ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ECO-DRIVIING

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ECO-DRIVIING"

Transcript

1 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ECO-DRIVIING

2 Η ΕΘΕΛ είναι η εταιρεία με τον μεγαλύτερο στόλο λεωφορείων εν ενεργεία στην Ελλάδα. Συνηγόρησε στην παρόρμηση του ΚΑΠΕ να συνδράμει την προσπάθεια εκμάθησης ενός νέου τρόπου οδικής συμπεριφοράς με άμεσα και βραχυπρόθεσμα οφέλη. Ήταν φυσικό να κινήσει το ενδιαφέρον των διοικούντων της εταιρεία ένα πρόγραμμα που θα εξοικονομούσε πόρους τους οποίους θεωρούσαν ως τότε φυσιολογικό κόστος.

3 Ο σχεδιασμός του προγράμματος περιλάμβανε συγκεκριμένες διαδρομές, συγκεκριμένα οχήματα και συγκεκριμένους οδηγούς. Με σταθερές τις παραπάνω παραμέτρους η παρακολούθηση της πορείας του προγράμματος ήταν ποιο τεκμηριωμένη. Επιλέχθηκαν οι διαδρομές : -Γραμμή 550 Δέλτα Φαλήρου Κηφισιά. -Γραμμή 450 Δέλτα Φαλήρου Χαλάνδρι. Οι παραπάνω διαδρομές κάλυπταν τις ανάγκες του προγράμματος διότι περιλάμβαναν συνθήκες μικρού, μεσαίου αλλά και μεγάλου κυκλοφοριακού φορτίου καθώς και μετακίνηση μεγάλου αριθμού επιβατών.

4

5

6 Το πρόγραμμα έλαβε χώρα στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στο Ελληνικό. Η διάρκεια του ήταν τέσσερεις μήνες, κατά τους οποίους γίνονταν συνεχή καταγραφή των στοιχείων οδήγησης, (δύο μήνες πριν την θεωρητικήεκπαίδευσηκαιδύομήνεςμετά). Χρησιμοποιήθηκαν δύο λεωφορεία Mercedes Benz τύπου city buses O405 GN Articulated Vehicles. Συμμετείχαν τρεις οδηγοί της εταιρείας οι οποίοι δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν καμία είδους ενημέρωση γύρω από το Eco-Driving.

7 Για την ποιο εμπεριστατωμένη αξιολόγηση της εκπαίδευσης τοποθετήθηκαν στα δύο λεωφορεία μονάδες EDM οι οποίες έκαναν καταγραφή παραμέτρων όπως : - Διανυθέντα χιλιόμετρα. - Ώρες λειτουργίας κινητήρα. - Στιγμιαία ταχύτητα του οχήματος αλλά και μέση ωριαία ταχύτητα. - Στιγμιαία, συνολική αλλά και μέση κατανάλωση καυσίμου. Η τοποθέτηση των EDMs έγινε από το ΚΑΠΕ μέσω συνεργάτη (VDO ELECTRA Hellas). Ζητήθηκε επίσηςηέγκρισηκαιησυνδρομήτουγερμανού τεχνικού της EVOBUS στην Ελλάδα κ. Hainer Ohnbeurger.

8 ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ EDM ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

9 Κατά το πρώτο διάστημα των δύο μηνών οι οδηγοί εκτελούσαν τα δρομολόγια σύμφωνα με τις δικές τους συνήθειες και συμπεριφορές ενώ ταυτόχρονα καταγράφονταν τα δεδομένα από τα EDMs. Μετά από την ενημέρωση που τους έγινε από τους ειδικούς του ΚΑΠΕ συνεχίστηκε η καταγραφή για άλλους δύο μήνες έτσι ώστε να υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία εάν η αλλαγή στην οδική συμπεριφορά τηρήθηκε και επέφερε μείωση στην κατανάλωση καυσίμου.

10 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Τα λεωφορεία που πήραν μέρος στο πρόγραμμα είναι τεχνολογίας EURO II Είναι εφοδιασμένα με ηλεκτρονικό έλεγχο του ψεκασμού καυσίμου. Ο συνδυασμός ηλεκτρικής αντλίας ψεκασμού με ηλεκτρονικό έλεγχο παραμέτρων λειτουργίας εξασφαλίζουν οικονομία καυσίμου και μικρότερη εκπομπήρύπωνκαιαιθάληςχωρίςκαμία επίπτωση στην απόδοση και την ισχύ του κινητήρα. Επιπλέον τα οχήματα είναι εφοδιασμένα με συστήματα ABS-ASR και πνευματική ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση.

11 Το κιβώτιο ταχυτήτων που είναι εφοδιασμένα τα λεωφορεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είναι της ZF το ECOMAT HP 500 με 4 σχέσεις μετάδοσης και 1 όπισθεν. Είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενο με υδραυλική λειτουργία, αυτόματο υδραυλικό μετατροπέα στρέψης (συμπλέκτης) και δύο βαθμίδες υδραυλικού επιβραδυντή (retarder).

12 Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΘΕΛ ΣΤΟ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΠΕ Ο σκοπός του προγράμματος ήταν η ενημέρωση και κατ επέκταση η εκπαίδευση των οδηγών της εταιρείας σε γνώσεις και συμπεριφορές οδήγησης κατά τα πρότυπα του ECO DRIVING.

13 3 η ΦΑΣΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΡΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ECO-DRIVING ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 26/07/02 ΗΜΕΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΝΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ 1 η ΦΑΣΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ 2 η ΦΑΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ECO-DRIVING

14 1 η Φάση : Καθορίστηκε συγκεκριμένη διαδρομή 15 χιλιομέτρων, κατά την οποία και οι τρεις οδηγοί οδήγησαν διαδοχικά ένα από τα επιλεγμένα λεωφορεία εφοδιασμένα με το EDM. Ηοδήγησηέγινε σύμφωνα με τις δικές τους συνήθειες και εμπειρίες. Στο τέλος κάθε διαδρομής γίνονταν συλλογή των στοιχείων καταγραφής. 2 η Φάση : Ο εκπαιδευτής της εταιρείας VTL, οοποίος είχε προσκληθεί από το ΚΑΠΕ για την θεωρητική ενημέρωση, ανέλυσε στους παραβρισκόμενους τι πρεσβεύει το Eco-Driving. Εξήγησε τα οικονομικά οφέλει για την εταιρεία εάν οι οδηγοί της υιοθετήσουν αυτή την συμπεριφορά και επιπλέον ανάφερε στους οδηγούς λάθη που παρατήρησε κατά την οδήγηση και υπέδειξε αλλαγές και τρόπους βελτίωσης.

15 3 η Φάση : Σε αυτή την φάση οι οδηγοί επανέλαβαν ακριβώς την ίδια διαδρομή εφαρμόζοντας αυτή την φορά τις αρχές του Eco-Driving και τις υποδείξεις του Ολλανδού ειδικού. Στο τέλος καταγράφηκαν τα νέα στοιχεία που προέκυψαν. Οι διαφορές που παρατηρήθηκαν ήσαν ποσοτικές και ποιοτικές. Συγκεκριμένα μειώθηκαν σημαντικά οι καταναλώσεις αλλά και οι χρόνοι διαδρομών. Εξίσου σημαντικό ήταν ότι και η συμπεριφορά των οδηγών άλλαξε έτσι ώστε η οδήγηση να είναι ασφαλέστερη, ανετότερη, για οδηγό και επιβάτες, και φυσικά οικονομικότερη με ευρύτερη έννοια.

16 Στις ακόλουθες διαφάνειες εμφανίζονται οι φόρμες καταγραφής των δεδομένων πριν και μετά την ενημέρωση για κάθε οδηγό ξεχωριστά. Γίνεται εμφανές η διαφοροποίηση στην κατανάλωση καυσίμου χωρίς αλλοίωση των χρόνων στις διαδρομές και στις ώρες λειτουργίας των κινητήρων. Στην φόρμα του τρίτου οδηγού παρατηρείται εκ πρώτης αύξηση της κατανάλωσης αλλά ουσιαστικά υπάρχει αισθητή μείωση εάν λάβουμευπόψη μαςτουςτριπλάσιους χρόνους σχεδόν, λόγω κυκλοφοριακών συνθηκών.

17

18

19

20 Είναι εμφανές η διαφοροποίηση και η αμεσότητα των ωφελειών κατά την χρήση του Eco-Driving. Η μείωση στην κατανάλωση των καυσίμων μετά την θεωρητική ενημέρωση έπεσε κατά 13,23% για τον πρώτο οδηγό και 17,80% για τον δεύτερο. Ο τρίτος οδηγός παρουσιάζει και αυτός μείωση εάν συνυπολογίσουμε, (παρόλο που ο δείκτης είναι +1,78%), τον τριπλάσιο χρόνο που έκανε. Στους δύο πρώτους οδηγούς αποδεικνύεται περίτρανα η οικονομία και μη μεταβολή των χρόνων διαδρομών.

21 ΦΟΡΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ EDM.

22 ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ EDMs.

23 ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ (ΛΙΤΡΑ) ΔΙΑΔΡΟΜΗ 1 ΔΙΑΔΡΟΜΗ 2 ΔΙΑΦΟΡΑ (%) ΟΔΗΓΟΣ 1 18,9 16,4-13,23 ΟΔΗΓΟΣ 2 19,1 15,7-17,80 ΟΔΗΓΟΣ 3 16,9 17,2 +1,78

24 ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΣΕ lt ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20 18,9 16,4 19,1 15,7 16,9 17, , , ΟΔΗΓΟΣ 1 ΟΔΗΓΟΣ 2 ΟΔΗΓΟΣ 3-17,8

25 Η όλη φιλοσοφία του προγράμματος και της εκπαίδευσης, όπως την παρουσίασε και ο εισηγητής της εταιρείας VTL, βασίζεται στα κάτωθι: - Στην μεγιστοποίηση εκμετάλλευσης των δυνατοτήτων που παρέχει η νέα τεχνολογία των κινητήρων και των υποσυστημάτων του οχήματος. - Η βέλτιστη αξιοποίηση του αυτομάτου κιβωτίου ταχυτήτων τόσο στην επιτάχυνση όσο και στην επιβράδυνση του οχήματος. Η κατανάλωση καυσίμου δεν επηρεάζεται από μηχανισμούς όπως το κλιματιστικό κ.α. αλλά κυρίως από την οδική συμπεριφορά των οδηγών.

26 Η είσοδος της ψηφιακής τεχνολογίας στα οχήματα έδωσε την δυνατότητα μεγαλύτερων δυνατοτήτων στον τομέα της οικονομίας καυσίμου αλλά και στην ασφάλεια οδήγησης. Η νέα τεχνολογία ελέγχει, επεξεργάζεται, συγκρίνει και τέλοςδίνειεντολέςπροςτιςμονάδεςτουοχήματος. Αυτό έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την μέγιστη δυνατή προσέγγιση του ιδανικού στις λειτουργίες των συστημάτων. Επίσης διαχειρίζεται καταστάσεις κατά τις οποίες επεμβαίνει ώστε να προστατέψει επιβάτες, οδηγό και όχημα. Παρόλα αυτά όμως το πρόγραμμα απέδειξε ότι η χρήση της νέας τεχνολογίας θα πρέπει να μην γίνεται καταχρηστικά. Δηλαδή, πέρα από την τεχνολογία, η οδική συμπεριφορά συνεισφέρει έτσι ώστε να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

27 Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης, αλλά κυρίως κατά την διάρκεια της πρακτικής, υποδείχθηκαν τρόποι με τους οποίους, επιταχύνουμε το όχημα αξιοποιώντας την δυνατότητα του κιβωτίου ταχυτήτων, το οποίο ελέγχοντας τις παραμέτρους λειτουργίας και τις υφιστάμενες συνθήκες, μεταβιβάζει την κίνηση ομαλά και ελεγχόμενα από μία σχέση σε άλλη, επιτρέποντας στον κινητήρα να προσφέρει την ισχύ του, χωρίς αυξημένα φορτία, τα οποία αυξάνουν αισθητά την κατανάλωση καυσίμου αλλά και την πρόωρη φθορά του. Ο τρόπος αυτός συν των παραπάνω έχει και αποτέλεσμα στην μεγαλύτερη άνεση του επιβατικού κοινού, διότι οι επιταχύνσεις γίνονται ομαλότερες.

28 Επιπλέον αυξάνεται και η ασφάλεια κατά την οδήγηση, διότι η ομαλή και ελεγχόμενη επιτάχυνση, δημιουργεί συνθήκες καλύτερου ελέγχου και διαχείρισης, από τον οδηγό του λεωφορείου, των κρίσιμων καταστάσεων (πράγμα ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο στις συνθήκες πόλεων όπως η Αθήνα). Επίσης και κατά την επιβράδυνση του οχήματος η συμπεριφορά του οδηγού σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις του Ολλανδού εισηγητή αλλάζει. Καισεαυτήτηνπερίπτωσηηπλήρη συνεργασία της τεχνολογίας και της τήρησης των αρχών του Eco-Driving γίνεται επιτακτική.

29 Τέλος, βελτιώνονται και τα μεγέθη που αφορούν τις φθορές και την συντήρηση του στόλου των οχημάτων της εταιρείας. Ειδικότερα όταν μιλάμε για την ΕΘΕΛ στο σύνολο του στόλου της, η εξοικονόμηση καυσίμων είναι μεγάλη και άμεση. Καθώς και το κέρδος από τις εργατoώρες συντήρησης και των ανταλλακτικών είναι εξίσου υπολογίσιμη. Ο συνδυασμός εφαρμογής νέων τεχνολογιών με την διαδικασία εκπαίδευσης των οδηγών σε συμπεριφορές που συνάδουν στο Eco-Driving μόνο όφελος μπορούν να προσφέρουν σε μια εταιρεία της τάξης μεγέθους της ΕΘΕΛ.

30 Συμπερασματικά λοιπόν κάνοντας χρήση των κανόνων του Eco-Driving, αντιλαμβανόμαστε άμεσα την εξοικονόμηση καυσίμων. Αυτό δεν αποτελεί μεμονωμένο στοιχείο, αλλά συντελεί σαφώς και στην ελάττωση των εκπομπών καυσαερίων (εφόσον ο κινητήρας λειτουργεί σε κανονικά φορτία), και στην φθορά κινητήρων, φρένων, αναρτήσεων, κιβωτίων ταχυτήτων κ.α. Αλλά για να επιτευχθεί το μέγιστο θα πρέπει και τα οχήματα να είναι σε άριστη κατάσταση από τεχνικής άποψης ώστε να προσφέρουν όλες τις δυνατότητες των τεχνολογιών που είναι εφοδιασμένα.

31 ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΕΘΕΛ Πρόθεση του εκλιπόντα Γ.Δ/ντη κ. Χατσησιδερή, από την μεριά της ΕΘΕΛ και της κυρ. Ζαρκαδούλας Μαρίας από την μεριά του ΚΑΠΕ, ήταν να συνεχιστεί το πρόγραμμα όλο και σε μεγαλύτερη κλίμακα μέσα στην εταιρεία. Μάλιστα μου είχε αναθέσει να του εισηγηθώ και εκπαιδευτικό πλάνο τουλάχιστον για τους νέοπροσληφθέντες οδηγούς, πράγμα που έγινε, αλλά λόγω της ασθένειας του δεν προχωρήσαμε περεταίρω. Σήμερα πλέον η εταιρεία δεν έχει σε ενέργεια κανένα σχετικό πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και Οικολογική Οδήγηση - Εξοικονόμηση ενέργειας μέσα από την αλλαγή της οδηγητικής συμπεριφοράς.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και Οικολογική Οδήγηση - Εξοικονόμηση ενέργειας μέσα από την αλλαγή της οδηγητικής συμπεριφοράς. Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και Οικολογική Οδήγηση - Εξοικονόμηση ενέργειας μέσα από την αλλαγή της οδηγητικής συμπεριφοράς. Άρης Ζωγράφος - Ευάγγελος Ματσούκης Πανεπιστήμιο Πατρών www.upatras.gr Πρότυπες Σχολές

Διαβάστε περισσότερα

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν για τα οφέλη της Οικολογικής Οδήγησης

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν για τα οφέλη της Οικολογικής Οδήγησης Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν για τα οφέλη της Οικολογικής Οδήγησης Γιατί Οικολογική Οδήγηση; Η έννοια της αυτοκίνησης είναι συνδεδεμένη

Διαβάστε περισσότερα

Volvo fh με i-save ΠΟΤΈ Η ΕΞΟΙΚΟΝΌΜΗΣΗ ΚΑΥΣΊΜΟΥ ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΤΌΣΟ ΑΠΛΉ

Volvo fh με i-save ΠΟΤΈ Η ΕΞΟΙΚΟΝΌΜΗΣΗ ΚΑΥΣΊΜΟΥ ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΤΌΣΟ ΑΠΛΉ Volvo fh με i-save ΠΟΤΈ Η ΕΞΟΙΚΟΝΌΜΗΣΗ ΚΑΥΣΊΜΟΥ ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΤΌΣΟ ΑΠΛΉ Το απόλυτο φορτηγό μεγάλων αποστάσεων Όταν πρόκειται για οικονομία καυσίμου, το θέμα δεν είναι μόνο πόση οικονομία μπορείτε να κάνετε

Διαβάστε περισσότερα

Eco-Driving. Οικονομική-Οικολογική. Οικολογική & Ασφαλής Οδήγηση. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΩΙΔΗΣ Τμήμα Περιβαλλοντικής Πολιτικής

Eco-Driving. Οικονομική-Οικολογική. Οικολογική & Ασφαλής Οδήγηση. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΩΙΔΗΣ Τμήμα Περιβαλλοντικής Πολιτικής Eco-Driving Οικονομική-Οικολογική Οικολογική & Ασφαλής Οδήγηση ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΩΙΔΗΣ Τμήμα Περιβαλλοντικής Πολιτικής Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας-ΚΑΠΕ Ημερίδα Μεταφορές & Αειφορία: Δυνατότητες, Κατευθύνσεις,

Διαβάστε περισσότερα

Οικολογική και Οικονομική και Ασφαλής Οδήγηση «Eco-Driving»

Οικολογική και Οικονομική και Ασφαλής Οδήγηση «Eco-Driving» Οικολογική και Οικονομική και Ασφαλής Οδήγηση «Eco-Driving» Γρηγόρης Ζωίδης Τμήμα Περιβάλλοντος & Μεταφορών Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας-ΚΑΠΕ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ! Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης

Διαβάστε περισσότερα

2 μερο Eco Driving Workshop στην Ελλάδα

2 μερο Eco Driving Workshop στην Ελλάδα Proficient driving Institute 2 μερο Eco Driving Workshop στην Ελλάδα Concept & content by SAFE DRIVE with the support of DVR (German Road Safety Council) Eco driving Training Βελτίωση των οδηγητικών ικανοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

DUCATO NATURAL POWER

DUCATO NATURAL POWER DUCATO NATURAL POWER DUCATO NATURAL POWER DUCATO NATURAL POWER Το όχημα έχει ρυθμιστεί να λειτουργεί κανονικά με φυσικό αέριο, ενώ υπάρχει αυτόματο σύστημα εναλλαγής σε βενζίνη όταν το φυσικό αέριο πρόκειται

Διαβάστε περισσότερα

Αθόρυβη οδήγηση χωρίς ρύπους στην πόλη: Τα Vito E-Cell Van καλύπτουν χλμ για τους πελάτες μας

Αθόρυβη οδήγηση χωρίς ρύπους στην πόλη: Τα Vito E-Cell Van καλύπτουν χλμ για τους πελάτες μας Δελτίο Τύπου Αθόρυβη οδήγηση χωρίς ρύπους στην πόλη: Τα Vito E-Cell Van καλύπτουν 650.000χλμ για τους πελάτες μας 14 Φεβρουαρίου 2012 Το πρώτο Van στον κόσμο με εργοστασιακό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης δοκιμάστηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ PANDA NATURAL POWER. * Οι τιμές κατανάλωσης, όταν χρησιμοποιείται καύσιμο φυσικού αερίου, υπολογίζονται σε Kg/100km

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ PANDA NATURAL POWER. * Οι τιμές κατανάλωσης, όταν χρησιμοποιείται καύσιμο φυσικού αερίου, υπολογίζονται σε Kg/100km PANDA NATURAL POWER PANDA NATURAL POWER PANDA NATURAL POWER Το όχημα έχει ρυθμιστεί να λειτουργεί κανονικά με φυσικό αέριο, ενώ υπάρχει αυτόματο σύστημα εναλλαγής σε βενζίνη, όταν το φυσικό αέριο πρόκειται

Διαβάστε περισσότερα

Κωδικοί Ρ01ΧΧ και Ρ02ΧΧ

Κωδικοί Ρ01ΧΧ και Ρ02ΧΧ Κωδικοί Ρ01ΧΧ και Ρ02ΧΧ κωδικός P0010 P0011 P0012 P0013 P0014 P0015 P0020 P0021 P0022 P0023 P0065 P0066 P0067 P0100 P0101 P0102 P0103 P0105 Περιγραφή βλάβης - εξάρτημα Πλευρά 1, Ρύθμιση εκκεντροφόρου Πλευρά

Διαβάστε περισσότερα

Ο Δρόμος προς την Αυτόματη Κυκλοφορία

Ο Δρόμος προς την Αυτόματη Κυκλοφορία 2 ο Auto Forum με τίτλο Αλλάξτε αυτοκίνητο Ο Δρόμος προς την Αυτόματη Κυκλοφορία Γιώργος Γιαννής, Καθηγητής ΕΜΠ Παναγιώτης Παπαντωνίου, Επιστ. Συνεργάτης ΕΜΠ Απόστολος Ζιακόπουλος, Υπ.Διδάκτορας ΕΜΠ Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

10 σημεία για μια πιο οικολογική οδήγηση

10 σημεία για μια πιο οικολογική οδήγηση Η εκστρατεία ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΙΟ ΠΡΑΣΙΝΑ (Make Cars Green) στοχεύει στη μείωση των περιβαλλοντικών συνεπειών από την κίνηση των αυτοκινήτων και στο να βοηθήσει τους οδηγούς να σκεφτούν οικολογικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της ΟΔΗΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της ΟΔΗΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 1.2.2017 COM(2017) 47 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της ΟΔΗΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση της οδηγίας 2003/59/ΕΚ σχετικά με την αρχική επιμόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Γιαννής, Καθηγητής Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Τομέας Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής

Γιώργος Γιαννής, Καθηγητής Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Τομέας Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής Με την επίσημη υποστήριξη: Γιώργος Γιαννής, Καθηγητής Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Τομέας Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής Διημερίδα ITS Hellas «Ευφυή Συστήματα Μεταφορών & Eξελίξεις στην Ελλάδα» Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

Οι προκλήσεις ασφάλειας των αυτόνομων οχημάτων

Οι προκλήσεις ασφάλειας των αυτόνομων οχημάτων Οι προκλήσεις ασφάλειας των αυτόνομων οχημάτων Γ. Γιαννής, Καθηγητής ΕΜΠ Π. Παπαντωνίου, Διδάκτωρ Συγκοινωνιολόγος Αθήνα, 7 Ιανουαρίου 2017 Αυτόνομα Οχήματα και Αυτόνομη Κυκλοφορία Ασφάλεια Άνεση Αποτελεσματικότητα

Διαβάστε περισσότερα

Kιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη Porsche Doppelkupplung. Η ιστορία επιτυχίας του PDK: ένα bestseller σε μόλις πέντε χρόνια

Kιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη Porsche Doppelkupplung. Η ιστορία επιτυχίας του PDK: ένα bestseller σε μόλις πέντε χρόνια Kιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη Porsche Doppelkupplung Η ιστορία επιτυχίας του PDK: ένα bestseller σε μόλις πέντε χρόνια Στουτγάρδη. Στη δεκαετία του '80 η Porsche ανέπτυξε μια παγκόσμια τεχνολογική

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ΙΙ) ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα: Τεχνολογία Αυτοκινήτων Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

«ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ & ΕΥΦΥΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ» Δρ. Ν.Κ. ΓΚΕΪΒΕΛΗΣ Σύμβουλος Διοίκησης Business development ANΚO ΑΕ

«ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ & ΕΥΦΥΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ» Δρ. Ν.Κ. ΓΚΕΪΒΕΛΗΣ Σύμβουλος Διοίκησης Business development ANΚO ΑΕ Δρ. Ν.Κ. ΓΚΕΪΒΕΛΗΣ Σύμβουλος Διοίκησης Business development ANΚO ΑΕ ΕΥΦΥΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Τομέας Συμβατικής Διακίνησης Επιβατών Τομέας Εμπορευματικών Μεταφορών Τομέας Δημόσιων Μεταφορών ΤΟΜΕΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΤΖΟΓΛΟΥ Χ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 13/12/2013

ΧΑΤΖΟΓΛΟΥ Χ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 13/12/2013 ΧΑΤΖΟΓΛΟΥ Χ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Η Ιστορία Εξάπλωση Καταστημάτων Το σύνολο των καταστημάτων ανέρχεται σε 268 και αυξάνει, καθώς το δίκτυο επεκτείνεται σε όλη τη χώρα. Δίκτυο καταστημάτων 161 46 43 12

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Κυλίνδρων, διάταξη Χωρητικότητα (cm3) 999 Διάμετρος x Διαδρομή (mm) 70x86.5 Βαλβίδες ανά κύλινδρο 4 Σχέση συμπίεσης 10.5:1

Αρ. Κυλίνδρων, διάταξη Χωρητικότητα (cm3) 999 Διάμετρος x Διαδρομή (mm) 70x86.5 Βαλβίδες ανά κύλινδρο 4 Σχέση συμπίεσης 10.5:1 Κινητήρας 1.0 Turbo 3 Cylinder 120 HP MT 4X2 Αρ. Κυλίνδρων, διάταξη 3 σε σειρά Χωρητικότητα (cm3) 999 Διάμετρος x Διαδρομή (mm) 70x86.5 Βαλβίδες ανά κύλινδρο 4 Σχέση συμπίεσης 10.5:1 Μέγιστη ισχύς σε kw

Διαβάστε περισσότερα

Daily Blue Power: η νέα βιώσιμη σειρά για διανομές χωρίς περιορισμούς σε αστικές περιοχές.

Daily Blue Power: η νέα βιώσιμη σειρά για διανομές χωρίς περιορισμούς σε αστικές περιοχές. Daily Blue Power: η νέα βιώσιμη σειρά για διανομές χωρίς περιορισμούς σε αστικές περιοχές. Η νέα οικογένεια Daily Blue Power παρουσιάζει το τέλειο όχημα για αστικές και προαστιακές αποστολές. Μπορεί να

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. της πρότασης. κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. της πρότασης. κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 31.5.2017 COM(2017) 279 final ANNEXES 1 to 2 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ της πρότασης κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την παρακολούθηση και τη δήλωση των εκπομπών

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Volvo FH αποτελεί πρόκληση για τον κλάδο των φορτηγών και εκτοξεύει στα ύψη την κερδοφορία των μεταφορικών εταιρειών.

Το νέο Volvo FH αποτελεί πρόκληση για τον κλάδο των φορτηγών και εκτοξεύει στα ύψη την κερδοφορία των μεταφορικών εταιρειών. Δελτίο τύπου Το νέο Volvo FH αποτελεί πρόκληση για τον κλάδο των φορτηγών και εκτοξεύει στα ύψη την κερδοφορία των μεταφορικών εταιρειών. Με τη νέα σειρά Volvo FH, η Volvo Trucks διευρύνει τις ικανότητες

Διαβάστε περισσότερα

Οικολογική οδήγηση & Φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα

Οικολογική οδήγηση & Φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΥΠΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Οικολογική οδήγηση & Φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα Oρέστης Κυριάκου Λειτουργός Ενεργειακής Διαχείρισης Ενεργειακού Γραφείου Κυπρίων Πολιτών Οικολογική οδήγηση Ορισμός

Διαβάστε περισσότερα

Εξοικονόµηση Ενέργειας στις Μεταφορές

Εξοικονόµηση Ενέργειας στις Μεταφορές Εξοικονόµηση Ενέργειας στις Μεταφορές Θεόδωρος Ζαχαριάδης Τεχνολογικό Πανεπιστήµιο Κύπρου τηλ. 25 002304, e-mail: t.zachariadis@cut.ac.cy ωρεάν Εργαστήρια ανάπτυξης δεξιοτήτων για το προσωπικό των επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ecoνομική ecoλογική & Ασφαλής Οδήγηση Ecodriving στις οδικές μεταφορές Μαρία Ζαρκαδούλα Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

ecoνομική ecoλογική & Ασφαλής Οδήγηση Ecodriving στις οδικές μεταφορές Μαρία Ζαρκαδούλα Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ecoνομική ecoλογική & Ασφαλής Οδήγηση Ecodriving στις οδικές μεταφορές Μαρία Ζαρκαδούλα Υπεύθυνη Τμήματος Περιβάλλοντος & Μεταφορών Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Ημερίδα Οδικής Ασφάλειας ΙΟΑΣ 18 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεµατική ορίζεται ως η τεχνολογία που αξιοποιεί τον συνδυασµό τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής για την αµφίδροµη µετάδοση δεδοµένων µε σκοπό τον

Τηλεµατική ορίζεται ως η τεχνολογία που αξιοποιεί τον συνδυασµό τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής για την αµφίδροµη µετάδοση δεδοµένων µε σκοπό τον ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ Τηλεµατική ορίζεται ως η τεχνολογία που αξιοποιεί τον συνδυασµό τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής για την αµφίδροµη µετάδοση δεδοµένων µε σκοπό τον έλεγχο ή την ενηµέρωση εξ αποστάσεως ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή S 416 GT HD

Περιγραφή S 416 GT HD Περιγραφή S 416 GT HD Τεχνικά στοιχεία Μήκος Φάρδος Ύψος Εσωτερικό ύψος διαδρόμου Ύψος χώρου οδηγού (έδαφος) Μεταξόνιο εμπρός Μεταξόνιο πίσω Εμπρόσθιος πρόβολος Οπίσθιος πρόβολος Κύκλος στροφής Κυβισμός

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (ΣΔΑΕ) Δήμου Κηφισιάς. Γιώργος Μαρκογιαννάκης Σύμβουλος Μηχανολόγος - Ενεργειακός Μηχανικός, MSc

Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (ΣΔΑΕ) Δήμου Κηφισιάς. Γιώργος Μαρκογιαννάκης Σύμβουλος Μηχανολόγος - Ενεργειακός Μηχανικός, MSc Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (ΣΔΑΕ) Δήμου Κηφισιάς Γιώργος Μαρκογιαννάκης Σύμβουλος Μηχανολόγος - Ενεργειακός Μηχανικός, MSc Κηφισιά 08/09/2017 Τι είναι το ΣΔΑΕ; Ένα Σχέδιο Δράσης το οποίο παρουσιάζει

Διαβάστε περισσότερα

Touareg Hybrid Οδηγός συμπεριφοράς υβριδικού συστήματος

Touareg Hybrid Οδηγός συμπεριφοράς υβριδικού συστήματος Touareg Hybrid Οδηγός συμπεριφοράς υβριδικού συστήματος Πίνακας περιεχομένων 1 Συμπεριφορά υβριδικού συστήματος σε διαφορετικές θέσεις του επιλογέα ταχυτήτων...3 2 Συμπεριφορά του αυτοκινήτου στην επιτάχυνση...4

Διαβάστε περισσότερα

DOBLÒ WORK UP DOBLÒ WORK UP

DOBLÒ WORK UP DOBLÒ WORK UP DOBLÒ WORK UP Φτιαγμένο στα μέτρα της δουλειάς σας. Φτιαγμένο στα μέτρα της πόλης σας. Ο κατάλληλος σύμμαχος για τη δουλειά σας, το νέο Doblò Work Up είναι η ιδανική λύση για όσους χρειάζονται περισσότερο

Διαβάστε περισσότερα

Euro IV (Blue Tec 4) 6 - κύλινδροι - V - κινητήρας. Διάμετρος / διαδρομή

Euro IV (Blue Tec 4) 6 - κύλινδροι - V - κινητήρας. Διάμετρος / διαδρομή Περιγραφή S 411 HD Τεχνικά στοιχεία Μήκος 10.160 mm Φάρδος 2.550 mm Ύψος 3.760 mm Εσωτερικό ύψος διαδρόμου 2.100 mm Ύψος χώρου οδηγού (έδαφος) 1.060 mm Μεταξόνιο 4.985 mm Εμπρόσθιος πρόβολος 2.215 mm Οπίσθιος

Διαβάστε περισσότερα

Εξοικονόμηση καυσίμων στις μεταφορές

Εξοικονόμηση καυσίμων στις μεταφορές Ο ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΕΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 29-30 ΜΑΪΟΥ 2009 Εξοικονόμηση καυσίμων στις μεταφορές Δρ. Δημήτρης Δημητρίου 1 Μεταφορές και Καύσιμα Βασικές Διαπιστώσεις Μεταφορικής

Διαβάστε περισσότερα

NEW FLY 125 3V / 50 4T4V

NEW FLY 125 3V / 50 4T4V NEW FLY 125 3V / 50 4T4V Η πόλη είναι το φυσικό του περιβάλλον. Από το πρωί μέχρι το βράδυ, μετατρέπει σε απόλαυση κάθε μετακίνησή σας. Συμπαγείς διαστάσεις και τροχοί 12 το καθιστούν εξαιρετικά ευέλικτο.

Διαβάστε περισσότερα

«Ο ρόλος των ημοσίων Συγκοινωνιών στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη»

«Ο ρόλος των ημοσίων Συγκοινωνιών στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη» «Ο ρόλος των ημοσίων Συγκοινωνιών στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη» ρ. Παναγιώτης Παπαϊωάννου Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικά στοιχεία. Εσ. ύψος διαδρόμου πάνω. Ύψος χώρου οδηγού. Μεταξόνιο εμπρός Μεταξόνιο πίσω Εμπρόσθιος πρόβολος Οπίσθιος πρόβολος Κύκλος στροφής

Τεχνικά στοιχεία. Εσ. ύψος διαδρόμου πάνω. Ύψος χώρου οδηγού. Μεταξόνιο εμπρός Μεταξόνιο πίσω Εμπρόσθιος πρόβολος Οπίσθιος πρόβολος Κύκλος στροφής Περιγραφή S 431 DT Τεχνικά στοιχεία Μήκος Φάρδος Ύψος Εσ. ύψος διαδρόμου κάτω Εσ. ύψος διαδρόμου πάνω Ύψος χώρου οδηγού (έδαφος) Μεταξόνιο εμπρός Μεταξόνιο πίσω Εμπρόσθιος πρόβολος Οπίσθιος πρόβολος Κύκλος

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρικά ελεγχόμενη πνευματική (:με αέρα) ανάρτηση. Στη φωτό δεξιά φαίνεται ο κινητήρας που τροφοδοτεί με αέρα τις αναρτήσεις.

Ηλεκτρικά ελεγχόμενη πνευματική (:με αέρα) ανάρτηση. Στη φωτό δεξιά φαίνεται ο κινητήρας που τροφοδοτεί με αέρα τις αναρτήσεις. Ηλεκτρικά ελεγχόμενη πνευματική (:με αέρα) ανάρτηση. Στη φωτό δεξιά φαίνεται ο κινητήρας που τροφοδοτεί με αέρα τις αναρτήσεις. Άλλη ονομασία του συστήματος υποβοήθησης σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ «Δημόσια Αστικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς»

ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ «Δημόσια Αστικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς» ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ : ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΘΗΒΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ Επίβλεψη : Καθηγήτρια Dr. Έλενα Καλλικαντζάρου Μελέτη - Ανάπτυξη: Καλογερίδου Χρυσούλα

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων

Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων Φ ο ρ έ α ς υ λ ο π ο ί η σ η ς Ι Δ Ι Ω Τ Ι Κ Ο Σ Τ Ο Μ Ε Α Σ Άξονες παρέμβασης Α. Κτιριακές υποδομές Β. Μεταφορές Γ. Ύ δρευση και διαχείριση λυμάτων Δ. Δ ιαχείριση αστικών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΟΔΗΓΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΞΥΠΝΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΟΔΗΓΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΞΥΠΝΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΟΔΗΓΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΞΥΠΝΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ Μιχελαράκη

Διαβάστε περισσότερα

Η Ευρωπαϊκή Πολιτική - Στόχοι 20% µείωση αερίων θερµοκηπίου εως το % µερίδιο ΑΠΕ στην τελική κατανάλωση ενέργειας εως το % εξοικονόµηση

Η Ευρωπαϊκή Πολιτική - Στόχοι 20% µείωση αερίων θερµοκηπίου εως το % µερίδιο ΑΠΕ στην τελική κατανάλωση ενέργειας εως το % εξοικονόµηση Βελτίωση Περιβαλλοντικών Επιδόσεων στις Μεταφορές Εφη Τριτοπούλου Τµήµα Περιβάλλοντος και Μεταφορών ΚΑΠΕ etrito@cres.gr Ηµέρα Ενέργειας στην Κερατέα 30 Ιουνίου 2010 Η Ευρωπαϊκή Πολιτική - Στόχοι 20% µείωση

Διαβάστε περισσότερα

1.060 mm Μεταξόνιο εμπρός Μεταξόνιο πίσω Εμπρόσθιος πρόβολος Οπίσθιος πρόβολος Κύκλος στροφής

1.060 mm Μεταξόνιο εμπρός Μεταξόνιο πίσω Εμπρόσθιος πρόβολος Οπίσθιος πρόβολος Κύκλος στροφής Περιγραφή S 417 HDH Τεχνικά στοιχεία Μήκος 14.050 mm Φάρδος 2.550 mm Ύψος 3.860 mm Εσωτερικό ύψος διαδρόμου 2.100 mm Ύψος χώρου οδηγού (έδαφος) 1.060 mm Μεταξόνιο εμπρός 7.110 mm Μεταξόνιο πίσω 1.350 mm

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικός Οδηγός Ενεργειακών Ελέγχων (ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ)

Τεχνικός Οδηγός Ενεργειακών Ελέγχων (ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ) Τεχνικός Οδηγός Ενεργειακών Ελέγχων (ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ) ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού 2014 Περιεχόμενα Εισαγωγή 1 Σκοπός 2 Ασφάλεια και Υγεία 3 Ορισμοί 3.1 Μεταφορές

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Γιατί να αγοράσω ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο; BMW i. BMW i8 Coupé. BMW i8 Roadster. BMW 225xe Active Tourer. BMW 0e. BMW 50e. BMW 745e. BMW X5 xdrive45e. MINI Cooper

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ - ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΙΜΕ

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ - ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΙΜΕ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ - ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΙΜΕ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΜΙΠ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ (1/3) Ικανότητα οχήματος: Ο μέγιστος αριθμός επιβατών που μπορεί να εξυπηρετηθεί

Διαβάστε περισσότερα

Η Mercedes-Benz εφηύρε πρίν 20 χρόνια τα πολυτελή, μεσαία SUV

Η Mercedes-Benz εφηύρε πρίν 20 χρόνια τα πολυτελή, μεσαία SUV Η Mercedes-Benz εφηύρε πρίν 20 χρόνια τα πολυτελή, μεσαία SUV Εκτός δρόμου, κανένα άλλο αστέρι επιβατικού αυτοκινήτου δεν λάμπει τόσο επιβλητικά όσο της Mercedes-Benz G-Class, η οποία παράγεται από το

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις για τη βελτίωση της Ενεργειακής Αποδοτικότητας στον τομέα των Μεταφορών

Δράσεις για τη βελτίωση της Ενεργειακής Αποδοτικότητας στον τομέα των Μεταφορών Δράσεις για τη βελτίωση της Ενεργειακής Αποδοτικότητας στον τομέα των Μεταφορών Μαρία Ζαρκαδούλα Τμήμα Περιβάλλοντος & Μεταφορών ΚΑΠΕ EnergyRes 09 Forum, 20.2.2009 Περιεχόμενα Η Ευρωπαϊκή Πολιτική Οι πολιτικές

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος σεμιναρίων 2015

Κατάλογος σεμιναρίων 2015 Κατάλογος σεμιναρίων 1 100616 Θέματα σεμιναρίων σελ. 1. Συστήματα κινητήρα 1-10. Ψεκασμός βενζίνης 6-24 6-12 1-11. Διαχείριση ψεκασμού βενζίνης 1-12. MERCEDES CGI - Άμεσος ψεκασμός βενζίνης 1-13. VW FSI

Διαβάστε περισσότερα

Προσδιορισμός των κρίσιμων παραμέτρων επιρροής της υπέρβασης των ορίων ταχύτητας με δεδομένα από έξυπνα κινητά τηλέφωνα Αριστοτέλης Κοκκινάκης

Προσδιορισμός των κρίσιμων παραμέτρων επιρροής της υπέρβασης των ορίων ταχύτητας με δεδομένα από έξυπνα κινητά τηλέφωνα Αριστοτέλης Κοκκινάκης Προσδιορισμός των κρίσιμων παραμέτρων επιρροής της υπέρβασης των ορίων ταχύτητας με δεδομένα από έξυπνα κινητά τηλέφωνα Αριστοτέλης Κοκκινάκης Επιβλέπων: Γιώργος Γιαννής, Καθηγητής ΕΜΠ Αθήνα, Μάρτιος 2019

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜMAΤΟΦΟΡΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜMAΤΟΦΟΡΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜMAΤΟΦΟΡΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Η αποκομιδή και η απόθεση των μέσω ενός ολοκληρωμένου συστήματος απορριμμάτων είναι μία διαδικασία η οποία τηλεματικής παρακολούθησης και διαχείρισης απαιτεί

Διαβάστε περισσότερα

ecoνομική ecoλογική Ασφαλής Οδήγηση Ecodriving Μαρία Ζαρκαδούλα Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

ecoνομική ecoλογική Ασφαλής Οδήγηση Ecodriving Μαρία Ζαρκαδούλα Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ecoνομική ecoλογική Ασφαλής Οδήγηση Ecodriving Μαρία Ζαρκαδούλα Υπεύθυνη Τμήματος Περιβάλλοντος & Μεταφορών Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Πολιτική Ε.Ε Λευκή Βίβλος για τις Μεταφορές (2006) Ανανεωμένη

Διαβάστε περισσότερα

Η ανάγκη βελτίωσης του συγκοινωνιακού έργου των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών με την ταυτόχρονη αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς

Η ανάγκη βελτίωσης του συγκοινωνιακού έργου των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών με την ταυτόχρονη αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς Η ανάγκη βελτίωσης του συγκοινωνιακού έργου των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών με την ταυτόχρονη αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, έχουν καταστήσει απαραίτητη την ενσωμάτωση

Διαβάστε περισσότερα

Αξιόπιστα ελαστικά = Ασφάλεια στο δρόμο

Αξιόπιστα ελαστικά = Ασφάλεια στο δρόμο Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η GOODYEAR Dunlop Ελαστικά Ελλάς, Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» συμβουλεύουν τους οδηγούς για την ασφαλέστερη οδήγηση σε κακές καιρικές συνθήκες Αξιόπιστα ελαστικά

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων «RouteΤracker»

Εφαρμογή Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων «RouteΤracker» Λειτουργικά Χαρακτηριστικά Εφαρμογή Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων «RouteΤracker» Εφαρμογή Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων «RouteΤracker» Η εφαρμογή διαχείρισης στόλου οχημάτων RouteTracker δίνει τη δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. Οff-roader - για καθημερινότητα και περιπέτεια! 12 Μαΐου Η 20η επέτειος των πολυτελών SUV της Mercedes-Benz

Δελτίο Τύπου. Οff-roader - για καθημερινότητα και περιπέτεια! 12 Μαΐου Η 20η επέτειος των πολυτελών SUV της Mercedes-Benz Δελτίο Τύπου Η 20η επέτειος των πολυτελών SUV της Mercedes-Benz 12 Μαΐου 2017 Οff-roader - για καθημερινότητα και περιπέτεια! Έχουν περάσει είκοσι χρόνια από τότε που η Mercedes-Benz παρουσίασε την M-Class

Διαβάστε περισσότερα

«City Best Practices» «Δήμος Τρικκαίων: CityMobil2, Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό»

«City Best Practices» «Δήμος Τρικκαίων: CityMobil2, Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό» «City Best Practices» «Δήμος Τρικκαίων: CityMobil2, Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό» Σούλα Μπράκη Πολιτικός Μηχανικός-Συγκ/λόγος, Υπεύθυνη Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού Δήμου Τρικκαίων ΑΘΗΝΑ, 3/12/2015 Η πρόκληση της

Διαβάστε περισσότερα

NISSAN. e-nv200 EVALIA

NISSAN. e-nv200 EVALIA NISSAN e-nv200 EVALIA 40-60 min* ΤΑΧΕΙΑ ΦΟΡΤΙΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΜΙΚΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ 200 KM ΚΥΚΛΟΣ ΠΟΛΗΣ 301 KM (ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΥΠΟΥ WLTP) 7H 30min WALLBOX 21H 30min ΦΟΡΤΙΣΗ ΣΕ ΟΙΚΙΑΚΗ ΠΡΙΖΑ *Ο χρόνος εξαρτάται από τις συνθήκες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ (1) ΕΠΙΒΑΤΗΓΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ (1) ΕΠΙΒΑΤΗΓΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Ταχ. Δ/νση: Κυδωνίας 29, Χανίαα Κρήτηατήτης Ταχ. Κώδικας: 73135

Διαβάστε περισσότερα

1. Από ποια μέρη αποτελείται η περιστροφική αντλία πετρελαίου ; Πώς διανέμεται το καύσιμο στους διάφορους κυλίνδρους ;

1. Από ποια μέρη αποτελείται η περιστροφική αντλία πετρελαίου ; Πώς διανέμεται το καύσιμο στους διάφορους κυλίνδρους ; Απαντήσεις στο διαγώνισμα του 6 ου κεφαλαίου 1. Από ποια μέρη αποτελείται η περιστροφική αντλία πετρελαίου ; 197 1. τον κινητήριο άξονα ( περιστρέφεται με τις μισές στροφές του στροφάλου για 4-χρονο κινητήρα

Διαβάστε περισσότερα

Honda Mobility MOBILITY

Honda Mobility MOBILITY Υβριδική Τεχνολογία Honda Εισηγητής: Νίκος Ξυδιάς Τεχνικός Εκπαιδευτής Honda 1 Honda Mobility MOBILITY 3 3 To Όραµα της Honda Επιθυµούµε να είµαστε µία Εταιρία την Ύπαρξη της οποίας θέλει η Κοινωνία (we

Διαβάστε περισσότερα

Πλαίσιο 4 2. Πλαίσιο 6 2. Πλαίσιο 6 4. Πλαίσιο 8 2. Πλαίσιο 8 4

Πλαίσιο 4 2. Πλαίσιο 6 2. Πλαίσιο 6 4. Πλαίσιο 8 2. Πλαίσιο 8 4 ΔΙΑΤΑΞΗ / ΥΨΟΣ ΣΑΣΙ / ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ (διαστάσεις σε dm) Πλαίσιο Πλαίσιο 6 2 Πλαίσιο 6 4 Πλαίσιο 8 2.5 Πλαίσιο.5.5 64.5 RADDT-GR 53 53 RADDT-G2 64 62 47 1 ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΑΤΑΞΗ / ΥΨΟΣ ΣΑΣΙ / ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ (διαστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Υψηλές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση: Η αποδοτικότητα βρίσκεται σε κάθε Audi.

Υψηλές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση: Η αποδοτικότητα βρίσκεται σε κάθε Audi. Vorsprung durch Technik www.audi.gr Υψηλές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση: Η αποδοτικότητα βρίσκεται σε κάθε Audi. Ανακαλύψτε περισσότερα στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Αudi www.audi.gr ή στους Εξουσιοδοτημένους

Διαβάστε περισσότερα

15. : (4) (10) 16. 225/45 R17 91 W 17.

15. : (4)  (10) 16. 225/45 R17 91 W 17. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΡΑΠΤΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΣΗ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ Ο ΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Θέµα: ΕΙ ΙΚΟ (Τεχνολογία Αυτοκινήτων)

Διαβάστε περισσότερα

Πρόλογος...σελίδα: 2. Πίνακες...σελίδα: 6. Επίλογος...σελίδα: 64. Εταιρείες διανομής επιβατικών αυτοκινήτων...σελίδα: 67 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Πρόλογος...σελίδα: 2. Πίνακες...σελίδα: 6. Επίλογος...σελίδα: 64. Εταιρείες διανομής επιβατικών αυτοκινήτων...σελίδα: 67 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πρόλογος...σελίδα: 2 Πίνακες...σελίδα: 6 Επίλογος...σελίδα: 64 Εταιρείες διανομής επιβατικών αυτοκινήτων...σελίδα: 67 Τα τεχνικά και λοιπά μεγέθη που αναφέρονται στην παρούσα έκθεση έχουν παραχωρηθεί

Διαβάστε περισσότερα

Μετακίνηση με αυτοκίνητο; Παντού, πάντα και μόνο με δικό μου! Τελευταία Ενημέρωση Τρίτη, 31 Μάρτιος :57

Μετακίνηση με αυτοκίνητο; Παντού, πάντα και μόνο με δικό μου! Τελευταία Ενημέρωση Τρίτη, 31 Μάρτιος :57 Ατομική, online αυτοκίνηση και μεγάλα αυτοματοποιημένα οχήματα κύρους και δύναμης επιθυμεί η νέα γενιά οδηγών, σύμφωνα με παγκόσμια κοινωνική έρευνα της Continental. Η οδήγηση του αυτοκινήτου είναι και

Διαβάστε περισσότερα

Step2Smart ένα «έξυπνο βήμα» βιώσιμης κινητικότητας στο νησί της Κω Παρουσίαση: Αλέξανδρος Καλλούδης, Μέλος Ομάδας Έργου Δήμου Κω

Step2Smart ένα «έξυπνο βήμα» βιώσιμης κινητικότητας στο νησί της Κω Παρουσίαση: Αλέξανδρος Καλλούδης, Μέλος Ομάδας Έργου Δήμου Κω Λευκωσία 28-29 Μαρτίου 2019 Τίτλος: Step2Smart ένα «έξυπνο βήμα» βιώσιμης κινητικότητας στο νησί της Κω Παρουσίαση: Αλέξανδρος Καλλούδης, Μέλος Ομάδας Έργου Δήμου Κω Γενικά στοιχεία Δήμου Κω Το νησί της

Διαβάστε περισσότερα

Πολυαξονικά Φορτηγά DAF. Ανθεκτικά, αποτελεσματικά και αξιόπιστα

Πολυαξονικά Φορτηγά DAF. Ανθεκτικά, αποτελεσματικά και αξιόπιστα Πολυαξονικά Φορτηγά DAF Ανθεκτικά, αποτελεσματικά και αξιόπιστα Πολυαξονικά οχήματα CF Σχεδιασμένα για σκληρή δουλειά Το CF αποτελεί ένα όχημα πολλαπλών εφαρμογών, σχεδιασμένο για βαριές δουλειές. Τα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΦΡΕΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΑΤΙΑ

ΤΑ ΦΡΕΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΑΤΙΑ ΤΑ ΦΡΕΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΑΤΙΑ www.hella.com/brakesystems 12 1 ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΜΕΑ Συνδυάζουμε την μοναδική τεχνολογία φρένων με επαγγελματική υποστήριξη πελατών, έμφαση στην καινοτομία με κορυφαία τεχνική

Διαβάστε περισσότερα

Toyota Hybrid. Ηλίας Καραϊσκός Αγγελική Τσενέ

Toyota Hybrid. Ηλίας Καραϊσκός Αγγελική Τσενέ Toyota Hybrid Ηλίας Καραϊσκός Αγγελική Τσενέ Η σημερινή μας agenda Toyota & Hybrid Η τεχνολογία Toyota Hybrid Μοναδικά οφέλη Toyota Hybrid Γκάμα Test Drive Η Toyota στον κόσμο Δηλαδή Kaizen προκαλώντας

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος: Αεροπλοΐα- Ανάγκες Αεροσκαφών σε καύσιμα

Τίτλος: Αεροπλοΐα- Ανάγκες Αεροσκαφών σε καύσιμα Τίτλος: Αεροπλοΐα- Ανάγκες Αεροσκαφών σε καύσιμα Θέματα: ποσοστά, μοντελοποίηση, ταχύτητα, απόσταση, χρόνος, μάζα, πυκνότητα Διάρκεια: 90 λεπτά Ηλικία: 13-14 Διαφοροποίηση: Ανώτερο επίπεδο: αντίσταση αέρα

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Κυκλοφορίας μικτού στόλου συμβατικών και αυτόματων οχημάτων

Διαχείριση Κυκλοφορίας μικτού στόλου συμβατικών και αυτόματων οχημάτων Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και εξελίξεις στην Ελλάδα Διαχείριση Κυκλοφορίας μικτού στόλου συμβατικών και αυτόματων οχημάτων Υπό την αιγίδα: Δρ. Ευαγγελία Πορτούλη ΕΠΙΣΕΥ / ΕΜΠ 19-20/12/2016 Ετήσια Διημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

«Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης & Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων-Απορριμματοφόρων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής»

«Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης & Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων-Απορριμματοφόρων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής» «Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης & Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων-Απορριμματοφόρων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής» Αντικείμενο του έργου Το έργο αφορά: Τη διαχείριση και παρακολούθηση στόλου οχημάτων με

Διαβάστε περισσότερα

ECODRIVEN. Ευρωπαϊκή Καμπάνια για την Βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς, της Ενεργειακής Αποδοτικότητας και της Οδικής Ασφάλειας (Eco-Driving).

ECODRIVEN. Ευρωπαϊκή Καμπάνια για την Βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς, της Ενεργειακής Αποδοτικότητας και της Οδικής Ασφάλειας (Eco-Driving). ECODRIVEN Ευρωπαϊκή Καμπάνια για την Βελτίωση της Οδικής Συμπεριφοράς, της Ενεργειακής Αποδοτικότητας και της Οδικής Ασφάλειας (Eco-Driving). Γρηγόρης Ζωίδης Τμήμα Περιβάλλοντος & Μεταφορών-ΚΑΠΕ www.ecodrive.org

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικός ενεργειακός σχεδιασμός. Συνοπτικά αποτελέσματα εξέλιξης εγχώριου ενεργειακού συστήματος

Εθνικός ενεργειακός σχεδιασμός. Συνοπτικά αποτελέσματα εξέλιξης εγχώριου ενεργειακού συστήματος Εθνικός ενεργειακός σχεδιασμός Συνοπτικά αποτελέσματα εξέλιξης εγχώριου ενεργειακού συστήματος μείωση εκπομπών αερίων θερμοκηπίου και περιβαλλοντικοί στόχοι αύξηση συμμετοχής ΑΠΕ στην κατανάλωση ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

Συνιστώσες της Σιδηροδροµικής Γραµµής

Συνιστώσες της Σιδηροδροµικής Γραµµής 4 Συνιστώσες της Σιδηροδροµικής Γραµµής 4.1. Εισαγωγή Ο σιδηρόδροµος ως µέσο µεταφοράς ορίζεται από δύο συνιστώσες: Το τροχαίο υλικό και τη σιδηροδροµική υποδοµή. Με τον όρο τροχαίο υλικό εννοούµε όλα

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος των εκπαιδευτών στη μικτή κυκλοφορία αυτόνομων και μη οχημάτων

Ο ρόλος των εκπαιδευτών στη μικτή κυκλοφορία αυτόνομων και μη οχημάτων Ο ρόλος των εκπαιδευτών στη μικτή κυκλοφορία αυτόνομων και μη οχημάτων Π. Παπαντωνίου, Διδάκτωρ Συγκοινωνιολόγος Γ. Γιαννής, Καθηγητής ΕΜΠ Αθήνα, 7 Ιανουαρίου 2017 Αυτόνομα Οχήματα και Οδήγηση Τα αυτόνομα

Διαβάστε περισσότερα

Μηχανήματα Καθαρισμού Ακτών

Μηχανήματα Καθαρισμού Ακτών Μηχανήματα Καθαρισμού Ακτών made in Italy αυτοκινούμενο μικρό αυτοκινούμενο μεσαίο ρυμουλκούμενο μικρό ρυμουλκούμενο μεσαίο ρυμουλκούμενο μεγάλο αυτοκινούμενο μικρό Ιδανικό για περιοχές που απαιτούν βαθύ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΒΑΛΒΙΔΕΣ

Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΒΑΛΒΙΔΕΣ LX Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΒΑΛΒΙΔΕΣ Με την εμφάνιση των 3-βάλβιδων κινητήρων 125 και 150 κυβικών, που προσφέρουν απαράμιλλη ισορροπία μεταξύ επιδόσεων και οικονομίας καυσίμου, η Vespa LX και η Vespa

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2008

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2008 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2008 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα: Τεχνολογία και Ηλεκτρολογία/Ηλεκτρονικά

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2008

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2008 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2008 ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ΙΙ) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα: Τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Λ I Π A N T I K A & EI Ι Κ Α ΠΡΟ Ϊ Ο Ν Τ Α

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Λ I Π A N T I K A & EI Ι Κ Α ΠΡΟ Ϊ Ο Ν Τ Α ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Λ I Π A N T I K A & EI Ι Κ Α ΠΡΟ Ϊ Ο Ν Τ Α ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ eni i-sigma top MS 10W/40 Κορυφαίας ποιότητας λιπαντικό συνθετικής τεχνολογίας, που παρέχει ιδιαίτερα

Διαβάστε περισσότερα

17REQ

17REQ ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΡΓΟ «Προμήθεια δύο (2) επιβατηγών οχημάτων πέντε θέσεων μεικτής χρήσης για το προσωπικό του Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνογνωσία Έμπειροι και πλήρως καταρτισμένοι τεχνικοί, με ειδικότητα στα Toyota και στα υβριδικά οχήματα.

Τεχνογνωσία Έμπειροι και πλήρως καταρτισμένοι τεχνικοί, με ειδικότητα στα Toyota και στα υβριδικά οχήματα. ALWAYS A BETTER WAY ΛΟΓΟΙ Χρηματοδοτικές λύσεις Ένα πλήρες πακέτο χρηματοδοτικών λύσεων, μέσω του προγράμματος ToyotaFlex με ευέλικτες επιλογές ή άλλων τυποποιημένων χρηματοδοτικών λύσεων μέσω εμπορικών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ & ΤΗΛΕ-ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ & ΤΗΛΕ-ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ & ΤΗΛΕ-ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ 1 Η προσπάθεια του ανθρώπου για τη συνεχή άνοδο του βιοτικού του επιπέδου αλλά και η ραγδαία αύξηση του πληθυσμού έχουν οδηγήσει σε σοβαρά

Διαβάστε περισσότερα

Τα Συστήµατα Ευφυών Μεταφορών και η εφαρµογή τους στην Ελλάδα στην παρούσα δυσµενή οικονοµική συγκυρία Φάνης Παπαδηµητρίου

Τα Συστήµατα Ευφυών Μεταφορών και η εφαρµογή τους στην Ελλάδα στην παρούσα δυσµενή οικονοµική συγκυρία Φάνης Παπαδηµητρίου Τα Συστήµατα Ευφυών Μεταφορών και η εφαρµογή τους στην Ελλάδα στην παρούσα δυσµενή οικονοµική συγκυρία Φάνης Παπαδηµητρίου Πρόεδρος Επιτροπής Νέων Τεχνολογιών Σ.Ε.Σ. Διευθυντής Κυκλοφορίας και Συντήρησης

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ

ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2012 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (IΙ) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα : Τεχνολογία Αυτοκινήτων

Διαβάστε περισσότερα

Μέτρα Αντιμετώπισης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης

Μέτρα Αντιμετώπισης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης Μέτρα Αντιμετώπισης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης 1. Κατηγοριοποίηση Οχημάτων για την Εφαρμογή των Μέτρων Η εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης προϋποθέτει την κατηγοριοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Το πρώτο αυτοκίνητο Diesel Blend κυκλοφόρησε

Το πρώτο αυτοκίνητο Diesel Blend κυκλοφόρησε Το πρώτο αυτοκίνητο Diesel Blend κυκλοφόρησε Υγραέριο & Φυσικό Αέριο Το πρώτο πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο με ανάμειξη καυσίμου πετρελαίου - υγραερίου κυκλοφόρησε στους δρόμους της συμπρωτεύουσας. Το "Σ"

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:ΠΩΣ ΕΠΙΔΡΑ Η ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ; ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΡΟΜΠΟΤ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:ΠΩΣ ΕΠΙΔΡΑ Η ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ; ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΡΟΜΠΟΤ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: REPLETE ΜΕΛΟΣ ΟΜΑΔΑΣ: ΤΑΣΙΑΝΗ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:ΠΩΣ ΕΠΙΔΡΑ Η ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ; ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ: Α ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΡΟΜΠΟΤ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Η ανάπτυξη της τεχνολογίας

Διαβάστε περισσότερα

επιβατικού αυτοκινήτου και ενός 1. ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

επιβατικού αυτοκινήτου και ενός 1. ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΙΝΗΣΗΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ-ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ Κ.Α. : 30.7132.001 Πληροφορίες: Χρήστος Σιδηρόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

Χειμερινός έλεγχος OMNIplus.

Χειμερινός έλεγχος OMNIplus. Η προσφορά ισχύει από 1.11.2018 έως 09.03.2019 Χειμερινός έλεγχος OMNIplus. Στην OMNIplus δίνουμε προτεραιότητα στην καλή κατάσταση του λεωφορείου σας. Θέλουμε να απολαμβάνετε τις διαδρομές σας χωρίς να

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΜΜΜ

ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΜΜΜ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΜΜΜ ΣΤΟΧΟΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ : ΛΩΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΔΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ Αύξηση της ταχύτητας των

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΣΗ

ΝΕΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΣΗ ΝΕΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΥΛ ΤΗΣ VESPA ΜΕ ΤΗ ΣΠΟΡ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ, Η VESPA SPRINT ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΝΕΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ. ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΒΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

ΕΠΙΒΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΠΙΒΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ Νέα συνθετική φόρμουλα τεχνολογίας Low SAPS. Λιπαντικά ειδικά σχεδιασμένα για οχήματα εφοδιασμένα με συστήματα αντιρρύπανσης. Κατάλληλο για κινητήρες βενζίνης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΠΕΔΗΣΗ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΠΕΔΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΠΕΔΗΣΗ Ένα από τα πλεονεκτήματα της χρήσης των ηλεκτρικών κινητήρων για την κίνηση οχημάτων είναι η εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη διάρκεια της πέδησης (φρεναρίσματος) του οχήματος.

Διαβάστε περισσότερα

WWW.VESPA ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΩΣ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΙΤΑΛΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ. ΜΕ ΤΗΝ PRIMAVERA, Η VESPA ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ. ΣΗΜΕΡΑ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΣΤΥΛ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

Διαβάστε περισσότερα

Ένα βασικό σύστημα ενεργητικής ασφάλειας του οχήματος γίνεται ολοένα και περισσότερο εξαρτώμενο από τη ηλεκτρονική τεχνολογία.

Ένα βασικό σύστημα ενεργητικής ασφάλειας του οχήματος γίνεται ολοένα και περισσότερο εξαρτώμενο από τη ηλεκτρονική τεχνολογία. Ένα βασικό σύστημα ενεργητικής ασφάλειας του οχήματος γίνεται ολοένα και περισσότερο εξαρτώμενο από τη ηλεκτρονική τεχνολογία. Το «αμορτισέρ» ή ελληνιστί «Αποσβεστήρας Ταλαντώσεων» αποτελεί τον «συνεργάτη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΜΑΚΚΑΡ. Υλικά που απαιτούνται: Μολύβια Φύλλα συλλογής δεδομένων (βλ. διαθέσιμα Βοηθήματα) Συνδετήρες

ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΜΑΚΚΑΡ. Υλικά που απαιτούνται: Μολύβια Φύλλα συλλογής δεδομένων (βλ. διαθέσιμα Βοηθήματα) Συνδετήρες ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΜΑΚΚΑΡ Στόχος(οι): Κάνετε τους μαθητές να συνειδητοποιήσουν την ιδιαίτερη θέση που κατέχουν τα αυτοκίνητα στην κοινωνία. Συγκρίνετε την κατάσταση αυτή με άλλα μέσα μεταφοράς. Η δραστηριότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΘΕΤΙΚΕΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ Η βιομηχανία του αυτοκινήτου είναι από τις σημαντικότερες δραστηριότητες σε παγκόσμιο επίπεδο, άμεσα συνδεδεμένη με τη βιομηχανία χάλυβα, αλουμινίου,

Διαβάστε περισσότερα