ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Φ.Π.Α - ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Φ.Π.Α - ΤΜΗΜΑΤΩΝ"

Transcript

1 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Φ.Π.Α - ΤΜΗΜΑΤΩΝ ADMATE SETTE Εισαγωγή στο πρόγραμμα: Πατάμε τον αριθμό 4 και μετά το πλήκτρο ΚΛΕΙΔΙ/ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ. Με τα πλήκτρα [ΜΕΡΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ/ΣΥΡΤΑΡΙ] και με το πλήκτρο [ -%/+% ], μετακινούμαστε μέσα στον προγραμματισμό για να επιλέξουμε την παράμετρο που θέλουμε να προγραμματίσουμε. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Φ.Π.Α Με το πλήκτρο Μ. ΣΥΝΟΛΟ/ΣΥΡΤΑΡΙ βρίσκουμε την επιλογή [ΠΡΟΓΡΑΜ ΦΠΑ]. Πατάμε ΣΥΝΟΛΟ, η οθόνη εμφανίζει [ ΦΠΑ ΑΛΛΑΓΗ ]. Πατάμε ΣΥΝΟΛΟ, η οθόνη εμφανίζει [ΦΠΑ Α]. Πατάμε ΣΥΝΟΛΟ, η οθόνη εμφανίζει [ΣΥΝΤ/ΣΤΗΣ 6,]. Πληκτρολογούμε τον νέο συντελεστή και πατάμε ΣΥΝΟΛΟ. Πατάμε ΣΥΝΟΛΟ, η οθόνη εμφανίζει [ ΦΠΑ ΑΛΛΑΓΗ ]. Πατάμε ΣΥΝΟΛΟ, η οθόνη εμφανίζει [ΦΠΑ Α]. Πατάμε το πλήκτρο Μ. ΣΥΝΟΛΟ/ΣΥΡΤΑΡΙ, η οθόνη εμφανίζει [ΦΠΑ Β]. Πατάμε ΣΥΝΟΛΟ, η οθόνη εμφανίζει [ΣΥΝΤ/ΣΤΗΣ 13,]. Πληκτρολογούμε τον νέο συντελεστή και πατάμε ΣΥΝΟΛΟ. Πατάμε ΣΥΝΟΛΟ, η οθόνη εμφανίζει [ ΦΠΑ ΑΛΛΑΓΗ]. Πατάμε ΣΥΝΟΛΟ, η οθόνη εμφανίζει [ΦΠΑ Α]. Πατάμε δύο φορές το πλήκτρο [Μ. ΣΥΝΟΛΟ/ΣΥΡΤΑΡΙ], η οθόνη εμφανίζει [ΦΠΑ Γ]. Πατάμε ΣΥΝΟΛΟ, η οθόνη εμφανίζει [ΣΥΝΤ/ΣΤΗΣ 23,]. Πληκτρολογούμε τον νέο συντελεστή και πατάμε ΣΥΝΟΛΟ. Πατάμε ΣΥΝΟΛΟ, η οθόνη εμφανίζει [ ΦΠΑ ΑΛΛΑΓΗ]. Πατάμε ΣΥΝΟΛΟ, η οθόνη εμφανίζει [ΦΠΑ Α]. Πατάμε τρείς φορές το πλήκτρο Μ. ΣΥΝΟΛΟ/ΣΥΡΤΑΡΙ, η οθόνη εμφανίζει [ΦΠΑ Δ]. Πατάμε ΣΥΝΟΛΟ, η οθόνη εμφανίζει [ΣΥΝΤ/ΣΤΗΣ 36,]. Πληκτρολογούμε τον νέο συντελεστή και πατάμε ΣΥΝΟΛΟ. Πατάμε ΣΥΝΟΛΟ, η οθόνη εμφανίζει [ ΦΠΑ ΑΛΛΑΓΗ]. Πατάμε ΣΥΝΟΛΟ, η οθόνη εμφανίζει [ΦΠΑ Α].

2 Πατάμε δύο φορές το πλήκτρο Μ. ΣΥΝΟΛΟ/ΣΥΡΤΑΡΙ, η οθόνη εμφανίζει [ΦΠΑ ΑΛΛΑΓΗ]. Πατάμε το πλήκτρο Μ. ΣΥΝΟΛΟ/ΣΥΡΤΑΡΙ, η οθόνη εμφανίζει [ΦΠΑ ΣΩΣΙΜΟ], πατάμε ΣΥΝΟΛΟ. Η οθόνη εμφανίζει [ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ? ΟΧΙ] πατάμε το πλήκτρο Μ. ΣΥΝΟΛΟ/ΣΥΡΤΑΡΙ η οθόνη εμφανίζει [ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ? ΝΑΙ], Πατάμε ΣΥΝΟΛΟ, γίνεται καταχώρηση των νέων συντελεστών και εκτυπώνεται σχετικό δελτίο. Πατάμε διαδοχικά το πλήκτρο Π.ΚΑΡΤΑ/ΕΠΙΤΑΓΗ μέχρι η οθόνη να εμφανίσει [ΠΩΛΗΣΗ]. Η οθόνη εμφανίζει [ ΤΜΗΜΑ 1]. Πατάμε το πλήκτρο [ΣΥΝΟΛΟ]. Η οθόνη εμφανίζει [ ΠΕΡΙ/ΦΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ]. Πατάμε το πλήκτρο [ΣΥΝΟΛΟ]. Η οθόνη εμφανίζει [ ΤΜΗΜΑ]. Πατάμε διαδοχικά το πλήκτρο [ΑΚΥΡΩΣΗ] και σβήνουμε όλους τους χαρακτήρες από την οθόνη. Πληκτρολογούμε την ονομασία του Τμήματος, επιλέγοντας τους χαρακτήρες από το αριθμητικό πληκτρολόγιο και πατάμε το πλήκτρο [ΣΥΝΟΛΟ]. Η οθόνη εμφανίζει πάλι [ΠΕΡΙ/ΦΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ]. Πατάμε το πλήκτρο [Μ. ΣΥΝΟΛΟ/ΣΥΡΤΑΡΙ] και η οθόνη εμφανίζει [ ΤΜΗΜΑ ΤΙΜΗ ]. Υπάρχουν δύο περιπτώσεις: Α) Αν θέλουμε το Τμήμα να έχει σταθερή τιμή, πατάμε [ΣΥΝΟΛΟ]. Η οθόνη εμφανίζει [ ΤΙΜΗ, ]. Πληκτρολογούμε την τιμή που θέλουμε [ π.χ. 12. ] και πατάμε το πλήκτρο [ΣΥΝΟΛΟ]. Η οθόνη εμφανίζει πάλι [ ΤΜΗΜΑ ΤΙΜΗ]. Πατάμε το πλήκτρο [Μ. ΣΥΝΟΛΟ/ΣΥΡΤΑΡΙ] και μεταβαίνουμε στη επόμενη παράμετρο [ΤΜΗΜΑ ΦΠΑ ]. Β) Αν δεν θέλουμε σταθερή τιμή στο Τμήμα, πατάμε το πλήκτρο [Μ. ΣΥΝΟΛΟ/ΣΥΡΤΑΡΙ] και μεταβαίνουμε στη επόμενη παράμετρο [ΤΜΗΜΑ ΦΠΑ ]. Πατάμε το πλήκτρο [ΣΥΝΟΛΟ], η οθόνη εμφανίζει [ΦΠΑ Α ]. Πατάμε από το αριθμητικό πληκτρολόγιο και επιλέγουμε τον συντελεστή ΦΠΑ που θέλουμε να έχει το Τμήμα, με τον ακόλουθο τρόπο. Πατώντας το αριθμό 1, καταχωρούμε στο Τμήμα τον συντελεστή ΦΠΑ Α. Αντίστοιχα με τους αριθμούς 2 ή 3 ή 4 ή 5 καταχωρούμε στο Τμήμα τον αντίστοιχο συντελεστή ΦΠΑ, Β ή Γ ή Δ ή Ε. Αφού καταχωρήσουμε στο Τμήμα τον συντελεστή ΦΠΑ, πατάμε το πλήκτρο [ ΣΥΝΟΛΟ ]. Η οθόνη εμφανίζει πάλι [ ΤΜΗΜΑ ΦΠΑ ].

3 Πατάμε το πλήκτρο [Μ. ΣΥΝΟΛΟ/ΣΥΡΤΑΡΙ] και μεταβαίνουμε στη επόμενη παράμετρο [ΤΜ. ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ]. Εδώ προγραμματίζουμε την ελάχιστη τιμή που επιτρέπεται να εισάγεται στο Τμήμα [ΟΡΙΟ ΤΙΜΗΣ]. Υπάρχουν δύο περιπτώσεις: Α) Αν δεν θέλουμε ελάχιστη τιμή, πατάμε το πλήκτρο [Μ. ΣΥΝΟΛΟ/ΣΥΡΤΑΡΙ] και μεταβαίνουμε στην επόμενη παράμετρο [ ΤΜ. ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ]. Β) Αν θέλουμε ελάχιστη τιμή, πατάμε ΣΥΝΟΛΟ, πληκτρολογούμε την ελάχιστη τιμή που θα δέχεται το Τμήμα, πατάμε το πλήκτρο [Μ. ΣΥΝΟΛΟ] και η οθόνη εμφανίζει πάλι [ΤΜ. ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΤΙΜΗ], πατάμε το πλήκτρο [Μ. ΣΥΝΟΛΟ/ΣΥΡΤΑΡΙ] και μεταβαίνουμε στην επόμενη παράμετρο [ΤΜ. ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ]. Πατάμε το πλήκτρο ΣΥΝΟΛΟ και η οθόνη εμφανίζει [ΜΕΓΙΣΤΗ,]. Εδώ προγραμματίζουμε την μέγιστη τιμή που επιτρέπεται να εισάγεται στο Τμήμα [ΟΡΙΟ ΤΙΜΗΣ]. Α) Αν δεν θέλουμε μέγιστη τιμή, πατάμε το πλήκτρο [Μ. ΣΥΝΟΛΟ/ΣΥΡΤΑΡΙ] και μεταβαίνουμε στην επόμενη παράμετρο [ ΤΜΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ]. Β) Αν θέλουμε μέγιστη τιμή, πατάμε ΣΥΝΟΛΟ, πληκτρολογούμε την μέγιστη τιμή που θα δέχεται το Τμήμα, πατάμε το πλήκτρο [Μ. ΣΥΝΟΛΟ] και η οθόνη εμφανίζει πάλι [ΤΜ. ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ], πατάμε το πλήκτρο [Μ. ΣΥΝΟΛΟ/ΣΥΡΤΑΡΙ] και μεταβαίνουμε στην επόμενη παράμετρο [ ΤΜΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ]. Η οθόνη εμφανίζει [ΤΜΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ]. Υπάρχουν δύο περιπτώσεις: Α) Αν δεν θέλουμε να προγραμματίσουμε ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, πατάμε το πλήκτρο [Μ. ΣΥΝΟΛΟ/ΣΥΡΤΑΡΙ] και μεταβαίνουμε πάλι στην προηγούμενη ένδειξη της οθόνης [ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΓ ]. Β) Αν θέλουμε να προγραμματίσουμε ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, πατάμε ΣΥΝΟΛΟ, πληκτρολογούμε τον αριθμό της ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ( από 1 2 ) που θα συνδέεται το Τμήμα, πατάμε το πλήκτρο ΣΥΝΟΛΟ και η οθόνη εμφανίζει πάλι [ ΤΜΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ], πατάμε το πλήκτρο [Μ. ΣΥΝΟΛΟ/ΣΥΡΤΑΡΙ] και η οθόνη εμφανίζει πάλι [ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΓ]. Πατάμε το πλήκτρο [Π. ΚΑΡΤΑ/ΕΠΙΤΑΓΗ], η οθόνη εμφανίζει [ ΠΡΟΓΡΑΜ ΤΜΗΜΑΤΩΝ], πατάμε ΣΥΝΟΛΟ, η οθόνη εμφανίζει [ ΤΜΗΜΑ 1]. Πατάμε από το αριθμητικό πληκτρολόγιο τον αριθμό του επόμενου Τμήματος που θέλουμε να προγραμματίσουμε και ακολουθούμε την παραπάνω διαδικασία. Πατάμε το πλήκτρο Μ. ΣΥΝΟΛΟ/ΣΥΡΤΑΡΙ για να μεταβούμε στον προγραμματισμό της επόμενης παραμέτρου.

4 OLIVETTI / ADMATE OL 324 Η αλλαγή συντελεστή ΦΠΑ δεν επιτρέπεται αν προηγουμένως δεν έχουμε εκδώσει ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ «Z» και δεν έχουμε κάνει ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΚΙΝΗΣΕΩΝ. (Με το πλήκτρο ΚΛΕΙΔΙ/ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ, επιλέγουμε ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ και πατάμε 2 φορές ΣΥΝΟΛΟ). Με το πλήκτρο ΚΛΕΙΔΙ/ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ, επιλέγουμε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ. Πατάμε ΣΥΝΟΛΟ και στην συνέχεια ΚΛΕΙΔΙ/ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ, η οθόνη εμφανίζει ΦΠΑ. Πατάμε ΣΥΝΟΛΟ, στην οθόνη εμφανίζεται η ένδειξη ΠΟΣΟΣΤΟ ΦΠΑ Α % 6.. Πατάμε ΣΥΝΟΛΟ, πληκτρολογούμε το νέο ποσοστό και πατάμε ΣΥΝΟΛΟ. Η μηχανή προχωράει στο δεύτερο ποσοστό, πατάμε ΣΥΝΟΛΟ και πληκτρολογούμε το νέο ποσοστό. Με τον ίδιο τρόπο συνεχίζουμε τον προγραμματισμό όλων των ποσοστών Φ.Π.Α. Μετά τον προγραμματισμό και του ΦΠΑ Δ, εμφανίζεται η ένδειξη ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ. Πατάμε το πλήκτρο ΣΥΝΟΛΟ για να αποθηκεύσουμε τον προγραμματισμό ενώ συγχρόνως εκτυπώνεται οι ρυθμίσεις του προγραμματισμού Φ.Π.Α που κάναμε. Προσοχή: Η Ταμειακή ΔΕΝ μας επιτρέπει βάσει των προδιαγραφών του Νόμου, να προγραμματίσουμε σε δύο συντελεστές το ίδιο ποσοστό. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Προσοχή: Η ταμειακή ΔΕΝ μας επιτρέπει βάσει των προδιαγραφών του Νόμου, να προγραμματίσουμε δύο ή περισσότερα Τμήματα, με την ίδια ονομασία. Η Ταμειακή μηχανή διαθέτει 8 ΤΜΗΜΑΤΑ.. Ο προγραμματισμός των ΤΜΗΜΑΤΩΝ μπορεί να γίνει είτε χειροκίνητα είτε από Ηλεκτρονικό Υπολογιστή (PC). Από το κεντρικό μενού ρυθμίσεων επιλέγουμε «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ» και πατάμε το πλήκτρο ΣΥΝΟΛΟ. Η Ταμειακή έχει μπει στο μενού του προγραμματισμού. Επιλέγουμε την παράμετρο ΤΜΗΜΑΤΑ και στη συνέχεια πατάμε το πλήκτρο ΣΥΝΟΛΟ. Στην οθόνη εμφανίζεται ΑΡ. ( 1-1) που είναι ο αριθμός των Τμημάτων που έχει η Ταμειακή. Πληκτρολογούμε τον αριθμό του Τμήματος που θέλουμε να προγραμματίσουμε και πατάμε το πλήκτρο ΣΥΝΟΛΟ. Στην οθόνη εμφανίζεται η ένδειξη «ΟΡΙΟ ( )». Πληκτρολογούμε το όριο της τιμής που θα δέχεται το Τμήμα σε κάθε εισαγωγή ποσού. Στη συνέχεια πατάμε το πλήκτρο ΣΥΝΟΛΟ. Στη συνέχεια η οθόνη εμφανίζει την ένδειξη «ΤΙΜΗ». Αν θέλουμε κλειστή τιμή στο τμήμα, πληκτρολογούμε την τιμή και πατάμε το πλήκτρο ΣΥΝΟΛΟ. (Προσοχή: Η τιμή θα πρέπει πάντα μικρότερη από το όριο τιμής.) Αν δεν θέλουμε κλειστή τιμή προσπερνάμε πατώντας το πλήκτρο ΣΥΝΟΛΟ. Στη συνέχεια η οθόνη εμφανίζει την ένδειξη «ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ». Προγραμματίζουμε την ονομασία του Τμήματος, με

5 την χρήση των χαρακτήρων που υπάρχουν πάνω στο Αριθμητικό Πληκτρολόγιο. Αν δεν θέλουμε Ονομασία του Τμήματος, προσπερνάμε πατώντας το πλήκτρο ΣΥΝΟΛΟ. Στη συνέχεια η οθόνη εμφανίζει «ΦΠΑ ( 1-5 )». Εδώ υποχρεωτικά επιλέγουμε έναν αριθμό από το 1 έως το 5, για να ορίσουμε το ποσοστό ΦΠΑ που θα περιέχει το ΤΜΗΜΑ. Σημείωση: Τα ΦΠΑ που είναι προκαθορισμένα στην Ταμειακή είναι: ΦΠΑ 1 (Α) Ποσοστό 6,5 % -- ΦΠΑ 2 (Β) Ποσοστό 13, % -- 23, % ΦΠΑ 4 (Δ) Ποσοστό 36, % -- ΦΠΑ 5(Ε) Ποσοστό, % ΦΠΑ 3(Γ) Ποσοστό Τέλος πατάμε το πλήκτρο ΣΥΝΟΛΟ και η οθόνη εμφανίζει ξανά «ΑΡ. ( 1-8)» που είναι ο αριθμός των Τμημάτων που έχει η Ταμειακή. Συνεχίζουμε τον προγραμματισμό των ΤΜΗΜΑΤΩΝ εισάγοντας τον αριθμό του επόμενου Τμήματος που θέλουμε να προγραμματίσουμε. Τελειώνοντας τον προγραμματισμό των Τμημάτων πατάμε το πλήκτρο ( C ) για να κατοχυρώσουμε τον προγραμματισμό που κάναμε ενώ συγχρόνως εκτυπώνονται οι ρυθμίσεις του προγραμματισμού των τμημάτων που κάναμε.

6 OLIVETTI / ADMATE OL 224 Η αλλαγή συντελεστή ΦΠΑ δεν επιτρέπεται αν προηγουμένως δεν έχουμε εκδώσει ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ «Z» και δεν έχουμε κάνει ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΚΙΝΗΣΕΩΝ. (Με το πλήκτρο ΚΛΕΙΔΙ/ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ, επιλέγουμε ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ και πατάμε 2 φορές ΣΥΝΟΛΟ). Με το πλήκτρο ΚΛΕΙΔΙ/ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ, επιλέγουμε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ. Πατάμε ΣΥΝΟΛΟ και στην συνέχεια ΚΛΕΙΔΙ/ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ, η οθόνη εμφανίζει ΦΠΑ. Πατάμε ΣΥΝΟΛΟ, στην οθόνη εμφανίζεται η ένδειξη ΠΟΣΟΣΤΟ ΦΠΑ Α % 6.. Πατάμε ΣΥΝΟΛΟ, πληκτρολογούμε το νέο ποσοστό και πατάμε ΣΥΝΟΛΟ. Η μηχανή προχωράει στο δεύτερο ποσοστό, πατάμε ΣΥΝΟΛΟ και πληκτρολογούμε το νέο ποσοστό. Με τον ίδιο τρόπο συνεχίζουμε τον προγραμματισμό όλων των ποσοστών Φ.Π.Α. Μετά τον προγραμματισμό και του ΦΠΑ Δ, εμφανίζεται η ένδειξη ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ. Πατάμε το πλήκτρο ΣΥΝΟΛΟ για να αποθηκεύσουμε τον προγραμματισμό ενώ συγχρόνως εκτυπώνεται οι ρυθμίσεις του προγραμματισμού Φ.Π.Α που κάναμε. Προσοχή: Η Ταμειακή ΔΕΝ μας επιτρέπει βάσει των προδιαγραφών του Νόμου, να προγραμματίσουμε σε δύο συντελεστές το ίδιο ποσοστό. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Προσοχή: Η ταμειακή ΔΕΝ μας επιτρέπει βάσει των προδιαγραφών του Νόμου, να προγραμματίσουμε δύο ή περισσότερα Τμήματα, με την ίδια ονομασία. Η Ταμειακή μηχανή διαθέτει ΤΜΗΜΑΤΑ.. Ο προγραμματισμός των ΤΜΗΜΑΤΩΝ μπορεί να γίνει είτε χειροκίνητα είτε από Ηλεκτρονικό Υπολογιστή (PC). Από το κεντρικό μενού ρυθμίσεων επιλέγουμε «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ» και πατάμε το πλήκτρο ΣΥΝΟΛΟ. Η Ταμειακή έχει μπει στο μενού του προγραμματισμού. Επιλέγουμε την παράμετρο ΤΜΗΜΑΤΑ και στη συνέχεια πατάμε το πλήκτρο ΣΥΝΟΛΟ. Στην οθόνη εμφανίζεται ΑΡ. ( 1-1) που είναι ο αριθμός των Τμημάτων που έχει η Ταμειακή. Πληκτρολογούμε τον αριθμό του Τμήματος που θέλουμε να προγραμματίσουμε και πατάμε το πλήκτρο ΣΥΝΟΛΟ. Στην οθόνη εμφανίζεται η ένδειξη «ΟΡΙΟ ( )». Πληκτρολογούμε το όριο της τιμής που θα δέχεται το Τμήμα σε κάθε εισαγωγή ποσού. Στη συνέχεια πατάμε το πλήκτρο ΣΥΝΟΛΟ. Στη συνέχεια η οθόνη εμφανίζει την ένδειξη «ΤΙΜΗ». Αν θέλουμε κλειστή τιμή στο τμήμα, πληκτρολογούμε την τιμή και πατάμε το πλήκτρο ΣΥΝΟΛΟ.

7 (Προσοχή: Η τιμή θα πρέπει πάντα μικρότερη από το όριο τιμής.) Αν δεν θέλουμε κλειστή τιμή προσπερνάμε πατώντας το πλήκτρο ΣΥΝΟΛΟ. Στη συνέχεια η οθόνη εμφανίζει την ένδειξη «ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ». Προγραμματίζουμε την ονομασία του Τμήματος, με την χρήση των χαρακτήρων που υπάρχουν πάνω στο Αριθμητικό Πληκτρολόγιο. Αν δεν θέλουμε Ονομασία του Τμήματος, προσπερνάμε πατώντας το πλήκτρο ΣΥΝΟΛΟ. Στη συνέχεια η οθόνη εμφανίζει «ΦΠΑ ( 1-5 )». Εδώ υποχρεωτικά επιλέγουμε έναν αριθμό από το 1 έως το 5, για να ορίσουμε το ποσοστό ΦΠΑ που θα περιέχει το ΤΜΗΜΑ. Σημείωση: Τα ΦΠΑ που είναι προκαθορισμένα στην Ταμειακή είναι: ΦΠΑ 1 (Α) Ποσοστό 6,5 % -- ΦΠΑ 2 (Β) Ποσοστό 13, % -- 23, % ΦΠΑ 4 (Δ) Ποσοστό 36, % -- ΦΠΑ 5(Ε) Ποσοστό, % ΦΠΑ 3(Γ) Ποσοστό Τέλος πατάμε το πλήκτρο ΣΥΝΟΛΟ και η οθόνη εμφανίζει ξανά «ΑΡ. ( 1-1)» που είναι ο αριθμός των Τμημάτων που έχει η Ταμειακή. Συνεχίζουμε τον προγραμματισμό των ΤΜΗΜΑΤΩΝ εισάγοντας τον αριθμό του επόμενου Τμήματος που θέλουμε να προγραμματίσουμε. Τελειώνοντας τον προγραμματισμό των Τμημάτων πατάμε το πλήκτρο ( C ) για να κατοχυρώσουμε τον προγραμματισμό που κάναμε ενώ συγχρόνως εκτυπώνονται οι ρυθμίσεις του προγραμματισμού των τμημάτων που κάναμε.

8 OLIVETTI CRF 1 / 3 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Φ.Π.Α. Η μηχανή δέχεται 4 αλλαγές ποσοστών ΦΠΑ. Με το πλήκτρο ( -%/+% ) επιλέγουμε Φ.Π.Α. 1. Πατάμε ΣΥΝΟΛΟ. Η οθόνη δείχνει ΦΠΑ Α,%. Πατάμε ΣΥΝΟΛΟ. Εισάγουμε το ποσοστό του ΦΠΑ. 2. Πατάμε ΣΥΝΟΛΟ. Η οθόνη δείχνει ΦΠΑ Β,%. Πατάμε ΣΥΝΟΛΟ. Εισάγουμε το ποσοστό του ΦΠΑ. 3. Πατάμε ΣΥΝΟΛΟ. Η οθόνη δείχνει ΦΠΑ Γ,%. Πατάμε ΣΥΝΟΛΟ. Εισάγουμε το ποσοστό του ΦΠΑ. 4. Πατάμε ΣΥΝΟΛΟ. Η οθόνη δείχνει ΦΠΑ Δ,%. Πατάμε ΣΥΝΟΛΟ. Εισάγουμε το ποσοστό του ΦΠΑ. 5. Η οθόνη δείχνει ΣΩΣΙΜΟ και πατάμε ΣΥΝΟΛΟ για να αποθηκεύσουμε τον προγραμματισμό των ΦΠΑ στη ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΝΗΜΗ. 6. Η μηχανή εκτυπώνει τους νέους συντελεστές ΦΠΑ και αναγράφει πόσες ΑΛΛΑΓΕΣ ΦΠΑ απομένουν. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ταμειακή ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ προγραμματισμό ίδιου ποσοστού σε δύο κατηγορίες ΦΠΑ. Αν προγραμματίσουμε δύο ίδια ποσοστά και πατήσουμε το πλήκτρο ΣΥΝΟΛΟ για ΣΩΣΙΜΟ, η οθόνη εμφανίζει ΛΑΘΟΣ 34. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ. Με το πλήκτρο ( -%/+% ) επιλέγουμε ΤΜΗΜΑ και στην συνέχεια πατάμε ΣΥΝΟΛΟ. 1. Η οθόνη εμφανίζει ΑΡ. ( 1-8 ). Πληκτρολογούμε τον αριθμό του τμήματος που θέλουμε να προγραμματίσουμε και στην συνέχεια πατάμε ΣΥΝΟΛΟ. 2. Στην οθόνη εμφανίζεται ΟΡΙΟ ΤΙΜΗΣ ( -9), πληκτρολογούμε το όριο ψηφίων που θα δέχεται σαν εισαγωγή ποσού ώστε να αποφύγουμε την εισαγωγή μεγάλων ποσών και πατάμε ΣΥΝΟΛΟ. 3. Στην οθόνη εμφανίζεται ΤΙΜΗ. Προγραμματίζουμε την σταθερή τιμή του τμήματος, αν θέλουμε ή όχι και πατάμε ΣΥΝΟΛΟ. 4. Στην οθόνη εμφανίζεται η πρώτη εξάδα χαρακτήρων ABCDEF για να προγραμματίσουμε την ονομασία του τμήματος, αν θέλουμε. Αν δεν θέλουμε ονομασία τμήματος πατάμε ΣΥΝΟΛΟ. 5. Στην οθόνη εμφανίζεται ΦΠΑ (1-5). Πληκτρολογούμε την κατηγορία ΦΠΑ που θα ανήκει το τμήμα και πατάμε ΣΥΝΟΛΟ. 6. Εκτυπώνεται απόδειξη με τον προγραμματισμό του τμήματος και η οθόνη δείχνει ΑΡ. (1-8). 7. Επιλέγουμε τον επόμενο αριθμό τμήματος και ακολουθώντας την διαδικασία από το 2 έως το 6 προγραμματίζουμε το επόμενο τμήμα καθώς και τα υπόλοιπα τμήματα που θέλουμε.

9 8. Όταν ολοκληρώσουμε την διαδικασία πατάμε το πλήκτρο C και εκτυπώνονται όλα τα τμήματα που προγραμματίσαμε. ADMATE PLUS 1. Πατάμε ΣΥΝΟΛΟ. 2. Στην οθόνη εμφανίζονται οι κατηγορίες Φ.Π.Α καθώς και οι συντελεστές. 3. Πατάμε ΣΥΝΟΛΟ και στην συνέχεια πληκτρολογούμε το συντελεστή. Πατάμε ΣΥΝΟΛΟ. 4. Ακολουθούμε την ίδια για όλους τους συντελεστές Φ.Π.Α. 5. Με το πλήκτρο ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ / ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ επιλέγουμε ΣΩΣΙΜΟ και πατάμε ΣΥΝΟΛΟ. 6. Η μηχανή εκτυπώνει τους νέους συντελεστές. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ. Με το πλήκτρο ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ / ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ επιλέγουμε ΤΜΗΜΑ και στην συνέχεια πατάμε ΣΥΝΟΛΟ. 1. Πληκτρολογούμε τον αριθμό του τμήματος που θέλουμε να προγραμματίσουμε και στην συνέχεια πατάμε ΣΥΝΟΛΟ. 2. Στην οθόνη εμφανίζεται ΤΙΜΗ, πληκτρολογούμε την τιμή, αν θέλουμε να έχει προγραμματισμένη τιμή, αν δεν θέλουμε προγραμματισμένη τιμή πατάμε ΣΥΝΟΛΟ. 3. Στην οθόνη εμφανίζεται ΟΝΟΜΑΣΙΑ. Προγραμματίζουμε την ονομασία του τμήματος, ακολουθώντας τον τρόπο προγραμματισμού επικεφαλίδας. 4. Αφού ολοκληρώσουμε τον προγραμματισμό πατήστε ΣΥΝΟΛΟ, 2 φορές. 5. Εμφανίζεται η ένδειξη Φ.Π.Α (1 ~ 5), επιλέγουμε το Φ.Π.Α που επιθυμούμε και στην συνέχεια πατάμε ΣΥΝΟΛΟ. 6. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα τμήματα που θέλουμε να προγραμματίσουμε. 7. Όταν ολοκληρώσουμε την διαδικασία πατάμε το πλήκτρο C.

10 MERCURY 13F ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε προγραμματισμό βεβαιωθείτε ότι έχετε εκδώσει ημερήσιο δελτίο Ζ, σε αντίθετη περίπτωση η μηχανή εμφανίζει Error 7. Με το πλήκτρο ΔΙΟΡΘΩΣΗ πηγαίνουμε στη θέση =ΠΡΟ=. Στη θέση ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ εκτελούνται οι παρακάτω προγραμματισμοί: = Π1 = : ΠΡΟΓ/ΣΜΟΣ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΦΠΑ. = Π2 = : ΠΡΟΓ/ΣΜΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ. = Π3 = : ΠΡΟΣΘΕΤΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ.. ΕΞΤΡΑ = Π4 = : ΠΡΟΓ/ΣΜΟΣ ΕΙΔΩΝ. ( ΕΙΔΗ 1 ) = Π5 = : ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΩΝ ΕΙΔΩΝ. ( ΕΙΔΗ 2 ) = Π6 = : ΠΡΟΓ/ΣΜΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ. = Π7 = : ΠΡΟΓ/ΣΜΟΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΑΜΙΩΝ. = Π8 = : ΠΡΟΓ/ΣΜΟΣ ΦΙΡΜΑΣ. = Π9 = : ΠΡΟΓ/ΣΜΟΣ ΚΩΔΙΚΩΝ. = Π1 = :ΠΡΟΓ/ΣΜΟΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Για να εισέλθουμε στις λειτουργίες ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, πατάμε το πλήκτρο ΣΥΝΟΛΟ. Εμφανίζεται ο πρώτος προγραμματισμός, = Π1 =. Με τα πλήκτρα ( + ) και ( - ), μπορούμε να επιλέξουμε τον προγραμματισμό που επιθυμούμε. = Π1= ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΦΠΑ. Επιτρέπονται έως 3 αλλαγές ΦΠΑ. 1. Πατάμε το πλήκτρο ΣΥΝΟΛΟ, στην οθόνη εμφανίζει = Π1.1= 4,5. 2. Πατάμε το πλήκτρο ΑΛΛΑΓΗ, εμφανίζει στην οθόνη, πληκτρολογούμε το ποσοστό Φ.Π.Α που επιθυμούμε, π.χ 4, Πατάμε ΣΥΝΟΛΟ, στην οθόνη εμφανίζει = Π1.1 = 4, Πατάμε τον αριθμό 2, εμφανίζει στην οθόνη = Π1.2 = 9,. 5. Πατάμε το πλήκτρο ΑΛΛΑΓΗ, εμφανίζει στην οθόνη και στην συνέχεια πληκτρολογούμε το ποσοστό Φ.Π.Α που επιθυμούμε, π.χ 9,5. 6. Πατάμε ΣΥΝΟΛΟ, στην οθόνη εμφανίζει = Π1.2 = 9,5. 7. Πατάμε τον αριθμό 3,στην οθόνη εμφανίζει = Π1.3 = 19,. 8. Πατάμε το πλήκτρο ΑΛΛΑΓΗ, εμφανίζει στην οθόνη. 9. πληκτρολογούμε το ποσοστό Φ.Π.Α που επιθυμούμε, π.χ Πατάμε ΣΥΝΟΛΟ, στην οθόνη εμφανίζει = Π1.3 = 19, Πατάμε τον αριθμό 4, στην οθόνη εμφανίζει = Π1.4 = 36,. 12. Πατάμε το πλήκτρο ΑΛΛΑΓΗ, στην οθόνη εμφανίζει. 13. Πληκτρολογούμε το ποσοστό που επιθυμούμε π.χ 36, Πατάμε ΣΥΝΟΛΟ, στην οθόνη εμφανίζει = Π1.4 = Πατάμε τον αριθμό 5, στην οθόνη εμφανίζει = Π 1.5 =..

11 16. Πατάμε το πλήκτρο ΑΛΛΑΓΗ, η μηχανή σφυρίζει, διότι Ο Φ.Π.Α 5 ΔΕΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ %. 17. Πατάμε ΣΥΝΟΛΟ. 18. Πατάμε το πλήκτρο ΔΙΟΡΘΩΣΗ και εκτυπώνεται ο προγραμματισμός. 19. Η οθόνη εμφανίζει Πατάμε Μ. ΣΥΝΟΛΟ, η οθόνη εμφανίζει οοοοοοοοοοοοο. 21. Πατάμε ΣΥΝΟΛΟ 22. Εκτυπώνεται μία απόδειξη με επικεφαλίδα * ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ * 23. Η οθόνη εμφανίζει ΟΚ. 24. Ο προγραμματισμός έχει ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΕΙ.

12 MERCURY 14F 2. Η οθόνη εμφανίζει ΦΠΑ Α:, 3. Πληκτρολογούμε το ποσοστό ΦΠΑ και πατάμε το πλήκτρο ΟΚ. 4. Πατάμε το πλήκτρο ΕΙΣΠΡΑΞΗ/ΑΝΑΛΗΨΗ και πάμε στο επόμενο προγραμματισμό. 5. Η οθόνη εμφανίζει ΦΠΑ Β:, 6. Πληκτρολογούμε το ποσοστό ΦΠΑ και πατάμε το πλήκτρο ΟΚ. 7. Με τον ίδιο τρόπο προγραμματίζουμε και τα υπόλοιπα ΦΠΑ. 8. Μετά τον προγραμματισμό και του ΦΠΑ Ε, πατάμε το πλήκτρο C και εκτυπώνεται αναφορά με τον προγραμματισμό που έγινε. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ και πατάμε το πλήκτρο ΟΚ. Η οθόνη εμφανίζει ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΦΙΡΜΑΣ. Με το πλήκτρο ΕΙΣΠΡΑΞΗ/ΑΝΑΛΗΨΗ πηγαίνουμε στη θέση ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ και πατάμε το πλήκτρο ΟΚ. Η οθόνη εμφανίζει ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ. ΠΑΤΗΣΤΕ ΟΚ. Πατάμε το πλήκτρο ΟΚ. 1. Η οθόνη εμφανίζει 1 ΤΜΗΜΑ. 2. Με το πλήκτρο ΕΙΣΠΡΑΞΗ/ΑΝΑΛΗΨΗ μπορούμε να επιλέξουμε και να προγραμματίσουμε ένα άλλο ΤΜΗΜΑ, από το ΤΜΗΜΑ 1 μέχρι το ΤΜΗΜΑ Πατάμε το πλήκτρο ΟΚ. Η οθόνη εμφανίζει (καμπάνα) ΤΜΗΜΑ. 4. Στην παράμετρο αυτή προγραμματίζουμε την ονομασία ( όπως περιγράφεται παραπάνω στον προγραμματισμό ΦΙΡΜΑΣ) του Τμήματος και πατάμε το πλήκτρο ΟΚ. Η οθόνη εμφανίζει 1 ΤΜΗΜΑ ΦΠΑ. Η ονομασία προγραμματίζεται μέχρι 16 χαρακτήρες. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αφού έχουμε προγραμματίσει την ονομασία και βλέπουμε έναν ενδιάμεσο χαρακτήρα ότι είναι λάθος. Αντί να ακυρώσουμε όλο τον προγραμματισμό της ονομασίας, πατάμε το πλήκτρο ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ. Τότε μαυρίζει ο τελευταίος χαρακτήρας και με το πλήκτρο Π. ΚΑΡΤΑ/ΕΠΙΤΑΓΗ ή με το πλήκτρο ΕΙΣΠΡΑΞΗ/ΑΝΑΛΗΨΗ μετακινούμε το μαύρισμα στον λάθος χαρακτήρα. Πατάμε το πλήκτρο C και τον ακυρώνουμε ή πατάμε τον σωστό χαρακτήρα ο οποίος αντικαθιστά αμέσως τον λάθος χαρακτήρα. 5. Πληκτρολογούμε τον αριθμό ΦΠΑ ( από 1 έως 5 ) που θα έχει το Τμήμα. (1=Α=4,5%, 2=Β=9,%, 3=Γ=19,%, 4=Δ=36,%, 5=Ε=,%). 6. Πατάμε το πλήκτρο ΟΚ. Η οθόνη εμφανίζει 1 ΤΜΗΜΑ ΑΜΕΣΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ.

13 7. Επιλέγουμε και πληκτρολογούμε ή 1 ανάλογα πως θέλουμε να κλείνει η απόδειξη. Με επιλογή η απόδειξη κλείνει με το πάτημα του πλήκτρου ΣΥΝΟΛΟ. Αν επιλέξουμε και πληκτρολογήσουμε 1, η απόδειξη θα κλείνει αμέσως μόλις πατήσουμε το πλήκτρο του Τμήματος. 8. Πατάμε το πλήκτρο ΟΚ. Η οθόνη εμφανίζει 1 ΤΜΗΜΑ ΤΙΜΗ, 9. Πληκτρολογούμε αν θέλουμε την σταθερή τιμή που θα έχει το Τμήμα και πατάμε ΟΚ ή δεν πληκτρολογούμε τιμή και πατάμε το πλήκτρο ΟΚ. Η μέγιστη σταθερή τιμή του Τμήματος μπορεί να είναι μέχρι ,99 1. Η οθόνη εμφανίζει 1 ΤΜΗΜΑ ΜΕΓΙΣΤΗ,. 11. Πληκτρολογούμε την μέγιστη τιμή που θα δέχεται το Τμήμα κατά την εισαγωγή ποσού. Η μέγιστη τιμή ποσού που θα μπορεί να εισαχθεί στο Τμήμα μπορεί να είναι μέχρι , Πατάμε το πλήκτρο ΟΚ και τελειώνει ο προγραμματισμός του Τμήματος. 13. Μπορούμε να συνεχίσουμε τον προγραμματισμό στα επόμενα Τμήματα, επιλέγοντας το επόμενο με το πλήκτρο ΕΙΣΠΡΑΞΗ/ΑΝΑΛΗΨΗ. 14. Τελειώνοντας τον προγραμματισμό των Τμημάτων, πατάμε διαδοχικά το πλήκτρο ΚΛΕΙΔΙ για να έλθουμε σε κατάσταση έκδοσης αποδείξεων.

14 MERCURY 23F Για να εισέλθουμε στην θέση ΠΡΟ, αφού προηγουμένως έχουμε ενεργοποιήσει την μηχανή από τον διακόπτη ON/OFF, πατάμε ΑΛΛ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και στην συνέχεια το πλήκτρο ΚΛΕΙΔΙ/ΔΙΟΡΘΩΣΗ μέχρι να εμφανιστεί στην οθόνη η ένδειξη 4 πατάμε ΣΥΝΟΛΟ. ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ - ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΕΙΣ Η οθόνη έχει την ένδειξη 1 Πατάμε το πλήκτρο ΑΛΛ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και στην συνέχεια ΑΛΛΑΓΗ. Πληκτρολογούμε το ποσοστό του 1 ου συντελεστή Φ.Π.Α, π.χ 6,%, και στην συνέχεια Μ.ΣΥΝΟΛΟ. Πληκτρολογούμε το ποσοστό του 2 ου συντελεστή Φ.Π.Α και στην συνέχεια Μ. ΣΥΝΟΛΟ. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για όλους τους συντελεστές Φ.Π.Α ΕΝΔΕΙΞΗ ΟΘΟΝΗΣ , 1 Αφού αλλάξουμε όλους τους συντελεστές Φ.Π.Α πατάμε ΣΥΝΟΛΟ. 1 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ (8 ΤΜΗΜΑΤΑ): Ο προγραμματισμός τμήματος εκτελείται στη θέση ΠΡΟ. Για να εισέλθουμε στην θέση ΠΡΟ, αφού προηγουμένως έχουμε ενεργοποιήσει την μηχανή από τον διακόπτη ON/OFF, πατάμε ΑΛΛ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και στην συνέχεια το πλήκτρο ΚΛΕΙΔΙ/ΔΙΟΡΘΩΣΗ μέχρι να εμφανιστεί στην οθόνη η ένδειξη 4, πατάμε ΣΥΝΟΛΟ. ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΟΘΟΝΗΣ Η οθόνη έχει την ένδειξη. 1 Πατάμε διαδοχικά το πλήκτρο (-%/+%) μέχρι να εμφανιστεί η ένδειξη. 4 Πατάμε ΣΥΝΟΛΟ 2 φορές. 1.1

15 Επιλέγουμε κατηγορία Φ.Π.Α: 1= 5%, 2=1%, 3=21%, 4=36%, 5=%. Αφού επιλέξουμε πατάμε ΣΥΝΟΛΟ 2 φορές. Στη θέση αυτή προγραμματίζουμε τις παρακάτω 4 παραμέτρους του ΤΜΗΜΑΤΟΣ. Ο κωδικός που θα προγραμματισθεί θα έχει 4 ψηφία ΧΧΧΧ. 1. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ που θα ανήκει. Πληκτρολογούμε έναν αριθμό από το 1 έως το Το δεύτερο ψηφίο είναι επιλογή ΣΤΑΘΕΡΗΣ ή ΑΝΟΙΧΤΗΣ τιμής. 1 = ΣΤΑΘΕΡΗ ΤΙΜΗ = ΑΝΟΙΧΤΗ ΤΙΜΗ 3. Στο τρίτο ψηφίο προγραμματίζουμε το ΤΜΗΜΑ σε τι μορφή πωλείται, τεμάχια ή βάρος. = τεμάχια, 1 = βάρος. 4. Στο τέταρτο ψηφίο πληκτρολογούμε = για να κλείνει η απόδειξη με το ΣΥΝΟΛΟ, 1 = κλείνει η απόδειξη με το πάτημα του ΤΜΗΜΑΤΟΣ Πατάμε ΣΥΝΟΛΟ 2 φορές Τώρα μπορούμε να καταχωρήσουμε την ονομασία του τμήματος ( 17 χαρακτήρες ), κατά τον ίδιο τρόπο όπως και στο προγραμματισμό φίρμας. Πατάμε Χ/ΩΡΑ για να ελέγχξουμε την περιγραφή, στην συνέχεια πατάμε ΣΥΝΟΛΟ, 2 φορές. Στο αυτό το πεδίο προγραμματίζουμε αν θέλουμε κλειστή τιμή για το τμήμα, αν όχι πατάμε μηδέν () και ΣΥΝΟΛΟ 2 φορές. Στο πεδίο αυτό επιλέγουμε αν θέλουμε να εμφανίζεται κάποια μονάδα μέτρησης, ( βλέπε επισυναπτόμενο πίνακα *), σε αντίθετη περίπτωση πατάμε (1) και ΣΥΝΟΛΟ 2 φορές Σε αυτό το πεδίο εισάγουμε το όριο τιμής ανά μονάδα προϊόντος. Π.Χ 1, Στην συνέχεια πατάμε ΣΥΝΟΛΟ 2 φορές , , Σε αυτό το πεδίο εισάγουμε το μέγιστο όριο στο σύνολο της απόδειξης. Π.χ 1., Κατόπιν πατάμε ΣΥΝΟΛΟ. Για να προγραμματίσουμε το 2 ο τμήμα πατάμε ΠΛΗΡΩΜΗ Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία. Για έξοδο από το ΠΡΟ πατάμε διαδοχικά το πλήκτρο ΚΛΕΙΔΙ. 1..,

16 INCOTEX 133 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ Φ.Π.Α Πατάμε το πλήκτρο ΚΛΕΙΔΙ μέχρι να εμφανιστεί η ένδειξη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΙ και στην συνέχεια πατάμε. Πατάμε το πλήκτρο. Εμφανίζεται το πρώτο ΦΠΑ : Με τα πλήκτρα και κάνουμε κυκλική αναζήτηση ανάμεσα στους συντελεστές ΦΠΑ πάνω και κάτω αντίστοιχα. Πατώντας το πλήκτρο φεύγουμε από τον προγραμματισμό χωρίς να γίνει αλλαγή συντελεστών. Όταν εμφανισθεί ένας συντελεστής, εισάγουμε το νέο ποσοστό από τα αριθμητικά πλήκτρα. Πατώντας το πλήκτρο αποθηκεύουμε την αλλαγή. Αφού εισάγουμε όλες τις νέες τιμές, πατάμε το πλήκτρο για να κλείσει ο προγραμματισμός. Η Ταμειακή εκτυπώνει τις παλιές και τις νέες τιμές ΦΠΑ και επίσης τον αριθμό αλλαγών ΦΠΑ που απομένουν. Για να μεταβούμε στην θέση ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΙ, πατάμε διαδοχικά το πλήκτρο και στην συνέχεια το πλήκτρο 1. ΤΜΗΜΑΤΑ: Στην οθόνη εμφανίζεται η ένδειξη του τμήματος και ΣΥΝΟΛΟ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΤΗΓ. Φ.Π.Α ΤΜ.1 πληκτρολογούμε τον αριθμό ΚΑΤΗΓ. Φ.Π.Α ΤΜ.1.1 Πληκτρολογούμε τον συντελεστή Φ.Π.Α που επιθυμούμε: 1 = 6,5%, 2= 13%, 3= 23%, 4= 36%, 5= %. Στην συνέχεια πατάμε ΣΥΝΟΛΟ στην οθόνη εμφανίζεται το μήνυμα ΚΑΤΗΓ. Φ.Π.Α ΤΜ.1

17 Πατάμε το πλήκτρο για να προγραμματίσουμε την επόμενη παράμετρο και στην οθόνη εμφανίζεται ΕΠΙΛΟΓΕΣ το μήνυμα ΤΜ.1 ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΜ.1.ΧΧΧΧ XXXX - επιλογές 4 ή 5 ψηφία Κλείσιμο απόδειξης με την τελευταία πώληση -ακέραιη ποσότητα, 1-κλασματική ποσότητα -με ανοιχτή τιμή; 1-όχι ανοιχτή τιμή; Σύνδεση σε κατηγορία από 1 έως 2 (1 ή 2 ψηφία) 11 αρχικό Πληκτρολογούμε το αριθμό 1 και στην συνέχεια ΣΥΝΟΛΟ, στην οθόνη εμφανίζεται η ένδειξη ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΜ.1 Πατάμε το πλήκτρο οθόνη εμφανίζεται το μήνυμα για να προγραμματίσουμε την επόμενη παράμετρο και στην ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΜ.1 ΤΜΗΜΑ 1 Για να ακυρώσουμε την περιγραφή που υπάρχει στην οθόνη πατάμε παρατεταμένα το πλήκτρο C. Μπορούμε να πληκτρολογήσουμε την νέα περιγραφή από τα αριθμητικά πλήκτρα όπως πληκτρολογούμε sms. Για την εισαγωγή αριθμών πατάμε το πλήκτρο αφού ολοκληρώσουμε την εισαγωγή αριθμών πατάμε ΜΕΡΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ για να επανέλθουμε στους χαρακτήρες. Αν θέλουμε να εισάγουμε κάποιο σύμβολο που δεν περιλαμβάνεται στο αριθμητικό ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΜ.1 πληκτρολόγιο πατάμε το πλήκτρο. Στην οθόνη εμφανίζεται μία λίστα από σύμβολα, μετακινούμαστε με το πλήκτρο επικυρώνουμε με και επιστρέφουμε στους χαρακτήρες. Όταν ολοκληρώσουμε την εισαγωγή της περιγραφής του τμήματος επικυρώνουμε με. ΤΙΜΗ ΤΜ.1 Στην οθόνη εμφανίζεται πατάμε και πληκτρολογούμε κλειστή

18 τιμή για το τμήμα. Αν δεν επιθυμούμε κλειστή τιμή πατάμε. Στην συνέχεια πατάμε οθόνη εμφανίζεται το μήνυμα για να προγραμματίσουμε την επόμενη παράμετρο και στην ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΜ.1 ΤΙΜΗ ΤΜ.1.1 Πατάμε 1 αν θέλουμε ακέραια μονάδα και στην συνέχεια ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΜ.1, η οθόνη θα εμφανίσει Στην συνέχεια πατάμε οθόνη εμφανίζεται το μήνυμα για να προγραμματίσουμε την επόμενη παράμετρο και στην ΜΕΓ. ΤΙΜΗ ΤΜ.1 ΜΕΓ.ΤΙΜΗ ΤΜ.1.,, Πλήκτρολογούμε την μέγιστη τιμή του τμήματος και. Στην συνέχεια πατάμε για να προγραμματίσουμε την επόμενη παράμετρο και στην οθόνη εμφανίζεται το μήνυμα ΜΕΓ. ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΜ.1 Πληκτρολογούμε το μέγιστο σύνολο του τμήματος ώστε να κλειδώνει και στο πολλαπλασιασμό και πατάμε. ΜΕΓ. ΣΥΝΟΛΟ ΤΜ.1 Πατάμε για να προχωρήσουμε στο προγραμματισμό του επόμενου τμήματος. Με το πλήκτρο εκτυπώνουμε όλους τους προγραμματισμούς των τμημάτων.

ΦΟΡΗΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ INCOTEX 777 ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΦΟΡΗΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ INCOTEX 777 ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΦΟΡΗΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ INCOTEX 777 ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: 15 CFD 579 / 07-04-2017 INCOTEX 777 ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 2 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ADMATE ΕΛΛΑΣ Α. Μ. ΦΩΤΑΚΗ & ΣΙΑ ΕΠΕ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 126 & ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ 85. 18544 ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΤΗΛ: 210 4204134-8. ΦΑΞ: 210 4204139 Email: info@admatehelles.gr - www.admatehellas.gr ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ADMATE ΕΛΛΑΣ Α. Μ. ΦΩΤΑΚΗ & ΣΙΑ ΕΠΕ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 126 & ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ 85. 18544 ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΤΗΛ: 21 424134-8. ΦΑΞ: 21 424139 Email: info@admatehelles.gr - www.admatehellas.gr ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ INCOTEX 133

Διαβάστε περισσότερα

ιαχείριση Εντατικής Λιανικής & Ενηµερώσεις Η.Φ.Τ.Μ

ιαχείριση Εντατικής Λιανικής & Ενηµερώσεις Η.Φ.Τ.Μ ιαχείριση Εντατικής Λιανικής & Ενηµερώσεις Η.Φ.Τ.Μ ιαχείριση P.O.S Η διαχείριση P.O.S µηχανών Online, σας παρέχει τη δυνατότητα να συνδέσετε τους Η/Υ στους οποίους πραγµατοποιείτε τις κινήσεις λιανικής

Διαβάστε περισσότερα

ADMATE ΕΛΛΑΣ ΑΓΓ. Μ. ΦΩΤΑΚΗ & ΣΙΑ Ε.Π.Ε ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ (Φ.Τ.Μ /ΑΔ) ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ADMATE SETTE

ADMATE ΕΛΛΑΣ ΑΓΓ. Μ. ΦΩΤΑΚΗ & ΣΙΑ Ε.Π.Ε ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ (Φ.Τ.Μ /ΑΔ) ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ADMATE SETTE ADMATE ΕΛΛΑΣ ΑΓΓ. Μ. ΦΩΤΑΚΗ & ΣΙΑ Ε.Π.Ε ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ (Φ.Τ.Μ /ΑΔ) ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ADMATE SETTE AΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ:15 FFU/551

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Τελών Ακινήτων

Εφαρμογή Τελών Ακινήτων Εφαρμογή Τελών Ακινήτων Εγχειρίδιο χρήσης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Άνοιγμα Εφαρμογής σελ 2 Διαδικασία ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΡΧΕΙΟΥ για αποστολή στο ΔΕΔΔΗΕ σελ 4 Αναζήτηση στην οθόνη Μαζική εισαγωγή αιτημάτων ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΙΘΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

FPU EJ. Κατάλογος περιεχομένων

FPU EJ. Κατάλογος περιεχομένων FPU EJ Κατάλογος περιεχομένων FPU EJ...1 1. Μενού...2 2. Master Reset...3 3. Ώρα / Ημερομηνία...4 4. Τμήματα...6 5. Μηδενισμός Ζ & Μεταφορά στοιχείων...9 6. FORMAT προσωρινής μνήμης...10 7. Αλλαγή ταχύτητας...10

Διαβάστε περισσότερα

Αφού ολοκληρώσετε την ενημέρωση των στοιχείων στις λίστες, μπορείτε να καταχωρήσετε τη διασάφηση εισαγωγής.

Αφού ολοκληρώσετε την ενημέρωση των στοιχείων στις λίστες, μπορείτε να καταχωρήσετε τη διασάφηση εισαγωγής. Καταχώρηση στοιχείων διασάφησης εισαγωγής Αφού ολοκληρώσετε την ενημέρωση των στοιχείων στις λίστες, μπορείτε να καταχωρήσετε τη διασάφηση εισαγωγής. Από το αρχικό μενού του συστήματος επιλέγετε Δηλώσεις,

Διαβάστε περισσότερα

DATAPROCESS SATURNO ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

DATAPROCESS SATURNO ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ DATAPROCESS SATURNO ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΥΠ. ΟΙΚΟΝ 15 ΨΕ 396/15-05-08 ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΕΛΙΔΑ 3

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ TEXNIKOY. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ 251 Α ΛΑΡΙΣΑ ΤΗΛ: 2410 555777, ΦΑΞ: 2410 287392 Email: info@dgnet.gr Web: www.dgnet.

Ο ΗΓΙΕΣ TEXNIKOY. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ 251 Α ΛΑΡΙΣΑ ΤΗΛ: 2410 555777, ΦΑΞ: 2410 287392 Email: info@dgnet.gr Web: www.dgnet. Ο ΗΓΙΕΣ TEXNIKOY ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ 251 Α ΛΑΡΙΣΑ ΤΗΛ: 2410 555777, ΦΑΞ: 2410 287392 Email: info@dgnet.gr Web: www.dgnet.gr 1 1. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ RESET Η διαδικασία RESET περιγράφεται στον παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα

ΖΥΓΙΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ BC-4000 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΖΥΓΙΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ BC-4000 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΖΥΓΙΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ BC-4000 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Πληκτρολόγιο ζυγού Ishida BC-4000 L2 ISHIDA BC-4000 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εκτύπωση Ετικέτας 4 2. Εκτύπωση Είδους 4 3. Αλλαγή ρολού ετικέτας 5 4. Προγραμματισμός επωνυμίας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες EQL Desktop (rev.1.0.23) ΣΥΝ ΕΣΗ S-710 ΜΕ ΚΑΛΩ ΙΟ USB ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Οδηγίες EQL Desktop (rev.1.0.23) ΣΥΝ ΕΣΗ S-710 ΜΕ ΚΑΛΩ ΙΟ USB ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Οδηγίες EQL Desktop (rev.1.0.23) Πρόγραμμα για τον Προγραμματισμό των Μηχανών D.P.S. S-800, Open Cash και S-710 μέσω Ηλεκτρονικού Υπολογιστή ΣΥΝ ΕΣΗ S-710 ΜΕ ΚΑΛΩ ΙΟ USB Εγκατάσταση ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Με την είσοδο στο eδαπυ, ο χρήστης επιλέγει από αριστερά τις Ενέργειες.

Με την είσοδο στο eδαπυ, ο χρήστης επιλέγει από αριστερά τις Ενέργειες. Με την είσοδο στο eδαπυ, ο χρήστης επιλέγει από αριστερά τις Ενέργειες. Κατόπιν, εφόσον η υποβολή είναι σε Κατάσταση Καταχώρησης Στοιχείων και ο χρήστης έχει ολοκληρώσει την καταχώρηση των επισκέψεων ή/και

Διαβάστε περισσότερα

ΖΥΓΙΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ UNI-3 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΖΥΓΙΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ UNI-3 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΖΥΓΙΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ UNI-3 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εκτύπωση Ετικέτας 3 2. Εκτύπωση Είδους 3 3. Αλλαγή ρολού ετικέτας 4 4. Προγραμματισμός επωνυμίας 7 5. Προγραμματισμός ειδών 8 6. Προγραμματισμός

Διαβάστε περισσότερα

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής.

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής. Απογραφή Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας διαχείρισης Απογραφής Ειδών. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΚΩΔΙΚΩΝ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ (HARDWARE TOKEN) ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΚΩΔΙΚΩΝ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ (HARDWARE TOKEN) ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΚΩΔΙΚΩΝ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ (HARDWARE TOKEN) ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Αγαπητέ Πελάτη, Καλώς ήλθατε στην νέα εποχή της Attica Bank! H συσκευή Κωδικών Μίας Χρήσης (Hardware Token) που προμηθευτήκατε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΚΩΔΙΚΩΝ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ (HARDWARE TOKEN) ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΚΩΔΙΚΩΝ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ (HARDWARE TOKEN) ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΚΩΔΙΚΩΝ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ (HARDWARE TOKEN) ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Αγαπητέ Πελάτη, Καλώς ήλθατε στην νέα εποχή της Attica Bank! H συσκευή Κωδικών Μίας Χρήσης (Hardware Token) που προμηθευτήκατε

Διαβάστε περισσότερα

SmarTECPoS. Πως βάζω νέα είδη; Back Office Βασικό Είδη new Νέο Γενικά Κωδικός (είδους) Περιγραφή 1 Τμήμα Τιμή Αποθήκη Τιμή 1 Εστιατόριο Εκτυπωτής

SmarTECPoS. Πως βάζω νέα είδη; Back Office Βασικό Είδη new Νέο Γενικά Κωδικός (είδους) Περιγραφή 1 Τμήμα Τιμή Αποθήκη Τιμή 1 Εστιατόριο Εκτυπωτής SmarTECPoS. Πως βάζω νέα είδη; Back Office Βασικό Είδη new Νέο Γενικά Κωδικός (είδους) Περιγραφή 1 Τμήμα Τιμή Αποθήκη Τιμή 1 Εστιατόριο Εκτυπωτής (διαλέγω εκτυπωτή) Εμφάνιση Θέση (διαλέγω χρώμα γραμμάτων,

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Εκτύπωσης Ενημερωτικού Σημειώματος Συντάξεων. Οδηγίες χρήσης

Εφαρμογή Εκτύπωσης Ενημερωτικού Σημειώματος Συντάξεων. Οδηγίες χρήσης Εφαρμογή Εκτύπωσης Ενημερωτικού Σημειώματος Συντάξεων Οδηγίες χρήσης Η παρούσα διαδικτυακή εφαρμογή (web application) επιτρέπει την εκτύπωση του Ενημερωτικού Σημειώματος Συντάξεων απευθείας από τους ενδιαφερόμενους

Διαβάστε περισσότερα

ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΔΙΑΣΑΦΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ στο SEPAdesk

ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΔΙΑΣΑΦΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ στο SEPAdesk ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΔΙΑΣΑΦΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ στο SEPAdesk Α. Καταχώρηση στοιχείων διασάφησης Για την διασφάλιση των δεδομένων του προγράμματος SEPAdesk, θα πρέπει να ορίσετε κωδικό πρόσβασης στον προσωπικό

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 1: Καταχώρηση Ειδικοτήτων

Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 1: Καταχώρηση Ειδικοτήτων ΦΟΡΕΑΣ: ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΡΓΟ: «Υλοποίηση Πληροφοριακού συστήματος για την Υποστήριξη του Έργου Διαχείρισης των Δημοσίων Ι.Ε.Κ.» Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 1: Καταχώρηση Ειδικοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

ΖΥΓΙΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ BC-4000 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΖΥΓΙΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ BC-4000 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΖΥΓΙΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ BC-4000 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ BENCH SCALE Πληκτρολόγιο ζυγού Ishida BC-4000 BENCH ISHIDA BC-4000 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εκτύπωση Ετικέτας 4 2. Εκτύπωση Είδους 4 3. Αλλαγή ρολού ετικέτας 5 4. Προγραμματισμός

Διαβάστε περισσότερα

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΝΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 4 2. ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΜΕΝΟΥ ΚΑΡΤΕΛΑΣ... 5 3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΛΑΤΗ... 6 4. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΗ... 6 5. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ/ΔΙΑΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΖΥΓΟΥ ICS ΣΕΙΡΑΣ K

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΖΥΓΟΥ ICS ΣΕΙΡΑΣ K ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΖΥΓΟΥ ICS ΣΕΙΡΑΣ K ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ Euro/kg Euro ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εκτύπωση Ετικέτας 3 1.1 Εκτύπωση Είδους 3 1.1.1 Εκτύπωση Είδους με ελεύθερη τιμή 3 2. Αλλαγή ρολού ετικέτας 4 3.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΖΥΓΩΝ AVERY M SERIES

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΖΥΓΩΝ AVERY M SERIES ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΖΥΓΩΝ AVERY M SERIES ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή 2 1.1 Πληκτρολόγιο 2 1.1.1 Λειτουργίες Πλήκτρων 2 2. Εγκατάσταση και Επικοινωνία 3 2.1 Αριθμός Ζυγού 3 2.2 Ρυθμίσεις Επικοινωνίας 3 3. Λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

RBS ELIO web. 20 Βιβλίο Οδηγιών Χειρισμού 5.2 ΑΝΑΦΟΡΕΣ-ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ. Έκδοση διάφορων αναφορών στατιστικών.

RBS ELIO web. 20 Βιβλίο Οδηγιών Χειρισμού 5.2 ΑΝΑΦΟΡΕΣ-ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ. Έκδοση διάφορων αναφορών στατιστικών. 5.2 ΑΝΑΦΟΡΕΣ-ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ Έκδοση διάφορων αναφορών στατιστικών. ΚΛΕΙΔΙ ΣΥΜΒΟΛΑ Πιέστε το πλήκτρο μία φορά και μετά το πλήκτρο έως ότου δείτε στην πρώτη σειρά της οθόνης: > ΑΝΑΦΟΡΕΣ- ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ. Πιέστε το

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin)

Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin) Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > Εμπορική Διαχείριση > Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin) Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin) Μέσα από τη διαχείριση βάσης δεδομένων

Διαβάστε περισσότερα

MicromediaFiscalServer v.1.1.

MicromediaFiscalServer v.1.1. MicromediaFiscalServer v.1.1. Ο MicromediaFiscalServer(MFS) επιτρέπει σε εµπορικές εφαρµογές να χρησιµοποιήσουν ταµειακή µηχανή σαν φορολογικό εκτυπωτή χωρίς να υλοποιήσουν άµεση επικοινωνία µε την ταµειακή.

Διαβάστε περισσότερα

Η. ΠΙΘΑΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ... 227

Η. ΠΙΘΑΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ... 227 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Η. ΠΙΘΑΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ... 227 1. ΓΕΝΙΚΑ... 227 2. ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ... 228 3. ΠΕΛΑΤΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ... 230 4. ΑΞΙΟΓΡΑΦΑ... 232 4. ΑΣΦΑΛΕΙΑ... 232 copyright DATA COMMUNICATION ΠΙΘΑΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Η.

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Εισαγωγή γνωματεύσεων διαβητικών υλικών στο internet (eδαπυ) 1. Εισάγουμε τον κωδικό χρήστη και το συνθηματικό για να εισέλθουμε στην εφαρμογή https://apps.ika.gr/econsummedsuppl/faces/login.xhtml.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ CD-PLUS/4+N

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ CD-PLUS/4+N ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ CD-PLUS/4+N ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ : Με ΙΤ-4Ν Με τηλέφωνο συνδεδεμένο στις εξόδους τηλεφωνικής γραμμής του ΙΤ-4Ν. Μπείτε στο μενού προγραμματισμού. Αν έχετε μπουτονιέρα στο σύστημα, τοποθετείστε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΦΟΡΕΑ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ / ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΦΟΡΕΑ.... 3 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΡΗΣΤΗ... 3 ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Μετά την εγκατάσταση το πρόγραμμα εκτελείται από το ΕΝΑΡΞΗ(START) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ(PROGRAMS) RENTACAR.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Μετά την εγκατάσταση το πρόγραμμα εκτελείται από το ΕΝΑΡΞΗ(START) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ(PROGRAMS) RENTACAR. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Μετά την εγκατάσταση το πρόγραμμα εκτελείται από το ΕΝΑΡΞΗ(START) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ(PROGRAMS) RENTACAR. Οταν τελειώσει η φόρτωση του προγράμματος, (ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ) βλεπουμε την βασική

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού Πανεπιστήμιο Αιγαίου Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού Έκδοση 1.2 Περιεχόμενα 1. Είσοδος και Έξοδος από το Σύστημα... 3 2. Βοήθεια... 3 3. Αλλαγή Συνθηματικού... 3 4. Διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Επεξεργασία πινάκων

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Επεξεργασία πινάκων Ενότητα 4 Επεξεργασία πινάκων 36 37 4.1 Προσθήκη πεδίων Για να εισάγετε ένα πεδίο σε ένα πίνακα που υπάρχει ήδη στη βάση δεδομένων σας, βάζετε τον κέρσορα του ποντικιού στο πεδίο πάνω από το οποίο θέλετε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΖΥΓΩΝ AVERY IM SERIES

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΖΥΓΩΝ AVERY IM SERIES ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΖΥΓΩΝ AVERY IM SERIES ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή 2 1.1 Πληκτρολόγιο 2 1.1.1 Λειτουργίες Πλήκτρων 2 2. Εγκατάσταση και Επικοινωνία 3 2.1 Αριθμός Ζυγού 3 2.2 Ρυθμίσεις Επικοινωνίας 3 3. Λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ 1.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ 1. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ 1.1 2012 Τμήμα Οργάνωσης & Πληροφορικής - 1 - ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Μελίσσια, 16 Ιουνίου 2010. Οδηγός Εξαγωγής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων ΚΕΠΥΟ από InnovEra

Μελίσσια, 16 Ιουνίου 2010. Οδηγός Εξαγωγής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων ΚΕΠΥΟ από InnovEra Μελίσσια, 16 Ιουνίου 2010 Οδηγός Εξαγωγής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων ΚΕΠΥΟ από InnovEra Εισαγωγή Αρχείων-Objects για τη συγκεντρωτική ΚΕΠΥΟ (ΜΥΦ) Πριν προχωρήσετε στη διαδικασία της εξαγωγής των συγκεντρωτικών

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας

Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας Διαχείρισης Ελεύθερων Επαγγελματιών Εταιρίας. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ON-LINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ FARMAKONET

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ON-LINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ FARMAKONET ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ON-LINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ FARMAKONET Αφού γίνουν οι κατάλληλες ρυθμίσεις στο πρόγραμμα FarmakoNet από το τμήμα Μηχανογράφησης της Δυναμικής, έχετε την δυνατότητα να στέλνετε ηλεκτρονικά

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ DPS S 710

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ DPS S 710 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ DPS S 710 Η επίδειξη των δυνατοτήτων του πρωτοκόλλου επικοινωνίας απαιτεί την εγκατάσταση του προγράμματος ECRFP. Για

Διαβάστε περισσότερα

JOTA PLUS Φορολογική Ταμειακή Μηχανή /ΑΔ Εγχειρίδιο Χρήσης

JOTA PLUS Φορολογική Ταμειακή Μηχανή /ΑΔ Εγχειρίδιο Χρήσης JOTA PLUS Φορολογική Ταμειακή Μηχανή /ΑΔ Εγχειρίδιο Χρήσης ΕΚΔΟΣΗ 1.3 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...2 Χαρακτηριστικά Hardware... 2 Χαρακτηριστικά Λογισμικού... 2 ΘΥΡΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ...3 Η ELZAB

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Πόροι. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων

Pylon Entry. Πόροι. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων Pylon Entry Πόροι Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Πόρου... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα

Διαβάστε περισσότερα

4.1 Άνοιγμα υπάρχοντος βιβλίου εργασίας

4.1 Άνοιγμα υπάρχοντος βιβλίου εργασίας 4.1 Άνοιγμα υπάρχοντος βιβλίου εργασίας 4.1.1 Άνοιγμα υπάρχοντος βιβλίου εργασίας από βάση δεδομένων Όταν εκκινήσουμε τον Discoverer εμφανίζεται στην οθόνη μας το παράθυρο διαλόγου του βοηθητικού προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Είδη. Σε αυτό το εγχειρίδιο περιγράφεται η Δημιουργία, Μεταβολή, Διαγραφή και Αναζήτηση ενός είδους

Είδη. Σε αυτό το εγχειρίδιο περιγράφεται η Δημιουργία, Μεταβολή, Διαγραφή και Αναζήτηση ενός είδους Είδη Σε αυτό το εγχειρίδιο περιγράφεται η Δημιουργία, Μεταβολή, Διαγραφή και Αναζήτηση ενός είδους Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Είδους 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία 4 Καρτέλα Πολιτική Τιμολόγησης 7 Στην καρτέλα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ (ΕΕΣ)

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ (ΕΕΣ) ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Προγραμματικής Περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες προγραμματισμού για τα μοντέλα τηλεφωνικών κέντρων: TC-104C TC-106C TC108C

Οδηγίες προγραμματισμού για τα μοντέλα τηλεφωνικών κέντρων: TC-104C TC-106C TC108C Οδηγίες προγραμματισμού για τα μοντέλα τηλεφωνικών κέντρων: TC-104C TC-106C TC108C ΓΕΝΙΚΑ 1.1 Διακοπή ρεύματος-τροφοδοσίας συσκευής Σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος η εξωτερική γραμμή 1 συνδέεται αυτόματα

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Εισαγωγής Νέων Εγγραφών Εσόδων Εξόδων και Άρθρων Γενικής Λογιστικής

Διαχείριση Εισαγωγής Νέων Εγγραφών Εσόδων Εξόδων και Άρθρων Γενικής Λογιστικής Διαχείριση Εισαγωγής Νέων Εγγραφών Εσόδων Εξόδων και Άρθρων Γενικής Λογιστικής ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εισαγωγή Νέας εγγραφής Εσόδου Εξόδου και Άρθρου Γενικής Λογιστικής.... 4 1.1. Διαδικασία εισαγωγής

Διαβάστε περισσότερα

G-Remote Banking e-banking ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

G-Remote Banking e-banking ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Σε αυτή την ενότητα, σας δίνεται η δυνατότητα να εκτελέσετε µεταφορές χρηµατικών ποσών από λογαριασµούς σας στη GENIKI Bank σε πολλούς λογαριασµούς τρίτων στη GENIKI Bank, µε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες ρυθμίσεων ταμειακών μηχανών Sam 4s ER-230EJ, ER-420EJ, NR-300, NR-320 για την αποστολή ΓΓΠΣ

Οδηγίες ρυθμίσεων ταμειακών μηχανών Sam 4s ER-230EJ, ER-420EJ, NR-300, NR-320 για την αποστολή ΓΓΠΣ Οδηγίες ρυθμίσεων ταμειακών μηχανών Sam 4s ER-230EJ, ER-420EJ, NR-300, NR-320 για την αποστολή ΓΓΠΣ Λήψη Κλειδιού Κρυπτογράφησης AES Key Για την αποστολή των δεδομένων των αρχείων e.txt προς τον server

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο

Πώς να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο Xerox WorkCentre 8/8/8/87/890 Πώς να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο Αρχική σελίδα υπηρεσιών Κατάσταση εργασίας Οθόνη αφής Έναρξη Καθαρισμός όλων Τερματισμός. Τοποθετήστε τα έγγραφά σας με την όψη προς τα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΧΟΡΗΓΙΩΝ» 1η Έκδοση: 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3

Διαβάστε περισσότερα

1. Εισαγωγή στο ΟΠΣ - ΠΔΕ

1. Εισαγωγή στο ΟΠΣ - ΠΔΕ 1. Εισαγωγή στο ΟΠΣ - ΠΔΕ 1.1 Εισαγωγή 1.1.1 Σύντομη περιγραφή και σκοπός ΟΠΣ Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (Ο.Π.Σ.) αποτελεί ένα σύστημα πληροφόρησης και διαχείρισης, η χρήση του οποίου επιβάλλεται

Διαβάστε περισσότερα

3. ΟΠΣ/ ΚΠΣ ΚΠ : Προγραμματισμός

3. ΟΠΣ/ ΚΠΣ ΚΠ : Προγραμματισμός 3. ΟΠΣ/ ΚΠΣ ΚΠ : Προγραμματισμός 3.1. Διαχείριση Δομής ΚΠΣ 3.1.1 Ορισμός ΚΠΣ Προκειμένου να ορίσουμε ένα ΚΠΣ ακολουθούμε την εξής διαδικασία: Αρχικά από το μενού Προγραμματισμός επιλέγουμε Διαχείριση ΚΠΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ (αρ. έκδοσης ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΔΕΗ - ΟΤΕ ΕΥΑΘ WIND (εφαρμόζεται αντίστοιχα στις ΔΕΥΑ)

ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ (αρ. έκδοσης ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΔΕΗ - ΟΤΕ ΕΥΑΘ WIND (εφαρμόζεται αντίστοιχα στις ΔΕΥΑ) ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ (αρ. έκδοσης 2.0.4.1.) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΔΕΗ - ΟΤΕ ΕΥΑΘ WIND (εφαρμόζεται αντίστοιχα στις ΔΕΥΑ) Αρχική οθόνη Αφού κάνουμε login εμφανίζονται στην αρχική οθόνη τα στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Cvbvcvbcbcvbcvbcvbdfgdg Απριλίου τηλ: ,

Cvbvcvbcbcvbcvbcvbdfgdg Απριλίου τηλ: , Cvbvcvbcbcvbcvbcvbdfgdg 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ-ΕΙΣΟΔΟΣ Χρησιμοποιήστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που σας έχουμε ήδη αποστείλει για την είσοδο σας στην εφαρμογή A-POST WebShip και στην διεύθυνση http://.

Διαβάστε περισσότερα

Οι οδηγίες που ακολουθούν αναφέρονται: 1. Στη διαχείριση των βασικών στοιχείων του ταμειακού συστήματος και στη σύνδεσή του με λογαριασμούς λογιστικής

Οι οδηγίες που ακολουθούν αναφέρονται: 1. Στη διαχείριση των βασικών στοιχείων του ταμειακού συστήματος και στη σύνδεσή του με λογαριασμούς λογιστικής Μέσω της εφαρμογής Academia Financials Έσοδα - Έξοδα η Data Communication σας δίνει τη δυνατότητα να ανταλλάξετε δεδομένα μεταξύ των λιανικών πωλήσεων των επιχειρήσεων - πελατών σας και των οικονομικών

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Προσαρτήματος

Οδηγίες Προσαρτήματος Οδηγίες Προσαρτήματος Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας εκτύπωσης Προσαρτήματος στην εφαρμογή Γενική Λογιστική Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εξαγωγής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων. ΚΕΠΥΟ και Ηλεκτρονικού Ισοζυγίου. στο InnovEra 3 R2 για τον RTC client

Οδηγός Εξαγωγής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων. ΚΕΠΥΟ και Ηλεκτρονικού Ισοζυγίου. στο InnovEra 3 R2 για τον RTC client Οδηγός Εξαγωγής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων ΚΕΠΥΟ και Ηλεκτρονικού Ισοζυγίου στο InnovEra 3 R2 για τον RTC client Μελίσσια, 12 Ιουλίου 2012 1. ιαδικασία Εξαγωγής Συγκεντρωτικής Κατάστασης ΚΕΠΥΟ - ΜΥΦ 1.1

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ. Μέτρο 2.2.1

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ. Μέτρο 2.2.1 On line ΔΗΛΩΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Μέτρο 2.2.1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ... 3 1.1 Υποχρεωτικά Πεδία... 3 1.2 Βοηθητική Λίστα Τιμών (drop down list)... 3 1.3 Αναζήτηση... 3 1.3.1

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Υπηρεσίες. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή και Αναζήτηση υπηρεσίας

Pylon Entry. Υπηρεσίες. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή και Αναζήτηση υπηρεσίας Pylon Entry Υπηρεσίες Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή και Αναζήτηση υπηρεσίας Περιεχόμενα Δημιουργία Νέας Υπηρεσίας... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα Προτεινόμενες

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργίας Ενεργειών

Δημιουργίας Ενεργειών Δημιουργίας Ενεργειών Περιεχόμενα Δημιουργία Ενεργειών (Επικοινωνίας, Ραντεβού)... 3 Καταχώρηση Επικοινωνίας και Ραντεβού... 4 Βασικά Στοιχεία... 7 Πεδία Χρήστη... 8 Υπομνήματα... 8 Μεταβολή Ενέργειας...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 3) Μέθοδος Υποβολής: Συμπλήρωση Φόρμας 3.α) Συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Είδη. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία Μεταβολή Διαγραφή - Αναζήτηση ενός είδους

Pylon Entry. Είδη. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία Μεταβολή Διαγραφή - Αναζήτηση ενός είδους Pylon Entry Είδη Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία Μεταβολή Διαγραφή - Αναζήτηση ενός είδους Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Είδους... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα Πολιτική Τιμολόγησης...

Διαβάστε περισσότερα

Οδοραµα mobile ΦΟΡΗΤΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ XVAN

Οδοραµα mobile ΦΟΡΗΤΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ XVAN Οδοραµα mobile ΦΟΡΗΤΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ XVAN Όπως βλέπετε, η αρχική οθόνη της εφαρµογής διαθέτει 9 κουµπιά τα οποία σας επιτρέπουν να πλοηγηθείτε σε αυτό. Αρχίζοντας από πάνω αριστερά βλέπετε τα εξής: 1. Τιµολόγηση:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. «Υλοποίηση εφαρμογής λογιστικών και στατιστικών δεδομένων μιας επιχείρησης Δ.Ε.Υ.Α.» Αρ. Μητρώου:

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. «Υλοποίηση εφαρμογής λογιστικών και στατιστικών δεδομένων μιας επιχείρησης Δ.Ε.Υ.Α.» Αρ. Μητρώου: ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Υλοποίηση εφαρμογής λογιστικών και στατιστικών δεδομένων μιας επιχείρησης Δ.Ε.Υ.Α.» Της φοιτήτριας Νεστοροπούλου Μαρίας Επιβλέπων καθηγητής Γιακουστίδης Κωνσταντίνος Αρ. Μητρώου: 052922

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Προγραμματικής Περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΔΕΛΤΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΝΤΑΓΜΕΝΩΝ ΈΡΓΩΝ ΔΣ» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...4

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης. Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας. Διαχείριση ραντεβού

Εγχειρίδιο χρήσης. Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας. Διαχείριση ραντεβού Εγχειρίδιο χρήσης Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Διαχείριση ραντεβού Διαχείριση Ραντεβού Εγχειρίδια χρήσης - Ιατροί Δημιουργία προγράμματος ραντεβού Προκειμένου να δημιουργήσετε τον προγραμματισμό των

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή "Διόρθωσης στοιχείων Βεβαιώσεων Συντάξεων JL10"

Εφαρμογή Διόρθωσης στοιχείων Βεβαιώσεων Συντάξεων JL10 Εφαρμογή "Διόρθωσης στοιχείων Βεβαιώσεων Συντάξεων JL10" Συνοπτική Παρουσίαση Φορολογικό Έτος 2014 Για την υποστήριξη των Εκκαθαριστών Συντάξεων όλων των ΦΚΑ, η Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. έχει υλοποιήσει διαδικτυακή

Διαβάστε περισσότερα

3. Συλλογικές Αποφάσεις (Σ.Α.)

3. Συλλογικές Αποφάσεις (Σ.Α.) 3. Συλλογικές Αποφάσεις (Σ.Α.) 3.1 Εισαγωγή και Έκδοση ΣΑ και έργων 3.1.1 Διαδικασία Έκδοσης ΣΑ Όταν θέλουμε να εκδώσουμε μια ΣΑ, ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα ανάλογα με τη μορφή της. 1. α. Αν είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Προγραμματικής Περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

Διαγραφή Επιλέγετε Διαγραφή για να διαγράψετε μία ήδη υπάρχουσα διαδικασία εισαγωγής ASCII

Διαγραφή Επιλέγετε Διαγραφή για να διαγράψετε μία ήδη υπάρχουσα διαδικασία εισαγωγής ASCII Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin) > Αρχεία Αρχεία Εισαγωγή από αρχείο ASCII Με την εργασία αυτή έχετε την δυνατότητα να εισάγετε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Το «Σύστημα τήρησης ωραρίου εργαζομένων» προσφέρει αναλυτική και αποτελεσματική εποπτεία της εργασιακής κατάστασης. Αναπτύχθηκε με σκοπό την υποβοήθηση και την απλούστευση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ISO 9001 : 2008. www.olympia-electronics.gr

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ISO 9001 : 2008. www.olympia-electronics.gr S R CERT ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ISO 9001 : 2008 www.olympia-electronics.gr ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓH 2. ΚΩΔΙΚΟΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ. 3. ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 3.1. Σύστημα 48 ζωνών

Διαβάστε περισσότερα

Προγραμματιστικό Περιβάλλον

Προγραμματιστικό Περιβάλλον Προγραμματιστικό Περιβάλλον Προγραμματίζοντας τις βασικές αριθμητικές πράξεις 2 ο Γυμνάσιο Παλλήνης Καθηγήτρια: Ευφροσύνη Σκιαδά Πρόσθεση Αφαίρεση Πολλαπλασιασμός Σύμβολα αριθμητικών πράξεων Διαίρεση Τι

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Κάθε ΝΟΔΕ παραλαμβάνει: 1. Ενάν αριθμό συσκευών (tablets), θηκών και πληκτρολογίων (άλλες αποστολές έχουν πληκτρολόγια ενσωματωμένα στη θήκη, άλλες έχουν

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ /ΥΠΟΒΟΛΗΣ Δήλωσης Άφιξης Οχήματος- ΔΑΟ στο SEPAnet.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ /ΥΠΟΒΟΛΗΣ Δήλωσης Άφιξης Οχήματος- ΔΑΟ στο SEPAnet. ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ /ΥΠΟΒΟΛΗΣ Δήλωσης Άφιξης Οχήματος- ΔΑΟ στο SEPAnet. Η Δήλωση Άφιξης Οχήματος ΔΑΟ, είναι ένα Εθνικό τελωνειακό παραστατικό που υποβάλλεται από τον υπόχρεο (μεταφορέα / παραλήπτη οχήματος

Διαβάστε περισσότερα

MEGASOFT ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ. Οδηγός Σύνδεσης Ταμειακών Μηχανών Online

MEGASOFT ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ. Οδηγός Σύνδεσης Ταμειακών Μηχανών Online MEGASOFT ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Οδηγός Σύνδεσης Ταμειακών Μηχανών Online Ρυθμίσεις Σύνδεσης Για Τον Οδηγό της Ταμειακής Εγκατάσταση του οδηγού της ταμειακής μηχανής. Από το μενού των Windows εκτελείτε

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές Πληροφορίες Πρέπει να προγραµµατίσουµε τα είδη επιλέγοντας τον κωδικό είδους ανάλογο µε την ύπαρξη ζυγαριάς ετικέτας- scanner ή όχι.

Γενικές Πληροφορίες Πρέπει να προγραµµατίσουµε τα είδη επιλέγοντας τον κωδικό είδους ανάλογο µε την ύπαρξη ζυγαριάς ετικέτας- scanner ή όχι. ELEGANT NET SUPER Για τη λειτουργία των κρεοπωλείων απαιτείται Ενηµέρωση Firmware (Λογισµικού) ιδίως για την ταµειακή SUPER καθώς αυτή η δυνατότητα προστέθηκε πρόσφατα στην ταµειακή µηχανή. Γενικές Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας

Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας Διαχείρισης Ελεύθερων Επαγγελματιών Εταιρίας. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης ιστοσελίδας VOLVO

Οδηγίες χρήσης ιστοσελίδας VOLVO Οδηγίες χρήσης ιστοσελίδας VOLVO Ρύποι & Τέλη - Προσφορές Η ιστοσελίδα (http://www.volvocalcprices.gr) δηµιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2010 ως εργαλείο για την εύρεση της τελικής προτεινόµενης Λιανικής τιµής

Διαβάστε περισσότερα

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής.

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής. Έκδοση Επιταγών Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Έκδοσης Επιταγών στην εφαρμογή Λογιστική Διαχείριση της σειράς HyperΛογιστική. Παρακάτω προτείνεται

Διαβάστε περισσότερα

Βασικές Λειτουργίες του Word

Βασικές Λειτουργίες του Word Βασικές Λειτουργίες του Word 2 ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Πληκτρολόγηση κειμένου Αποθήκευση, κλείσιμο, άνοιγμα εγγράφου Μη αυτόματη αλλαγή γραμμών/σελίδων Περιήγηση σε ένα έγγραφο Δημιουργία νέου εγγράφου

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός συναλλαγών. Σε CFDs

Οδηγός συναλλαγών. Σε CFDs Οδηγός συναλλαγών Σε CFDs Περιεχόμενα Οδηγός Συναλλαγών σε CFDs... 2 Κατάσταση Λογαριασμού... 2 Διαγράμματα... 2 Είδη Εντολών για τα CFDs... 2 ΣΤΟ DEMO ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 1 Οδηγός Συναλλαγών σε CFDs Καλώς ήλθατε

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Παραστατικού Αγοράς- Πώλησης και Μετασχηματισμοί

Δημιουργία Παραστατικού Αγοράς- Πώλησης και Μετασχηματισμοί Δημιουργία Παραστατικού Αγοράς- Πώλησης και Μετασχηματισμοί Περιεχόμενα Δημιουργία Παραστατικού Αγοράς... 3 Καρτέλα Παραστατικού Αγοράς... 3 Καρτέλα Βασικό... 4 Καρτέλα Πρόσθετα Στοιχεία... 5 Καρτέλες

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικά Θέματα Παραμετροποίησης. Ασφάλεια Εφαρμογής Εναρμόνιση με τον κανονισμό GDRP. Data Communication A.E.

Ειδικά Θέματα Παραμετροποίησης. Ασφάλεια Εφαρμογής Εναρμόνιση με τον κανονισμό GDRP. Data Communication A.E. Ασφάλεια Εφαρμογής Εναρμόνιση με τον κανονισμό GDRP Γενικός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) Η συμμόρφωση της εφαρμογής Premium HRM Μισθοδοσία της Data Communication με το GDPR Στις οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

Φορολογική Ταμειακή Μηχανή ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ

Φορολογική Ταμειακή Μηχανή ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ Φορολογική Ταμειακή Μηχανή ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ Κατασκευάζεται σύμφωνα με τις τελευταίες προδιαγραφές του Υπουργείου Οικονομικών ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ 251 Α ΛΑΡΙΣΑ ΤΗΛ: 2410 555777, ΦΑΞ:

Διαβάστε περισσότερα

https://www.eopyykmes.gr

https://www.eopyykmes.gr https://www.eopyykmes.gr Πρόσβαση στην εφαρμογή Για να πραγματοποιηθεί πρόσβαση στο σύστημα, ο/η φαρμακοποιός πρέπει να πληκτρολογήσει στην γραμμή διεύθυνσης (address bar) του περιηγητή (browser) την ακόλουθη

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ 1.0

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ 1.0 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ 1.0 2012 Τµήµα Οργάνωσης & Πληροφορικής - 1 - ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Υπηρεσίες. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή και Αναζήτηση υπηρεσίας

Pylon Entry. Υπηρεσίες. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή και Αναζήτηση υπηρεσίας Pylon Entry Υπηρεσίες Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή και Αναζήτηση υπηρεσίας Περιεχόμενα Δημιουργία Νέας Υπηρεσίας... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα Προτεινόμενες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΚΩΔΙΚΩΝ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ (HARDWARE TOKEN) ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΚΩΔΙΚΩΝ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ (HARDWARE TOKEN) ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΚΩΔΙΚΩΝ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ (HARDWARE TOKEN) ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ Αγαπητέ Πελάτη, Καλώς ήλθατε στην νέα εποχή της Attica Bank! H συσκευή Κωδικών Μίας Χρήσης (Hardware Token) που προμηθευτήκατε σας

Διαβάστε περισσότερα

Εικόνα 1: Είσοδος στην εφαρμογή Εικόνα 2: Εισαγωγική οθόνη Εικόνα 3: Βασικό μενού της εφαρμογής... 4

Εικόνα 1: Είσοδος στην εφαρμογή Εικόνα 2: Εισαγωγική οθόνη Εικόνα 3: Βασικό μενού της εφαρμογής... 4 Πίνακας περιεχομένων Εφαρμογή «Δηλώσεις Φορολογίας Πλοίων»... 3 Είσοδος στην εφαρμογή... 3 Βασικό μενού εφαρμογής... 4 Συμπλήρωση αρχικής δήλωσης... 6 Ενότητα διαχείρισης δήλωσης... 7 Ενότητα χαρακτηριστικών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ Μοντέλο DL4S

ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ Μοντέλο DL4S ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ Μοντέλο DL4S ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Σύμφωνα με την οδηγία ΕΝ 12830: Για σταθερούς θαλάμους: S Κλάση: Α Ακρίβεια οργάνου: κλάση 1 Εύρος θερμοκρασίας: 50 έως +50 o C ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Καταγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΗΥ ΕΞΑΜΗΝΟ : Α. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ : Μάγια Σατρατζέµη

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΗΥ ΕΞΑΜΗΝΟ : Α. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ : Μάγια Σατρατζέµη ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΗΥ ΕΞΑΜΗΝΟ : Α ΦΥΛΛΟ ΑΣΚΗΣΕΩΝ : 11 Αρχεία κειµένου - Αρχεία µε τύπο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ : Μάγια Σατρατζέµη Παρατηρήσεις:

Διαβάστε περισσότερα

Γρήγορος Έλεγχος Συγκεντρωτικών Καταστάσεων και Μηχανογραφικής Έκδοσης Ισοζυγίου

Γρήγορος Έλεγχος Συγκεντρωτικών Καταστάσεων και Μηχανογραφικής Έκδοσης Ισοζυγίου Γρήγορος Έλεγχος Συγκεντρωτικών Καταστάσεων και Μηχανογραφικής Έκδοσης Ισοζυγίου Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας γρήγορου ελέγχου των Συγκεντρωτικών

Διαβάστε περισσότερα

Φορολογική Ταμειακή Μηχανή Αυξημένων Δυνατοτήτων με Ηλεκτρονικό Ημερολόγιο ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ

Φορολογική Ταμειακή Μηχανή Αυξημένων Δυνατοτήτων με Ηλεκτρονικό Ημερολόγιο ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ QMP 52 Φορολογική Ταμειακή Μηχανή Αυξημένων Δυνατοτήτων με Ηλεκτρονικό Ημερολόγιο ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ Κατασκευάζεται σύμφωνα με τις τελευταίες προδιαγραφές του Υπουργείου Οικονομικών Αρ. Εγκρ. Υπουργείου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΔΕΛΤΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΧΟΡΗΓΙΩΝ» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Προγραμματικής Περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

Τιμολο για Μή να σε Ταμει α

Τιμολο για Μή να σε Ταμει α Τιμολο για Μή να σε Ταμει α Ροή Εργασίας Δημιουργία τιμολογίων Έκδοση τιμολογίων Ημερομηνίες τιμολογίων - Σημείωση Για το ΕΤΥΑΠ Στοιχεία δαπάνης ΕΟΠΥΥ - ΚΜΕΣ Εκτύπωση καταστάσεων Εκτύπωση κατάστασης συλλόγου

Διαβάστε περισσότερα