Η αυλή μας είναι μεγάλη και πολύ όμορφη.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Η αυλή μας είναι μεγάλη και πολύ όμορφη."

Transcript

1

2 ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΑΥΛΗ!!! Η αυλή μας είναι μεγάλη και πολύ όμορφη. Έχει πολλά λουλούδια όπως σκυλάκια. τριαντάφυλλα, παπαρούνες και Έχουμε φυτέψει ντομάτες, πορτοκάλια και ανάμεσα υπάρχει ένα σιντριβάνι!!! Πάνω από τα λουλούδια πετούν πεταλούδες και μέλισσες. Πάνω στο μπαλκόνι έχουμε βάλει ένα παγκάκι, ένα τραπέζι και καρέκλες! Στην άκρη της αυλής έχουμε μια πισίνα. Πάνω από το σπίτι μας είναι ένας καταγάλανος ουρανός που λάμπει το σπίτι μας ένας λαμπρός ήλιος!!! Περνάμε πολύ ωραία στην αυλή μας!!!

3 Η αυλή μας έχει τριαντάφυλλα, μπουμπούκια, γαρίφαλα, κυκλάμινα, τουλίπες & γιασεμί. Το άγαλμα του θεού Έρωτα μαζί με το πέτρινο σιντριβάνι ομορφαίνει τη χωμάτινη & ευωδιαστή αυλή μας. Υπάρχουν καταπράσινα δέντρα με ολόφρεσκους καρπούς & ανθάκια. Τα ζεστά καλοκαίρια μας κρατάνε σκιά ένας πλάτανος & ένα πεύκο. Τα πρωινά όταν ανοίγουμε τα παράθυρά μας, το γλυκό κελάηδημα των πουλιών μας ξυπνά.

4 Η αυλή μου έχει όλων των ειδών τα λουλούδια. Υπάρχουν ροζ τριαντάφυλλα, κόκκινες παπαρούνες, κίτρινα σκυλάκια & πορτοκαλί μαργαρίτες. Έχουμε ένα πέτρινο σιντριβάνι που για άγαλμα έχει μια πανέμορφη γοργόνα. Ο σκύλος μου ο Ρόκυ είναι 7 ετών και η γούνα του είναι ασπρόμαυρη. Επίσης έχουμε κάποια πεύκα που μας ομορφαίνει τον κήπο μου. Αυτός ήταν ο πανέμορφος κήπος μου.

5 Φανταστική αυλή Η αυλή μου είναι πανέμορφη.μέσα στην αυλή υπάρχουν μυρωδάτα λουλούδια και δέντρα. Τα λουλούδια όπως κατακόκκινες τριανταφυλλιές κατακίτρινες σκυλάκια, ηλιοτρόπια και υπάρχουν μικροί φοίνικες,πορτοκαλιές και ροδακινιές. Υπάρχει επίσης ένα μικρό σιντριβάνι στην μέση της αυλής.έχουμε και ένα σκύλο το όνομα του είναι Spike.

6 Ο κήπος φτιάχτηκε πριν από 5 χρόνια. Όταν μετακομίσαμε ήταν ακατάστατος. Κουτιά με μπογιά, μεγάλες πέτρες δεν μας άρεσε. Μετά από λίγες μέρες ο μπαμπάς μας πήρε το κασμά και άρχισε το σκάψιμο. Η γιαγιά μας μας έδωσε έναν φοινικάκι από τότε τον λέμε Ψηλομύτη. Από τότε έχουμε πατάτες, λάχανο, μαρούλι κτλ.

7 «ΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ» Εγώ και η αδερφή μου, έχουμε έναν υπέροχο κήπο. Έχει τριφύλλι παντού και μια θεόρατη πισίνα. Πίσω στην αυλή, έχουμε έναν πανέμορφο φοίνικα. Τα λουλούδια είναι τριαντάφυλλα, καμπανούλες, μαργαρίτες και πολλά άλλα. Έχουμε έπιπλα κήπου και τα καλοκαίρια τρώμε παγωτό. ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΗΠΟ!!!

8 ΑΥΛΗ Εγώ είμαι η αυλή έχω 890 λουλούδια,10 δέντρα στολίζουν την είσοδο. Το ουράνιο τόξο κατασκηνώνει κάθε μέρα από πάνω μου λαχανικά 3098 φρούτα και ένας μεγάλος καναπές με 10 καρέκλες με ομορφαίνει. Ένα σιντριβάνι με πουλάκια που κελαηδούν γλυκά εγώ είμαι η αυλή και με αγαπώ πολύ.

9 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Κάπο τε στους μύθους και στην φαντασία των παιδιών υπήρχε μια ονειρεμένη σπηλιά. Που όποιο παιδί είχε μπει δε το ξανά είδαν ποτέ. Όμως τρία παιδιά το πέτυχαν. Πριν από μερικά χρόνια γεννήθηκε το πιο περιπετειώδες παιδί. Τον ονόμασαν Τζόρεφαν και τώρα είναι 12 χρονών. Ξέρει πέντε πολεμικές τέχνες και τρεις διαφορετικές γλώσσες. Είναι φοβερά δυνατός. Επίσης έχει μία δεκάχρονη αδελφή. Την Ηρώ. Ξέρει μία πολεμική τέχνη και 2 γλώσσες. Μα είναι κορίτσι λάστιχο. Και το τρίτο παιδί που το ονόμασαν Άλεξαρ Είναι 8 Χρονών. Ξέρει 2 πολεμικές τέχνες και 3 γλώσσες. Με το καιρό μεγάλωσαν και αποφάσισαν να ανακαλύψουν το μυστήριο στην σπηλιά του τρόμου. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Μαμά - ελάτε για φαγητό!!!!! Παιδιά - δε μπορούμε θα φύγουμε!! Μαμά - για να πάρετε δυνάμεις πρέπει να φάτε Αααα και που Θα πάτε; Παιδιά - για ορειβασία στο βουνό. Τι θα φάμε; Μαμά - Κορνφλέιξ ψωμί και μερέντα. Παιδιά - Ερχόμαστε!!!! Ηρώ- Μου πιάνεις σε παρακαλώ το χυμό πορτοκάλι μπαμπά;

10 Τζόρεφαν - Ωραίο το πρωινό. Πάμε παιδιά!!!!! ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 Ηρώ- Κουραστικό το περπάτημα αλλά ωραία η εξοχή!!!! Ζτόρεφαν- φτάσαμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Άλεξαρ- Σκαρφαλώστε γρήγορα ν ανακαλύψουμε το μυστήριο στη σπηλιά του τρόμου!!! Ηρώ- Θα λερώσω τα ρούχα μου. Ζτόρεφαν-Φοράς ρούχα μάστορα το ξέχασες. Άλεξαρ- γουάου!!!!!!!!!!!!!!! Παιδιά- Πάμε!!!!!!!!!! Ηρώ- Τι γίνεται; Ζτόρεφαν- κλίνει η πόρτα. Ζτόρεφαν- Ας προχωρήσουμε!!!! Ηρώ&Άλεξαρ-Τέλειες ζωγραφιές!!!!!!!!!!!!! Ζτόρεφαν- Ποιος της έχει φτιάξει. Ηρώ- Ο Πικάσο το λέει εδώ πέρα καθαρά. Άλεξαρ- Ανοίγει μια πόρτα! Ζτόρεφαν- Είναι ο ατρόμητος Ζέκο!!!!!!.

11 Η αυλή του σπιτιού μου Η αυλή μου είναι μεγάλη.έχει το καταπράσινο χορτάρι και τα πανέμορφα κατακόκκινα τριαντάφυλλα και άλλα πιο πανέμορφα λουλούδια. Στην μέση της αυλής υπάρχει ένα όμορφο σιντριβάνι. Γύρω γύρω υπάρχουν τα αυτόματα φώτα και τα αυτόματα ποτιστήρια. Έχει μεγάλα και ψηλά κυπαρίσσια. Μου αρέσει η αυλή μου.

12 Η ονειρεμένη μας αυλή!!!! Η αυλή μας είναι πολύ μεγάλη. Έχει πανύψηλα δέντρα και μοσχομυριστά λουλούδια. Σε δύο φοίνικες είναι δεμένη μια αιώρα που εκεί καθόμαστε και χαλαρώνουμε τα καλοκαίρια. Όταν κάνει ζέστη, φοράμε τα μαγιό μας και πάμε να δροσιστούμε στην ωραία, καθαρή και καταγάλανη πισίνα μας. Γύρω γύρω υπάρχουν μεγάλοι και διάφοροι θάμνοι που κρατάνε ίσκιο στην αυλή μας. Τα απογεύματα βγάζουμε το σκυλάκι μας τον SREK και παίζουμε όλοι μαζί. Τον SREK τον κυνηγάμε σε όλη την αυλή και καμιά φορά γλιστράει και πέφτει μέσα στην πισίνα. Στο πίσω μέρος της αυλής υπάρχει μια μεγάλη παιδική χαρά που παίζουμε με της φίλες μας.

13 Η αυλή μου Στο πανέμορφο σπίτι μου υπάρχει ένας μεγάλος και πανέμορφος κήπος με πολλά λουλούδια, λαχανικά και φρούτα. Έχω και κάτι σκυλάκια, η Βάγια και ο Ρούλης. Τα ταΐζω κάθε μέρα πρωί και βράδυ. Όταν ξυπνάω μου κάνουν χαρές και παιχνίδια. Όταν τα πηγαίνω στη θάλασσα το καλοκαίρι πηγαίνουν και παίρνουν τη μπάλα τους και τσαλαβουτούν μέσα στο νερό.

14 Η τέλεια αυλή Αρχίζει η νέα σχολική χρονιά! Η Ήβη, η Αλέκα, ο Νίκος και ο Μηνάς είναι ενθουσιασμένοι. Τέσσερα αδέρφια με καλόκαρδη ψυχή. Δεν ξέρουν όμως τι έκπληξη τους περίμενε! Ποιος να το πιστεύει ότι ένα απλό ποίημα θα μπορούσε να τους αλλάξει τη ζωή. Γλωσσά Το πιο βαρετό μάθημα.τι καλά έχουμε ποίημα. Όμως η Ήβη και ο Νίκος διακρίνουν ότι ο μικρός χάρτης του βιβλίου τους δείχνει το προαύλιο τους. Στο διάλλειμα ακλουθούν τον χάρτη και βρίσκουν ένα μαγικό πέρασμα που οδηγούσε σε μια απίθανη αυλή. Εκεί έπαιζαν όλη νύχτα μέχρι που ξύπνησαν στα δωμάτια τους με ένα χαμόγελο στα χείλια.

15 Η αυλή μας Η αυλή μας έχει όλων των ειδών λουλούδια. Τριαντάφυλλα, μπουμπούκια, κυκλάμινα, γαρύφαλλα και βιολέτες. Υπάρχει και ένα σιντριβάνι που έχει ένα άγαλμα του θεού Έρωτα. Τα ζωάκια παίζουν και γελούν στη χωμάτινη αυλή μας. Τα ζεστά καλοκαίρια μας κρατάει σκιά ένας μεγάλος πλάτανος.δίπλα από το πλάτανο υπάρχουν δέκα σειρές από μανταρινιές, ροδιές, μηλιές και πορτοκαλιές. Τέλος η αυλή μας έχει δύο καταρράκτες με δροσερό νερό.