεια: 7 8 ώρες The Friends of Mount Athos, 2007 2018. All rights reserved. Version 1.6 ΠΡΟΣΟΧΗ: Μεγάλο τμήμα της διαδρομής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ Credits 2012 Σχεδιαστές: Παραγωγή: Εικονογράφηση: Jose Pascual Εκτύπωση: Priority Soluciones Graficas - Eduardo

Διαβάστε περισσότερα

Δ3. Ο χρόνος από τη στιγμή που η απόστασή τους ήταν d μέχρι τη στιγμή που ακουμπά η μία την άλλη. Μονάδες 6

Δ3. Ο χρόνος από τη στιγμή που η απόστασή τους ήταν d μέχρι τη στιγμή που ακουμπά η μία την άλλη. Μονάδες 6 ΘΕΜΑ Δ 1. Δύο αμαξοστοιχίες κινούνται κατά την ίδια φορά πάνω στην ίδια γραμμή. Η προπορευόμενη έχει ταχύτητα 54km/h και η επόμενη 72km/h. Όταν βρίσκονται σε απόσταση d, οι μηχανοδηγοί αντιλαμβάνονται

Διαβάστε περισσότερα

1. Σημειώστε με Σ και Λ για σωστή ή λάθος πρόταση: a. Μηχανική ενέργεια είναι η ενέργεια που έχουν οι μηχανές. b. Η μηχανική ενέργεια μπορεί να είναι

1. Σημειώστε με Σ και Λ για σωστή ή λάθος πρόταση: a. Μηχανική ενέργεια είναι η ενέργεια που έχουν οι μηχανές. b. Η μηχανική ενέργεια μπορεί να είναι 1. Σημειώστε με Σ και Λ για σωστή ή λάθος πρόταση: a. Μηχανική ενέργεια είναι η ενέργεια που έχουν οι μηχανές. b. Η μηχανική ενέργεια μπορεί να είναι μόνο κινητική ή μόνο δυναμική. c. Η διαφορά κινητικής

Διαβάστε περισσότερα

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 2002 ΑΛΦΕΙΟΥ 93 - ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ 27100 ΤΗΛ-FAX : 2621035589 Ε-mail: filathlitikos02@hotmail.gr ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ «7 ος ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ» Ο «ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΥΡΓΟΥ»

Διαβάστε περισσότερα

1.1. Κινηματική Ομάδα Ε

1.1. Κινηματική Ομάδα Ε 1.1. Ομάδα Ε 61. Μετά από λίγο αρχίζει να επιταχύνεται. Δυο αυτοκίνητα Α και Β κινούνται σε ευθύγραμμο δρόμο με σταθερές ταχύτητες υ Α=21,8m/s και υ Β=12m/s, προς την ίδια κατεύθυνση. Σε μια στιγμή τα

Διαβάστε περισσότερα

www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1

www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1 5. Δράκεια - Χάνια - Δράκεια Mάιος 2015 - Επειδή θα συναντήσετε μερικά προβλήματα κάνοντας αυτή την διαδρομή τώρα, σας συνιστούμε να μη την κάνετε μέχρι να την ελέγξουμε έμεις οι ίδιοι τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε περισσότερα