ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DVR TVT

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DVR TVT"

Transcript

1 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DVR TVT ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ Στην πρώτη εκκίνηση του καταγραφικού πατάμε ΕΞΟΔΟΣ στο παράθυρο με τον «ΟΔΗΓΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ» 1) Κάνουμε δεξί κλικ και εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης η μπάρα επιλογών 2) Πατάμε αριστερά το πλήκτρο με το «ΒΙΒΛΙΟ» Όνομα Χρήστη βάζουμε «admin» Κωδικός Πρόσβασης βάζουμε «123456» 3) Πατάμε ΣΥΝΔΕΣΗ και μπαίνουμε στο Μενού ΥποΜενού-Βασικές Ρυθμίσεις ΜΕΝΟΥ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 1) Στην καρτέλα ΣΥΣΤΗΜΑ, ξε-κλικάρουμε την επιλογή Οδηγός Εκκίνησης και πατάμε Εφαρμογή. Επίσης, μπορούμε να αλλάξουμε την γλώσσα του συστήματος. 2) Στην καρτέλα ΗΜ/ΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ, ρυθμίζουμε την ημερομηνία, την ώρα του συστήματος, πατάμε Αποθήκευση Τώρα και έπειτα Εφαρμογή για να αποθηκευτούν οι αλλαγές ΥποΜενού -Καταγραφή Στην καρτέλα Bitrate ΕΓΓΡΑΦΗΣ, ρυθμίζουμε τα χαρακτηριστικά της τοπικής καταγραφής για το κάθε κανάλι. Κλικάροντας τη λέξη «ΟΛΑ» γίνονται οι αλλαγές σε όλα τα κανάλια. Ανάλυση προτιμάμε D1 Fps ρυθμίζουμε τα frames Μέγιστο Bitrate προτιμάμε 768kbps Πατάμε Εφαρμογή για να αποθηκευτούν οι αλλαγές.

2 ΥποΜενού -Δίκτυο Στην καρτέλα ΔΙΚΤΥΟ, ρυθμίζουμε τα πεδία σύμφωνα με τα στοιχεία του Router. Για απομακρυσμένη παρακολούθηση μέσω υπολογιστή ή κινητού τηλεφώνου πρέπει να ανοίξουμε στο Router τις παρακάτω «πόρτες» : Θύρα Web 80 Θύρα Server 6036 Αυτόματη Απόδοση IP διεύθυνσης ξε-κλικάρουμε την επιλογή IP Διεύθυνση βάζουμε IP στο καταγραφικό Subnet Mask βάζουμε την «μάσκα» δικτύου Πύλη βάζουμε την IP του Router Primary DNS βάζουμε την IP του Router Πατάμε Εφαρμογή για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Στην καρτέλα SUBSTREAM, ρυθμίζουμε τα χαρακτηριστικά για τη μετάδοση της εικόνας στο Internet. Ανάλυση προτιμάμε CIF για καλύτερη ποιότητα μετάδοσης της εικόνας στο Internet Fps ρυθμίζουμε τα frames (βάζουμε 10 frames το μέγιστο, ανάλογα με τη γραμμή internet που διαθέτουμε) Bitrate προτιμάμε 512kbps Κλικάροντας τη λέξη «ΟΛΑ» γίνονται οι αλλαγές σε όλα τα κανάλια. Πατάμε Εφαρμογή για να αποθηκευτούν οι αλλαγές.

3 Στην καρτέλα ΑΛΛΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, ρυθμίζουμε τον DYNDNS. DDNS Τύπος DDNS κλικάρουμε την επιλογή για να ενεργοποιήσουμε τον DYNDNS επιλέγουμε τον τύπο DDNS Όνομα Χρήστη βάζουμε το όνομα χρήστη του λογαριασμού Κωδικός βάζουμε τον κωδικό χρήστη του λογαριασμού Host Domain βάζουμε το όνομα του λογαριασμού (π.χ grafeio.dyndns.org) Πατάμε Εφαρμογή για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. ΥποΜενού -Χρονοδιάγραμμα Το καταγραφικό είναι προγραμματισμένο από τις εργοστασιακές του ρυθμίσεις να καταγράφει με κίνηση (ΜΟΤΙΟΝ). Η αντίστοιχη ένδειξη στην αρχική οθόνη με τα παράθυρα των καμερών είναι το κίτρινο «κουτάκι». Για να ρυθμίσουμε το καταγραφικό να κάνει συνεχή καταγραφή κάνουμε τις εξής ρυθμίσεις: 1) Κανάλι επιλέγουμε κανάλι 2) Πατάμε δεξιά το πλήκτρο με το «μολύβι» και επιλέγουμε (γίνεται μπλε) τις ημέρες και τις ώρες για τις οποίες θέλουμε να γίνεται συνεχής εγγραφή 3) Εφαρμογή Ρυθμίσεων επιλέγουμε τα κανάλια για τα οποία θέλουμε να περάσουμε τις ίδιες ρυθμίσεις που κάναμε στο αρχικό κανάλι και πατάμε Αντιγραφή 4) Πατάμε Εφαρμογή για αποθήκευση των αλλαγών Η αντίστοιχη ένδειξη στην αρχική οθόνη με τα παράθυρα των καμερών είναι το μπλε «κουτάκι». Για να διαγράψουμε ή να τροποποιήσουμε τον προγραμματισμό, κάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία με τη διαφορά ότι επιλέγουμε δεξιά το πλήκτρο με τη «γόμα». ΥποΜενού -Για προχωρημένους Για να επαναφέρουμε το καταγραφικό στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις (RESET), πατάμε Επαναφορά Εργοστασιακών Ρυθμίσεων, εμφανίζεται το μήνυμα «Έγινε επαναφορά ρυθμίσεων, το σύστημα θα επανεκκινήσει», πατάμε OK και γίνεται reset. ΥποΜενού Χρήστες Για να αλλάξουμε τον κωδικό εισόδου στο καταγραφικό, κλικάρουμε απ τη λίστα Admin και πατάμε Αλλαγή Κωδικού. Παλαιός Κωδικός βάζουμε τον παλιό κωδικό (123456) Νέος Κωδικός βάζουμε τον νέο κωδικό Επιβεβαίωση βάζουμε ξανά το νέο κωδικό Πατάμε OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές.

4 FORMAT ΜΕΝΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΣΚΩΝ Επιβεβαιώνουμε ότι ο σκληρός δίσκος εμφανίζεται στη λίστα. Αυτό σημαίνει ότι το καταγραφικό τον έχει αναγνωρίσει επιτυχώς. Για να κάνουμε format στο δίσκο, αρχικά τον επιλέγουμε και έπειτα πατάμε κάτω δεξιά Διαμόρφωση. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα εμφανίζεται το αντίστοιχο μήνυμα ότι το format έχει ολοκληρωθεί και πατάμε OK. BACKUP ΜΕΝΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ 1) Βάζουμε το USB Stick στο καταγραφικό 2) Στη δεξιά στήλη επιλέγουμε Ημερομηνία και Ώρα Έναρξης-Λήξης, τα κανάλια για τα οποία θέλουμε να πάρουμε backup και πατάμε Αναζήτηση 3) Παρατηρούμε ότι στη λίστα εμφανίζονται τα αντίστοιχα αρχεία 4) Επιλέγουμε ξεχωριστά όποια από αυτά θέλουμε (ή τσεκάρουμε τη λέξη Όλα για να πάρουμε backup όλα τα αρχεία) και πατάμε Backup 5) Στο νέο παράθυρο που μας ανοίγει, βλέπουμε πληροφορίες για το backup Στο πεδίο Μέσο Αποθήκευσης, αν γράφει USB σημαίνει ότι το έχει αναγνωρίσει με επιτυχία Στο πεδίο Τύπος Αρχείου, επιλέγουμε AVI και πατάμε Έναρξη Έπειτα ξεκινάει η διαδικασία του backup και στη μπάρα βλέπουμε την πρόοδο του. 6) Όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί εμφανίζεται το μήνυμα Η λήψη backup ολοκληρώθηκε και πατάμε OK Μπορούμε να δούμε τα αρχεία του USB Stick σε υπολογιστή, με οποιοδήποτε media player υποστηρίζει την αναπαραγωγή αρχείων AVI, (πχ VLC). ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕΝΟΥ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Στην καρτέλα ΧΡΟΝΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ, κάνουμε αναπαραγωγή με βάση το χρόνο. 1) Πάνω αριστερά, επιλέγουμε τον αριθμό των παραθύρων καθώς επίσης και τις κάμερες για τις οποίες θέλουμε να κάνουμε αναπαραγωγή 2) Έπειτα, από το πεδίο Ώρα έναρξης, επιλέγουμε την ημερομηνία, την ώρα και πατάμε το πλήκτρο της αναπαραγωγής (play) Επίσης, στη δεξιά στήλη, μπορούμε να επιλέξουμε την ημερομηνία και τις κάμερες για τις οποίες θέλουμε να κάνουμε αναπαραγωγή. 1) Πατάμε το πλήκτρο Αναζήτηση (πάνω δεξιά) και εμφανίζονται οι εγγραφές στη μπάρα με μπλε χρώμα 2) Έπειτα επιλέγουμε στην μπάρα την ώρα που θέλουμε να κάνουμε αναπαραγωγή και πατάμε το πλήκτρο της αναπαραγωγής (play)

5 Στην καρτέλα ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ, κάνουμε αναπαραγωγή με βάση τα συμβάντα. Επιλέγουμε το συγκεκριμένο τύπο αναζήτησης, στην περίπτωση που η καταγραφή γίνεται με κίνηση (motion). 1) Στη δεξιά στήλη, επιλέγουμε την ημερομηνία, τις κάμερες για τις οποίες θέλουμε να κάνουμε αναπαραγωγή και πατάμε το πλήκτρο Αναζήτηση (πάνω δεξιά) 2) Παρατηρούμε ότι στη λίστα εμφανίζονται οι εγγραφές. Πατάμε διπλό αριστερό κλικ και κάνουμε αναπαραγωγή το αρχείο που θέλουμε INTERNET EXPLORER Για να δούμε το καταγραφικό τοπικά η απομακρυσμένα από τον Internet Explorer, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ενεργοποιήσουμε το ActiveX. Για να πάμε στην επιλογή ActiveX, ακολουθούμε διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με το εάν έχουμε Windows XP, Windows 7 ή Windows 8. Δείτε τον παρακάτω πίνακα: Windows XP Windows 7 Windows 8 α) Ανοίγουμε τον Internet Explorer β) Πηγαίνουμε πάνω δεξιά Εργαλεία α) Πατάμε Έναρξη β) Πατάμε Πίνακας Ελέγχου γ) Πατάμε Επιλογές Internet δ) Πατάμε Ασφάλεια ε) Πατάμε Προσαρμοσμένο Επίπεδο (είναι το πλήκτρο με το γρανάζι ) γ) Πατάμε Επιλογές Internet δ) Πατάμε Ασφάλεια ε) Πατάμε Προσαρμοσμένο Επίπεδο α) Ανοίγουμε τον Internet Explorer β) Πηγαίνουμε πάνω δεξιά Εργαλεία (είναι το πλήκτρο με το γρανάζι ) γ) Πατάμε Επιλογές Internet δ) Πατάμε Ασφάλεια ε) Πατάμε Προσαρμοσμένο Επίπεδο Στο παράθυρο που μας ανοίγει, σύρουμε τη μπάρα προς τα κάτω μέχρι να βρούμε τα Στοιχεία Ελέγχου ActiveX και Προσθήκες. Όπου υπάρχει το πεδίο Ερώτηση, το επιλέγουμε πάντα, αλλιώς επιλέγουμε το πεδίο Ενεργοποίηση, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:

6 Πατάμε OK Εφαρμογή OK Σημείωση!!! Εφόσον δούμε τις κάμερες στην οθόνη του υπολογιστή, στο τέλος για να επαναφέρουμε τις αρχικές ρυθμίσεις του Internet Explorer, κάνουμε την ίδια διαδικασία όπως περιγράφουμε στον παραπάνω πίνακα αλλά αντί να πατήσουμε Προσαρμοσμένο Επίπεδο, πατάμε Επαναφορά όλων ζωνών στο προεπιλεγμένο επίπεδο. Έπειτα πατάμε Εφαρμογή και μετά OK. Παρακολούθηση του Καταγραφικού από τον Internet Explorer 1) Ανοίγουμε τον Internet Explorer και συνδεόμαστε με το καταγραφικό (Username = admin, Password = ) 2) Πατάμε δεξί κλικ στο παράθυρο με την κάμερα που θέλουμε και επιλέγουμε MainStream για καλύτερη ποιότητα ή SubStream για χαμηλότερη ποιότητα 3) Επίσης, ενεργοποιούμε τον ήχο στην συγκεκριμένη κάμερα, πατώντας Ενεργοπ.Ήχου 4) Πατώντας το πλήκτρο του ήχου ρυθμίζουμε την ένταση

7 Αναπαραγωγή (Playback) από τον Internet Explorer Πατάμε ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ 1) Επιλέγουμε ΧΡΟΝΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ για να κάνουμε αναπαραγωγή με βάση το χρόνο 2) Επιλέγουμε τον αριθμό των παραθύρων (μπορούμε 1 ή 4 παράθυρα) και τις κάμερες για τις οποίες θέλουμε να κάνουμε αναπαραγωγή 3) Έπειτα, από το πεδίο Χρόνος Έναρξης, επιλέγουμε την ημερομηνία, την ώρα και πατάμε το πλήκτρο της αναπαραγωγής Επίσης, μπορούμε να κάνουμε αναπαραγωγή με βάση τα συμβάντα. 1) Επιλέγουμε ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ 2) Στη δεξιά στήλη, επιλέγουμε την ημερομηνία, τις κάμερες για τις οποίες θέλουμε να κάνουμε αναπαραγωγή καθώς επίσης και τον τύπο των συμβάντων 3) Πατάμε το πλήκτρο Αναζήτηση 4) Παρατηρούμε ότι στη λίστα εμφανίζονται οι εγγραφές. Πατάμε αριστερό κλικ στο αρχείο που θέλουμε και κάνουμε αναπαραγωγή Backup από τον Internet Explorer Πατάμε BACKUP 1) Στη δεξιά στήλη επιλέγουμε το Χρόνο Έναρξης-Λήξης, τα κανάλια για τα οποία θέλουμε να πάρουμε backup και πατάμε Αναζήτηση 2) Παρατηρούμε ότι στη λίστα εμφανίζονται τα αντίστοιχα αρχεία 3) Επιλέγουμε ξεχωριστά όποια από αυτά θέλουμε ή τσεκάρουμε τη λέξη Όλα για να πάρουμε Backup όλα τα αρχεία της λίστας

8 4) Έπειτα πατάμε το πλήκτρο Περιήγηση 5) Στο νέο παράθυρο που μας ανοίγει επιλέγουμε το φάκελο στον οποίο θέλουμε να αποθηκευτούν τα αρχεία και πατάμε OK 6) Στη συνέχεια πατάμε το πλήκτρο BACKUP 7) Ξεκινάει η διαδικασία και βλέπουμε την πρόοδο του Backup Μπορούμε να δούμε τα αρχεία, με οποιοδήποτε media player, που να υποστηρίζει την αναπαραγωγή αρχείων AVI (πχ VLC). CMS Για να παρακολουθήσουμε το καταγραφικό από το CMS, ανοίγουμε το CD που παρέχεται μαζί με το καταγραφικό και εγκαθιστούμε την εφαρμογή (αρχείο setup). Εφόσον η εγκατάσταση ολοκληρωθεί με επιτυχία, εμφανίζεται στην επιφάνεια εργασίας η συντόμευση του CMS προγράμματος. Είσοδος Πατάμε διπλό κλικ στη συντόμευση για να εκτελέσουμε την εφαρμογή και στο παράθυρο που ανοίγει βάζουμε: Όνομα SYSTEM Κωδικός (εργοστασιακός κωδικός)

9 Όταν συνδεθούμε επιτυχώς, το πρόγραμμα εμφανίζει την παρακάτω εικόνα Προσθήκη καταγραφικού 1) Πατάμε στη δεξιά στήλη ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 2) Στο παράθυρο που μας ανοίγει επιλέγουμε πάνω αριστερά ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ 3) Βάζουμε όνομα στην περιοχή (π.χ Test) και πατάμε OK 4) Έπειτα παρατηρούμε ότι στη λίστα συσκευών έχει προστεθεί η περιοχή (Test)

10 5) Επιλέγουμε το όνομα (γίνεται μπλε) και πατάμε το 2 ο εικονίδιο ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗΣ 6) Στο νέο παράθυρο που μας ανοίγει συμπληρώνουμε τα πεδία Στην αριστερή στήλη: ΟΝΟΜΑ βάζουμε όνομα για το καταγραφικό (π.χ Grafeio) IP ή Domain βάζουμε την τοπική IP του καταγραφικού (π.χ ) αν θέλουμε να το δούμε από υπολογιστή που βρίσκεται στον ίδιο χώρο με το καταγραφικό. Επίσης, βάζουμε την Static IP της γραμμής ή τον DYNDNS αν θέλουμε να το δούμε απομακρυσμένα από υπολογιστή που βρίσκεται σε διαφορετικό χώρο ΘΥΡΑ Video βάζουμε 6036 (ή αν έχουμε αλλάξει θύρα server στο καταγραφικό, βάζουμε την αντίστοιχη) Στη δεξιά στήλη: Πατάμε OK ΟΝΟΜΑ βάζουμε admin ΚΩΔΙΚΟΣ βάζουμε εκτός αν έχουμε αλλάξει κωδικό στο καταγραφικό 7) Έπειτα, στη Λίστα Συσκευών το καταγραφικό (με το όνομα Grafeio), προστίθεται στη λίστα, κάτω από τη ζώνη που δημιουργήσαμε αρχικά (με το όνομα Test) 8) Στη δεξιά στήλη πατάμε ΖΩΝΤΑΝΟ VIDEO και το πρόγραμμα μας μεταφέρει στην κεντρική οθόνη με τα πολλαπλά παράθυρα και τις κάμερες 9) Επιλέγουμε το παράθυρο που θέλουμε(γίνεται γύρω κόκκινο) 10) Στην αριστερή στήλη κάνουμε διπλό κλικ στην κάμερα που θέλουμε για να την αντιστοιχίσουμε στο επιλεγμένο παράθυρο 11) Κάνοντας δεξί κλικ στην κάμερα, στο παράθυρο που ανοίγει μπορούμε να επιλέξουμε Κύριο-Stream για καλύτερη ποιότητα ή Δευτ-Stream για χαμηλότερη ποιότητα

11 Αναπαραγωγή από το CMS 1) Πατάμε στη δεξιά στήλη ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ 2) Επιλέγουμε την καρτέλα ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ 3) Στο πεδίο ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΣΚΕΥΗΣ, επιλέγουμε το όνομα του καταγραφικού (π.χ grafeio) 4) Στο πεδίο ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ, βάζουμε την ημερομηνία για την οποία θέλουμε να κάνουμε αναπαραγωγή 5) Στο πεδίο ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΜΕΡΑΣ, επιλέγουμε τις κάμερες για τις οποίες θέλουμε να κάνουμε αναπαραγωγή 6) Επιλέγουμε τον αριθμό των παραθύρων 7) Πατάμε ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ 8) Βλέπουμε ότι στη μπάρα εμφανίζονται οι εγγραφές (με πορτοκαλί χρώμα), σύμφωνα με τα στοιχεία που επιλέξαμε στα προηγούμενα βήματα. Με το ποντίκι πατάμε αριστερό κλικ στην ώρα που θέλουμε 9) Πατάμε το πλήκτρο την αναπαραγωγής

12 BACKUP από το CMS 1) Πατάμε στη δεξιά στήλη ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ 2) Επιλέγουμε BACKUPτην καρτέλα ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ 3) Έπειτα επιλέγουμε ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗ ΛΗΨΗ BACKUP 4) Πατάμε ΜΕ ΣΥΜΒΑΝΤΑ για να πάρουμε backup με βάση τα συμβάντα. Επιλέγουμε Χρόνο Έναρξης-Λήξης του Backup και στο πεδίο Τύπος καταγραφής επιλέγουμε τα συμβάντα για το οποία θέλουμε να κάνουμε αναζήτηση 5) Πατάμε ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΡΧΕΙΟΥ, στο παράθυρο που μας ανοίγει επιλέγουμε το φάκελο στον οποίο θέλουμε να αποθηκευτούν τα αρχεία και πατάμε OK 6) Πατάμε ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΜΕΡΑΣ, στο παράθυρο που μας ανοίγει επιλέγουμε το καταγραφικό, τις κάμερες για τις οποίες θέλουμε να πάρουμε Backup και πατάμε ΟΚ 7) Πατάμε ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ και βλέπουμε ότι στη λίστα εμφανίζονται τα αρχεία σύμφωνα με τα στοιχεία που επιλέξαμε στα προηγούμενα βήματα 8) Επιλέγουμε τα αρχεία που θέλουμε και πατάμε BACKUP 9) Ξεκινάει η διαδικασία και στην κατάσταση βλέπουμε την πρόοδο του Backup Επίσης, μπορούμε να πάρουμε backup με βάση το χρόνο, πατώντας ΧΡΟΝΙΚΑ στο βήμα 4. Έπειτα επιλέγουμε το Χρόνο Έναρξης-Λήξης, τις κάμερες για τις οποίες θέλουμε να πάρουμε backup και πατάμε το πλήκτρο BACKUP. Μπορούμε να δούμε τα αρχεία, με οποιοδήποτε media player, που να υποστηρίζει την αναπαραγωγή αρχείων AVI (πχ VLC).

13 Παρακολούθηση του καταγραφικού από κινητό τηλέφωνο Κατεβάζουμε και εγκαθιστούμε την εφαρμογή SuperLivePro από το Apple Store αν πρόκειται για κινητό I Phone ή απ το Play Store αν πρόκειται για κινητό Android. Οι οδηγίες που ακολουθούν είναι για κινητό IPhone. Ανοίγουμε την εφαρμογή και βάζουμε τα στοιχεία ως εξής: Net Type Επιλέγουμε 3G/3G+/WIFI (video quality is better) Server Βάζουμε την Static IP της γραμμής ή τον DYNDNS. Αν έχουμε αλλάξει την port (και δεν είναι η 80), τότε στο τέλος συμπληρώνουμε την αντίστοιχη port, (π.χ :8080 ) Account βάζουμε admin Password βάζουμε

14 Πατάμε LOGIN και μπαίνουμε στη σελίδα με τις κάμερες. Για να κάνουμε αναπαραγωγή πατάμε το εικονίδιο όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα. Στο νέο παράθυρο που μας ανοίγει: 1) Επιλέγουμε Time Search και 2) Επιλέγουμε την κάμερα για την οποία θέλουμε να κάνουμε αναπαραγωγή 3) Πατάμε Search Στo παράθυρο που μας ανοίγει, επιλέγουμε την Ημερομηνία-Ώρα για την οποία θέλουμε να κάνουμε αναπαραγωγή και πατάμε πάνω δεξιά τον «μεγεθυντικό φακό».

15 4) Έπειτα επανέρχεται στο προηγούμενο παράθυρο και πατάμε Play Δημιουργία Δωρεάν Λογαριασμού DDNS Τα καταγραφικά TVT υποστηρίζουν τη δωρεάν υπηρεσία DDNS της DVRDYDNS. Δημιουργία λογαριασμού εγκαταστάτη Μπαίνουμε στη διεύθυνση και αν δεν έχουμε ήδη, δημιουργούμε έναν καινούριο λογαριασμό εγκαταστάτη, πατώντας το κουμπί Registration, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:

16 Στο νέο παράθυρο που μας ανοίγει, συμπληρώνουμε τα στοιχεία και πατάμε Submit, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα: Δημιουργία domain name 1) Μπαίνουμε στη διεύθυνση βάζουμε τα στοιχεία σύνδεσης του λογαριασμού εγκαταστάτη και πατάμε Logon 2) Στη συνέχεια στο πλαίσιο πριν την τελεία, βάζουμε το όνομα (domain name) που θέλουμε να δημιουργήσουμε, με την προϋπόθεση ότι είναι ελεύθερο και δεν χρησιμοποιείται ήδη, όπως για παράδειγμα artionsecurity και πατάμε Request Domain

17 3) Έπειτα παρατηρούμε ότι domain name έχει δημιουργηθεί και είναι της μορφής artionsecurity.dvrdydns.com Στη συνέχεια μπαίνουμε στο μενού του καταγραφικού επιλέγουμε Ρυθμίσεις Δίκτυο Άλλες Ρυθμίσεις και συμπληρώνουμε τα στοιχεία όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα. Πατάμε το πλήκτρο Δοκιμή και αν όλες οι ενέργειες έχουν γίνει σωστά εμφανίζεται το μήνυμα Επιτυχής Ενημέρωση DDNS 4) Στο server της DVRDYDNS πατάμε Domains και ελέγχουμε ότι το καταγραφικό έχει ενημερώσει τον server με την ημερομηνία και την τρέχουσα IP διεύθυνση Η ώρα που αναγράφεται είναι του server και όχι η δική μας τοπική ώρα 5) Πατώντας την επιλογή Create additional domain names μπορούμε να δημιουργήσουμε επιπλέον domain names ακολουθώντας την ίδια ακριβώς διαδικασία

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες αναβάθμισης χαρτών

Οδηγίες αναβάθμισης χαρτών Οδηγίες αναβάθμισης χαρτών Για να κάνετε την αναβάθμιση χαρτών Ελλάδος θα πρέπει να εγγραφείτε ως νέος χρήστης στην ιστοσελίδα http://www.mlsdestinator.gr. 1) Εγγραφή νέου μέλους στην ιστοσελίδα αναβαθμίσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 2.β) Αντιγραφή από προηγούμενη περίοδο 3) Μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας. Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας. Πανεπιστήμιο Αιγαίου Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Πανεπιστήμιο Αιγαίου Εγχειρίδιο χρήσης του λογισμικού για την δημιουργία Ψηφιακών Βιβλιοθηκών «Greenstone» Για το μάθημα Πληροφοριακά Συστήματα Μουσείων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Οδηγίες Χειρισμού ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Περιγραφή Περιεχομένων Γενικός Χειρισμός Πλήκτρα και λειτουργίες τους Πλήκτρα Λειτουργιών (Function Keys) σελ.1 σελ.2 σελ.4 σελ.4 σελ.4 Κινήσεις σελ. 7 Καταχώρηση

Διαβάστε περισσότερα

AXIS 1650 Οδηγίες χρήσης

AXIS 1650 Οδηγίες χρήσης AXIS 1650 Οδηγίες χρήσης O ιακοµιστής Εκτύπωσης & Σάρωσης ικτύου για Εκτυπωτές και Συσκευές Πολλών Λειτουργιών της Canon Συµπεριλαµβανοµένης της υποστήριξης για τηνπροηγµένη Τεχνολογία Εκτύπωσης της Canon

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII. Moodle

ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII. Moodle ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII Moodle Στόχοι: Με τη βοήθεια του οδηγού αυτού ο εκπαιδευόμενος θα μπορεί να: Γνωρίσει τα βασικά εργαλεία δημιουργίας περιεχομένου στο Moodle Κατανοήσει τη δομή ενός μαθήματος στο Moodle Δημιουργήσει

Διαβάστε περισσότερα

Lexicon Software ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Οδηγίες Χρήσης

Lexicon Software ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Οδηγίες Χρήσης Lexicon Software Moneyfest ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Οδηγίες Χρήσης ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΑΡΧΕΙΑ... 4 ΜΕΝΟΥ... 4 Τιμολόγηση... 5 Καταχώρηση... 5 Στατιστικά... 6 Εργαλεία... 8 Θέματα... 9 Βοηθητικά... 9 Έξοδος...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 625

Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 625 Οδηγός χρήσης Nokia Lumia 625 Τεύχος 3.0 EL Πσσστ... Αυτό το εγχειρίδιο οδηγιών δεν είναι το μοναδικό που υπάρχει... Υπάρχουν οδηγίες χρήσης στο τηλέφωνό σας τις έχετε πάντοτε μαζί σας και στη διάθεσή

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u

Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u Μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr δίνεται πρόσβαση σε ένα νέο πρόγραμμα για την στήριξη νέων που έχουν μόλις αποφοιτήσει από την

Διαβάστε περισσότερα

Βάσεις, Αποθήκες και Εξόρυξη Δεδομένων με τον SQL Server

Βάσεις, Αποθήκες και Εξόρυξη Δεδομένων με τον SQL Server ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ Διδάκτωρ Τμήματος Πληροφορικής Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Βάσεις, Αποθήκες και Εξόρυξη Δεδομένων με τον SQL Server Εργαστηριακός Οδηγός ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

USB Stick HSPA+/3G/2G

USB Stick HSPA+/3G/2G Χαρακτηριστικά: Μετάδοση δεδοµένων µέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας, συµβατότητα µε τις τεχνολογίες: HSPA+/UMTS (3G) 850/1900/2100MHz και EDGE/GPRS/GSM (2G) 850/900/1800/1900 MHz Ταχύτητες: λήψη έως 21.6

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ)

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Έκδοση 2 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 1 Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή... 3 1. Είσοδος στο σύστημα... 3 2. Αρχική Οθόνη Επιχείρησης... 4 2 Τα έγγραφά

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης

Οδηγίες εγκατάστασης Οδηγίες εγκατάστασης SingularLogic Control 4 rel 3.03 SingularLogic Control 1, 2, 3 rel 3.03 SingularLogic Accountant rel 3.03 SingularLogic Λογιστικά rel 3.03 ή µεταγενέστερες εκδόσεις µε MICROSOFT SQL

Διαβάστε περισσότερα

Ενηµέρωση, δηµιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά λογισµικού

Ενηµέρωση, δηµιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά λογισµικού Ενηµέρωση, δηµιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά λογισµικού Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η επωνυµία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας

Διαβάστε περισσότερα

εισαγωγή και διαχείριση δεδομένων στο νέο πληροφοριακό σύστημα κτηματολογίου εξοπλισμού ΤΠΕ σχολικών μονάδων inventory.sch.gr

εισαγωγή και διαχείριση δεδομένων στο νέο πληροφοριακό σύστημα κτηματολογίου εξοπλισμού ΤΠΕ σχολικών μονάδων inventory.sch.gr εισαγωγή και διαχείριση δεδομένων στο νέο πληροφοριακό σύστημα κτηματολογίου εξοπλισμού ΤΠΕ σχολικών μονάδων inventory.sch.gr Δ.Δ.Ε. Ξάνθης ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Ξάνθης Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014 Αμφιθέατρο 1 ου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΕΝΟΣ ΕΡΓΟΥ SCRATCH

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΕΝΟΣ ΕΡΓΟΥ SCRATCH έκδοση 1.4 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Scratch είναι μια νέα γλώσσα προγραμματισμού που σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε διαδραστικές ιστορίες, παιχνίδια και κινούμενα σχέδια, καθώς και να τις μοιραστείτε με

Διαβάστε περισσότερα

To internet. Το Internet. Σύντομη ιστορική αναδρομή υπολογιστών και Internet

To internet. Το Internet. Σύντομη ιστορική αναδρομή υπολογιστών και Internet Το Internet Σύντομη ιστορική αναδρομή υπολογιστών και Internet Υπολογιστές Ο πρώτος υπολογιστής που κατασκευάστηκε ήταν ο ENIAC (Electronic Numerical Integrator And Computer) το 1946 στο πανεπιστήμιο της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ TABLET 7

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ TABLET 7 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ TABLET 7 Σας ευχαριστούμε για την αγορά αυτού του TABLET της εταιρείας μας. Παρακαλούμε ακολουθήστε τις οδηγίες για να εξοικειωθείτε με τις πιο σημαντικές λειτουργίες της συσκευής. 1.)

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης. Προσωπικός Υπολογιστής. Σειρά VPCE

Εγχειρίδιο χρήσης. Προσωπικός Υπολογιστής. Σειρά VPCE Εγχειρίδιο χρήσης Προσωπικός Υπολογιστής Σειρά VPCE n 2 Περιεχόµενα Πριν από τη χρήση... 4 Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον υπολογιστή VAIO... 5 Θέματα εργονομίας... 7 Πρώτα βήματα... 9 Εντοπισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΠΥΡΙ ΩΝ Χ. ΠΑΠΑ ΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Θ. ΧΑΤΖΗΠΕΡΗΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο

Διαβάστε περισσότερα

Λειτουργία. Οδηγός χρήσης

Λειτουργία. Οδηγός χρήσης Λειτουργία Οδηγός χρήσης Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι επωνυµίες Microsoft και Windows είναι εµπορικά σήµατα κατατεθέντα της εταιρίας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Η επωνυµία

Διαβάστε περισσότερα

Φορητή συσκευή αναπαραγωγής µουσικής Σειρά VGF-AP1. Ïδηγίες χρήσης

Φορητή συσκευή αναπαραγωγής µουσικής Σειρά VGF-AP1. Ïδηγίες χρήσης Φορητή συσκευή αναπαραγωγής µουσικής Σειρά VGF-AP1 Ïδηγίες χρήσης Εµπορικά σήµατα Τα VAIO,, SonicStage, VAIO music transfer, Open MG, ATRAC, ATRAC3, ATRAC3plus και τα αντίστοιχα λογότυπα είναι εµπορικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας Υπηρεσία Ανάρτησης και διαχείρισης Γραπτών Εργασιών Οδηγίες χρήσης για τους φοιτητές ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 11 Σελίδα 2 από

Διαβάστε περισσότερα

Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων

Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων Το πρόγραμμα «Εύδοξος» αφορά στη διανομή Συγγραμμάτων των Τεχνολογικών και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Επικράτειας. Στόχος του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) της Δράσης είναι

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia 5250

Οδηγός χρήσης Nokia 5250 Οδηγός χρήσης Nokia 5250 Τεύχος 3.0 2 Περιεχόµενα Περιεχόµενα Ασφάλεια 6 Πληροφορίες για τη συσκευή 7 Υπηρεσίες δικτύου 8 Εύρεση βοήθειας 10 Βοήθεια στη συσκευή 10 Υποστήριξη 10 Ενηµερώσεις λογισµικού

Διαβάστε περισσότερα

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟ IP

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟ IP Βήμα 1 ο : Δημιουργία Λογαριασμού DynDNS ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟ IP 1. Μεταβείτε στην σελίδα https://www.dyndns.com 2. Κάντε κλικ στο Create Account 3. Συμπληρώστε την φόρμα με τα απαραίτητα στοιχεία 4.

Διαβάστε περισσότερα

Βάσεις δεδομένων (Access)

Βάσεις δεδομένων (Access) Βάσεις δεδομένων (Access) Όταν εκκινούμε την Access εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο: Για να φτιάξουμε μια νέα ΒΔ κάνουμε κλικ στην επιλογή «Κενή βάση δεδομένων» στο Παράθυρο Εργασιών. Θα εμφανιστεί το

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 3 - Βασικές ικανότητες ΤΠΕ - Ανώτερο επίπεδο

Ενότητα 3 - Βασικές ικανότητες ΤΠΕ - Ανώτερο επίπεδο Διαδικτυακή πύλη για τη Διασύνδεση και την Εκπαίδευση ατόμων με αναπηρίες, σε ΤΠΕ Ενότητα 3 - Βασικές ικανότητες ΤΠΕ - Ανώτερο επίπεδο Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Διαβάστε περισσότερα

Android. Guide. Τα βασικά του Android Οδηγός αγοράς για. smartphones και tablets

Android. Guide. Τα βασικά του Android Οδηγός αγοράς για. smartphones και tablets Android Guide Όσα θα θέλατε να γνωρίζετε για το νο1 λειτουργικό για smartphones και tablets Τα βασικά του Android Οδηγός αγοράς για smartphones και tablets Ρυθμίστε σωστά την Android συσκευή σας Έξυπνες

Διαβάστε περισσότερα