Τι σηµαίνει «πιστοποίηση πληρωτή» σε µια e-commerce πληρωµή?

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Τι σηµαίνει «πιστοποίηση πληρωτή» σε µια e-commerce πληρωµή?"

Transcript

1 Ρωτάω και µαθαίνω Τι σηµαίνει «πιστοποίηση πληρωτή» σε µια e-commerce πληρωµή? Πιστοποίηση Πληρωτή (payer authentication) σηµαίνει να µπορεί ένα e-shop να εξακριβώνει την νόµιµη κατοχή της κάρτας από τον πληρωτή, την στιγµή που αυτός εκτελεί µια πληρωµή µε κάρτα στο e-shop. Είναι η λύση που από καιρό επιθυµούν οι ιδιοκτήτες των e-shops για να µην πέφτουν θύµατα εξαπάτησης όταν εκτελούν παραγγελίες από το Internet, αλλά και οι καταναλωτές για να µη φοβούνται να χρησιµοποιήσουν τις κάρτες τους για µια αγορά στο Internet. Για τον σκοπό αυτό οι διεθνείς Οργανισµοί Πληρωµών Visa και MasterCard δηµιούργησαν µια νέα online διαδικασία που εκτελείται στιγµιαία κατά στιγµή της online πληρωµής µε διπλό σκοπό: 1ον. να διασφαλίζει τις εισπράξεις των εµπόρων από τις πιο κοινές αµφισβητήσεις 2ον. να προστατεύει τους καταναλωτές-πληρωτές από µη εξουσιοδοτηµένη χρήση της κάρτας τους όταν πληρώνουν online σε e-shops εµπόρων. Το τεχνικό πρωτόκολλο που δηµιουργήθηκε ονοµάζεται 3D-Secure, οι δε αντίστοιχες υπηρεσίες των Οργανισµών για την online πιστοποίηση του πληρωτή έχουν τις εµπορικές ονοµασίες Verified by Visa από την Visa και SecureCode από την MasterCard. Με το 3D-Secure πρωτόκολλο εξασφαλίζεται «τεχνικά» η πιστοποίηση των κατόχων πιστωτικών καρτών, καθώς σε κάθε διενεργούµενη online πληρωµή συµµετέχει και η εκάστοτε τράπεζα που έχει εκδώσει την δεδοµένη κάρτα (Issuer Bank), Τι είναι οι υπηρεσίες Verified by Visa και MasterCard SecureCode M ; Οι υπηρεσίες Verified by Visa και MasterCard SecureCode έχουν σχεδιαστεί µε βάση το πρωτόκολλο 3D-Secure για να µειώσουν τον κίνδυνο από τη µη εξουσιοδοτηµένη χρήση της κάρτας ενός πελάτη, πιστοποιώντας τον κάτοχο της κάρτας κατά τη διενέργεια µιας online συναλλαγής σε ένα e-shop. Η πιστοποίηση της πληρωµής κάνει τις αγορές µέσω Internet περισσότερο ασφαλείς, τόσο για τους αγοραστές όσο και για τους εµπόρους, εξαλείφοντας τις αµφισβητήσεις του τύπου «δεν έκανα εγώ την αγορά, δεν την αναγνωρίζω στο statement της κάρτας µου» εξασφαλίζοντας την είσπραξη στον έµπορο και δηµιουργώντας ένα ασφαλές κανάλι ηλεκτρονικού εµπορίου για τους καταναλωτές. Πως λειτουργούν οι υπηρεσίες Verified by Visa και SecureCode; Η πιστοποίηση του πληρωτή είναι ένα τµήµα της συνήθους διαδικασίας της online πληρωµής και προηγείται της αίτησης για έγκριση (το γνωστό authorization request) από την αποδέκτρια (Acquiring) τράπεζα. Με πρωτοβουλία των τραπεζών που υποστηρίζουν το πρωτόκολλο 3D-Secure οι καταναλωτές-καρτούχοι τους καλούνται να εντάξουν τις Visa ή MasterCard πιστωτικές και χρεωστικές τους κάρτες στα προγράµµατα Verified by Visa ή SecureCode. Ένταξη σηµαίνει ότι οι καρτούχοι επιλέγουν έναν κωδικό για κάθε κάρτα τους που µόνο αυτοί θα γνωρίζουν, όπως π.χ. είναι ο κωδικός που χρησιµοποιούν στα ΑΤΜ για ανάληψη χρηµάτων. Έτσι, όταν κάποιος χρησιµοποιεί αυτήν την κάρτα σε ένα e-shop που υποστηρίζει τις υπηρεσίες Verified by Visa και SecureCode, του ζητείται από την εκδότρια (Issuing)

2 τράπεζα της κάρτας να «υπογράψει την νόµιµη κατοχή της κάρτας» για την αγορά, πληκτρολογώντας αυτόν τον κρυφό κωδικό που µόνο αυτός - δηλ. ο νόµιµος κάτοχος της κάρτας γνωρίζει. Το ακόλουθο σχήµα απεικονίζει τη διαδικασία πιστοποίησης του πληρωτή έτσι όπως έχει υλοποιηθεί από την υπηρεσία winbank paycenter της Τράπεζα Πειραιώς: Για να έχουν προστασία από αµφισβητήσεις, οι έµποροι θα πρέπει, είτε να ενσωµατώσουν στο e-shop τους το ανάλογο λογισµικό πιστοποίησης, είτε να χρησιµοποιήσουν τις υπηρεσίες πιστοποίησης του winbank paycenter που υποστηρίζει τα προγράµµατα Verified by Visa ή/και MasterCard SecureCode. Η online διαδικασία πιστοποίησης είναι στιγµιαία και ενεργοποιείται κάθε φορά που χρησιµοποιείται µια κάρτα Visa ή MasterCard στο e-shop ενός εµπόρου και προηγείται της αίτησης για έγκριση της χρέωσης της κάρτας. Ποιες κάρτες υποστηρίζουν οι υπηρεσίες Verified by Visa και SecureCode; Όλες οι πιστωτικές κάρτες Visa, οι χρεωστικές κάρτες Visa ELECTRON, και οι πιστωτικές MasterCard. Από οποιαδήποτε τράπεζα στον κόσµο και αν έχουν εκδοθεί. Γιατί θα έπρεπε να εντάξω το e-shop µου στις υπηρεσίες Verified by Visa και SecureCode; Η Visa και η MasterCard έχουν αναπτύξει αυτές τις υπηρεσίες στην προσπάθειά τους να µειώσουν την κακόβουλη χρήση των καρτών στις ηλεκτρονικές αγορές. Με τη συµµετοχή σας, έχετε εγγυηµένες πληρωµές για συναλλαγές που έχουν πιστοποιηθεί και θα απαλλαγείτε από αµφισβητήσεις εκτέλεσής τους. Πρόσθετα, µπορείτε να

3 δεχτείτε άφοβα συναλλαγές από το εξωτερικό µε εγγύηση πληρωµής. Θα αντιληφθείτε µια σηµαντική µείωση στον όγκο των αµφισβητούµενων συναλλαγών, περίπου 60-70%. Είναι ακόµη σηµαντικό να σηµειωθεί ότι οι επιχειρήσεις που συµµετέχουν στις υπηρεσίες Verified by Visa και MasterCard SecureCode θα έχουν εγγύηση πληρωµής όχι µόνο για τις πιστοποιήσεις που έχουν διεκπεραιωθεί επιτυχώς (πληκτρολογήθηκε τον pin του πληρωτή), αλλά θα έχουν εγγύηση πληρωµής ακόµη και για την προσπάθειά τους να πιστοποιήσουν τον κάτοχο της κάρτας. ηλαδή, έστω και εάν δεν συµµετέχει η κάρτα του ή η εκδότρια τράπεζά του πληρωτή στο πρωτόκολλο 3D-Secure δεν θα υπάρχει αµφισβήτηση εκτέλεσής της! Αυτό σηµαίνει ότι οι επιχειρήσεις µπορούν να προσδοκούν εγγυηµένη πληρωµή για πάνω από το 70% των καρτών που αποδέχονται. Οι υπηρεσίες αυτές µπορούν να πιστοποιήσουν τους πληρωτές σε συναλλαγές µου και από άλλα κανάλια είσπραξης; Οι υπηρεσίες Verified by Visa και MasterCard SecureCode πιστοποιούν τους πληρωτές µόνον όταν εκτελούν οι ίδιοι την συναλλαγή από e-shops και web sites. εν µπορούν να εφαρµοστούν στις περιπτώσεις που δέχεστε εντολή πληρωµής µε κάρτα από το τηλέφωνο (µέσω του Virtual POS) ή στέλνετε αρχείο χρεώσεων σε κάρτες στην τράπεζα για εκτέλεσή τους. Έχω εγγύηση είσπραξης για οποιαδήποτε αµφισβήτηση από πελάτες µου; Συναλλαγές που εκτελούνται µε την υποστήριξη των υπηρεσιών Verified by Visa και MasterCard SecureCode καλύπτουν µόνο online συναλλαγές που έγιναν από e-shop ή web site και όταν ο νόµιµος κάτοχος της κάρτας αµφισβητεί την διενέργεια αυτής της συναλλαγής, όπως όταν ισχυρίζεται ότι «δεν έκανα εγώ την πληρωµή, δεν την αναγνωρίζω στο statement της κάρτας µου». Αµφισβητήσεις αυτού του τύπου είναι και οι συχνότερες για πληρωµές µε κάρτες από το Internet, πάνω από 70%. Αµφισβητήσεις για αγορά ελαττωµατικών αγαθών, ή άλλου είδους διαφωνία µε τον έµπορο δεν καλύπτονται από τις υπηρεσίες πιστοποίησης. Μπορεί η Τράπεζα Πειραιώς να µου δώσει τέτοια υπηρεσία; Βεβαίως. Η Τράπεζα Πειραιώς σαν αποδέκτης συναλλαγών µε κάρτες από e-shops και web sites, προσφέρει υπηρεσίες πιστοποίησης πληρωτών σαν µια φυσική προέκταση των λύσεων διαχείρισης κινδύνων που προσφέρει στους πελάτεςεµπόρους του winbank paycenter, συµπεριλαµβανοµένων των Verified by Visa και MasterCard SecureCode. Η λύση που προσφέρεται στους εµπόρους των υπηρεσιών winbank paycenter υποστηρίζει την πλέον πρόσφατη έκδοση του πρωτοκόλλου πιστοποίησης, 3-D Secure Η λύση ενσωµατώνεται πολύ εύκολα στην online διαδικασία πληρωµής του e-shop µειώνοντας το κόστος υλοποίησης και προσφέροντας µια πολύ γρήγορη ενεργοποίηση. Έτσι τα συνεργαζόµενα e-shops-έµποροι δεν θα χρειαστεί να αγοράσουν πρόσθετο λογισµικό αλλά ούτε και να προγραµµατίσουν νέες διαδικασίες στην διενέργεια των e-συναλλαγών τους.

4 Πόσο δύσκολο είναι να υλοποιήσω την υπηρεσία στο e-shop µου; Οι επιχειρήσεις που έχουν υλοποιήσει την υπηρεσία REDIRECTION του winbank paycenter δεν θα χρειαστεί να κάνουν τίποτε απολύτως. Η Τράπεζα Πειραιώς έχει υλοποιήσει για λογαριασµό τους ότι απαιτείται. Οι επιχειρήσεις που έχουν υλοποιήσει την υπηρεσία XML WEB SERVICE του winbank paycenter θα χρειαστεί να κάνουν µερικές µικρές αλλαγές στον κώδικα του e- shop/web site τους, που θα υποδείξουν οι σύµβουλοι της winbank. Οι αλλαγές αυτές απαιτούν µικρό κόπο για να υλοποιηθούν και η Τράπεζα Πειραιώς θα παρέχει όλο το απαιτούµενο υλικό µαζί µε παραδείγµατα για την όσο το δυνατό ευκολότερη υλοποίηση. Έχω επιλέξει την υπηρεσία XML WEB SERVICE του winbank paycenter. Πως θα λάβω το απαιτούµενο υλικό για την υλοποίηση της υπηρεσία πιστοποίησης πληρωµών; Από το AdminTool του winbank paycenter θα µπορείτε να «κατεβάσετε» το απαιτούµενο υλικό σε συνδυασµό µε τις συµβουλές των ειδικών της winbank. Παρέχονται διαφορετικές εκδόσεις ανάλογα µε την πλατφόρµα υλοποίησης που έχετε επιλέξει. Υποστηρίζονται οι δηµοφιλέστερες πλατφόρµες όπως ColdFusion, COM, JAVA,.NET, PERL, PHP, και XML. Ποια είναι η επένδυση σε εξοπλισµό, υποστήριξη και ολοκλήρωση συστηµάτων που θα πρέπει να κάνω; Πως θα συµβαδίζω µε τις µελλοντικές αλλαγές; εν απαιτείται καµία πρόσθετη επένδυση. Όλες οι ενηµερώσεις και αναβαθµίσεις διαχειρίζονται κεντρικά από την Τράπεζα Πειραιώς. εν υφίσταται ανάγκη για επανεγκατάσταση ή αναβάθµιση λογισµικού. Η πιστοποίηση ισχύει µόνο για ολοκληρωµένες εγκρίσεις-αγορές ή και για προεγκρίσεις (pre-authorizations); Σαφώς ισχύει και για preauthorization συναλλαγές µε κάρτες. Εφόσον γίνει η πιστοποίηση του πληρωτή αυτή συνοδεύει την συναλλαγή ανεξάρτητα του χρόνου που ο έµπορος αποφασίσει να την προσθέσει σε «πακέτο» συναλλαγών. Θα µπορώ να διακρίνω τις συναλλαγές αυτές µέσα από τις σελίδες του winbank paycenter AdminTool? Βεβαίως, θα υπάρχει ειδική σήµανση στις συναλλαγές που εκτελέστηκαν µε υποστήριξη των υπηρεσιών Verified by Visa και MasterCard SecureCode. Τι θα γίνει στην περίπτωση που ένας άλλος Οργανισµός Πληρωµών (π.χ. DINERS) προσφέρει Πιστοποίηση Πληρωµών; Η προσφερόµενη λύση θα υποστηρίζει τον νέο Οργανισµό, και τι θα πρέπει να κάνω; Η πιστοποίηση πληρωµών από άλλους Οργανισµούς θα αναπτυχθεί κεντρικά στα συστήµατα της Τράπεζας Πειραιώς. Η επιχείρηση δεν θα χρειαστεί να κάνει σχεδόν τίποτα για να την ενσωµατώσει και δεν θα απαιτηθεί πρόσθετη επένδυση.

5 Πόσο θα καθυστερεί χρονικά την λήψη έγκρισης η διαδικασία πιστοποίησης; Το πρωτόκολλο 3D-Secure υλοποιήθηκε µε µεγάλη προσοχή για την µικρότερη δυνατή επιβάρυνση στην διεκπεραίωση µιας online πληρωµής. Ο µέσος επιπλέον χρόνος από το πρωτόκολλο υπολογίζεται σε 1,6 δευτερόλεπτα, ενώ στην πράξη οι συναλλαγές µε πιστοποίηση µέσω του winbank paycenter δεν ξεπέρασαν τα επί πλέον 2 δευτερόλεπτα. Πολύ ασήµαντη επιβάρυνση για την τόσο σηµαντική διασφάλιση τόσο των χρηµάτων σας όσο και των πελατών σας. Ποιο θα είναι το κόστος για τη συµµετοχή του e-shop µου στην υπηρεσία; Η υπηρεσία πιστοποίησης του πληρωτή είναι µια επιπρόσθετη υπηρεσία που παρέχεται από το winbank paycenter. Για την ετοιµασία και ένταξη ενός e-shop στην υπηρεσία (setup) δεν υπάρχει καµιά χρέωση. Λειτουργικά, η µόνη χρέωση προς τον έµπορο θα είναι ένα χαµηλό flat-fee για κάθε πιστοποιηµένη συναλλαγή. To fee αυτό ίδιο για Visa και MasterCard κάρτες - θα εισπράττεται αυτόµατα από την Τράπεζα µαζί µε το σύνηθες ποσοστό προµήθειας που καταβάλλει ο έµπορος στην τράπεζα. Ποια είναι συνοπτικά τα οφέλη εάν υλοποιήσω τις υπηρεσίες Verified by Visa και MasterCard SecureCode µέσω του winbank paycenter; Τα οφέλη για το e-shop σας: Μειώνονται σηµαντικά οι κακόβουλες συναλλαγές και οι αµφισβητήσεις που οδηγούν σε επιστροφές χρηµάτων που εισπράξατε Ενισχύεται η εµπιστοσύνη των πελατών σας - κατόχων καρτών, κάτι που οδηγεί σε αυξηµένες πωλήσεις Παρέχεται εγγύηση πληρωµής πάνω από το 70% των εισπράξεών σας εν έχετε έξοδα αγοράς πρόσθετου λογισµικού και δεν αλλάζει ο τρόπος που λειτουργεί το e-shop σας Οι υπηρεσίες πιστοποίησης µέσω του winbank paycenter ενσωµατώνεται πολύ εύκολα σε όλες τις πλατφόρµες e-commerce Ελάχιστος αντίκτυπος για τους πελάτες σας στην διαδικασία πληρωµής τους Είστε ένα από τα e-shops που φροντίζετε για την ασφάλεια των πληρωµών των πελατών σας, γεγονός που χαίρει εκτίµησης από τον online πληθυσµό Εύκολη επέκταση και σε άλλες διαθέσιµες υπηρεσίες πιστοποίησης που θα σας παρέχονται από το winbank paycenter Τα οφέλη για τους πελάτες σας: Αίσθηση αυξηµένης προστασίας από µη εξουσιοδοτηµένη χρήση της κάρτας τους για αγορές online Αισθάνονται µεγαλύτερη εµπιστοσύνη όταν αγοράζουν online από εσάς Απολαµβάνουν την ίδια ευκολία στην πληρωµή τους, αφού δεν απαιτείται κανένα πρόσθετο λογισµικό τόσο στον υπολογιστή τους όσο και στον browser που χρησιµοποιούν.

6 Τι γίνεται στην περίπτωση που ο πελάτης µου κατοικεί σε άλλη χώρα; Οι υπηρεσίες Verified by Visa και MasterCard SecureCode έχουν παγκόσµιο εύρος και αφορούν τις κάρτες Visa και MasterCard που έχουν εκδοθεί από οποιαδήποτε τράπεζα του κόσµου, έτσι, άσχετα µε την χώρα έκδοσης της κάρτας, την καταγωγή του πελάτη, ή τον τόπο εκτέλεσης της συναλλαγής (άλλωστε το Internet δεν γνωρίζει σύνορα) εσείς απολαµβάνετε όλα τα οφέλη της πιστοποίησης πληρωµών που προαναφέρθηκαν. Τι συµβαίνει στην περίπτωση που η κάρτα του πελάτη µου δεν συµµετέχει στις υπηρεσίες πιστοποίησης; Από τον τρόπο που έχει υλοποιηθεί διεθνώς το πρωτόκολλο 3D-Secure στον κάτοχο της κάρτας θα παρουσιάζεται η επιλογή ένταξης-ενεργοποίησης της κάρτας του στο 3D-Secure, εφόσον βέβαια το υποστηρίζει η τράπεζα που του εξέδωσε την κάρτα (παρουσιάζεται ειδική «σελίδα» κατευθείαν από τον server της εκδότριας τράπεζάς του). Σε κάθε περίπτωση (είτε επιλέξει να ενταχθεί είτε όχι) η συναλλαγή θα προχωρήσει κανονικά για έγκριση µέσω του winbank paycenter και εσείς θα ωφεληθείτε από την εγγύηση της πληρωµής. Πως θα γνωρίζουν οι πελάτες µου ότι το ηλεκτρονικό µου κατάστηµα υποστηρίζει πιστοποίηση πληρωµών µε κάρτες; Όπως απαιτούν οι Visa και η MasterCard θα σας δοθούν από την winbank τα ειδικά σήµατα Verified by Visa και MasterCard SecureCode που θα πρέπει να τα επιδεικνύετε εµφανώς, τόσο στην κεντρική σας σελίδα όσο και στην σελίδα πληρωµής. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα σήµατα αυτά κάνουν τον πελάτη να αισθάνεται µεγαλύτερη άνεση και εµπιστοσύνη όταν αγοράζει online. Από πού µπορώ να προµηθευτώ τα ειδικά σήµατα της Visa και της MasterCard για να τα τοποθετήσω στις σελίδες µου; Οι συνεργάτες της winbank θα σας προµηθεύσουν τα ειδικά σήµατα µαζί µε τις σχετικές οδηγίες τοποθέτησης για να τα τοποθετήσετε στις σελίδες του ηλεκτρονικού σας καταστήµατος. Τι θα συµβεί εάν δεν ενταχθώ στις υπηρεσίες πιστοποίησης; ίχως υπηρεσίες πιστοποίησης δεν θα απολαµβάνετε την προστασία από αµφισβητήσεις «κακόβουλων αγοραστών».

7 Σήµερα χρησιµοποιώ άλλες υπηρεσίες για ανίχνευση κακόβουλων συναλλαγών. Όταν υλοποιήσω τις υπηρεσίες πιστοποίησης πληρωµών θα πρέπει να καταργήσω αυτές τις υπηρεσίες; Η υπηρεσίες πιστοποίησης Verified by Visa και MasterCard SecureCode έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τις επιχειρήσεις από αµφισβητήσεις «κακόβουλων αγοραστών». Αν και οι αµφισβητήσεις αυτού του τύπου αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, άλλα εργαλεία ανίχνευσης κακόβουλης χρήσης µπορούν ακόµη να αποτελέσουν χρήσιµα εργαλεία. Για να µειώσετε περαιτέρω τον κίνδυνο σας συστήνουµε να συνεχίσετε να χρησιµοποιείτε αυτά τα εργαλεία που έχετε υλοποιήσει. εν µπορώ να πιστέψω ότι θα λάβω 100% προστασία από τη Visa και τη MasterCard. Σίγουρα δεν υπάρχουν όρια συναλλαγών; Η Visa και η MasterCard σας προστατεύουν από όλες τις αµφισβητήσεις «κακόβουλων αγοραστών» όταν «πιστοποιείτε επιτυχώς» ή «προσπαθείτε να πιστοποιήσετε» µια συναλλαγή. Αυτό ακριβώς θα πετύχετε απολαµβάνοντας τις υπηρεσίες Verified by Visa και MasterCard SecureCode µέσω του winbank paycenter. εν υπάρχει όριο στον αριθµό των συναλλαγών που πιστοποιείτε ούτε στο ύψος του ποσού και δεν αλλάζει τίποτε στην εµπορική σας πολιτική. Τι συµβαίνει όταν µια συναλλαγή δεν πιστοποιείται; Εάν ο κάτοχος της κάρτας έχει ενταχθεί στα προγράµµατα πιστοποίησης Verified by Visa και MasterCard SecureCode, αλλά αποτύχει να πιστοποιηθεί επιτυχώς λόγω λανθασµένης πληκτρολόγησης pin, θα πρέπει να ζητήσετε από τον πελάτη σας εναλλακτικό τρόπο πληρωµής γιατί πιθανώς η συναλλαγή να είναι κακόβουλη. Μπορείτε βέβαια να αποδεχτείτε τη συναλλαγή, αλλά δεν θα έχει την προστασία από τυχόν αµφισβήτηση της συναλλαγής και συνεπώς δεν θα έχετε την εγγύηση της πληρωµής. Ανησυχώ µήπως οι πελάτες µου εγκαταλείπουν τη συναλλαγή επειδή δεν γνωρίζουν τι συµβαίνει όταν εµφανίζεται το παράθυρο πιστοποίησης του εκδότη της κάρτας; Η Τράπεζα Πειραιώς, όπως και οι Visa και MasterCard, συστήνουν στις επιχειρήσεις να χρησιµοποιούν µια προσέγγιση «inline window» έτσι ώστε να διατηρούν το εµπορικό τους σήµα (branding) και να παρέχουν µηνύµατα που πληροφορούν τον πελάτη ότι η πιστοποίηση είναι τµήµα της διαδικασίας πληρωµής. Επίσης, η Visa και η MasterCard δηµιουργούν καµπάνιες ενηµέρωσης για να ενηµερώσουν τους καταναλωτές για τις υπηρεσίες πιστοποίησης µέσω διαφηµίσεων και άλλων οδών προβολής (διαφηµιστικές καταχωρήσεις σε δηµοφιλείς σελίδες του Internet). Γιατί δεν έχω ακούσει γι αυτήν την υπηρεσία πριν; Καθώς οι συναλλαγές από το Internet αυξάνουν µε ταχύ ρυθµό τόσο ο κίνδυνος από µη εξουσιοδοτηµένες πληρωµές µε κάρτες αυξάνεται. Αν και το πρωτόκολλο 3D- Secure είχε υλοποιηθεί πριν αρκετά χρόνια από την Visa και MasterCard µόνο τον τελευταίο καιρό δίνεται µεγάλη έµφαση στην συµµετοχή των τραπεζών και των e- shop εµπόρων που εξυπηρετούν για τις πληρωµές τους.

8 Στην Ελλάδα αν και ο κίνδυνος online fraud δεν είναι τόσο έντονος όπως σε άλλες πιο προηγµένες «e-commerce χώρες», εν τούτοις µια τράπεζα µε το µεγαλύτερο e- commerce πελατολόγιο και µε συνεχή έµφαση στην ποιότητα και αξιοπιστία των υπηρεσιών της, όπως η Τράπεζα Πειραιώς µε το winbank paycenter, οφείλει να λάβει όλα τα µέτρα τόσο για την προστασία και των συνεργατών της και κυρίως, για την διασφάλιση των online εισπράξεών τους.

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ALPHA SECUREWEB ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ALPHA SECUREWEB ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ALPHA SECUREWEB ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ 1. Τι είναι η Υπηρεσία Alpha SecureWeb ; Καθώς η ασφάλεια της κάρτας σας είναι βασικό μας μέλημα, η Alpha Bank εισαγάγει το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας προκειμένου

Διαβάστε περισσότερα

Αυτή η ενότητα παρέχει πρόσθετες πληροφορίες και λεπτομέρειες για την Υπηρεσία Safe@Web.

Αυτή η ενότητα παρέχει πρόσθετες πληροφορίες και λεπτομέρειες για την Υπηρεσία Safe@Web. Περισσότερες πληροφορίες Η Υπηρεσία Safe@Web προστατεύει την κάρτα σας όταν κάνετε αγορές μέσω διαδικτύου παρέχοντας ασφάλεια με τη χρήση προσωπικού κωδικού πρόσβασης. Η εγγραφή είναι εύκολη και δωρεάν

Διαβάστε περισσότερα

Αυτή η ενότητα παρέχει πρόσθετες πληροφορίες και λεπτομέρειες για την Υπηρεσία

Αυτή η ενότητα παρέχει πρόσθετες πληροφορίες και λεπτομέρειες για την Υπηρεσία Περισσότερες πληροφορίες Η Υπηρεσία Safe@Web προστατεύει την κάρτα σας όταν κάνετε αγορές μέσω διαδικτύου παρέχοντας ασφάλεια με τη χρήση προσωπικού κωδικού πρόσβασης. Η εγγραφή είναι εύκολη και δωρεάν

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για αγορές με κάρτες Chip & PIN

Οδηγίες για αγορές με κάρτες Chip & PIN Η τεχνολογία εξελίσσεται ταχύτατα και μαζί της εξελίσσονται και οι συναλλαγές μας. Για την καλύτερη, ευκολότερη και κυρίως ασφαλέστερη χρήση τους, οι κάρτες έγιναν πιο έξυπνες. Ενσωματώνοντας την υπερσύγχρονη

Διαβάστε περισσότερα

Αυτή η ενότητα παρέχει πρόσθετες πληροφορίες και λεπτομέρειες για την Υπηρεσία Γενικές Ερωτήσεις Αγορές με την Υπηρεσία

Αυτή η ενότητα παρέχει πρόσθετες πληροφορίες και λεπτομέρειες για την Υπηρεσία Γενικές Ερωτήσεις Αγορές με την Υπηρεσία Περισσότερες πληροφορίες Η Υπηρεσία Safe@Web προστατεύει την κάρτα σας από μη εξουσιοδοτημένη χρήση όταν κάνετε αγορές μέσω διαδικτύου σε εμπόρους οι οποίοι συμμετέχουν στην υπηρεσία αυτή. Οι αγορές σας

Διαβάστε περισσότερα

ELECTRONIC DATA PROCESSING SOURCE SA

ELECTRONIC DATA PROCESSING SOURCE SA EDPS AE ELECTRONIC DATA PROCESSING SOURCE SA 28/09/00 1 ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ www.edps.gr 28/09/00 2 Το ηλεκτρονικό εµπόριο ως νέο µέσο συναλλαγής µεταξύ του αγοραστή και

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσίες Ηλεκτρονικών Εισπράξεων. σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς. για τους Οδοντιάτρους-μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά

Υπηρεσίες Ηλεκτρονικών Εισπράξεων. σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς. για τους Οδοντιάτρους-μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά Υπηρεσίες Ηλεκτρονικών Εισπράξεων σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς για τους Οδοντιάτρους-μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά Οικονομοτεχνική Προσφορά 28 Ιουλίου 2015 1 1. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Περιεχόμενα...

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί να δέχεστε κάρτες με Chip & ΡΙΝ

Γιατί να δέχεστε κάρτες με Chip & ΡΙΝ **** Δύο χρόνια μετά τη μετάβαση στις έξυπνες κάρτες (Chip) και στην Ελλάδα, οι ελληνικές Τράπεζες, σταδιακά, από την 1η Ιουλίου 2011 υιοθετούν τη χρήση του προσωπικού τετραψήφιου αριθμού PIN για τις συναλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ: Διαχείριση συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμής μέσω τερματικών συσκευών (POS)

ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ: Διαχείριση συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμής μέσω τερματικών συσκευών (POS) ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΡΤΩΝ Πειραιώς 74, 183 46, Μοσχάτο e-mail: merchants@nbg.gr Προς ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΩΝ Σεβαστουπόλεως 113,115 26, Αθήνα Υπόψη κας Αγγελικής Κώνστα Αθήνα, 2 Μαΐου

Διαβάστε περισσότερα

Ασφαλείς online αγορές

Ασφαλείς online αγορές Ασφαλείς online αγορές Γιατί να επιλέξω το διαδίκτυο Ποικιλία και δυνατότητα σύγκρισης προϊόντων Παγκοσμοιοποιημένη αγορά Καλύτερες τιμές Διαθεσιμότητα όλο το 24ωρο Δεν απαιτεί μετακίνηση σε φυσικό κατάστημα

Διαβάστε περισσότερα

Μέγιστη ασφάλεια σε όλες τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Μέγιστη ασφάλεια σε όλες τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Μέγιστη ασφάλεια σε όλες τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Ηλεκτρονικές Yπηρεσίες Καρτών Alpha Bank Οι κάρτες Alpha Bank αναβαθμίζουν και εκσυγχρονίζουν συνεχώς τις υπηρεσίες συναλλαγών και ενημερώσεως, και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ. Οι όροι συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικά Λαχεία ΑΕ και των πρακτορείων της ΟΠΑΠ ΑΕ, περιγράφονται αναλυτικά στη σχετική σύμβαση συνεργασίας,

Διαβάστε περισσότερα

1. Πότε θα μεταφερθούν στα συστήματα της Τράπεζας Κύπρου, οι λογαριασμοί μου, οι κάρτες μου και οι συνδρομές μου στα εναλλακτικά κανάλια; ;

1. Πότε θα μεταφερθούν στα συστήματα της Τράπεζας Κύπρου, οι λογαριασμοί μου, οι κάρτες μου και οι συνδρομές μου στα εναλλακτικά κανάλια; ; 1. Πότε θα μεταφερθούν στα συστήματα της Τράπεζας Κύπρου, οι λογαριασμοί μου, οι κάρτες μου και οι συνδρομές μου στα εναλλακτικά κανάλια; ; Όλοι οι λογαριασμοί, οι κάρτες και οι συνδρομές σας που διατηρούνται

Διαβάστε περισσότερα

easypay.gr Εγχειρίδιο Χρήσης Υπηρεσίας Έκδοση 6.0 Σεπτέμβριος 2012

easypay.gr Εγχειρίδιο Χρήσης Υπηρεσίας Έκδοση 6.0 Σεπτέμβριος 2012 easypay.gr Εγχειρίδιο Χρήσης Υπηρεσίας Έκδοση 6.0 Σεπτέμβριος 2012 Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Τραπεζικής, Τράπεζα Πειραιώς 182838 (με χρέωση αστικής κλήσης), 210 3288000 (από το κινητό ή το εξωτερικό), support@easypay.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ: Διαχείριση συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμής μέσω τερματικών συσκευών (POS)

ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ: Διαχείριση συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμής μέσω τερματικών συσκευών (POS) ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΡΤΩΝ Πειραιώς 74, 183 46, Μοσχάτο e-mail: merchants@nbg.gr Προς ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΑΡΙΣΑΣ Φιλελλήνων 13, 41222 Λάρισα 2410.532330, 2410.532356 e-mail: esl@otenet.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ: Διαχείριση συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμής μέσω τερματικών συσκευών (POS)

ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ: Διαχείριση συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμής μέσω τερματικών συσκευών (POS) ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΡΤΩΝ Πειραιώς 74, 183 46, Μοσχάτο e-mail: merchants@nbg.gr Προς ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ Ν. ΠΕΛΛΑΣ Φιλιππου 26, 58200 Έδεσσα, 23810.25121, 23810.22709 e-mail: ospellas2@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ: Διαχείριση συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμής μέσω τερματικών συσκευών (POS)

ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ: Διαχείριση συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμής μέσω τερματικών συσκευών (POS) ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΡΤΩΝ Πειραιώς 74, 183 46, Μοσχάτο e-mail: merchants@nbg.gr Προς ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Κριτοβουλίδου 19 712 01, Ηράκλειο Κρήτης Υπόψη κ. Βαβουρανάκη Χ., Προέδρου

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτική Παρουσίαση του Πλαισίου Συνεργασίας

Αναλυτική Παρουσίαση του Πλαισίου Συνεργασίας ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΡΤΩΝ & ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ Πειραιώς 74, 183 46, Μοσχάτο e-mail: merchants@nbg.gr Προς ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΒΟΛΟΥ Υπόψη κ. Γαιτανη, Προέδρου Αθήνα, 06 Φεβρουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτική Παρουσίαση του Πλαισίου Συνεργασίας

Αναλυτική Παρουσίαση του Πλαισίου Συνεργασίας ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΡΤΩΝ & ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ Πειραιώς 74, 183 46, Μοσχάτο e-mail: merchants@nbg.gr Προς ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ Υπόψη κ. Π. Λυμπερίδη, Προέδρου Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΚΕΤΟΥ (ΜΗ ΜΕΛΗ)

ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΚΕΤΟΥ (ΜΗ ΜΕΛΗ) ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΚΕΤΟΥ (ΜΗ ΜΕΛΗ) Συµβαλλόµενος Εταιρία (διακριτικός τίτλος): Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Επωνυµία Επιχείρησης: Ιδιοκτήτης ιαχειριστής: ιεύθυνση: Τ.Κ., Πόλη: Τηλέφωνα: Φαξ: Email: Νικ.

Διαβάστε περισσότερα

Τοποθέτηση χαρτονομισμάτων, επιτόπιων και ξένων, σε λογαριασμό πληρωμών.

Τοποθέτηση χαρτονομισμάτων, επιτόπιων και ξένων, σε λογαριασμό πληρωμών. Τοποθέτηση χαρτονομισμάτων, επιτόπιων και ξένων, σε λογαριασμό πληρωμών. H υπηρεσία προσφέρεται μέσω του Δικτύου Καταστημάτων και των ΑΤΜ της Τράπεζας Κύπρου Δημόσιας Εταιρείας Λίμιτεδ (η «Τράπεζα»). Όπου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ: Διαχείριση συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμής μέσω τερματικών συσκευών (POS)

ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ: Διαχείριση συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμής μέσω τερματικών συσκευών (POS) ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΡΤΩΝ & ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ Πειραιώς 74, 183 46, Μοσχάτο e-mail: merchants@nbg.gr Προς ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ Πειραιώς 134 & Αγαθήμερου 118 54, Αθήνα Υπόψη

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη πλήρους διαδικτυακής e-commerce εφαρμογής με χρήση του CMS WordPress

Ανάπτυξη πλήρους διαδικτυακής e-commerce εφαρμογής με χρήση του CMS WordPress ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Ανάπτυξη πλήρους διαδικτυακής e-commerce εφαρμογής με χρήση του CMS WordPress ΚΟΤΣΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ Επιβλέπων καθηγητής Σφέτσος Παναγιώτης ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ Ως Ηλεκτρονικό Εμπόριο ή

Διαβάστε περισσότερα

GoDigital.Store E-Commerce Platform

GoDigital.Store E-Commerce Platform GoDigital.Store E-Commerce Platform Πλήρης διαχείριση καταλόγου και καταστήματος banet Α.Ε. Βαλαωρίτου 20 54625 Θεσσαλονίκη Τ.2310253999 F.2310253998 www.banet.gr info@banet.gr GoDigital.Store Γενική περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ. Οι όροι συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικά Λαχεία ΑΕ και των Πρακτορείων της ΟΠΑΠ ΑΕ, περιγράφονται αναλυτικά στη σχετική σύμβαση συνεργασίας,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Δ/ΝΣΗ ΚΑΡΤΩΝ & ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ (014) Κάρτα Αλληλεγγύης Πληροφορίες για το Δικαιούχο ΕΚΔΟΣΗ 0.2

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Δ/ΝΣΗ ΚΑΡΤΩΝ & ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ (014) Κάρτα Αλληλεγγύης Πληροφορίες για το Δικαιούχο ΕΚΔΟΣΗ 0.2 ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Δ/ΝΣΗ ΚΑΡΤΩΝ & ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ (014) Κάρτα Αλληλεγγύης Πληροφορίες για το Δικαιούχο ΕΚΔΟΣΗ 0.2 Αύγουστος 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Ενημέρωση Δικαιούχου... 3 1.1. Εισαγωγή...

Διαβάστε περισσότερα

Προσφορά Για τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Προσφορά Για τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Προσφορά Για τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών 2017 Προσφορά για την προμήθεια τερματικών P.O.S. στα μέλη Σελίδα 1 από 6 1. ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ 1.1. ΤΕΡΜΑΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένη πλατφόρμα εξυπηρέτησης πληρωμών ΟΤΑ. Δρ Γιάννης Λάριος Business Development Director Viva Υπηρεσίες Πληρωμών ΑΕ

Ολοκληρωμένη πλατφόρμα εξυπηρέτησης πληρωμών ΟΤΑ. Δρ Γιάννης Λάριος Business Development Director Viva Υπηρεσίες Πληρωμών ΑΕ Ολοκληρωμένη πλατφόρμα εξυπηρέτησης πληρωμών ΟΤΑ Δρ Γιάννης Λάριος Business Development Director Viva Υπηρεσίες Πληρωμών ΑΕ Έχετε αναλογιστεί Ολοκληρωμένη πλατφόρμα εξυπηρέτησης πληρωμών ΟΤΑ ποιος είναι

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση συνεργασίας στον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά για την αποδοχή και εκκαθάριση συναλλαγών με κάρτες πληρωμής

Πρόταση συνεργασίας στον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά για την αποδοχή και εκκαθάριση συναλλαγών με κάρτες πληρωμής Πρόταση συνεργασίας στον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά για την αποδοχή και εκκαθάριση συναλλαγών με κάρτες πληρωμής ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΡΤΩΝ & ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ Πειραιώς 74, 183 46, Μοσχάτο, Αθήνα Αθήνα, 10 Μαρτίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: κ. Πρόεδρο ηµοτικού Συµβουλίου. ΘΕΜΑ: «Είσπραξη οφειλών του ήµου µέσω του ιατραπεζικού Συστήµατος ΙΑΣ

ΠΡΟΣ: κ. Πρόεδρο ηµοτικού Συµβουλίου. ΘΕΜΑ: «Είσπραξη οφειλών του ήµου µέσω του ιατραπεζικού Συστήµατος ΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Αγ. Στέφανος 04/03/2013 ΗΜΟΣ ΙΟΝΥΣΟΥ Αρ.Πρωτ.: 6355 ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΣ: κ. Πρόεδρο ηµοτικού Συµβουλίου ΘΕΜΑ: «Είσπραξη οφειλών του ήµου

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ιεύθυνσης Ηλεκτρονικής Τραπεζικής

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ιεύθυνσης Ηλεκτρονικής Τραπεζικής Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ιεύθυνσης Ηλεκτρονικής Τραπεζικής ιεύθυνσης Ηλεκτρονικής Τραπεζικής 16/3/2004 1 ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ Έµπροσθεν Όψη Τυχαίος 16ψηφιος αριθµός Αξία Κάρτας Μορφή

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΠΡΩΗΝ Τ BANK

ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΠΡΩΗΝ Τ BANK ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΠΡΩΗΝ Τ BANK 1. Γενικές Ερωτήσεις για τη Συγχώνευση ΕΡ: Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η συγχώνευση; Πότε ολοκληρώνεται; ΑΠ: Η συγχώνευση έχει ήδη ολοκληρωθεί. Συγκεκριμένα, στις 27

Διαβάστε περισσότερα

winbank wallet App wallet

winbank wallet App wallet winbank App ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΩ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ; Smartphone µε NFC κύκλωµα Λογισµικό OS Android 4.4.2 + - Όχι rooted (σπασµένο) Κωδικούς πρόσβασης στη winbank Χρεωστική κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΕΤ: Οσα πρέπει να ξέρετε για τις κάρτες πληρωμών. Μέσα από 15 ερωταπαντήσεις. 1. Τι είναι και ποιες κατηγορίες καρτών πληρωμών υπάρχουν;

ΕΕΤ: Οσα πρέπει να ξέρετε για τις κάρτες πληρωμών. Μέσα από 15 ερωταπαντήσεις. 1. Τι είναι και ποιες κατηγορίες καρτών πληρωμών υπάρχουν; ΕΕΤ: Οσα πρέπει να ξέρετε για τις κάρτες πληρωμών Μέσα από 15 ερωταπαντήσεις Η αγορά καρτών πληρωμών στην Ελλάδα Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις 1. Τι είναι και ποιες κατηγορίες καρτών πληρωμών υπάρχουν;

Διαβάστε περισσότερα

Μίνι οδηγός για τις Ηλεκτρονικές Πληρωμές.

Μίνι οδηγός για τις Ηλεκτρονικές Πληρωμές. Μίνι οδηγός για τις Ηλεκτρονικές Πληρωμές. Ηλεκτρονικές πληρωμές: εισαγωγή Περιεχόμενα: Εισαγωγή 3 Πώς λειτουργεί 4 Γιατί παρέχουμε ηλεκτρονικές πληρωμές 5 Σχετικά με τις εικονικές πιστωτικές κάρτες 6

Διαβάστε περισσότερα

Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες μέσα από 15 ερωτήσεις

Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες μέσα από 15 ερωτήσεις Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες μέσα από 15 ερωτήσεις Η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ενημερώνει το κοινό και τις επιχειρήσεις για την χρήση των καρτών πληρωμών,

Διαβάστε περισσότερα

Η επιχείρηση που έχει στην κατοχή της ένα γραμμάτιο προς είσπραξη μπορεί να το εκμεταλλευτεί ποικιλοτρόπως:

Η επιχείρηση που έχει στην κατοχή της ένα γραμμάτιο προς είσπραξη μπορεί να το εκμεταλλευτεί ποικιλοτρόπως: Η Λογιστική των γραμματίων Α- Γραμμάτια εισπρακτέα Κάθε επιχείρηση φέρει στο χαρτοφυλάκιο της γραμμάτια ή συναλλάσσεται με αυτά. Ειδικότερα για τα «γραμμάτια εισπρακτέα» κάθε επιχείρηση τηρεί ένα λογαριασμό

Διαβάστε περισσότερα

Το Ηλεκτρονικό Εμπόριο στην Ελλάδα: Προκλήσεις και Προοπτικές

Το Ηλεκτρονικό Εμπόριο στην Ελλάδα: Προκλήσεις και Προοπτικές . Το Ηλεκτρονικό Εμπόριο στην Ελλάδα: Προκλήσεις και Προοπτικές Καθ. Γεώργιος Ι. Δουκίδης*, Διευθυντής Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) * Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του GRECΑ 1 Καθ. Γ. Δουκίδης, ELTRUN

Διαβάστε περισσότερα

Η Τράπεζα Πειραιώς. σάς καλωσορίζει στην εποχή τoυ ebusiness WINBANK

Η Τράπεζα Πειραιώς. σάς καλωσορίζει στην εποχή τoυ ebusiness WINBANK WINBANK OΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΥΣ Η Τράπεζα Πειραιώς σάς καλωσορίζει στην εποχή τoυ ebusiness 2 Η Τράπεζα Πειραιώς είναι η κορυφαία τράπεζα

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» (ΕΠ ΚτΠ) Δράση e-services

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» (ΕΠ ΚτΠ) Δράση e-services Η ΑΞΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» (ΕΠ ΚτΠ) Δράση e-services BYTE COMPUTER ΑΒΕΕ ΚΑΛΛΙΡΡΟΗΣ 98 & ΤΡΙΒΟΛΗ, 117 41 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: 210 900 2000, FAX.: 210 924 4084 E-MAIL:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΚΕΤΟΥ

ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΚΕΤΟΥ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΚΕΤΟΥ Συµβαλλόµενος Εταιρία (διακριτικός τίτλος): Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Επωνυµία Επιχείρησης: Ιδιοκτήτης ιαχειριστής: ιεύθυνση: Τ.Κ., Πόλη: Τηλέφωνα: Φαξ: Email: Νικ. Τσεκλίδης

Διαβάστε περισσότερα

1 Παραστατικών Πωλήσεων

1 Παραστατικών Πωλήσεων Version 2.4.0.0 Κινήσεις 1 Παραστατικών Πωλήσεων Κινήσεις Πωλήσεις Παραστατικά Πωλήσεων Στην αναζήτηση των παραστατικών πωλήσεων πραγµατοποιήθηκε προσθήκη ενός πλήκτρου το οποίο γίνεται ενεργό µόνο για

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης. 1bank Internet Banking για Εταιρικούς Συνδρομητές

Εγχειρίδιο Χρήσης. 1bank Internet Banking για Εταιρικούς Συνδρομητές Εγχειρίδιο Χρήσης 1bank Internet Banking για Εταιρικούς Συνδρομητές 1bank Πίνακας Περιεχομένων Τα κανάλια της 1bank... 3 Αίτηση... 3 Πληροφορίες Λογαριασμών... 4 Λογαριασμοί > Υπόλοιπα... 4 Λογαριασμοί

Διαβάστε περισσότερα

Προσφορά Τερματικών Αποδοχής Καρτών (POS) Για τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας

Προσφορά Τερματικών Αποδοχής Καρτών (POS) Για τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Τερματικών Αποδοχής Καρτών (POS) Για τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Μάρτιος 2017 για την προμήθεια τερματικών P.O.S. στα μέλη Σελίδα 1 από 8 Πίνακας περιεχομένων 1.1. ΤΕΡΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΡΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Τραπεζικές Συναλλαγές μέσω Διαδικτύου

Τραπεζικές Συναλλαγές μέσω Διαδικτύου Τραπεζικές Συναλλαγές μέσω Διαδικτύου Ηλεκτρονικές Τραπεζικές Συναλλαγές Τι είναι οι Ηλεκτρονικές Τραπεζικές Συναλλαγές; Είναι η πραγματοποίηση τραπεζικών συναλλαγών χωρίς να χρειάζεται η φυσική παρουσία

Διαβάστε περισσότερα

Παροχή βοήθειας για την αποφυγή αμφισβητήσεων και αντιστροφών χρέωσης.

Παροχή βοήθειας για την αποφυγή αμφισβητήσεων και αντιστροφών χρέωσης. Παροχή βοήθειας για την αποφυγή αμφισβητήσεων και αντιστροφών χρέωσης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να προκύψουν προβλήματα με μια παραγγελία. Ακολουθεί ο εύχρηστος οδηγός μας για την αποφυγή αμφισβητήσεων

Διαβάστε περισσότερα

1o Πανελλήνιο Συνέδριο Πωλήσεων Ο Ρόλος των Πωλήσεων σε Περίοδο Κρίσης

1o Πανελλήνιο Συνέδριο Πωλήσεων Ο Ρόλος των Πωλήσεων σε Περίοδο Κρίσης ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ o Πανελλήνιο Συνέδριο Πωλήσεων Ο Ρόλος των Πωλήσεων σε Περίοδο Κρίσης Ενότητα: Αναβάθμιση των πωλήσεων στη διαχείριση της κρίσης Θέμα: Πληρωμές καταναλωτών και εισπράξεις

Διαβάστε περισσότερα

1. Αποδοχή καρτών μέσω POS

1. Αποδοχή καρτών μέσω POS Η Εθνική Τράπεζα και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.) ανακοινώνουν τη συνεργασία τους, προσφέροντας στα Πρατήρια και τους Εμπόρους καυσίμων-μέλη της Π.Ο.Π.Ε.Κ. καινοτόμες

Διαβάστε περισσότερα

24ωρο κέντρο λήψης σημάτων συναγερμού

24ωρο κέντρο λήψης σημάτων συναγερμού 24ωρο κέντρο λήψης σημάτων συναγερμού ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΚΤΥΑ - ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Γιώργος Παπαβασιλείου Τηλ.: : 6945541410-2291037674 E-mail: info@mysecuritysystem.gr www.mysecuritysystem.gr 24ωρη ενημέρωση

Διαβάστε περισσότερα

ΞΕΧΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: TRUSTMARK

ΞΕΧΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: TRUSTMARK ΞΕΧΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: TRUSTMARK ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ Πόσοι από εσάς έχετε δει μια διαφήμιση για ένα προϊόν από ένα κατάστημα που δεν ξέρατε και σας ενδιέφερε να

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσίες Αποδοχής Συναλλαγών με Κάρτες Πληρωμών σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς

Υπηρεσίες Αποδοχής Συναλλαγών με Κάρτες Πληρωμών σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς Υπηρεσίες Αποδοχής Συναλλαγών με Κάρτες Πληρωμών σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Γνωρίζουμε τις ανησυχίες και τους Η Τράπεζα Πειραιώς δίπλα σε κάθε τουριστική επιχείρηση. προβληματισμούς σας

Γνωρίζουμε τις ανησυχίες και τους Η Τράπεζα Πειραιώς δίπλα σε κάθε τουριστική επιχείρηση. προβληματισμούς σας Γνωρίζουμε τις ανησυχίες και τους Η Τράπεζα Πειραιώς δίπλα σε κάθε τουριστική επιχείρηση Στην Τράπεζα Πειραιώς, αναγνωρίζοντας ότι ο τουρισμός αποτελεί πρωταρχικό μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας,

Διαβάστε περισσότερα

Προσφορές για POS από τις Τράπεζες στον ΙΣΡόδου ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΕΘΝΙΚΗ

Προσφορές για POS από τις Τράπεζες στον ΙΣΡόδου ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΕΘΝΙΚΗ Προσφορές για POS από τις Τράπεζες στον ΙΣΡόδου ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΕΘΝΙΚΗ ALPHA BANK EUROBANK Από 159 έως 429 + ΦΠΑ αγορά, 2-4 + ΦΠΑ μηνιαίο κόστος. Ελάχιστη διάρκεια παροχής υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

SMA Πρόγραμμα Εγγύησης Medium Power Solutions

SMA Πρόγραμμα Εγγύησης Medium Power Solutions SMA Πρόγραμμα Εγγύησης Medium Power Solutions ΕΥΕΛΙΞΙΑ. ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΤΗΣ SMA Καθώς η αγορά φωτοβολταϊκών αλλάζει οι εγκαταστάτες αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Δ/ΝΣΗ ΚΑΡΤΩΝ & ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ (014) Κάρτα Αλληλεγγύης Πληροφορίες για το ΔΙκαιούχο ΕΚΔΟΣΗ 0.1

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Δ/ΝΣΗ ΚΑΡΤΩΝ & ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ (014) Κάρτα Αλληλεγγύης Πληροφορίες για το ΔΙκαιούχο ΕΚΔΟΣΗ 0.1 ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Δ/ΝΣΗ ΚΑΡΤΩΝ & ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ (014) Κάρτα Αλληλεγγύης Πληροφορίες για το ΔΙκαιούχο ΕΚΔΟΣΗ 0.1 Απρίλιος 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Ενημέρωση Δικαιούχου... 3 1.1. Εισαγωγή... 3

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία Αμφισβήτησης Συναλλαγών με Κάρτα και Συχνές Ερωτήσεις

Διαδικασία Αμφισβήτησης Συναλλαγών με Κάρτα και Συχνές Ερωτήσεις Διαδικασία Αμφισβήτησης Συναλλαγών με Κάρτα και Συχνές Ερωτήσεις 1. Τι είναι η αμφισβήτηση συναλλαγών με κάρτα 2. Διαδικασία αμφισβήτησης με κάρτα 3. Κατανόηση των κανονισμών των Οργανισμών των Καρτών

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογία Ηλεκτρονικού Εμπορίου. 9η διάλεξη: Ασφάλεια ιαδικτυακών Συναλλαγών και Ηλεκτρονικού Εμπορίου II (EC Security II) Χρήστος Γεωργιάδης

Τεχνολογία Ηλεκτρονικού Εμπορίου. 9η διάλεξη: Ασφάλεια ιαδικτυακών Συναλλαγών και Ηλεκτρονικού Εμπορίου II (EC Security II) Χρήστος Γεωργιάδης Τεχνολογία Ηλεκτρονικού Εμπορίου 9η διάλεξη: Ασφάλεια ιαδικτυακών Συναλλαγών και Ηλεκτρονικού Εμπορίου II (EC Security II) Χρήστος Γεωργιάδης SSL (Secure Socket Layer) Ζητούμενο η ασφαλής μεταφορά δεδομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Σύστημα Είσπραξης & Παράδοσης Ασφαλιστηρίων (ΣΕΠΑ) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 1. Εισαγωγή. Το Σύστημα Είσπραξης & Παράδοσης Ασφαλιστηρίων (ΣΕΠΑ), είναι μία διαδικασία με την οποία η ERGO επικοινωνεί και συναλλάσσεται

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο πληροφόρησης περί τελών

Δελτίο πληροφόρησης περί τελών Δελτίο πληροφόρησης περί τελών Όνομα του παρόχου πληρωμών: Τράπεζα Κύπρου Δ.Ε. Λτδ Όνομα του : Τρεχούμενος με όριο (για πελάτες IBU) Ημερομηνία: 01/02/2019 Το παρόν έγγραφο σας ενημερώνει σχετικά με τα

Διαβάστε περισσότερα

Σε εφαρμογή τα P.O.S. Όλη η εγκύκλιος

Σε εφαρμογή τα P.O.S. Όλη η εγκύκλιος Σε εφαρμογή τα P.O.S. Όλη η εγκύκλιος Την απαλλαγή από πιθανά πρόστιμα υπόχρεων που έχουν υποβάλλει αίτημα για απόκτηση POS και δεν τους έχει δοθεί για λόγους που ανάγονται στην τράπεζα προβλέπει μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

Τάξη: Ά λυκείου. Ονοματεπώνυμο: Μαρούδα Κρινιώ

Τάξη: Ά λυκείου. Ονοματεπώνυμο: Μαρούδα Κρινιώ Μάθημα: Αρχές Οικονομίας Τάξη: Ά λυκείου Ονοματεπώνυμο: Μαρούδα Κρινιώ Τίτλος Εργασίας: Έρευνα σχετικά με τις αγορές μέσω διαδικτύου Κεφάλαιο 1ο Ηλεκτρονικά καταστήματα Ορισμός: Ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop)

Διαβάστε περισσότερα

Επιβαρύνσεις στις διασυνοριακές πληρωμές στην Ένωση και τέλη συναλλαγματικών μετατροπών

Επιβαρύνσεις στις διασυνοριακές πληρωμές στην Ένωση και τέλη συναλλαγματικών μετατροπών 8.2.2019 A8-0360/ 001-001 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 001-001 κατάθεση: Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής Έκθεση Eva Maydell A8-0360/2018 Επιβαρύνσεις στις διασυνοριακές πληρωμές στην Ένωση και τέλη συναλλαγματικών

Διαβάστε περισσότερα

καταναλωτών Αξιολόγηση

καταναλωτών Αξιολόγηση Το Ηλεκτρονικό Εµπόριο στην Ελλάδα Καταγραφή των Ελλήνων on-line καταναλωτών Αξιολόγηση των Ελληνικών ηλεκτρ. καταστηµάτων Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εµπορίου & Επιχειρείν (ELTRUN) Οικονοµικό Πανεπιστήµιο

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραµµα Επιβραβεύσεως Bonus. Όροι Συµµετοχής στο Πρόγραµµα

Πρόγραµµα Επιβραβεύσεως Bonus. Όροι Συµµετοχής στο Πρόγραµµα Πρόγραµµα Επιβραβεύσεως Bonus Όροι Συµµετοχής στο Πρόγραµµα 1. Περιγραφή του Προγράµµατος Το Πρόγραµµα Επιβράβευσης BonuS αποτελεί πρόγραµµα επιβράβευσης πελατών χρηστών πιστωτικών καρτών εκδόσεως της

Διαβάστε περισσότερα

Η Συμπεριφορά του Έλληνα Online Καταναλωτή

Η Συμπεριφορά του Έλληνα Online Καταναλωτή . Η Συμπεριφορά του Έλληνα Online Καταναλωτή Καθ. Γεώργιος Ι. Δουκίδης, * Διευθυντής Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών *Αντιπρόεδρος του GRECA 1 Καθ. Γ. Δουκίδης,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ: Διαχείριση συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμής μέσω τερματικών συσκευών (POS)

ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ: Διαχείριση συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμής μέσω τερματικών συσκευών (POS) ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΡΤΩΝ & ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ Πειραιώς 74, 183 46, Μοσχάτο e-mail: merchants@nbg.gr Προς ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΤΡΩΝ Βότση 42 261 10, Πάτρα Υπόψη κας Άννας Μαστοράκου,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΑΚΕΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ EZISTORE

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΑΚΕΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ EZISTORE ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ (M.I.S.) ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΑΚΕΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ EZISTORE ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ & ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ο SKROUTZ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Ο SKROUTZ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΠΑΛ ΦΑΡΣΑΛΩΝ Ο SKROUTZ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ Υπεύθυνοι καθηγητές: Αδάμος Δημήτριος, ΠΕ19 Φουρκιώτου Σταματία, ΠΕ18.02 Τμήματα: Β Πληροφορικής Β Οικονομίας - Διοίκησης Τι είναι το

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΠΟΥ ΩΝ ΣΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΠΟΥ ΩΝ ΣΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΠΟΥ ΩΝ ΣΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΜΑ:ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ MARKETING ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: κ. A. ΟΙΚΟΝΟΜΙ ΗΣ & κ. Γ.ΣΙΩΜΚΟΣ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσια πανελλήνια έρευνα Ελλήνων on-line καταναλωτών

Ετήσια πανελλήνια έρευνα Ελλήνων on-line καταναλωτών Ετήσια πανελλήνια έρευνα Ελλήνων on-line καταναλωτών Καινοτομία στις Πωλήσεις μέσω Internet Social Media Καθ. Γεώργιος Ι. Δουκίδης, Διευθυντής Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου-ELTRUN Τμήμα Διοικητικής

Διαβάστε περισσότερα

1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το πακέτο λογισµικού AuctionDesigner είναι ένα από τα πολλά πακέτα που έχουν σχεδιαστεί και µπορεί να παραγγείλει κανείς µέσω του Internet µε σκοπό να αναπτύξει εφαρµογές ηλεκτρονικού εµπορίου.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ DPS S 710

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ DPS S 710 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ DPS S 710 Η επίδειξη των δυνατοτήτων του πρωτοκόλλου επικοινωνίας απαιτεί την εγκατάσταση του προγράμματος ECRFP. Για

Διαβάστε περισσότερα

Ανακαλύψτε την αξία της ηλεκτρονικής τιµολόγησης

Ανακαλύψτε την αξία της ηλεκτρονικής τιµολόγησης Ανακαλύψτε την αξία της ηλεκτρονικής τιµολόγησης m o re than s o f t w a re 6 λόγοι για να επιλέξετε την υπηρεσία Απαλλαγείτε άµεσα από εργασίες που απαιτούν σηµαντικούς πόρους και προσθέτουν πολυπλοκότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΛΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΜΟΝΤΕΛΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΜΟΝΤΕΛΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Στο παρόν κεφάλαιο παρουσιάζουμε επιγραμματικά τα σημαντικότερα μοντέλα ηλεκτρονικών επιχειρήσεων. Στα επόμενα κεφάλαια αναλύουμε διεξοδικότερα κάθε ένα από

Διαβάστε περισσότερα

1. Στρατηγικός Σχεδιασµός και Στόχοι για τον εκσυγχρονισµό των ιχθυοσκαλών.

1. Στρατηγικός Σχεδιασµός και Στόχοι για τον εκσυγχρονισµό των ιχθυοσκαλών. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΙΣ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΕΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΕΡΕΓΓΥΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΩΝ Εισαγωγικό Σηµείωµα Ο Οργανισµός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας ΑΕ αµέσως µετά την ολοκλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ. Η µέθοδος πληρωµής µέσω των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ. Η µέθοδος πληρωµής µέσω των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ Η µέθοδος πληρωµής µέσω των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών είναι εξαιρετικά ασφαλής. Για τους κατόχους τραπεζικών καρτών, παρέχονται οι ακόλουθες πρακτικές

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες για την AstroBank και τους νέους επενδυτές

Πληροφορίες για την AstroBank και τους νέους επενδυτές Πληροφορίες για την AstroBank και τους νέους επενδυτές Καμία λειτουργική αλλαγή δεν προκύπτει από την αλλαγή στο όνομα και στη μετοχική δομή της Τράπεζας. Όλα παραμένουν όπως τα γνωρίζατε μέχρι σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) Προσφορά Συνεργασίας

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) Προσφορά Συνεργασίας ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) Προσφορά Συνεργασίας 06.2017 Καθημερινές Συναλλαγές Δωρεάν Ηλεκτρονικό πακέτο Οι βραβευμένες υπηρεσίες της Τράπεζάς μας, σας δίνουν τη δυνατότητα να έχετε πρόσβαση

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί πελάτες, 1. Νέοι ενιαίοι κανόνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τις υπηρεσίες πληρωµών

Αγαπητοί πελάτες, 1. Νέοι ενιαίοι κανόνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τις υπηρεσίες πληρωµών Αγαπητοί πελάτες, Αυτό το ενηµερωτικό έντυπο απευθύνεται σε όλους τους πελάτες των τραπεζών που είναι καταναλωτές και πραγµατοποιούν πληρωµές. Σκοπός του είναι να σας ενηµερώσει για τα βασικά σας οφέλη,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ. Αριστείδου 3, 105.59 Αθήνα.

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ. Αριστείδου 3, 105.59 Αθήνα. ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ Αριστείδου 3, 105.59 Αθήνα Επικοινωνία : Ανδρέας Γκότζης, Τηλ.: 210-3294203 1 / 18 Αθηνά Κάρμη, Τηλ.: 210-3704846

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης. 1bank Internet Banking για Ιδιώτες Συνδρομητές

Εγχειρίδιο Χρήσης. 1bank Internet Banking για Ιδιώτες Συνδρομητές Εγχειρίδιο Χρήσης 1bank Internet Banking για Ιδιώτες Συνδρομητές 1bank Πίνακας Περιεχομένων Τα κανάλια της 1bank... 3 Αίτηση... 3 Πληροφορίες Λογαριασμών... 4 Λογαριασμοί > Υπόλοιπα... 4 Λογαριασμοί >

Διαβάστε περισσότερα

Everywhere 24/7. Εναλλακτικά ίκτυα Alternative Channels Альтернативные каналы

Everywhere 24/7. Εναλλακτικά ίκτυα Alternative Channels Альтернативные каналы Everywhere 24/7. Εναλλακτικά ίκτυα Alternative Channels Альтернативные каналы Πολλαπλά εναλλακτικά κανάλια... από τη winbank! ΕΛΛΗΝΙΚΑ Η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται κοντά σας µε τις καινοτόµες υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο πληροφόρησης περί τελών

Δελτίο πληροφόρησης περί τελών Δελτίο πληροφόρησης περί τελών Όνομα του παρόχου λογαριασμού πληρωμών: The Cyprus Development Bank Public Company Ltd Όνομα του λογαριασμού: Τρεχούμενος Ημερομηνία: 31/10/2018 Το παρόν έγγραφο σας ενημερώνει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΡΘΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΡΘΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΡΘΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ σελ. 1 Κατανοώντας το Ηλεκτρονικό Εμπόριο Τι είναι; Ο όρος ηλεκτρονικό εμπόριο (e-commerce) αφορά στις επιχειρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Μεσολόγγι. 8 η Διάλεξη. Μάθημα: Τεχνολογίες Διαδικτύου

Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Μεσολόγγι. 8 η Διάλεξη. Μάθημα: Τεχνολογίες Διαδικτύου Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Μεσολόγγι 8 η Διάλεξη Μάθημα: Τεχνολογίες Διαδικτύου Περιεχόμενα 8 η διάλεξη Ηλεκτρονικό εμπόριο Ορισμός Ως Ηλεκτρονικό Εμπόριο, ή ευρέως γνωστό ως e-commerce

Διαβάστε περισσότερα

Κατανοώντας τις επιχειρηματικές πτυχές των Open APIs και Open Banking για τις τράπεζες

Κατανοώντας τις επιχειρηματικές πτυχές των Open APIs και Open Banking για τις τράπεζες Κατανοώντας τις επιχειρηματικές πτυχές των Open APIs και Open Banking για τις τράπεζες Αλκιβιάδης Τρίγκας Επικεφαλής Τομέα Ηλεκτρονικής Τραπεζικής, ΕΤΕ Από τα Open API στο Open Banking 2 Open APIs και

Διαβάστε περισσότερα

Vodafone Business E-mail & Website Hosting. Επισκόπηση

Vodafone Business E-mail & Website Hosting. Επισκόπηση Vodafone Business E-mail & Website Hosting Επισκόπηση Καλώς ορίσατε στις υπηρεσίες εταιρικού e-mail και website hosting της Vodafone. Η επαγγελματική σας εικόνα ενισχύεται μέσα από προσωποποιημένους e-mail

Διαβάστε περισσότερα

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ 2017 ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Όμιλος Viva Ο Όμιλος εταιρειών Viva είναι μια από τις κυρίαρχες ελληνικές εταιρείες στο χώρο της τεχνολογίας και αποτελείται από τη Viva Wallet

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΜΕ ΤΟ

ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΜΕ ΤΟ SERVICE ΤΗΣ HACH Αυξήστε τη σιγουριά, χωρίς έγνοια, γνωρίζοντας ότι έχετε αφήσει τη και τις του εξοπλισμού σας στα χέρια των ειδικών. ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

από 07/04/2018 έως 06/05/2018 Τέλη συνδρομητών Κινητής Τηλεφωνίας Τέλη συνδρομητών Σταθερής Τηλεφωνίας Σύνολο προ ΦΠΑ

από 07/04/2018 έως 06/05/2018 Τέλη συνδρομητών Κινητής Τηλεφωνίας Τέλη συνδρομητών Σταθερής Τηλεφωνίας Σύνολο προ ΦΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΛΑΤΗ: Ημερομηνία Έκδοσης: 07/05/208 Αριθμός Λογαριασμού: 7287834 Κωδικός Πελάτη:.0257449 Αριθμός Σύμβασης: 3024058 Δ.Ο.Υ.: ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Ν. Α.Φ.Μ.: 03794730 ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ: 728 78 000000/000000

Διαβάστε περισσότερα

Οι επιπτώσεις της PSD στις επιχειρήσεις και τις τράπεζες. Κώστας Ταβλαρίδης Διευθυντής Διεύθυνση Συστημάτων Πληρωμών Ελληνική Ένωση Τραπεζών

Οι επιπτώσεις της PSD στις επιχειρήσεις και τις τράπεζες. Κώστας Ταβλαρίδης Διευθυντής Διεύθυνση Συστημάτων Πληρωμών Ελληνική Ένωση Τραπεζών Οι επιπτώσεις της PSD στις επιχειρήσεις και τις τράπεζες Κώστας Ταβλαρίδης Διευθυντής Διεύθυνση Συστημάτων Πληρωμών Ελληνική Ένωση Τραπεζών Εισαγωγή Λίγοι μόνο μήνες έχουν απομείνει μέχρι το Νοέμβριο του

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτική περιγραφή διδακτικών ενοτήτων. e-commerce Project Manager

Αναλυτική περιγραφή διδακτικών ενοτήτων. e-commerce Project Manager Αναλυτική περιγραφή διδακτικών ενοτήτων e-commerce Project Manager Ακαδημαϊκό Έτος 2015 2016 1. Intro to e-commerce Μάθετε σε αυτή την ενότητα τις βασικές έννοιες και αρχές του e-commerce και αποκτήστε

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Πληροφόρησης Τελών

Δελτίο Πληροφόρησης Τελών Δελτίο Πληροφόρησης Τελών Όνομα του παρόχου λογαριασμού πληρωμών: ANCORIA BANK LTD Όνομα του λογαριασμού: Τρεχούμενος Ημερομηνία: 31 Οκτωβρίου 2018 Το παρόν έγγραφο σας ενημερώνει σχετικά με τα τέλη χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ [e-shop] 1. Επιλογή προτύπου 2. Δοκιμή σε πραγματικό χρόνο 3. Αγορά

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ [e-shop] 1. Επιλογή προτύπου 2. Δοκιμή σε πραγματικό χρόνο 3. Αγορά ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ [e-shop] Δημιουργήστε το δικό σας e-shop σε τρία απλά βήματα 1. Επιλογή προτύπου 2. Δοκιμή σε πραγματικό χρόνο 3. Αγορά ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

1 η ΕΝΟΤΗΤΑ. Δημιουργώντας εισόδημα online. Internet Μια αγορά συνεχιζόμενης ανάπτυξης. Πλεονεκτήματα

1 η ΕΝΟΤΗΤΑ. Δημιουργώντας εισόδημα online. Internet Μια αγορά συνεχιζόμενης ανάπτυξης. Πλεονεκτήματα 1 η ΕΝΟΤΗΤΑ Δημιουργώντας εισόδημα online Internet Μια αγορά συνεχιζόμενης ανάπτυξης Οι περισσότεροι σε αυτόν τον χώρο θα χαίρονταν να ακούσουν τους άλλους να λένε: «Είναι πολύ αργά τώρα, υπάρχει πολύς

Διαβάστε περισσότερα

Η Λύση για Πρατήρια Καυσίμων. Ολοκληρωμένες και απεριόριστες πληρωμές για πρατήρια καυσίμων

Η Λύση για Πρατήρια Καυσίμων. Ολοκληρωμένες και απεριόριστες πληρωμές για πρατήρια καυσίμων Η Λύση για Πρατήρια Καυσίμων Ολοκληρωμένες και απεριόριστες πληρωμές για πρατήρια καυσίμων Εύκολες, γρήγορες και ασφαλείς πληρωμές - στις αντλίες καυσίμων και στα καταστήματα σας SIX Payment Services Η

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ιεύθυνσης Ηλεκτρονικής Τραπεζικής

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ιεύθυνσης Ηλεκτρονικής Τραπεζικής Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ιεύθυνσης Ηλεκτρονικής Τραπεζικής ιεύθυνσης Ηλεκτρονικής Τραπεζικής 26/1/2004 1 ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ Προϊόντα & Υπηρεσίες για Επιχειρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Η λ ε κ τ ρ ο ν ι κ ό κ α τ ά σ τ η μ α. Γενικά χαρακτηριστικά της εφαρμογής για κατασκευή eshop

Η λ ε κ τ ρ ο ν ι κ ό κ α τ ά σ τ η μ α. Γενικά χαρακτηριστικά της εφαρμογής για κατασκευή eshop WEB AGENCY ALBATROS Διαφημιστικές Υπηρεσίες & Σχεδιασμός ιστοσελίδων www.webagencyalbatros.com Τηλ 6939052115 Η λ ε κ τ ρ ο ν ι κ ό κ α τ ά σ τ η μ α Γενικά χαρακτηριστικά της εφαρμογής για κατασκευή eshop

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑ Α ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ε3. Ηλεκτρονικές Πληρωµές: Προβλήµατα και Προοπτικές... Γεωργόπουλος ιευθυντής Εναλλακτικών ικτύων NovaBank

ΟΜΑ Α ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ε3. Ηλεκτρονικές Πληρωµές: Προβλήµατα και Προοπτικές... Γεωργόπουλος ιευθυντής Εναλλακτικών ικτύων NovaBank ΟΜΑ Α ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ε3 Ηλεκτρονικές Πληρωµές: Προβλήµατα και Προοπτικές.. Γεωργόπουλος ιευθυντής Εναλλακτικών ικτύων NovaBank 1 Ηοµάδα Εργασίας Ε3 Συντονιστές. Γεωργόπουλος, ιευθυντής Εναλλακτικών ικτύων, NovaBank

Διαβάστε περισσότερα

e-παράβολο Συχνές ερωτήσεις απαντήσεις για το e-παράβολο Έκδοση 2.2 ( )

e-παράβολο Συχνές ερωτήσεις απαντήσεις για το e-παράβολο Έκδοση 2.2 ( ) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ e-παράβολο Συχνές ερωτήσεις απαντήσεις για το e-παράβολο Έκδοση 2.2 (09-05-2018) 1. Τι είναι το Ηλεκτρονικό Παράβολο (e-παράβολο); Το e-παράβολο

Διαβάστε περισσότερα