ιαχείριση Στόλου Οχηµάτων

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ιαχείριση Στόλου Οχηµάτων"

Transcript

1 ιαχείριση Στόλου Οχηµάτων

2 1-1 ιαχείριση Στόλου Οχηµάτων Περιεχόµενα 0 2 Κεφάλαιο 1 Είσοδος - Λειτουργικότητα Εφαρµογής 1 Επανακαθορισµός... Βάσης εδοµένων 2 2 Γραµµή... Ενηµέρωσης (Κυλιόµενο Μήνυµα) 3 3 Λειτουργικότητα... Φόρµας 4 4 Φόρµα... Αναζήτησης 7 5 Αναζήτηση... Οχηµάτων 9 6 ηµιουργία... Νέας Εγγραφής 9 12 Κεφάλαιο 2 Αρχεία 1 Οχήµατα Κινήσεις Προτιµολόγηση Κεφάλαιο 3 Παράµετροι 1 Φόρµες... Υπογραφών Κεφάλαιο 4 Εκτυπώσεις 1 Αλλαγή... Εικόνας Εκτυπώσεων Κεφάλαιο 5 Εργαλεία 1 ιαχείριση ηµιουργία Νέας... Εκτύπωσης 33 Μαζική Συγχώνευση Επανακαθορισµός... Βάσης 40 Αναβάθµιση Βάσης... εδοµένων 41 Ανακατασκευή... Βάσης εδοµένων 43 Αντίγραφο Ασφαλείας... - Επαναφορά 44 2 Ρυθµίσεις... Εφαρµογής -- Παράµετροι 46 3 Έλεγχος... για Αναβάθµιση Εφαρµογής 47 Ευρετήριο 49

3 Κεφάλαιο 1

4 2 1 ιαχείριση Στόλου Οχηµάτων Είσοδος - Λειτουργικότητα Εφαρµογής Η πρώτη φόρµα της εφαρµογής µας ενηµερώνει για την εισαγωγή ονόµατος Χρήστη και Κωδικού αλλά και για την σωστή επιλογή Βάσης εδοµένων στην οποία θα συνδεθούµε. Θέτουµε όνοµα Χρήστη και Κωδικό τα οποία µας έχουν δοθεί προηγουµένως από τον Administrator (διαχειριστή συστήµατος) και εισερχόµαστε στην εφαρµογή από το πλήκτρο "Είσοδος" ή ακυρώνουµε την είσοδο µας από το πλήκτρο "Άκυρο". Αν η βάση βρίσκεται σε διαφορετικό σηµείο στο δίσκο µας από αυτό που έχει οριστεί στο αρχείο για την σύνδεση, θέτουµε νέα θέση για την Βάση εδοµένων πατώντας το κουµπί "Επανακαθορισµός Βάσης". 1.1 Επανακαθορισµός Βάσης εδοµένων Πληκτρολογούµε το όνοµα του SQL Server, το όνοµα της Βάσης που θα χρησιµοποιήσουµε, το όνοµα Χρήστη και Κωδικού Πρόσβασης του SQL Server και επιλογή πλήκτρου "Αποθήκευση", ώστε να ανοίγει η εφαρµογή κάθε φορά µε τις ίδιες ρυθµίσεις.

5 Είσοδος - Λειτουργικότητα Εφαρµογής 3 Πατώντας "Αποθήκευση" εµφανίζεται το παρακάτω µήνυµα για να κλείσουµε την εφαρµογή και να αποθηκευτούν οι ρυθµίσεις µας: 1.2 Γραµµή Ενηµέρωσης (Κυλιόµενο Μήνυµα) Κάτω από το κεντρικό µενού υπάρχει ένα πλαίσιο µε ένα λογότυπο της Εταιρείας και ένα Κυλιόµενο µήνυµα το οποίο έχει σκοπό να ενηµερώσει τον Χρήστη για διάφορα γεγονότα σε σχέση µε τις Εφαρµογές ή την ίδια την Εταιρεία. Για την προβολή του ενηµερωτικού αρχείου η Εφαρµογή συνδέεται σε έναν ασφαλή δικτυακό τόπο της Εταιρείας για να ελέγξει και να διαβάσει την ενηµέρωση από ένα αρχείο, ώστε να προβάλει τα περιεχόµενά του. Σε περίπτωση αδύνατης σύνδεσης µε ιαδίκτυο ή µη ύπαρξης ενηµέρωσης τότε εµφανίζεται το παρακάτω µήνυµα (ΕΙΚΟΝΑ 01). (ΕΙΚΟΝΑ 01)

6 4 ιαχείριση Στόλου Οχηµάτων Με δεξί κλίκ πάνω στο Κυλιόµενο µήνυµα, έχουµε πρόσβαση στις λειτουργίες του. ύο από αυτές είναι η "Έναρξη Κύλισης" - " ιακοπή Κύλισης" (ΕΙΚΟΝΑ 01) και η "Επίσκεψη ικτυακού Τόπου" (ΕΙΚΟΝΑ 02). Επίσης κείµενο µε την µορφή : κείµενο, σηµαίνει ότι υπάρχει ένας σύνδεσµος προς το Internet και µπορούµε να τον επισκεφθούµε είτε πατώντας επάνω στο Κυλιόµενο µήνυµα είτε µε δεξί κλίκ και "Επίσκεψη ικτυακού Τόπου". (ΕΙΚΟΝΑ 02) 1.3 Λειτουργικότητα Φόρµας Μενού: Όλες οι φόρµες της εφαρµογής έχουν στο πάνω µέρος την παρακάτω σειρά από εικονίδια: Αναλυτικά: Νέο. Ανοίγει η φόρµα Τροποποίησης Εγγραφής για να εισάγουµε στοιχεία στον πίνακα της βάσης. ιόρθωση. Ανοίγει η φόρµα Τροποποίησης Εγγραφής και µας δίνει την δυνατότητα να αλλάξουµε τα στοιχεία µιας εγγραφής. Εναλλαγή Καρτέλα-Λίστα. Μας δίνει την δυνατότητα να βλέπουµε τα αποτελέσµατα σε δύο µορφές. Ανανέωση. Εµφανίζει τις εγγραφές του πίνακα της βάσης, σύµφωνα µε τα κριτήρια της Αναζήτησης. Βοήθεια. Εµφανίζει την βοήθεια για την φόρµα και τις διάφορες λειτουργίες της. Κλείσιµο. Χρησιµοποιείται για το κλείσιµο της φόρµας που έχει ανοιχτεί. Καρτέλες: Όλες οι φόρµες της εφαρµογής αποτελούνται από δύο καρτέλες: - Αναζήτηση(F8) - Αποτελέσµατα

7 Είσοδος - Λειτουργικότητα Εφαρµογής 5 Αναζήτηση: Σε αυτήν τη καρτέλα υπάρχει ένας αριθµός πεδίων, που µπορούµε να θέσουµε τιµές για να αναζητήσουµε συγκεκριµένα στοιχεία από την βάση. Πατώντας το πλήκτρο Αναζήτηση, εµφανίζεται η καρτέλα Αποτελέσµατα µε τις εγγραφές που ψάχνουµε. Εάν τα πεδία στην Αναζήτηση είναι κενά, εµφανίζονται όλες οι εγγραφές της βάσης. Πατώντας το πλήκτρο Καθαρισµός, σβήνονται οι τιµές όλων των πεδίων της καρτέλας. Σε πεδία της µορφής πατώντας στο βελάκι. επιλέγουµε τιµές από την Λίστα που εµφανίζεται Σε πεδία της µορφής µπορούµε να πληκτρολογήσουµε τα στοιχεία του ή να επιλέξουµε τιµές από την Λίστα που εµφανίζεται πατώντας στο κουµπί "...". Αποτελέσµατα: Σε αυτήν τη καρτέλα βλέπουµε τα αποτελέσµατα από την Αναζήτηση. Με διπλό κλίκ σε µια εγγραφή ανοίγει η φόρµα Τροποποίησης Εγγραφής.

8 6 ιαχείριση Στόλου Οχηµάτων Φόρµα Τροποποίησης Εγγραφής Η φόρµα µας δίνει την δυνατότητα να µετακινηθούµε µεταξύ εγγραφών της βάσης, να δηµιουργήσουµε µια νέα, να διορθώσουµε ή και να διαγράψουµε κάποια. Αποτελείται από µια σειρά πλήκτρων στο πάνω µέρος και από έναν αριθµό πεδίων για την εισαγωγή-διόρθωση στοιχείων στη βάση. Αναλυτικά: Νέα Εγγραφή(F3). Ενεργοποιεί τα πεδία της φόρµας για εισαγωγή στοιχείων στην βάση. ιόρθωση Εγγραφής(F2). Ενεργοποιεί τα πεδία της φόρµας για να διορθώσουµε µια εγγραφή. ιαγραφή. Χρησιµοποιείται για την διαγραφή µιας εγγραφής. Πρώτη Εγγραφή. Μας µετακινεί στην πρώτη διαθέσιµη εγγραφή.

9 Είσοδος - Λειτουργικότητα Εφαρµογής 7 Προηγούµενη Εγγραφή. Μας επιτρέπει να µετακινηθούµε κατά µια εγγραφή, στην προηγούµενη διαθέσιµη. Επόµενη Εγγραφή. Μας επιτρέπει να µετακινηθούµε κατά µια εγγραφή, στην επόµενη διαθέσιµη. Τελευταία Εγγραφή. Μας µετακινεί στην τελευταία διαθέσιµη εγγραφή. Αποθήκευση(F10). Χρησιµοποιείται για την αποθήκευση αλλαγών σε µια εγγραφή ή για την καταχώρηση µιας νέας. Αναζήτηση. Κλείνει την φόρµα Τροποποίηση Εγγραφής και εµφανίζει την καρτέλα Αναζήτηση της φόρµας στην οποία δουλεύαµε. Βοήθεια (F1). Ανοίγει την σελίδα της βοήθειας για την φόρµα και τις λειτουργία της. Κλείσιµο(ESC). Πατώντας το πλήκτρο κλείνουµε την φόρµα Τροποποίηση Εγγραφής και επιστρέφουµε στην φόρµα που δουλεύαµε. 1.4 Φόρµα Αναζήτησης Αναζήτηση Η φόρµα της αναζήτησης χρησιµοποιείται στην αναζήτηση παραµετρικών, όπως Κατηγορία, Τύπος, Κατασκευαστής οχήµατος κ.ο.κ. Γράφουµε µια τιµή στο φίλτρο και µε το πλήκτρο της αναζήτησης µας δίνονται όλες οι τιµές που είναι καταχωρηµένες στην βάση. Στην συνέχεια επιλέγουµε την επιθυµητή είτε µε το πλήκτρο της επιλογής στην βάση πατάµε το πλήκτρο ή κάνοντας διπλό κλικ στην εγγραφή. Για τιµή η οποία δεν υπάρχει «Καταχώρηση», όπου καταχωρείται αυτόµατα η τιµή που πληκτρολογήσαµε στο φίλτρο. Ακόµη στη φόρµα αυτή υπάρχουν οι επιλογές παρέχει βοήθεια για την φόρµα καθώς και το πλήκτρο «Έξοδος» «Βοήθεια», που

10 8 ιαχείριση Στόλου Οχηµάτων Σε παραµετρικούς πίνακες, όπως "Οδηγοί", που περιλαµβάνουν περισσότερες πληροφορίες εκτός από κωδικό και περιγραφή, η φόρµα αναζήτησης περιλαµβάνει το πλήκτρο «Νέα Εγγραφή». Αυτό µας ανοίγει την φόρµα τροποποίησης, όπου µπορούµε να καταχωρήσουµε την νέα εγγραφή.

11 Είσοδος - Λειτουργικότητα Εφαρµογής Αναζήτηση Οχηµάτων Η φόρµα αναζήτησης οχηµάτων µας επιτρέπει να αναζητήσουµε ένα όχηµα, του οποίου η τιµή θα επιστραφεί στην φόρµα από την οποία έχει ανοίξει. Η αναζήτηση µπορεί να γίνει µε βάση τον Αρ.Κυκλοφορίας, την Κατηγορία ή την Περιγραφή. Με το πλήκτρο γίνεται η έναρξη αναζήτησης στην Βάση εδοµένων. Με το πλήκτρο επιλέγουµε την επιθυµητή εγγραφή. Η επιλογή της εγγραφής µπορεί να γίνει και µε διπλό κλίκ από τον πίνακα αποτελεσµάτων ή µε το πλήκτρο "Enter" του πληκτρολογίου. Νέα εγγραφή. Ανοίγει την φόρµα των Οχηµάτων για εισαγωγή νέας εγγραφής. 1.6 ηµιουργία Νέας Εγγραφής 1) Ανοίγουµε την φόρµα στην οποία θα κάνουµε εισαγωγή εγγραφής.

12 10 ιαχείριση Στόλου Οχηµάτων 2) Πατάµε το πλήκτρο για νέα εγγραφή. 3) Στην νέα φόρµα που ανοίγει συµπληρώνουµε τις τιµές στα πεδία και αποθηκεύουµε την εγγραφή πατώντας το πλήκτρο. Στη συνέχεια µπορούµε να προσθέσουµε νέες εγγραφές από την ίδια φόρµα πατώντας το πλήκτρο.

13 Κεφάλαιο 2

14 12 2 ιαχείριση Στόλου Οχηµάτων Αρχεία Από το µενού "Αρχεία" εκτός από την διαχείριση των Οχηµάτων, Προσωπικού, Συνεργεία, Βενζινάδικα, µπορεί να αποσυνδεθεί ένας Χρήστης και να συνδεθεί άλλος, χωρίς να κλείσει η εφαρµογή, µέσα από το υποµενού "Αποσύνδεση Χρήστη". - Οχήµατα - Κινήσεις 2.1 Οχήµατα Μέσα από την παρακάτω Φόρµα, µπορούµε να αποθηκεύσουµε ένα νέο Όχηµα ή να ενηµερώσουµε ένα υπάρχων.

15 Αρχεία 13 Με τα πλήκτρα στην δεξιά πλευρά της Φόρµας ανοίγουµε τις αντίστοιχες φόρµες και µπορούµε να δούµε πληροφορίες µόνο για το τρέχων όχηµα, όπως επίσης και να εισάγουµε ή να ενηµερώσουµε εγγραφές µόνο για το τρέχων όχηµα. ΠΡΟΣΟΧΗ! Σε περίπτωση που θέλουµε να δούµε ή να διαχειριστούµε όλες τις εγγραφές από Ασφάλειες, Κινήσεις, Καύσιµα, Συντήρηση, ΚΤΕΟ, Κάρτα Καυσαερίων ανεξαρτήτως οχήµατος, υπάρχουν τα αντίστοιχα υποµενού κάτω από το υποµενού Οχήµατα.

16 ιαχείριση Στόλου Οχηµάτων Κινήσεις Για να προσθέσουµε 'Επιβαίνοντα Πρόσωπα' σε µια κίνηση, θα πρέπει πρώτα να αποθηκεύσουµε την εγγραφή. Στην συνέχεια θα πατήσουµε το πλήκτρο για την " ιόρθωση" της εγγραφής και θα πατήσουµε το πλήκτρο "Επιλογή".

17 Αρχεία Από την νέα φόρµα επιλέγουµε τους επιβαίνοντες και πατώντας το "ΟΚ" αποθηκεύονται στην συγκεκριµένη κίνηση. 15

18 16 ιαχείριση Στόλου Οχηµάτων Για να εκτυπώσουµε µια "Εντολή Πορείας" ή " ελτίο Κίνησης", πατάµε το πλήκτρο µε το εικονίδιο του εκτυπωτή, στην δεξιά πλευρά του µενού της φόρµας.

19 Αρχεία 17 Σε µια υπάρχουσα Κίνηση καταγράφονται τα διάφορα Συµβάντα που συνέβησαν κατά την διάρκειά της. Πατώντας το πλήκτρο "Νέα Εγγραφή" ανοίγει η φόρµα Συµβάντων και καταχωρούµε ένα νέο συµβάν.

20 18 ιαχείριση Στόλου Οχηµάτων

21 Αρχεία 19 Μπορούµε επίσης να διορθώσουµε ή και να σβήσουµε ένα συµβάν, µε διπλό κλίκ επάνω σε µια εγγραφή. 2.3 Προτιµολόγηση Μέσω της φόρµας Προτιµολόγησης µπορούµε να αποθηκεύουµε τιµολόγια που αφορούν το Γραφείο Κίνησης, όπως για καύσιµα και συντήρηση. Οι πίνακες της προτιµολόγησης δηµιουργούνται και υπάρχουν µέσα στην βάση της Οικονοµικής µε σκοπό να µπορέσει η εφαρµογή της Οικονοµικής να περάσει τις εγγραφές της προτιµολόγησης σαν κανονικές εγγραφές στον πίνακα Τιµολόγισης.

22 20 ιαχείριση Στόλου Οχηµάτων Στην προτιµολόγηση µπορούµε να αποθηκεύσουµε όλα τα στοιχεία και τα είδη του τιµολογίου και επίσης µας δίνεται ένας αριθµός από εκτυπώσης ανά Προµηθευτή, Όχηµα, Οµάδα, ΚΑ.

23 Αρχεία 21

24 Κεφάλαιο 3

25 Παράµετροι 3 23 Παράµετροι Από το µενού "Παράµετροι" διαχειριζόµαστε δεδοµένα χρήσιµα για την αποθήκευση των οχηµάτων, των οδηγών και του προσωπικού, των ασφαλιστικών εταιρειών, των υπηρεσιών και γενικά δεδοµένων που χρειάζονται για την εκτέλεση των κινήσεων αλλά και για τις εκτυπώσεις. - Φόρµες Υπογραφών 3.1 Φόρµες Υπογραφών Το υποµενού "Φόρµες Υπογραφών" µας δίνει την δυνατότητα να δηµιουργήσουµε διάφορες µορφές υπογραφών που θα χρειαστούν στις εκτυπώσεις µας.

26 24 ιαχείριση Στόλου Οχηµάτων ηµιουργούµε µια φόρµα υπογραφής και στην συνέχεια επιλέγουµε την επιθυµητή φόρµα για την εκτύπωσή µας από την αντίστοιχη παράµετρο.

27 Παράµετροι 25

28 26 ιαχείριση Στόλου Οχηµάτων

29 Κεφάλαιο 4

30 28 4 ιαχείριση Στόλου Οχηµάτων Εκτυπώσεις Μέσω της φόρµας επιλέγουµε µια αναφορά για άµεση εκτύπωση µε το πλήκτρο "Εκτύπωση" ή προεπισκόπηση και εκτύπωση µε το πλήκτρο "Προεπισκόπηση". Τα "Κριτήρια Αναζήτησης" στο τµήµα Παράµετροι, φιλτράρουν τα αποτελέσµατα της αναφοράς. 4.1 Αλλαγή Εικόνας Εκτυπώσεων Στην αριστερή πάνω γωνία των Εκτυπώσεων υπάρχει ένας χώρος µε το Εθνόσηµο. Στον χώρο αυτό µπαίνει ένα εικονίδιο του ήµου.

31 Εκτυπώσεις 29 Για να είναι επιτυχής η αλλαγή της εικόνας µε άλλη θα πρέπει η εικόνα που θα επιλέξουµε να είναι του ίδιου τύπου "JPG" και µετά της δίνουµε το ίδιο όνοµα µε το όνοµα που έχει το υπάρχων αρχείο στον φάκελο των Reports (Icon_Dimou.jpg).

32 Κεφάλαιο 5

33 Εργαλεία 5 31 Εργαλεία Από το µενού Εργαλεία γίνονται οι απαραίτητες ρυθµίσεις για τους Χρήστες, τις εκτυπώσεις, την βάση δεδοµένων αλλά και για την σωστή λειτουργία της εφαρµογής. - ιαχείριση - Ρυθµίσεις Εφαρµογής --> Παράµετροι - Έλεγχος για Αναβάθµιση Εφαρµογής 5.1 ιαχείριση - ιαχείριση Χρηστών - Ρόλων - Ενεργειών - ηµιουργία Νέας Εκτύπωσης - Μαζική Συγχώνευση Παραµετρικών Αρχείων ιαχείριση Β : - Επανακαθορισµός Βάσης εδοµένων - Αναβάθµιση Βάσης εδοµένων - Ανακατασκευή Βάσης εδοµένων - Αντίγραφο Ασφαλείας - Επαναφορά

34 32 ιαχείριση Στόλου Οχηµάτων ιαχείριση Χρηστών - Ρόλων - Ενεργειών Ο ιαχειριστής Συστήµατος είναι υπεύθυνος για την δηµιουργία των λογαριασµών χρηστών και των αντίστοιχων ενεργειών τους. Ο Χρήστης έχει ένα Username και ένα Password, ώστε να συνδέονται στην εφαρµογή µόνο αυτοί που έχουν δικαίωµα. Ο Ρόλος χαρακτηρίζει ένα σύνολο Ενεργειών.

35 Εργαλεία 33 Η Ενέργεια καθορίζει τις ενέργειες που µπορεί να κάνει κάποιος Χρήστης µέσα στην εφαρµογή, όπως αν έχει πρόσβαση σε όλα τα µενού, αν µπορεί να διαγράψει εγγραφές ή να ενηµερώσει εγγραφές. Κάθε Χρήστης µπορεί να έχει έναν µόνο Ρόλο. Κάθε Ρόλος µπορεί να έχει πάνω από µια Ενέργεια. Οι Ενέργειες οµαδοποιούνται σε Ρόλους και η Ενέργεια µε κωδικό 0 έχει πλήρης πρόσβαση ηµιουργία Νέας Εκτύπωσης ηµιουργία νέας εκτύπωσης: - ηµιουργία View(όψης) στην βάση

36 34 ιαχείριση Στόλου Οχηµάτων - ηµιουργία γραφικής απεικόνισης αναφοράς µέσω Crystal Reports και σύνδεσή της µε την View που δηµιουργήσαµε στην βάση - ηµιουργία νέας αναφοράς και συµπλήρωση των πεδίων Ονοµασία έως το πεδίο SQL. Στο πεδίο Αρχείο βάζουµε το όνοµα του αρχείου που έχουµε φτιάξει στον Crystal. Στο πεδίο SQL γράφουµε το κατάλληλο select για να πάρουµε τα δεδοµένα από το View που έχουµε φτιάξει Μαζική Συγχώνευση Η Μαζική Συγχώνευση µας δίνει την δυνατότητα να καθαρίσουµε και να οµαδοποιήσουµε καλύτερα τις τιµές των παραµετρικών πινάκων µετά από µια Μετάπτωση εδοµένων ή µακροχρόνια χρήση της εφαρµογής από πολλούς Χρήστες.

37 Εργαλεία 35 (ΕΙΚΟΝΑ 01) Μπορούµε δηλαδή να συγχωνεύσουµε σε µια τιµή, πολλές τιµές µε την ίδια σηµασία, π.χ. - Προσωπικό 1. Τσεκουρας Κώστας 2. τσεκούρασ Κώστας 3. Τσεκούρας Κώστας v 1. Τσεκούρας Κώστας Πατάµε το κουµπί "Προβολή", βρίσκουµε τις τιµές προς συγχώνευση, επιλέγουµε οπτικά την καλύτερη ( ΕΙΚΟΝΑ 02), στην περίπτωση του 'Τσεκούρα Κώστα' επιλέγουµε την τελευταία µε κωδικό 1 και στην συνέχεια την βρίσκουµε από την λίστα "Προσωπικό" που βρίσκεται στα δεξιά της φόρµας (ΕΙΚΟΝΑ 03).

38 36 ιαχείριση Στόλου Οχηµάτων (ΕΙΚΟΝΑ 02)

39 Εργαλεία 37 (ΕΙΚΟΝΑ 03) Αφού έχουµε επιλέξει τιµή στην λίστα του Προσωπικού στην οποία θα γίνει η συγχώνευση, επιλέγουµε από την αριστερή λίστα τις τιµές που θα συγχωνευτούν και πατάµε το κουµπί "Συγχώνευση".

40 38 ιαχείριση Στόλου Οχηµάτων (ΕΙΚΟΝΑ 04)

41 Εργαλεία (ΕΙΚΟΝΑ 05) 39

42 40 ιαχείριση Στόλου Οχηµάτων (ΕΙΚΟΝΑ 06) Επανακαθορισµός Βάσης Ο επανακαθορισµός βάσης γίνεται επιλέγοντας τον SQL Server που θα συνδεθούµε, τον χρήστη και τον κωδικό που συνδεόµαστε στον SQL Server καθώς και το όνοµα της βάσης που θα συνδεθούµε.

43 Εργαλεία 41 Προσοχή: για να αποθηκευτούν οι ρυθµίσεις σύνδεσης µε την βάση δεδοµένων µας και να ανοίγει η εφαρµογή κάθε φορά µε τις ίδιες ρυθµίσεις, κάνουµε κλικ στο κουµπί επιλογής «Αποθήκευση». Έπειτα ανοίγει ο παρακάτω διάλογος, ο οποίος µας παροτρύνει να ανοίξουµε εκ νέου την εφαρµογή, µια και χρειάζεται πριν να ενεργοποιηθούν οι ρυθµίσεις σύνδεσης µε την βάση δεδοµένων Αναβάθµιση Βάσης εδοµένων Εάν υπάρχουν ενηµερώσεις για την Βάση εδοµένων θα εµφανιστεί ο παρακάτω διάλογος κατά την εκκίνηση της εφαρµογής.

44 42 ιαχείριση Στόλου Οχηµάτων Πριν πατήσουµε "Εκτέλεση" µπορούµε να επιλέξουµε αν θα δηµιουργηθεί ένα αντίγραφο της Βάσης εδοµένων. Το αντίγραφο αυτό θα αποθηκευτεί στον κατάλογο που βρίσκονται αποθηκευµένα τα αρχεία της βάσης. Πατώντας το κουµπί "Εκτέλεση", αρχίζει η ενηµέρωση της βάσης, αφού πρώτα έχουµε βάλει τα στοιχεία Χρήστη για να γίνει έλεγχος εγκυρότητας του χρήστη. Πατώντας το κουµπί "Αναφορά Αναβαθµίσεων", ανοίγει µια φόρµα από την οποία ενηµερωνόµαστε για τους κωδικούς των αναβαθµίσεων αλλά και τι ακριβώς άλλαξε σε κάθε ενηµέρωση στην βάση δεδοµένων. Εάν υπάρξει πρόβληµα κατά την αναβάθµιση θα υπάρξει ανάλογη ενηµέρωση, µε σκοπό την επικοινωνία και ενηµέρωση της Εταιρείας για την επίλυσή του. Τοποθετώντας τον δείκτη του ποντικιού πάνω στο κόκκινο εικονίδιο µε το θαυµαστικό εµφανίζεται ένα µήνυµα µε περισσότερες πληροφορίες για το πρόβληµα.

45 Εργαλεία Ανακατασκευή Βάσης εδοµένων Η Ανακατασκεύη της Βάσης εδοµένων αφορά λειτουργίες που γίνονται στην Βάση για την επιδιόρθωσή της.

46 44 ιαχείριση Στόλου Οχηµάτων ΠΡΟΣΟΧΗ Οι λειτουργίες της ανακατασκευής θα πρέπει να γίνονται µόνο από τον ιαχειριστή της Εφαρµογής και από άτοµα που γνωρίζουν τις έννοιες των "Foreign Keys", "Indexes", "Constraints", "Views" και "Ανανέωση των Views", ώστε να τηρείται αυστηρά η σωστή σειρά εκτέλεσης και να µην δηµιουργηθούν προβλήµατα στην Βάση, όπως καταστροφή δεδοµένων και αποτυχία λειτουργίας της εφαρµογής Αντίγραφο Ασφαλείας - Επαναφορά Μέσα από την εφαρµογή έχουµε την δυνατότητα να δηµιουργήσουµε ένα αντίγραφο ασφαλείας της βάσης δεδοµένων και να το αποθηκεύσουµε µε ονοµασία η οποία παράγεται αυτόµατα και αποτελείται από το όνοµα της βάσης, το λεκτικό 'BackUp' και την τρέχουσα ηµεροµηνία και ώρα, π.χ. 'Fleet_Manage_BackUp_28_12_ _29_33.bak'

47 Εργαλεία 45 Το αντίγραφο που έχουµε δηµιουργήσει µπορούµε να το χρησιµοποιήσουµε µελλοντικά για να επαναφέρουµε την βάση µας σε προηγούµενη κατάσταση. Προσοχή : Πριν πατήσουµε "Επαναφορά", θα πρέπει να βεβαιωθούµε ότι δεν υπάρχει άλλη εφαρµογή ιαχείριση Στόλου ανοιχτή και ότι δεν εκτελεί κάποια εργασία κάποιος στον SQL Server που να αφορά την βάση της εφαρµογής. Πατώντας "Αντίγραφο Ασφαλείας" βρίσκουµε ένα αρχείο µε κατάληξη ".bak" και στη συνέχεια πατάµε "Επαναφορά" για να αρχίσει η διαδικασία επαναφοράς της βάσης. Το πρώτο βήµα στην επαναφορά είναι να δηµιουργηθεί ένα σηµείο αναφοράς, δηλαδή ένα αντίγραφο της βάσης την συγκεκριµένη στιγµή, σε περίπτωση επιλογής από τον χρήστη λανθασµένου αντίγραφου, το οποίο αποθηκεύεται στον κατάλογο που είναι αποθηκευµένα τα αρχεία της βάσης.

48 ιαχείριση Στόλου Οχηµάτων Ρυθµίσεις Εφαρµογής -- Παράµετροι Στην παρακάτω φόρµα αποθηκεύουµαι τιµές σε Παραµέτρους που θα χρησιµοποιήσουµε σε εκτυπώσεις όπως είναι οι Παράµετροι ΟΤΑ και τιµές σε Παραµέτρους που θα µας βοηθήσουµε να επιταχύνουµε την καταχώριση εγγραφών και να ενηµερωνόµαστε έγκαιρα για λήξης όπως είναι οι Προεπιλεγµένες Τιµές.

49 Εργαλεία Έλεγχος για Αναβάθµιση Εφαρµογής Η Αναβάθµιση Εφαρµογής µας επιτρέπει να αναβαθµίσουµε όλα τα αρχεία της Εφαρµογής µε τις τελευταίες εκδόσεις που βρίσκονται σε έναν ασφαλή διακοµιστή της Εταιρείας. Με το άνοιγµα της φόρµας Αναβάθµισης γίνεται έλεγχος διαθέσιµης αναβάθµισης για τα Λειτουργικά αρχεία της εφαρµογής, τα αρχεία Εκτύπωσης και τα αρχεία Βοήθειας. Στην λίστα 'Λεπτοµέρειες Αναβάθµισης' εµφανίζονται περιληπτικά τα βήµατα της αναβάθµισης καθώς και η πρόοδος αναβάθµισης όλων των αρχείων. Μετά την επιτυχής αναβάθµιση της εφαρµογής, τα παλιά αρχεία αποθηκεύονται σε έναν φάκελο µε ονοµασία την ακριβής ηµεροµηνία αναβάθµισης, ώστε εάν ο χρήστης θελήσει την παλιά έκδοση να µπορεί να την ανακτήσει από αυτόν το φάκελο. Εάν για οποιονδήποτε λόγο η αναβάθµιση διακοπή πριν την ολοκλήρωσή της, τότε ακυρώνεται η διαδικασία αναβάθµισης και όσα αρχεία είχαν κατέβει τοπικά στον υπολογιστή µας διαγράφονται. Σε αρκετές περιπτώσεις µετά την αναβάθµιση των αρχείων της Εφαρµογής και κατά το πρώτο άνοιγµα της, θα µας ζητηθεί να κάνουµε 'Αναβάθµιση Βάσης εδοµένων' της εφαρµογής.

50 48 ιαχείριση Στόλου Οχηµάτων

51 Index Ευρετήριο Αλλαγή Εικόνας Εκτυπώσεων 28 Αναβάθµιση Βάσης εδοµένων 41 Αναζήτηση Οχηµάτων 9 Ανακατασκευή Βάσης εδοµένων 43 Αντίγραφο Ασφαλείας - Επαναφορά 44 Αρχεία 12 Γραµµή Ενηµέρωσης (Κυλιόµενο Μήνυµα) 3 ηµιουργία Νέας Εγγραφής 9 ηµιουργία Νέας Εκτύπωσης 33 ιαχείριση 31 ιαχείριση Χρηστών - Ρόλων - Ενεργειών 31 Είσοδος 2 Εκτυπώσεις 28 Έλεγχος για Αναβάθµιση Εφαρµογής 47 Επανακαθορισµός Βάσης 40 Επανακαθορισµός Βάσης εδοµένων 2 Κινήσεις 14 Λειτουργικότητα Φόρµας 4 Μαζική Συγχώνευση 34 Οχήµατα 12 Παράµετροι 23 Προτιµολόγηση 19 Ρυθµίσεις Εφαρµογής -- Παράµετροι 46 Φόρµα Αναζήτησης 7 Φόρµες Υπογραφών 23 49

Πρωτόκολλο. 2007-2010 Alfaware S.A.

Πρωτόκολλο. 2007-2010 Alfaware S.A. Πρωτόκολλο 1-1 Πρωτόκολλο Περιεχόµενα 0 2 Κεφάλαιο 1 Είσοδος - Λειτουργικότητα Εφαρµογής 1 Επανακαθορισµός... Βάσης εδοµένων 2 2 Γραµµή... Ενηµέρωσης (Κυλιόµενο Μήνυµα) 3 3 Λειτουργικότητα... Φόρµας 4

Διαβάστε περισσότερα

Γνωριµία µε τη Microsoft Access

Γνωριµία µε τη Microsoft Access Γνωριµία µε τη Microsoft Access ηµιουργία νέας βάσης δεδοµένων Έναρξη - Προγράµµατα - Microsoft Access - ηµιουργία νέας βάσης δεδοµένων µε χρήση Κενής βάσης δεδοµένων - ΟΚ Επιλέγουµε Φάκελο και στο Όνοµα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Εικονίδια ιαχείρισης Φορολογικών ηλώσεων. ηµιουργία Φορολογούµενου. ηµιουργία και υπολογισµός του εντύπου ΕΣΠ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Εικονίδια ιαχείρισης Φορολογικών ηλώσεων. ηµιουργία Φορολογούµενου. ηµιουργία και υπολογισµός του εντύπου ΕΣΠ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εικονίδια ιαχείρισης Φορολογικών ηλώσεων ηµιουργία Φορολογούµενου ηµιουργία και υπολογισµός του εντύπου Ε1 ηµιουργία και υπολογισµός του εντύπου Ε2 ηµιουργία και υπολογισµός του εντύπου Ε3

Διαβάστε περισσότερα

2. ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ: Γενική Λογιστική, Ταμειακή Κατηγορία, Καταχωρούμε την Υπηρεσία που έκανε τη δαπάνη.

2. ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ: Γενική Λογιστική, Ταμειακή Κατηγορία, Καταχωρούμε την Υπηρεσία που έκανε τη δαπάνη. Οδηγίες για Πρόγραµµα OTS σχετικά µε πληρωµές τιµολογίων. Α ΜΘ, /νση Οικονοµικού, Τµήµα Προϋπολογισµού. Βήµατα που πρέπει να κάνετε: 1. Κατανοµή (ΟΧΙ για Νοµούς). 2. Καταχώρηση της Υπηρεσίας που πραγµατοποίησε

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλειες Database Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής

Ασφάλειες Database Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Ασφάλειες Database Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Εφαρµογή ιαχείρισης Ασφαλιστικού Γραφείου-Πρακτορείου ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.Γενικά Ταξινόµηση Εναλλαγή µεταξύ των ανοικτών παραθύρων Εξαγωγή εδοµένων Συνηµµένα Αρχεία

Διαβάστε περισσότερα

Στην συνέχεια και στο επόµενο παράθυρο η εφαρµογή µας ζητάει να εισάγουµε το Username και το Password το οποίο σας έχει δοθεί από τον ΕΛΚΕ.

Στην συνέχεια και στο επόµενο παράθυρο η εφαρµογή µας ζητάει να εισάγουµε το Username και το Password το οποίο σας έχει δοθεί από τον ΕΛΚΕ. 1. Πρόσβαση Οδηγίες προγράµµατος διαχείρισης ανάλυσης χρόνου εργασίας (Time Sheet) Για να ξεκινήσετε την εφαρµογή, από την κεντρική σελίδα του ΕΛΚΕ (www.elke.aua.gr) και το µενού «ιαχείριση», Time Sheet

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση. Εγκατάσταση του Wamp

Εγκατάσταση. Εγκατάσταση του Wamp Εγκατάσταση Εγκατάσταση του Wamp Η εγκατάσταση χωρίζεται σε δύο µέρη. Πρώτα θα εγκαταστήσουµε το Wamp, ώστε να µετατρέψουµε τον υπολογιστή µας σε Web Server και µετά θα εγκαταστήσουµε το Joomla. Η εγκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

2 Ο Ε.Κ.Φ.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Οδηγίες χρήσης PDFCreator

2 Ο Ε.Κ.Φ.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Οδηγίες χρήσης PDFCreator 2 Ο Ε.Κ.Φ.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Οδηγίες χρήσης PDFCreator Ηράκλειο 2008 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σηµείωµα του συντάκτη... 2 Στοιχεία δηµιουργού του υλικού... 3 Εισαγωγή... 3 Τι είναι... 4 Που θα το βρείτε... 4 Τρόπος

Διαβάστε περισσότερα

Αρχίστε αµέσως το πρόγραµµα xline Εσόδων Εξόδων.

Αρχίστε αµέσως το πρόγραµµα xline Εσόδων Εξόδων. Αρχίστε αµέσως το πρόγραµµα xline Εσόδων Εξόδων. Βήµα 1 ο ηµιουργία Εταιρείας Από την Οργάνωση\Γενικές Παράµετροι\ ιαχείριση εταιρειών θα δηµιουργήσετε την νέα σας εταιρεία, επιλέγοντας µέσω των βηµάτων

Διαβάστε περισσότερα

Το Ηλεκτρονικό Ταχυδροµείο (e-mail) είναι ένα σύστηµα που δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να ανταλλάξει µηνύµατα αλλά και αρχεία µε κάποιον άλλο

Το Ηλεκτρονικό Ταχυδροµείο (e-mail) είναι ένα σύστηµα που δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να ανταλλάξει µηνύµατα αλλά και αρχεία µε κάποιον άλλο Το Ηλεκτρονικό Ταχυδροµείο (e-mail) είναι ένα σύστηµα που δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να ανταλλάξει µηνύµατα αλλά και αρχεία µε κάποιον άλλο χρήστη µέσω υπολογιστή άνετα γρήγορα και φτηνά. Για να

Διαβάστε περισσότερα

MEGASOFT ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ. Οδηγός Ρυθµίσεων Συγχρονισµού PrismaWin Pos Sync

MEGASOFT ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ. Οδηγός Ρυθµίσεων Συγχρονισµού PrismaWin Pos Sync MEGASOFT ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Οδηγός Ρυθµίσεων Συγχρονισµού PrismaWin Pos Sync Ρυθµίσεις Συγχρονισµού Pos Sync Η διαδικασία του συγχρονισµού γίνεται από τον Η/Υ που έχει το BackOffice. Βασική προϋπόθεση για

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή και επεξεργασία δεδοµένων

Εισαγωγή και επεξεργασία δεδοµένων Μάθηµα 4 Εισαγωγή και επεξεργασία δεδοµένων Εισαγωγή δεδοµένων σε πίνακα 1. Ανοίγουµε το παράθυρο του πίνακα Υπάλληλοι σε προβολή φύλλου δεδοµένων. 2. Η κενή γραµµή, η οποία υπάρχει πάντα στον πίνακα,

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΤΟ DYNAMICS NAV INNOVERA ERP

Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΤΟ DYNAMICS NAV INNOVERA ERP Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΤΟ DYNAMICS NAV INNOVERA ERP Για να κλείσουµε µία χρήση στο InnovEra ακολουθούµε τα παρακάτω βήµατα: Από το κεντρικό µενού επιλέγουµε διαδοχικά «Οικονοµική ιαχείριση», «Γενική

Διαβάστε περισσότερα

Θα συµπληρώσετε τα απαραίτητα στοιχεία που βρίσκονται µε έντονα γράµµατα για να δηµιουργήσετε την νέα εταιρεία.

Θα συµπληρώσετε τα απαραίτητα στοιχεία που βρίσκονται µε έντονα γράµµατα για να δηµιουργήσετε την νέα εταιρεία. Αρχίστε αµέσως το πρόγραµµα xline Γενική Λογιστική. Βήµα 1 ο ηµιουργία Εταιρείας Από την Οργάνωση\Γενικές Παράµετροι\ ιαχείριση εταιρειών θα δηµιουργήσετε την νέα σας εταιρεία, επιλέγοντας µέσω των βηµάτων

Διαβάστε περισσότερα

eλογιστής Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής

eλογιστής Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής eλογιστής Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Εφαρµογή ιαχείρισης Λογιστικού Γραφείου ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Γενικά Ταξινόµηση Εναλλαγή µεταξύ των ανοικτών παραθύρων Εξαγωγή εδοµένων Συνηµµένα Αρχεία Εµφανιζόµενες Στήλες

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για το Βιβλίο Κοστολογίου στα Γ κατηγορίας βιβλία

Οδηγίες για το Βιβλίο Κοστολογίου στα Γ κατηγορίας βιβλία Οδηγίες για το Βιβλίο Κοστολογίου στα Γ κατηγορίας βιβλία Για τις οικοδοµικές εταιρίες στις οποίες τηρούµε βιβλίο Κοστολογίου θα πρέπει να ακολουθήσουµε τα παρακάτω βήµατα: 1. Από το menu Παράµετροι &

Διαβάστε περισσότερα

Οδοραµα mobile ΑΠΟΘΗΚΗ

Οδοραµα mobile ΑΠΟΘΗΚΗ Οδοραµα mobile ΑΠΟΘΗΚΗ Όπως βλέπετε, η αρχική οθόνη της εφαρµογής διαθέτει 9 κουµπιά τα οποία σας επιτρέπουν να πλοηγηθείτε σε αυτό. Αρχίζοντας από πάνω αριστερά βλέπετε τα εξής: 1. Τιµολόγηση: Προβολή

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργείο Αυτοκινήτων

Συνεργείο Αυτοκινήτων Συνεργείο Αυτοκινήτων v2.102, Οκτώβριος 2015 Σύντοµες οδηγίες χρήσης Εισαγωγή Το πρόγραµµα Συνεργείο Αυτοκινήτων έχει σκοπό τη διαχείριση και παρακολούθηση του πελατολογίου, των αυτοκινήτων και των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

Αναγνώριση υποθεµάτων αρχείων Αντιγραφή κειµένου Αντιγραφη εικόνων Αντιγραφή video

Αναγνώριση υποθεµάτων αρχείων Αντιγραφή κειµένου Αντιγραφη εικόνων Αντιγραφή video Σύντοµες οδηγίες Αναγνώριση υποθεµάτων αρχείων Αντιγραφή κειµένου Αντιγραφη εικόνων Αντιγραφή video 2 ο Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου Κρήτης Περιεχόµενα Πλήκτρα που θα χρησιµοποιήσουµε...3 Αναγνώριση υποθεµάτων αρχείων...4

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Πόροι. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων

Pylon Entry. Πόροι. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων Pylon Entry Πόροι Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Πόρου... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Templates...21

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Templates...21 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ...2 2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ-ΡΟΛΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ...4 3 ΣΥΣΤΗΜΑ...4 3.1 Χρήστες...4 3.1.1 ηµιουργία Υπαλλήλου...4 3.1.2 Είσοδος Υπαλλήλου στο Σύστηµα...7 3.1.3 Μεταβολή Κωδικού...8 3.1.4

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΑ WEBMAIL ΚΥΠΕΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ WEBMAIL ΚΥΠΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ WEBMAIL ΚΥΠΕΣ Η υπηρεσία διαχείρισης αλληλογραφίας µέσω web (webmail) δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να διαχειριστούν την αλληλογραφία τους απ οποιοδήποτε σηµείο βρίσκονται εφόσον υπάρχει

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Σύντομη περιγραφή 5 Για να ξεκινήσετε 6 Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Οι οθόνες του προγράμματος 8 Αρχική οθόνη 8 Στοιχεία ασθενή 9 Εργασίες - Ραντεβού 10 Εικόνες 11 Ημερολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Η λ ε κ τ ρ ο ν ι κ ή Υ π ο β ο λ ή. Α. Κ.Α. και Α.Κ.Ε.

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Η λ ε κ τ ρ ο ν ι κ ή Υ π ο β ο λ ή. Α. Κ.Α. και Α.Κ.Ε. ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Η λ ε κ τ ρ ο ν ι κ ή Υ π ο β ο λ ή Α. Κ.Α. και Α.Κ.Ε. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρµογή 2) ηµιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 2.β) Αντιγραφή από προηγούµενη

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙ ΑΣ ΣΤΟ MICROSOFT WORD

ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙ ΑΣ ΣΤΟ MICROSOFT WORD ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙ ΑΣ ΣΤΟ MICROSOFT WORD Σε ορισµένες περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα χρήσιµη η δηµιουργία ιστοσελίδων ενηµερωτικού περιεχοµένου οι οποίες στη συνέχεια µπορούν να δηµοσιευθούν σε κάποιο τόπο

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφοριακού Συστήµατος ΛΑΕΚ. Για τους Εισηγητές. Εγχειρίδιο Χρήσης. AbiTECH A.E. Έκδοση 1.0. εκέµβριος 2012. Κηφισίας & Ευβοίας 3, 151 25 Μαρούσι

Πληροφοριακού Συστήµατος ΛΑΕΚ. Για τους Εισηγητές. Εγχειρίδιο Χρήσης. AbiTECH A.E. Έκδοση 1.0. εκέµβριος 2012. Κηφισίας & Ευβοίας 3, 151 25 Μαρούσι Εγχειρίδιο Χρήσης Πληροφοριακού Συστήµατος ΛΑΕΚ Για τους Εισηγητές Έκδοση 1.0 εκέµβριος 2012 AbiTECH A.E. Κηφισίας & Ευβοίας 3, 151 25 Μαρούσι Εγχειρίδιο Χρήσης Πληροφοριακού Τηλ Κέντρο.: 210 Συστήµατος

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης (MIS) για τη Σχολική Μονάδα

Εγχειρίδιο Χρήσης (MIS) για τη Σχολική Μονάδα Γ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 1: Παιδεία & Πολιτισµός Μέτρο 1.2:

Διαβάστε περισσότερα

Αρχική σελίδα. Κατάσταση. Άµεση πρόσβαση

Αρχική σελίδα. Κατάσταση. Άµεση πρόσβαση Αρχική σελίδα Με την εισαγωγή σας στο λογισμικό ανταλλαγών (Cyclos), βρίσκεστε στην αρχική σελίδα, µέσω της οποίας μπορείτε να έχετε άµεση πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες και πληροφορίες για το λογαριασµό

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού Πανεπιστήμιο Αιγαίου Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού Έκδοση 1.2 Περιεχόμενα 1. Είσοδος και Έξοδος από το Σύστημα... 3 2. Βοήθεια... 3 3. Αλλαγή Συνθηματικού... 3 4. Διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Συστήµατος ιαχείρισης Αιτήσεων Υποψηφίων Συνεργατών ΑΤΕΙ Καλαµάτας

Εγχειρίδιο Χρήσης Συστήµατος ιαχείρισης Αιτήσεων Υποψηφίων Συνεργατών ΑΤΕΙ Καλαµάτας ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1. Εγγραφή Χρήστη Για να µπορείτε να υποβάλλεται αιτήσεις προς τα Τµήµατα του ΤΕΙ θα πρέπει προηγουµένως να έχετε εγγραφεί στο σύστηµα έτσι ώστε να έχετε πρόσβαση στις υπηρεσίες που σας

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργίας Ενεργειών

Δημιουργίας Ενεργειών Δημιουργίας Ενεργειών Περιεχόμενα Δημιουργία Ενεργειών (Επικοινωνίας, Ραντεβού)... 3 Καταχώρηση Επικοινωνίας και Ραντεβού... 4 Βασικά Στοιχεία... 7 Πεδία Χρήστη... 8 Υπομνήματα... 8 Μεταβολή Ενέργειας...

Διαβάστε περισσότερα

ζωγραφίζοντας µε τον υπολογιστή

ζωγραφίζοντας µε τον υπολογιστή ζωγραφίζοντας µε τον υπολογιστή Μια από τις εργασίες που µπορούµε να κάνουµε µε τον υπολογιστή είναι και η ζωγραφική. Για να γίνει όµως αυτό πρέπει ο υπολογιστής να είναι εφοδιασµένος µε το κατάλληλο πρόγραµµα.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης του MoPiX (Έκδοση 47)

Εγχειρίδιο Χρήσης του MoPiX (Έκδοση 47) Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Πανεπιστήµιο Αθηνών Εγχειρίδιο Χρήσης του MoPiX (Έκδοση 47) Συντάκτης: Μουστάκη Φωτεινή Κεφάλαιο 1 Ι. Εισαγωγή 1. Πρόσβαση στο Internet Για να ανοίξουµε το MoPiX πηγαίνουµε

Διαβάστε περισσότερα

του και από αυτόν επιλέγουµε το φάκελο εµφανίζεται ένα παράθυρο παρόµοιο µε το ακόλουθο:

του και από αυτόν επιλέγουµε το φάκελο εµφανίζεται ένα παράθυρο παρόµοιο µε το ακόλουθο: διαχείριση αρχείων Οι περισσότερες εφαρµογές των Windows είναι προγραµµατισµένες, από τον κατασκευαστή τους, να προτείνουν ως περιοχή αποθήκευσης των εργασιών το φάκελο «Τα έγγραφά µου», που δηµιουργείται

Διαβάστε περισσότερα

internet είναι το δίκτυο των υπολογιστών που είναι συνδεδεµένοι µεταξύ τους.

internet είναι το δίκτυο των υπολογιστών που είναι συνδεδεµένοι µεταξύ τους. Πριν ξεκινήσουµε την περιγραφή του προγράµµατος καλό θα ήταν να αναφερθούµε στον ορισµό κάποιων εννοιών για τις οποίες θα γίνεται λόγος στο κεφάλαιο αυτό. Πρώτα από όλα πρέπει να καταλάβουµε την διαφορά

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση του Ηλεκτρονικού Ταχυδροµείου µεαποµακρυσµένη σύνδεση

Χρήση του Ηλεκτρονικού Ταχυδροµείου µεαποµακρυσµένη σύνδεση Χρήση του Ηλεκτρονικού Ταχυδροµείου µεαποµακρυσµένη σύνδεση Η πιο κοινή µέθοδος για να διαβάσoυµε E-mail είναι η αποµακρυσµένη σύνδεση τερµατικού (telnet), κατά την οποία συνδέετε ο προσωπικός υπολογιστής

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες: ηλώσεις Μαθηµάτων Συγγραµµάτων, Ηλεκτρονικό Ταχυδροµείο, Πιστοποιητικό Ασφάλειας

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες: ηλώσεις Μαθηµάτων Συγγραµµάτων, Ηλεκτρονικό Ταχυδροµείο, Πιστοποιητικό Ασφάλειας ΤΜΗΜΑ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες: ηλώσεις Μαθηµάτων Συγγραµµάτων, Ηλεκτρονικό Ταχυδροµείο, Πιστοποιητικό Ασφάλειας 1. Εισαγωγικά Οι φοιτητές του Τµήµατος ιοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες κλεισίµατος Ισολογισµού Οικονοµικές Αναφορές

Οδηγίες κλεισίµατος Ισολογισµού Οικονοµικές Αναφορές Οδηγίες κλεισίµατος Ισολογισµού Οικονοµικές Αναφορές Για να κάνουµε κλείσιµο ισολογισµού και να υπολογίσουµε τις έτοιµες Οικονοµικές Αναφορές, θα πρέπει να ακολουθήσουµε τα παρακάτω βήµατα. 1. Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ηµιουργία παρουσιάσεων (Power Point)

ηµιουργία παρουσιάσεων (Power Point) ηµιουργία παρουσιάσεων (Power Point) Το πρόγραµµα PowerPoint είναι η «αίθουσα προβολών» του Office. Μια προβολή του PowerPoint µπορεί να έχει ως στόχο να διδάξει, να εξηγήσει ή και να πείσει. Ό,τι φτιάχνουµε

Διαβάστε περισσότερα

Φιλοσοφία menu. To πρόγραµµα ακολουθεί µια κοινή και φιλική προς τον χρήστη φιλοσοφία menu σε όλες τις ενότητες της εφαρµογής. Όπως βλέπετε και στις πιο κάτω εικόνες, παρ όλο που αναφέρονται σε διαφορετικές

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Word 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Γραμμή

Διαβάστε περισσότερα

Π.Τ..Ε. Σηµειώσεις Σεµιναρίου «Τα µήλα των Εσπερίδων», Η ζωγραφική (Paint) Τα µενού της ζωγραφικής

Π.Τ..Ε. Σηµειώσεις Σεµιναρίου «Τα µήλα των Εσπερίδων», Η ζωγραφική (Paint) Τα µενού της ζωγραφικής Η ζωγραφική (Paint) Τα µενού της ζωγραφικής Άνοιγµα υπάρχουσας εικόνας - Μενού Αρχείο επιλογή Άνοιγµα. Ανοίγει το παράθυρο «Άνοιγµα». - Από την αναδιπλούµενη λίστα «Αρχεία τύπου:» επιλέγουµε τι είδους

Διαβάστε περισσότερα

Version X. Οδηγίες χρήσης

Version X. Οδηγίες χρήσης Version 1.0.1.X Οδηγίες χρήσης Πρόλογος Η εφαρµογή CallReceiver σχεδιάστηκε για την υποστήριξη ξενοδοχείων ή επιχειρήσεων, όσον αφορά στις τηλεφωνικές κλήσεις που διαχειρίζεται το τηλεφωνικό κέντρο (Τ/Κ).

Διαβάστε περισσότερα

1. Βασικές Λειτουργίες των Windows

1. Βασικές Λειτουργίες των Windows 1. Βασικές Λειτουργίες των Windows Α - Εκκίνηση του Υπολογιστή και των Windows XP Για να εκκινήσουμε τον υπολογιστή μας πατάμε το κουμπί ανοίγματος της μονάδας συστήματος και το αντίστοιχο κουμπί της οθόνης.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 3 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ... 5 ΕΡΕΥΝΕΣ... 8

ΟΜΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 3 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ... 5 ΕΡΕΥΝΕΣ... 8 Εγχειρίδιο Χρήσης Συστήµατος Έρευνες Στατιστικών Στοιχείων ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΜΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 3 Λογική Ανάλυση Χρήσης Εφαρµογής... 3 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ... 5 ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗΣ... 6 Επεξεργασία Ερώτησης... 7 ιαγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΝΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 4 2. ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΜΕΝΟΥ ΚΑΡΤΕΛΑΣ... 5 3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΛΑΤΗ... 6 4. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΗ... 6 5. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ/ΔΙΑΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρµογή EXTRA. ιαδικασία ιαχείρισης Εκτύπωσης Ισοζυγίου Γενικού - Αναλυτικών Καθολικών

Εφαρµογή EXTRA. ιαδικασία ιαχείρισης Εκτύπωσης Ισοζυγίου Γενικού - Αναλυτικών Καθολικών Εφαρµογή EXTRA ιαδικασία ιαχείρισης Εκτύπωσης Ισοζυγίου Γενικού - Αναλυτικών Καθολικών Το συγκεκριµένο εγχειρίδιο δηµιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας διαχείρισης. Παρακάτω προτείνεται

Διαβάστε περισσότερα

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003 MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003 Εµφάνιση των γραµµών εργαλείων "Βασική" και "Μορφοποίηση" σε δύο γραµµές Από προεπιλογή, οι γραµµές εργαλείων Βασική και Μορφοποίηση εµφανίζονται µε αγκύρωση (σταθεροποίηση:

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ DOCUMENT DESIGNER

Ο ΗΓΙΕΣ DOCUMENT DESIGNER Ο ΗΓΙΕΣ DOCUMENT DESIGNER ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εάν δεν επιθυµείτε να χρησιµοποιείτε τις προσχεδιασµένες φόρµες εντύπων της Singular, η εργασία αυτή σας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάζετε φόρµες µε βάση τις οποίες επιθυµείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. «Υλοποίηση εφαρμογής λογιστικών και στατιστικών δεδομένων μιας επιχείρησης Δ.Ε.Υ.Α.» Αρ. Μητρώου:

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. «Υλοποίηση εφαρμογής λογιστικών και στατιστικών δεδομένων μιας επιχείρησης Δ.Ε.Υ.Α.» Αρ. Μητρώου: ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Υλοποίηση εφαρμογής λογιστικών και στατιστικών δεδομένων μιας επιχείρησης Δ.Ε.Υ.Α.» Της φοιτήτριας Νεστοροπούλου Μαρίας Επιβλέπων καθηγητής Γιακουστίδης Κωνσταντίνος Αρ. Μητρώου: 052922

Διαβάστε περισσότερα

Τοµέας Εϖιµόρφωσης & Κατάρτισης

Τοµέας Εϖιµόρφωσης & Κατάρτισης «Επιµόρφωση των Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρµογή των ΤΠΕ στη ιδακτική Πράξη» ικαιούχος Φορέας Συµπράττοντες Επιστηµονικοί Φορείς Εγχειρίδιο Χρήσης Πληροφοριακού Συστήµατος ιαχείρισης (MIS)

Διαβάστε περισσότερα

Γνωριµία µε το Microsoft Excel

Γνωριµία µε το Microsoft Excel Γνωριµία µε το Microsoft Excel Καθηµερινά σχεδόν στη ζωή µας, χρειάζεται να κάνουµε αριθµητικές πράξεις. Από τα πανάρχαια χρόνια, ο άνθρωπος ένιωσε την ανάγκη να κάνει υπολογισµούς. Αρχικά χρησιµοποίησε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 3) Μέθοδος Υποβολής: Συμπλήρωση Φόρμας 3.α) Συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

1 Φιλοσοφία της εφαρµογής 2 Οδηγός Χρήσης. Ξεκινώντας. 3 Αναλυτικό Εγχειρίδιο Λειτουργίας

1 Φιλοσοφία της εφαρµογής 2 Οδηγός Χρήσης. Ξεκινώντας. 3 Αναλυτικό Εγχειρίδιο Λειτουργίας Περιεχόµενα I Περιεχόµενα Part I FashionWorks 1 Φιλοσοφία της εφαρµογής... 4 2 Οδηγός Χρήσης... 5 Ξεκινώντας... 5 3 Αναλυτικό Εγχειρίδιο Λειτουργίας... 5 Εργασίες... 5 Τιµολόγια Πώλησης Λίστα Αποδείξεων

Διαβάστε περισσότερα

Κατασκευή ιστοσελίδων (FrontPageXP)

Κατασκευή ιστοσελίδων (FrontPageXP) Κατασκευή ιστοσελίδων (FrontPageXP) Γραµµή τίτλου Γραµµή µενού Γραµµή εργαλείων Μορφοποίηση Εικόνα Εφέ DHTML Παράθυρο εργασιών Όταν ανοίγουµε το FrontPage, ανοίγει αυτόµατα µία νέα σελίδα. (Στο FrontPage

Διαβάστε περισσότερα

2: 1.2 (login) 3: ATKOSOFT

2: 1.2 (login) 3: ATKOSOFT οµηµένο Σύστηµα Λογισµικού για ιαχείριση Ιατρικών Πληροφοριών ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 Βασικές Λειτουργίες της Εφαρµογής... 3 1.1 Επιφάνεια εργασίας εφαρµογής... 3 1.2 Εισαγωγή στο σύστηµα (login)... 4 1.3 Αλλαγή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Περιγραφή της αρχικής οθόνης κάθε τάξης α. Εικονίδια επιλογής θεµατικών ενοτήτων β. Εικονίδια διαφυγής...

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Περιγραφή της αρχικής οθόνης κάθε τάξης α. Εικονίδια επιλογής θεµατικών ενοτήτων β. Εικονίδια διαφυγής... ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α. ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ.............................. 5 Β. ΒΑΣΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ.............................. 6 Γ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΥΛΗ ΚΑΘΕ ΤΑΞΗΣ....................................

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ. Μέτρο 2.2.1

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ. Μέτρο 2.2.1 On line ΔΗΛΩΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Μέτρο 2.2.1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ... 3 1.1 Υποχρεωτικά Πεδία... 3 1.2 Βοηθητική Λίστα Τιμών (drop down list)... 3 1.3 Αναζήτηση... 3 1.3.1

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρµογή Βusiness. ιαδικασίες Μετασχηµατισµών Παραστατικών

Εφαρµογή Βusiness. ιαδικασίες Μετασχηµατισµών Παραστατικών Εφαρµογή Βusiness ιαδικασίες Μετασχηµατισµών Παραστατικών ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Μετασχηµατισµοί Παραστατικών... 4 1.1 Συνδεόµενα Παραστατικά (Έµµεση Οθόνη)...4 1.2 Μαζικοί Μετασχηµατισµοί...7 Σελίδα

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση Emfsigner - Algobox (driver για Graphic & Draft παραστατικά) 1. ηµιουργία εικονικού εκτυπωτή (ανίχνευσης)

Εγκατάσταση Emfsigner - Algobox (driver για Graphic & Draft παραστατικά) 1. ηµιουργία εικονικού εκτυπωτή (ανίχνευσης) Εγκατάσταση Emfsigner - Algobox (driver για Graphic & Draft παραστατικά) Η εγκατάσταση του driver απαιτεί την ολοκλήρωση των παρακάτω 3 βηµάτων: 1. ηµιουργία εικονικού εκτυπωτή. 2. Εγκατάσταση του Emfsigner.

Διαβάστε περισσότερα

3. Σηµειώσεις Access. # Εισαγωγή ψηφίου ή κενού διαστήµατος. Επιτρέπονται τα ση-

3. Σηµειώσεις Access. # Εισαγωγή ψηφίου ή κενού διαστήµατος. Επιτρέπονται τα ση- Μάθηµα 3 Προχωρηµένες ιδιότητες πεδίων Μάσκες εισαγωγής Οι ιδιότητες Μορφή και Μάσκα εισαγωγής περιγράφονται µαζί γιατί έχουν κοινά χαρακτηριστικά που αφορούν την εµφάνιση. Με την ιδιότητα Μορφή καθορίζουµε

Διαβάστε περισσότερα

«Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών»

«Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» «Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» έκδοση v.1.2, 10/09/2014 Περιεχόμενα Είσοδος... 3 Οικονομικά Υπεύθυνος... 4 Αρχική Οθόνη... 4 Διαχείριση Χρηστών... 4 Αναζήτηση Χρήστη... 4 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Outlook Express-User Instructions.doc 1

Outlook Express-User Instructions.doc 1 Οδηγίες προς τους υπαλλήλους του ήµου Θεσσαλονίκης για την διαχείριση της ηλεκτρονικής τους αλληλογραφίας µε το Outlook Express (Ver 1.0 22-3-2011) (Για οποιοδήποτε πρόβληµα ή απορία επικοινωνήστε µε τον

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης εφαρµογής διαβίβασης εντολών Χ.Α.Α. µέσω της EUROCORP Χρηµατιστηριακής Σελίδα 1 από 11

Οδηγίες εγκατάστασης εφαρµογής διαβίβασης εντολών Χ.Α.Α. µέσω της EUROCORP Χρηµατιστηριακής Σελίδα 1 από 11 Οδηγίες εγκατάστασης εφαρµογής διαβίβασης εντολών Χ.Α.Α. µέσω της EUROCORP Χρηµατιστηριακής Σελίδα 1 από 11 Οδηγίες εγκατάστασης - σύνδεσης προγράµµατος Σε έναν browser (π.χ. Internet Explorer) πληκτρολογείστε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα 1. Εγκατάσταση 2. Εισαγωγή 3. Σύνδεση 4. Ρυθµίσεις 2.1 Περιοχή εργασιών και πλοήγησης 2.2 Περιοχή απεικόνισης "Λεπτοµέρειες" 2.3 Περιοχή απεικόνισης "Στατιστικά" 4.1 Προφίλ 4.2 ίκτυο 4.2.1

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση Posi Fiscal II

Εγκατάσταση Posi Fiscal II Εγκατάσταση Posi Fiscal II Ο driver του Posi Fiscal II είναι ουσιαστικά ένα exe αρχείο, το fiscpro.exe. Πριν οποιαδήποτε απόπειρα στησίµατος του driver θα πρέπει να έχουµε πάρει ενεργοποίηση από την CPI.

Διαβάστε περισσότερα

Σηµαντικές παρατηρήσεις σχετικά µε το backround:

Σηµαντικές παρατηρήσεις σχετικά µε το backround: ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ SOFTWARE SAE10 Το software της αναγγελίας ορόφων είναι απαραίτητο για τη δηµιουργία των USB flash που θα χρησιµοποιηθούν στην πλακέτα SAE10. Προσφέρει ταχύτητα, ευελιξία και πολλές

Διαβάστε περισσότερα

Αρχικά, μεταβαίνετε στην ομώνυμη επιλογή της Καρτέλας ΦΟΡΕΙΣ. Επιλέγοντας Βιβλιοθήκη Μονάδας εμφανίζεται η παρακάτω εικόνα «Λίστα βιβλίων».

Αρχικά, μεταβαίνετε στην ομώνυμη επιλογή της Καρτέλας ΦΟΡΕΙΣ. Επιλέγοντας Βιβλιοθήκη Μονάδας εμφανίζεται η παρακάτω εικόνα «Λίστα βιβλίων». Η λειτουργικότητα δίνει τη δυνατότητα καταγραφής, εμφάνισης και διαχείρισης των βιβλίων που διατηρείτε στη σχολική σας μονάδα καθώς και τον τρόπο απόκτησης αυτών. Αρχικά, μεταβαίνετε στην ομώνυμη επιλογή

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος. Καλωσορίσατε στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών Δαπανών Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.

Είσοδος. Καλωσορίσατε στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών Δαπανών Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών. «Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» έκδοση v.1.2, 10/09/2014 Περιεχόμενα Είσοδος... 3 Οικονομικά Υπεύθυνος... 4 Αρχική Οθόνη... 4 Διαχείριση Χρηστών... 4 Αναζήτηση Χρήστη... 4 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο Χρήση κειµενογράφου. 4.1 Εισαγωγή Σκοπός Τι θα µάθεις

Κεφάλαιο Χρήση κειµενογράφου. 4.1 Εισαγωγή Σκοπός Τι θα µάθεις Κεφάλαιο 4 4. Χρήση κειµενογράφου 4.1 Εισαγωγή Η επεξεργασία κειµένων και εγγράφων αποτελεί µια από τις πιο διαδεδοµένες χρήσεις του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή. Το κεφάλαιο αυτό αποτελεί µια εισαγωγή στον

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο Κεφάλαιο Κεφάλαιο Κεφάλαιο

Κεφάλαιο Κεφάλαιο Κεφάλαιο Κεφάλαιο Κεφάλαιο 1... 4 Windows XP... 4 Εισαγωγή... 4 Λειτουργικό Σύστηµα... 4 ιασύνδεση Γραφικών µε το Χρήστη, GUI... 4 Το Ποντίκι... 5 Χρήση του ποντικιού... 5 Εκκίνηση του Υπολογιστή και των Windows XP... 5

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφοριακού Συστήµατος ΛΑΕΚ 1-25. Για τους Χρήστες των Φορέων. Εγχειρίδιο Χρήσης. AbiTECH A.E. Έκδοση 1.0. Οκτώβριος 2012

Πληροφοριακού Συστήµατος ΛΑΕΚ 1-25. Για τους Χρήστες των Φορέων. Εγχειρίδιο Χρήσης. AbiTECH A.E. Έκδοση 1.0. Οκτώβριος 2012 Πληροφοριακού Συστήµατος Εγχειρίδιο Χρήσης ΛΑΕΚ 1-25 Για τους Χρήστες των Φορέων Έκδοση 1.0 Οκτώβριος 2012 AbiTECH A.E. Κηφισίας & Ευβοίας 3, 151 25 Μαρούσι Εγχειρίδιο Χρήσης Πληροφοριακού Τηλ Κέντρο.:

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για άνοιγµα καρτέλας υποψηφίου στο ηλεκτρονικό σύστηµα της Infotest και της Certiport

Οδηγίες για άνοιγµα καρτέλας υποψηφίου στο ηλεκτρονικό σύστηµα της Infotest και της Certiport Οδηγίες για άνοιγµα καρτέλας υποψηφίου στο ηλεκτρονικό σύστηµα της Infotest και της Certiport 1. Γενικά...1 2. Άνοιγµα καρτέλας στο σύστηµα της Infotest...1 3. Άνοιγµα καρτέλας στο σύστηµα της Certiport...4

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο πρόγραμμα Microsoft word 2003

Εισαγωγή στο πρόγραμμα Microsoft word 2003 Εισαγωγή στο πρόγραμμα Microsoft word 2003 Έναρξη 1. Εκκίνηση του προγράμματος Για να ξεκινήσουμε το Word, πατάμε στο κουμπί Εναρξη και από το μενού που εμφανίζεται επιλέγουμε Προγράμματα και Microsoft

Διαβάστε περισσότερα

Το λογιστικό φύλλο (Excel)

Το λογιστικό φύλλο (Excel) Το λογιστικό φύλλο (Excel) Γραµµή τίτλου Γραµµή µενού Γραµµή εργαλείων (Βασική) Μορφοποίηση Άθροισµα Ταξινόµηση Γράφηµα Γραµµή τύπων Συνάρτηση Κάθετη µπάρα κύλισης Οριζόντια µπάρα κύλισης Γραµµή κατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

8. Σηµειώσεις Access. Κατηγορίες φόρµας ως προς τον τρόπο προβολής των δεδοµένων

8. Σηµειώσεις Access. Κατηγορίες φόρµας ως προς τον τρόπο προβολής των δεδοµένων Μάθηµα 8 ηµιουργία φορµών Μέσω των φορµών µπορούµε να εµφανίσουµε και να τροποποιήσουµε δεδοµένα από πίνακες και ερωτήµατα ή να εισαγάγουµε δεδοµένα σε πίνακες. Επίσης έχουµε τη δυνατότητα να καθορίζουµε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ Με το σχεδιασµό επιφάνειας (Custom επιφάνεια) µπορούµε να σχεδιάσουµε επιφάνειες και αντικείµενα που δεν υπάρχουν στους καταλόγους του 1992. Τι µπορούµε να κάνουµε µε το σχεδιασµό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ MICROSOFT POWERPOINT

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ MICROSOFT POWERPOINT ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ MICROSOFT POWERPOINT 1 Εισαγωγή Το PowerPoint είναι µια ισχυρή εφαρµογή για τη δηµιουργία παρουσιάσεων και µπορεί να χρησιµεύσει στη δηµιουργία διαφανειών, καθώς και συνοδευτικών σηµειώσεων

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολικής Μονάδας. Αλεξανδρίδης Αλέξανδρος Εκπαιδευτικός Π.Ε.02 Περίληψη

Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολικής Μονάδας. Αλεξανδρίδης Αλέξανδρος Εκπαιδευτικός Π.Ε.02 Περίληψη Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολικής Μονάδας Αλεξανδρίδης Αλέξανδρος Εκπαιδευτικός Π.Ε.02 sapiens@sch.gr Περίληψη Το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο είναι ένα αρχείο του προγράµµατος Microsoft Access 2007, το οποίο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Πρόσβαση στην Καταγραφή και Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρµογών για ιευθύνσεις και Γραφεία Εκπαίδευσης

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Πρόσβαση στην Καταγραφή και Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρµογών για ιευθύνσεις και Γραφεία Εκπαίδευσης ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Πρόσβαση στην Καταγραφή και Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρµογών για ιευθύνσεις και Γραφεία Εκπαίδευσης ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ Περιεχόµενα Περιεχόµενα... - 1 - Εισαγωγή... - 2 - Σηµείο πρόσβασης και αναγνώριση

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος στην εφαρμογή Δημιουργία Εταιρίας Καρτέλα Στοιχεία εταιρίας: Καρτέλα Πρόσθετα στοιχεία: Καρτέλα Τράπεζα:...

Είσοδος στην εφαρμογή Δημιουργία Εταιρίας Καρτέλα Στοιχεία εταιρίας: Καρτέλα Πρόσθετα στοιχεία: Καρτέλα Τράπεζα:... Περιεχόμενα Είσοδος στην εφαρμογή... 3 Δημιουργία Εταιρίας... 5 Καρτέλα Στοιχεία εταιρίας:... 6 Καρτέλα Πρόσθετα στοιχεία:... 6 Καρτέλα Τράπεζα:... 7 Καρτέλα λογιστική:... 9 Καρτέλα e-mail info... 9 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων 1. Αρχική οθόνη... 3 2. Αρχική Οθόνη Πιστοποιημένου Χρήστη... 4 2.1. Οριστικοποίηση της Περιουσιακής Εικόνας... 5 2.2. Καρτέλες

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας περιεχομένων. Περιεχόμενα ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΟΥ ΧΡΗΣΤΗ 1 ΣΥΝΔΕΣΗ ΧΡΗΣΤΗ 4 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΧΡΗΣΤΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ 5 ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ 6

Πίνακας περιεχομένων. Περιεχόμενα ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΟΥ ΧΡΗΣΤΗ 1 ΣΥΝΔΕΣΗ ΧΡΗΣΤΗ 4 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΧΡΗΣΤΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ 5 ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ 6 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά το παρόν εγχειρίδιο και τις σύντομες οδηγίες για την ομαλή λειτουργία της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης του προγράμματος «Θεαίτητος». Πίνακας περιεχομένων

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft Excel Κεφάλαιο 1. Εισαγωγή. Βιβλίο εργασίας

Microsoft Excel Κεφάλαιο 1. Εισαγωγή. Βιβλίο εργασίας Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Microsoft Excel 2010... 7 Κεφάλαιο 2 Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 19 Κεφάλαιο 3 ημιουργία νέου βιβλίου εργασίας και καταχώριση δεδομένων... 24 Κεφάλαιο 4 Συμβουλές για την καταχώριση

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα...2 Βασικές Λειτουργίες...4 ηµιουργία και Αποθήκευση εγγράφων...4 Μετακίνηση µέσα στο έγγραφο...4 Επιλογή κειµένου...

Περιεχόµενα...2 Βασικές Λειτουργίες...4 ηµιουργία και Αποθήκευση εγγράφων...4 Μετακίνηση µέσα στο έγγραφο...4 Επιλογή κειµένου... EΝΟΤΗΤΑ 2 Η : ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ WORD 2000 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Περιεχόµενα...2 Βασικές Λειτουργίες...4 ηµιουργία και Αποθήκευση εγγράφων...4 Μετακίνηση µέσα στο έγγραφο...4 Επιλογή κειµένου...4 Αναίρεση και

Διαβάστε περισσότερα

Shift+γράμμα. Πατάμε τον τόνο (δί[λα στο L) και μετά το φωνήεν. Πως βάζουμε διαλυτικά; Πατάμε το Shift+ τόνο και μετά το φωνήεν (ι ή υ)

Shift+γράμμα. Πατάμε τον τόνο (δί[λα στο L) και μετά το φωνήεν. Πως βάζουμε διαλυτικά; Πατάμε το Shift+ τόνο και μετά το φωνήεν (ι ή υ) Βασικές λειτουργίες του πληκτρολογίου Αλλαγή μεταξύ Αγγλικών και Ελληνικών Όταν γράφουμε σε πεζά (μικρά) και θέλουμε να γράψουμε ένα γράμμα κεφαλαίο Όταν γράφουμε συνέχεια Κεφαλαία Για να γράψουμε ένα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΘΟΝΗ 1. Σελίδα 1 από 14

ΟΘΟΝΗ 1. Σελίδα 1 από 14 ΟΘΟΝΗ 1 Πληκτρολογήστε την διεύθυνση https://www.infotestexams.gr/manager στον Internet Explorer για να εµφανιστεί η παραπάνω οθόνη (Οθόνη 1). ηλαδή, η οθόνη του κεντρικού διαχειριστικού συστήµατος, όπου

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΤΕΛΟΥ (1 ος ΤΡΟΠΟΣ)

ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΤΕΛΟΥ (1 ος ΤΡΟΠΟΣ) Extra Οδηγίες 2 ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΤΕΛΟΥ (1 ος ΤΡΟΠΟΣ) 1. Σκανάρουµε το πορτάκι που θέλουµε ή το φωτογραφίζουµε µε ψηφιακή µηχανή. Το αποθηκεύουµε µε όνοµα π.χ. 01_portaki.bmp σε κάποιο φάκελο όπου έχουµε τις

Διαβάστε περισσότερα

Computing and Information Systems Service. ιαχείριση Αρχείων

Computing and Information Systems Service. ιαχείριση Αρχείων ιαχείριση Αρχείων Η διαχείριση αρχείων είναι πολύ σηµαντική για την οργάνωση των αρχείων σας σε φακέλους και την αποθήκευση των αρχείων που συσχετίζονται µεταξύ τους στον ίδιο φάκελο. Αν έχετε πολλά αρχεία,

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΥΠΟ ΟΜΩΝ

ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΥΠΟ ΟΜΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΙΜΕΝΩΝ & ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΥΠΟ ΟΜΩΝ Υποστηρικτικό υλικό προς τις Οµάδες Εργασίας για την ενηµέρωση των βάσεων

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

Ο ΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ 1 Περιεχόµενα 1. ΓΕΝΙΚΑ... 3 2. ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ... 3 α. Ανάκτηση (downloading) της ηλεκτρονικής φόρµας και αποθήκευση

Διαβάστε περισσότερα

Cubitech Hellas Ακροπόλεως 24, Καλλιθέα, Αθήνα Τ.Κ. 176 75, Ελλάδα, Τηλ. 210 9580887-8 Φαξ.2109580885

Cubitech Hellas Ακροπόλεως 24, Καλλιθέα, Αθήνα Τ.Κ. 176 75, Ελλάδα, Τηλ. 210 9580887-8 Φαξ.2109580885 CubisLITE Client Οδηγίες Χρήσεως Cubitech Hellas Ακροπόλεως 24, Καλλιθέα, Αθήνα Τ.Κ. 176 75, Ελλάδα, Τηλ. 210 9580887-8 Φαξ.2109580885 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Γενικά 1. Τι είναι ο CubisLITE Server 2. Τι είναι ο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ Μία από τις πιο σηµαντικές υπηρεσίες που προσφέρει το διαδίκτυο στην επιστηµονική κοινότητα είναι η αποµακρυσµένη πρόσβαση των χρηστών σε ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες

Διαβάστε περισσότερα

Σύντοµες οδηγίες χρήσης atube Catcher

Σύντοµες οδηγίες χρήσης atube Catcher Σύντοµες οδηγίες χρήσης atube Catcher ελλατόλας Στέλιος 2 ο Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου Κρήτης Περιεχόµενα Εγκατάσταση του προγράµµατος...4 Λειτουργία του προγράµµατος...6 Βασική λειτουργία (κατέβασµα ένα - ένα

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Προμηθευτές. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία-Μεταβολή- Διαγραφή Αναζήτηση ενός προμηθευτή

Pylon Entry. Προμηθευτές. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία-Μεταβολή- Διαγραφή Αναζήτηση ενός προμηθευτή Pylon Entry Προμηθευτές Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία-Μεταβολή- Διαγραφή Αναζήτηση ενός προμηθευτή Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Προμηθευτή... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 5 Καρτέλα Εμπορικά

Διαβάστε περισσότερα

Η εφαρµογή ClassWeb δίνει στους διδάσκοντες χρήστες του συστήµατος τη δυνατότητα πρόσβασης µέσω του ιαδικτύου σε ποικίλες υπηρεσίες, όπως:

Η εφαρµογή ClassWeb δίνει στους διδάσκοντες χρήστες του συστήµατος τη δυνατότητα πρόσβασης µέσω του ιαδικτύου σε ποικίλες υπηρεσίες, όπως: 1. Υπηρεσία ClassWeb 1.1. Γενικά Η εφαρµογή ClassWeb δίνει στους διδάσκοντες χρήστες του συστήµατος τη δυνατότητα πρόσβασης µέσω του ιαδικτύου σε ποικίλες υπηρεσίες, όπως: εµφάνιση στατιστικών στοιχείων

Διαβάστε περισσότερα

Με την επιλογή Κατάσταση Αρχείων εμφανίζεται ένας πίνακας με όλα τα Αρχεία της εφαρμογής και τον Αριθμό των Εγγραφών που έχουν εισαχθεί.

Με την επιλογή Κατάσταση Αρχείων εμφανίζεται ένας πίνακας με όλα τα Αρχεία της εφαρμογής και τον Αριθμό των Εγγραφών που έχουν εισαχθεί. Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > Γενική Λογιστική > Εργασίες Αρχείων Εργασίες Αρχείων Κατάσταση Αρχείων Με την επιλογή Κατάσταση Αρχείων εμφανίζεται ένας πίνακας

Διαβάστε περισσότερα

Υποβολή Αναλώσιµων Υλικών ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες. Υποβολή Αναλώσιμων Υλικών. Σελίδα 1

Υποβολή Αναλώσιµων Υλικών ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες. Υποβολή Αναλώσιμων Υλικών. Σελίδα 1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Υποβολή Αναλώσιµων Υλικών Σελίδα 1 Πίνακας περιεχομένων 1.1 Συμβατότητα Browser... 3 1.2 Διεύθυνση πρόσβασης... 3 2 Υποβολή Αναλώσιμων Υλικών... 4 2.1 Σύνδεση με

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ Οδηγίες Χρήσης Internet 1

ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ Οδηγίες Χρήσης Internet 1 ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ - INTERNET «ΠΛΗΡΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ» ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ Οδηγίες Χρήσης Internet 1 Εισαγωγή στη Βαση Η εισαγωγή στη ηλεκτρονική βάση πληροφοριών «ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ» γίνεται από

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠ.ΕΣ. -.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ

ΥΠ.ΕΣ. -.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ ΥΠ.ΕΣ. -.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ V 1.3 εκέµβριος 2012 Πίνακας Περιεχοµένων 1. Εισαγωγή.. σελ. 3 2. Σύνδεση για πρώτη φορά µε την εφαρµογή 4 3. Είσοδος στην εφαρµογή 9 4. Αναζήτηση

Διαβάστε περισσότερα